Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Καθοριστικές οι ελληνικές εκλογές εκτιμά ο ΝοβότνιΔιατυπώνει την άποψη, πως η κρίση δημόσιου χρέους δεν έχει ξεπεραστεί και πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο
Picture 0 for Καθοριστικές οι ελληνικές εκλογές εκτιμά ο Νοβότνι
Οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές Μαΐου στην Ελλάδα, θα είναι καθοριστικές για τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματος που έχει δρομολογηθεί εκτιμά ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Φοραλμπέργκερ Νάχριχτεν». Διατυπώνει την άποψη, πως η κρίση δημόσιου χρέους δεν έχει ξεπεραστεί και πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο.
Σε σχέση με τους οίκους αξιολόγησης, ο κ. Νοβότνι δεν πιστεύει ότι αυτοί έχουν χάσει σε επιρροή και παραπέμπει στην ανακοίνωση του οίκου «Moody’s» ότι στα τέλη Απριλίου θα προβεί σε νέα αξιολόγηση 110 ευρωπαϊκών τραπεζών -ανάμεσά τους και όλων των μεγάλων τραπεζών της Αυστρίας - κάτι που όπως επισημαίνει ο ίδιος, δεν αποκλείεται να οδηγούσε εκ νέου σε κάποια ανασφάλεια στην Ευρώπη.
Ο διοικητής της ΑΚΤ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς το μέλλον του Ευρώ, τονίζοντας πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα υπάρχει και μετά από πέντε χρόνια και πως σε μερικές χώρες, όπως στην Πολωνία και ίσως επίσης στη Δανία, θα υπάρξει εντατική συζήτηση για ένταξή τους στην Ευρωζώνη.
Ο ίδιος δεν βλέπει κίνδυνο πληθωρισμού, καθώς, όπως σημειώνει, και στις αγορές κεφαλαίου αναμένονται μακροπρόθεσμα σταθερές τιμές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα χαμηλά επιτόκια, ενώ, κατά την εκτίμησή του, μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος που εκπορεύεται από μια χαμηλή ανάπτυξη σε συνδυασμό με έναν χαμηλό ή ανύπαρκτο πληθωρισμό.


Στον αέρα ακόμα οι τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις


Πότε αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μια σειρά από κρίσιμες εκκρεμότητες που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ποιο κρίσιμο ζητούμενο αναμένεται να διευκρινιστεί
16 Απρ 2012 - 08:09
Picture 0 for Στον αέρα ακόμα οι τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τελικώς μία σειρά από κρίσιμες εκκρεμότητες που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και μπορεί η αρχή να έγινε με την απόφαση της Μεγάλης Τετάρτης, ωστόσο, κοινή είναι η αίσθηση ότι απομένει να γίνουν πολλά ακόμα μέχρι η διαδικασία να μπει στην τελική της ευθεία.
Για παράδειγμα, κρίσιμο εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο αναφορικά με τις φορολογικές απαλλαγές που θα τύχουν όλοι όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Γιατί μπορεί να ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν, ωστόσο, κανείς μέχρι σήμερα δεν τις έχει προσδιορίσει επακριβώς. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα γίνει άμεσα, αμέσως μετά το Πάσχα.
Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στα μέσα της εβδομάδας. Οπότε, μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις για τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Αν η εκκρεμότητα παραταθεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα, τότε από την Τράπεζα της Ελλάδας εκφράζουν το φόβο ότι ο χρόνος μπορεί να έχει εξαντληθεί. Ήδη, όπως εκτιμούν, κινούμαστε οριακά αναφορικά με το συγκεκριμένο project. Γι' αυτό και για νέες καθυστερήσεις δεν υπάρχει η πολυτέλεια. Οι αυξήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, αλλά ακόμα και σήμερα, οι όροι του παιχνιδιού παραμένουν αδιευκρίνιστοι...


 http://voria.gr

Σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στη θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής μετά τις εκλογέςΣενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, επεξεργάζονται στη Συγγρού, καθώς είναι παραπάνω από πιθανό – σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – ότι η Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά δε θα καταφέρει ούτε καν να πλησιάσει στην αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αποκλείουν μετεκλογική τους συνεργασία, καθώς η κόντρα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά οξύνεται και θα κορυφωθεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε βαθμό που φαντάζει αδύνατη ενδεχόμενη συνεργασία των δύο αντρών.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα απαιτηθεί μετεκλογικά μία συνεργασία της ευρύτερης κεντροδεξιάς ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος, διαφορετικά στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μία ατέρμονη προεκλογική μάχη με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ. Δείχνουν επίσης είσοδο του κόμματος του Πάνου Καμένου στη Βουλή, καθώς και του ΛΑΟΣ έστω και αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αποδυναμωμένος σημαντικά.

Αν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων επαληθευτούν τότε η Νέα Δημοκρατία θα λάβει, στην καλύτερη περίπτωση, ποσοστό που θα κυμαίνεται από το 25% έως το 30%, οπότε και θα συγκεντρώσει - με το μπόνους των 50 εδρών - από 110 έως 130 έδρες στη νέα Βουλή που θα προκύψει και που θα είναι πολυκομματική, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Με δεδομένο ότι δε θα υπάρξει συμφωνία Βενιζέλου-Σαμαρά, θα πρέπει να αναζητηθεί η συναίνεση των κομμάτων της δεξιάς ώστε να σχηματισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Καμμένος και ο Καρατζαφέρης να στηρίξουν στην πρωθυπουργία τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, το μόνο πρόσωπο που με προθυμία θα στήριζαν – και που φέρεται να έχει ήδη συμφωνηθεί να στηρίξουν – ο Καμμένος και ο Καρατζαφέρης για τη θέση του πρωθυπουργού ευρείας συναίνεσης είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Εξ άλλου θεωρείται σχεδόν βέβαιο – με βάση πάντα τις δημοσκοπήσεις – ότι το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν η Νέα Δημοκρατία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΛΑΟΣ θα είναι υπέρ αρκετό για να εξασφαλίσουν περισσότερες από 151 έδρες στη Βουλή.

Αξίζει ασφαλώς να σημειωθεί και το ότι η επιστροφή Καραμανλή στα πολιτικά πράγματα μελετάται εδώ και καιρό και προγραμματίζεται με πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Δεν είναι τυχαία η διαρροή πριν από μερικές εβδομάδες για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξαν συμφέροντα που δεν ήθελαν τον ίδιο στην εξουσία, αλλά το Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης, η υπενθύμιση της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων ώστε να βγει η Ελλάδα από την ύφεση.

Άλλωστε, σύμφωνα και με αναλυτές, αν το Σεπτέμβριο του 2009 ο Κώστας Καραμανλής είχε λάβει τα μέτρα που προτίθετο να λάβει σε περίπτωση επανεκλογής του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 και δεν υπήρχε η καθυστέρηση μηνών της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Πολλοί υποστηρίζουν – πιθανότατα δικαίως – ότι η Ελλάδα θα είχε αποφύγει με πολύ πιο ελαφρά μέτρα την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ενορχηστρώθηκε από την επόμενη κυβέρνηση, ενώ δε θα είχε καν αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές, με τις δραματικές συνέπειες που όλοι βιώνουμε σήμερα.

www.bankingnews.gr

http://dexiextrem.blogspot.com

Αν οι κάλπες δεν δώσουν “καθαρή” εντολή…Οι εκλογές αποτελούν τη θεμελιώδη συνιστώσα μιας λειτουργούσας Δημοκρατίας. Δεν είναι… βάρος ή περιττή διαδικασία, όπως επιχειρούν να μας τις εμφανίσουν διεθνείς παράγοντες, σε συνδυασμό με πρόθυμους ιθαγενείς εκπροσώπους ενός παραδοσιακού κατεστημένου, το οποίο ωστόσο φθίνει επικίνδυνα για τη μελλοντική υφή και την παρεμβατική δυνατότητά του στην εθνική διαδρομή και τις εξελίξεις.
Οι εκλογές δεν θα έπρεπε να προσεγγίζονται ως μια ακόμη… αγγαρεία, που θα περάσει. Αλλά ως η βασική μεθοδολογία ουσιαστικής αλλαγής στην καθημερινότητά μας. Στη διαμόρφωση της πορείας του τόπου προς το μέλλον.
Κάτι που συνεπάγεται συμμετοχή, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αξιολογική προσέγγιση των πολιτικών επιλογών που προβάλλουν στις κάλπες της 6ης Μαϊου. Και φυσικά, ισχυρή και διαυγής μνήμη. Για όσα προηγήθηκαν, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σημερινό χάλι. Και φυσικά, για το ποιοι και σε ποιον βαθμό φέρουν ακέραια την ευθύνη.
Οι εκλογές της 6ης Μαϊου οφείλουν να είναι οι εκλογές της μεγάλης οργής. Οι εκλογές στις οποίες η ελληνική κοινωνία θα πει το «ως εδώ». Απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, και το σύστημα που το εξέθρεψε, για να εξελιχτούν ιστορικά σε μοιραίους για τη χώρα συνοδοιπόρους.
Στις εκλογές της 6ης Μαϊου, η Ελλάδα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αυτοδύναμη εντολή προς τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το μοναδικό εναπομείναν κόμμα εξουσίας, που κομίζει την προσδοκία διόρθωσης των στρεβλώσεων του Μνημονίου, και την ακυβερνησία που θα προκύψει εφόσον η επόμενη Βουλή αναζητήσει συγκλίσεις και συνεργασίες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε άφοβα να ποντάρετε… περιουσίες, ότι το όποιο σχήμα προκύψει θα είναι θνησιγενές. Θα διακόψει τη διαδικασία προόδου του τόπου. Θα εγκλωβιστεί στην επιδίωξη τήρησης πολιτικών ισορροπιών, που εκ των πραγμάτων θα αποβούν μοιραίες για την αναγκαιότητα να υπάρξουν ρήξεις και ιστορικές ανατροπές.
Αν η εντολή της 6ης Μαϊου δεν είναι «καθαρή», το μέλλον της Ελλάδας θα χλωμιάσει υπερβολικά. Και η χώρα θα εξελιχτεί σε διαρκές πειραματόζωο, για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, τη διευθέτηση συντεχνιακών εκκρεμοτήτων, την υπεράσπιση ενός «συστήματος» που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Πιο απλά, η Δημοκρατία θα ηττηθεί από τα πάσης φύσεως συμφέροντα. Μια εξέλιξη που θα διαιωνίσει την κρίση και θα υπονομεύσει το μέλλον των γενιών που έρχονται.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΣτον ανακριτή απολογείται σήμερα το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός έφθασε στον ανακριτή λίγο πριν τις 10 και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε «λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια ημέρα στα δικαστήρια». Οι συνήγοροι του αναμένεται να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία και...
ενδέχεται να υποβάλουν αίτημα αποφυλάκισης.Ο κ. Τσοχατζόπουλος κρατείται στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής από τη Μ. Τετάρτη και τις προηγούμενες ημέρες είχε συνεχείς επαφές με τους συνήγορους του, ώστε να ξεκαθαρίσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Στο μεταξύ, θέμα παραβίασης της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέτουν, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, κάνοντας λόγο για «θεατρικό» τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια), γίνεται λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

«Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012. Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη. Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α».

Τονίζεται επίσης ότι η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης «δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων», ενώ τίθεται το ερώτημα «γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων».

Η νομική ομάδα του πρώην υπουργού με την ανακοίνωσή της περνά στην ουσία της υπόθεσης και εκφράζουν την άποψη ότι η όλη εισαγγελική έκθεση στηρίζεται στην υπόθεση των TOR-MI1 που έκλεισε από την Βουλή χωρίς παραπομπή προσώπων και εκφράζουν απορία «γιατί αναμοχλεύεται παλαιά υπόθεση που έχει ερευνηθεί και οριστικά κλείσει από τη Βουλή;».

Τονίζουν την νομική τους θέση ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος καλείται να απολογηθεί για παραγεγραμμένα αδικήματα και αναφέρουν: «Η απλή ανάγνωση που σχετικών νομοθετικών κειμένων και η αναφορά του χρόνου τέλεσης του αδικήματος οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα περί παραγραφής». Θέτουν επίσης νομικό θέμα αναφέροντας ότι:

«Το αδίκημα της δωροδοκίας που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο φέρεται να τελέστηκε σε χρόνο (πριν από το 2005), όταν ο σχετικός νόμος περί "ξεπλύματος" δεν το περιελάμβανε στα βασικά εγκλήματα».

Διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι «σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα σε ολόκληρο το διάστημα των 20 μηνών που διαρκεί η εν λόγω δικαστική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή ασυνέπεια ή απροθυμία εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου για συνεργασία με τις Αστυνομικές ή Ανακριτικές αρχές. Τουναντίον ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάστηκε πάντοτε με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια στις ορισθείσες συναντήσεις. Επιπλέον από εβδομάδων στον κ. Τσοχατζόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση του διαβατηρίου».

Τέλος, αναφέρονται και στην υπόθεση των υποβρυχίων - την δεύτερη που επικαλούνται οι Εισαγγελείς ως πηγή παράνομη πλουτισμού του πρώην υπουργού και τονίζουν:

«Η απόφαση για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2000 από το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Α. Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση . Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. προς παροχή εξηγήσεων. Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό. Στο αίτημα αυτό θα επανέλθουμε στο πλαίσιο της τακτικής ανακρίσεως».


http://fimotro.blogspot.com

Ν. Λυγερός: Το σύμβολο της ΣτρογγύληςΜέσα από το πλαίσιο της ΑΟΖ, αναδείξαμε όχι μόνο την αξία του συμπλέγματος του Καστελλορίζου, αλλά και το σύμβολο της Στρογγύλης. Τώρα πλέον ο καθένας ξέρει ότι αυτό το μικρό νησί επιτρέπει την επαφή των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου. Και μπορεί να πει ο καθένας ότι είναι γνωστό σε όλους. Έτσι και γι’ αυτό το θέμα έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση. Τώρα δεν αρκεί να διαβάζουμε τους άλλους και να τους αντιγράφουμε, πρέπει να παράγουμε και ένα συγκεκριμένο έργο, το οποίο να έχει πρακτικές επιπτώσεις. Γι’ αυτό το λόγο όλα τα παιδιά που φυλάσσουν την Στρογγύλη και επιτρέπουν με την παρουσία τους την ενεργοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια της ΑΟΖ, πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα που δημιουργούν τα διαγράμματα Voronoi για αυτήν την περιοχή. Δεν αρκεί να ακούν λόγια, πρέπει να δουν και εικόνες για να καταλάβουν όχι μόνο τη σημασία του θέματος αλλά και τη μάχη που θα δοθεί, για να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Η γνώση είναι και αυτός εξοπλισμός για τον μαχητή και η στρατηγική δείχνει το μονοπάτι της τακτικής, κάποιος όμως πρέπει να βαδίσει πάνω σε αυτό για να υλοποιηθεί το όραμα. Δεν πρόκειται για μία απλή αντιγραφή των δεδομένων που δημιούργησε από το τίποτα η Κύπρος. Η μαχητικότητα δεν είναι μια ιδιότητα που έχουν όλοι, ενώ πρέπει όλοι να δώσουν το παρόν στη μάχη. Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρξει και μια μάθηση ικανή να μετατρέψει τον μαθητή σε μαχητή. Αλλιώς θα ακούσει κι αυτός τις σειρήνες του ραγιαδισμού και τα φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν όλους τους ειδικούς των γειτονικών σχέσεων που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι είναι το οθωμανικό σύστημα. Βέβαια, ο καθένας βρίσκει την απόλαυση όπου μπορεί και όχι απαραίτητα όπου θέλει. Σε κάθε περίπτωση, οι δικοί μας είναι ενημερωμένοι αλλά τώρα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και όχι πια σε μια παθητική αναμονή. Κι ένα ειδικό Master Class δεν έκανε ποτέ κακό σε κανένα, ειδικά όταν έζησε τόσα χρόνια υπό το καθεστώς του Casus Belli δίχως να αντιλαμβάνεται τις νοητικές επιπτώσεις. Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι πια θεωρητικό. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι μια ΑΟΖ υποστηρίζεται και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η θέσπιση και οι διαπραγματεύσεις, αλλά μια πραγματική υποστήριξη σε τακτικό επίπεδο. Δεν αρκεί να πετάς για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να ξέρεις και για ποιο λόγο το κάνεις για να είσαι καλός ή με άλλα λόγια αποτελεσματικός. Και αυτό πρέπει να γίνει στις στρατιωτικές σχολές, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Επιτελών, Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και επί τόπου 


!http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/blog-post_16.html?m=1


http://taxalia.blogspot.com

Όταν ο Άκης μεσουρανούσε...Όταν ο άλλοτε παντοδύναμος Άκης, πρωταγωνιστούσε τέτοιες μέρες σ΄ όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων

Από τα αλώνια στα σαλόνια και τη χλιδή, και μετά…η συντριβή


Έως και τη Μ. Τετάρτη όπου και συνελήφθη, ελάχιστοι πίστευαν ότι ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος  θα βρισκόταν κρατούμενος.
Ούτε καν ο ίδιος, ο οποίος κυκλοφορούσε ως προχθές ελεύθερα στην Αθήνα, πότε με ένα  λευκό Smart, πότε με μια πολυτελή σαμπανιζέ Μercedes, αδιαφορώντας για την κριτική, τις ύβρεις και την περιφρόνηση  του κόσμου.
Αδιαφορούσε ακόμη και στις προειδοποιήσεις συναδέλφων του. Οπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αν. Καραμάριος τον συνάντησε στο Κολωνάκι να βγαίνει από ένα κατάστημα με ρούχα και του είπε: «Ακη, με τέτοιες κατηγορίες που έχεις στην πλάτη σου θα πας φυλακή, δεν πρόκειται να τη γλιτώσεις». Και ο Ακης χαμογελώντας του απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί εγώ έχω χαρτιά με τα οποία θα απαντήσω και όλα θα ξεκαθαρίσουν, είναι όλα συκοφαντίες, πολιτικό παιγνίδι παίζουν».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος προφανώς είχε πειστεί για την ατιμωρησία των πολιτικών.
Αλλωστε έπειτα από τόσα σκάνδαλα, τόσες εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, ουδείς πολιτικός είχε συλληφθεί ως τώρα πέραν του «Αθανασόπουλου για το καλαμπόκι». Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως γνωρίζουν ότι το υπουργείο Αμυνας στο οποίο υπηρέτησε επί μακρόν χρόνο ο Ακης είναι δυνητικά ένα εύφορο έδαφος για σκάνδαλα.

Πώς όμως ο άνθρωπος που συνδέθηκε με την καθαρόαιμη πρώτη σοσιαλιστική ομάδα του ΠαΣοΚ, ο άνθρωπος που παραλίγο να γίνει πρωθυπουργός, ένας από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης, με ισχυρότατες διασυνδέσεις και γνωριμίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, βρέθηκε μεγαλοβδομαδιάτικα κρατούμενος στη Γενική Ασφάλεια, κατηγορούμενος για μίζες εκατομμυρίων ευρώ;

Ούτε καν η σύζυγός του κυρία Βασιλική (Βίκυ) Σταμάτηπρώην υπάλληλος της ΔΕΗ και «πέτρα του σκανδάλου» για πολλούς, πίστευε ότι «ο Ακης της» επρόκειτο να συλληφθεί. Την ημέρα της σύλληψής του και προτού ακόμη ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ απαντούσε η ίδια στο κινητό τηλέφωνο του συζύγου της λέγοντας:«Καλά, δεν μάθατε τι μας συνέβη; Τι κακό μας βρήκε;». Για όλα όμως φταίνε οι γυναίκες των πολιτικών, όπως χιουμοριστικά λέγεται στη Βουλή; Φταίνε, λένε, οι γυναίκες τους για τις κοινωνικές και κοσμικές φιλοδοξίες που είχαν, για την απληστία τους για άμεσο πλουτισμό, για την απόκτηση οικίας στην Εκάλη ή στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος μεσουρανούσε πολιτικά και κομματικά τη δεκαετία του 1990. Για να τον συναντήσουν βουλευτές έβαζαν μέσον τους συνεργάτες του που ανήκαν στο λεγόμενο «τσοχατζοπουλικό μπλοκ», το ισχυρότερο ρεύμα που λειτουργούσε τότε στο ΠαΣοΚ. Την ίδια ώρα όμως παράλληλα με τις απανωτές «αγορές του αιώνα» που ανακοινώνονταν κάθε λίγο και λιγάκι, με δικαιολογία την «αύξηση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνονταν και περίεργες αγορές ακινήτων. Ελάχιστα από τα ακίνητα βρέθηκαν στο όνομα του Ακη. Υπήρχαν όμως άλλα με ιδιοκτήτες...offshore εταιρείες. Και να σκεφθείτε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εισήλθε το 1981 στην κεντρική πολιτική σκηνή χωρίς ακίνητο στην ιδιοκτησία του, με κάποια εισοδήματα από συμμετοχή σε κατασκευαστική εταιρεία.

Ηταν οδηγός, συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και αγγελιοφόρος του στη διάρκεια του ΠΑΚ και μετά την πτώση της χούντας μέλος του πανίσχυρου τότε Εκτελεστικού Γραφείου και βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 1981. Στην αρχική δήλωση «πόθεν έσχες» εμφανίζεται... «ανέστιος» και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που δήλωσε ήταν ένα αυτοκίνητο Opel Ascona 1.600 κ.εκ. που ανήκε στη γερμανίδα (τότε) σύζυγό του κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ. Τα εισοδήματα που είχε περιλάβει στη φορολογική δήλωσή του για το οικονομικό έτος 1980 ο κατά δήλωσή του «πολιτικός μηχανικός - οικονομολόγος» ήταν 565.590 δραχμές που προέρχονταν από την κατά 10% συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία Κ. Αρβανίτης και Σία ΟΕ. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ήταν 200.000 δραχμές στην Εθνική Τράπεζα και 20.000 μάρκα στη Stadparkasse του Μονάχου, όπου είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά κατά την περίοδο της δικτατορίας προτού επιστρέψει στην Ελλάδα.

Από τη Θεσσαλονίκη στη Γερμανία

Οι γονείς του ήταν φτωχοί άνθρωποι, πρόσφυγες από την Πόλη που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το 1929. Πουλούσαν λουκάνικα, παστουρμά και σαλάμι σε ένα μαγαζάκι στη στοά Μοδιάνο. Ο Ακης από μικρός αγαπούσε το εμπόριο. Πουλούσε σάντουιτς στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και παράλληλα πήγαινε για προπόνηση στον ΠΑΟΚ. Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος - ίσως αυτό να εξηγεί τις βόλτες στο Αιγαίο ως υπουργός Αμυνας με F-16 και με Μιράζ. Τον «έκοψαν» στη Σχολή Ικάρων λόγω«συστολικού εμφυσήματος μυοκαρδίου». Το 1959 πήγε στη Δυτική Γερμανία και κάνοντας τον σερβιτόρο και τον εκφορτωτή σπούδασε πολιτικός μηχανικός.

Πάμπτωχος εμφανιζόταν ο Ακης όταν μπήκε στην πολιτική. Τα εισοδήματά του όμως αυξάνονταν χρόνο με τον χρόνο με γεωμετρική πρόοδο. Ουδείς τον είχε ελέγξει ποτέ - ουδείς ενδιαφερόταν άλλωστε γι΄ αυτό. Και όσες φορές υπήρξαν υπόνοιες για τα εισοδήματά του και τα ακίνητά του, καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό, απαντούσε με μηνύσεις, αγωγές και εξώδικα. Η απότομη πολιτική, κομματική, οικονομική και κοινωνική άνοδός του οφειλόταν για όσους τον ξέρουν σε δύο παράγοντες: πρώτον, στην αγάπη και στην εμπιστοσύνη που του είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου (λέγεται ότι «ο Ανδρέας εμπιστευόταν τον Ακη πιο πολύ και από τα παιδιά του») και, δεύτερον, στα... Ιμια. Η θητεία του στο υπουργείο Αμυνας συνοδεύτηκε από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ με το άλλοθι των Ιμίων. Μόνο τον Νοέμβριο του 1996 η τότε κυβέρνηση ενέκρινε ένα γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο ονομάστηκε «η αγορά του αιώνα» αξίας 4 τρισ. δρχ. Οι απευθείας αναθέσεις έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις συνήθεια. Η απευθείας ανάθεση των ρωσικών πυραύλων ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια. Για την αγορά αυτή συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή, χωρίς όμως να παραπεμφθεί κανείς.

Και ξαφνικά μπήκε στη ζωή του η κυρία Βίκυ Σταμάτη. Το 1999 πολλοί είχαν προσέξει μια μελαχρινή κυρία να ταξιδεύει μαζί του με τα ιδιωτικά τζετ που μίσθωνε για να επισκέπτεται διάφορες χώρες προκειμένου να διαπραγματευθεί οπλικά συστήματα. Στην αρχή έλεγαν ότι ήταν μία από τις ιδιαίτερες του Ακη, αφού ο υπουργός συνήθιζε να παίρνει μαζί του στα ταξίδια και μία ή δύο γραμματείς του. Ηταν όμως η κυρία Σταμάτη. Τότε πήρε διαζύγιο από τη γερμανίδα σύζυγό του. Το διαζύγιο ήταν επεισοδιακό και στοίχισε ακριβά στον Ακη. Πληροφορίες έκαναν λόγο και για μετρητά που κατέβαλε αλλά και για παραχώρηση ακινήτου στην πρώην σύζυγό του. Η κυρία Μολντενχάουερ κατάφερε, λέγεται, και διατήρησε με συμφωνία το επώνυμο «κυρία Τσοχατζοπούλου».

Τρία χρόνια αργότερα παρέθεσε δεξίωση με την ευκαιρία του αρραβώνα του με την κυρία Σταμάτη στο πολυτελές εστιατόριο «Beau Brummel» στην Κηφισιά. Είχαν κληθεί βουλευτές, επιχειρηματίες, κοσμικοί. Προσκλήθηκε και γαλλίδα τραγουδίστρια από το Παρίσι ειδικά για να ευχηθεί στους μελλονύμφους. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανιζόταν πανίσχυρος. Ηταν παντού προσκεκλημένος και μαζί του η νέα σύζυγός του. Tο 2003 έγινε παρουσίαση στο Ιδρυμα Γουλανδρή του παιδικού βιβλίου της «Ο μυθικός χορός της φύσης» που αποτέλεσε μείζον πολιτικό-κοσμικό γεγονός στην Αθήνα αφού παρέστη η αφρόκρεμα της κοσμικής και πνευματικής Αθήνας.

Ο γάμος και η δεξίωση στο «Four Seasons»

Και μετά ήρθε ο γάμος στο Παρίσι, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μια μπλε Τζάγκουαρ. Κουμπάρος ήταν ο γάλλος πολιτικός μηχανικός κ. Μισέλ Καντάς. Ακολούθησε λαμπρή γαμήλια δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons». Δημιουργήθηκε σάλος - ήταν η αρχή της πτώσης του Ακη.

Το τελικό χτύπημα ήρθε με την αγορά οικίας στην πιο ακριβή οδό της χώρας, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Την αγορά αυτή δεν τη δήλωσε στο «πόθεν έσχες». Δεν μπόρεσε να πείσει το ΣΔΟΕ ότι τα χρήματα προήλθαν από τις οικονομίες του και από δάνειο που πήρε. Δεν έπεισε όταν ισχυριζόταν ότι στοίχισε μόνο 1,1 εκατ. ευρώ. Αρχισαν οι απανωτοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ και εκλήθη στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens επειδή στο ημερολόγιο του κ. Μ. Χριστοφοράκου το όνομά του εμφανιζόταν συχνά. Η αγορά του νεοκλασικού συνδέθηκε αμέσως με την υπόθεση των υποβρυχίων αφού πραγματοποιήθηκε από μια offshore εταιρεία με την οποία είχε σχέση ο Ακης.

Παρά ταύτα, ο Ακης προφανώς δεν κατάλαβε ότι άλλαξαν οι εποχές. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπήρχε ενδεχόμενο να συλληφθεί. Αν και οι φίλοι του τον εγκατέλειψαν και έμεινε σχεδόν μόνος του, εμφανώς γερασμένος συνέχιζε τη ζωή του σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.


Στη Φινλανδία προτείνουν να βάζουν μικροτσίπ στους ξένους (video)"Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του". Ασχέτως πίστεως και προκαταλήψεων είτε υλιστικών είτε θρησκευτικών κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουνε και να βγάλουν τον Άγιο Ιωάννη "κυριολεκτικά" αληθή με το έτσι θέλω. Δεν είναι τυχαίο που η ανάγνωση της Αποκάλυψης έχει χτυπήσει παγκοσμίως επίπεδα super best seller αφού υπάρχουν "ευφυέστατοι " πολιτικοί που φροντίζουν να την επιβεβαιώνουν. 

Ειδικά σήματα στους βραχίονες και εμφυτευμένα μικροτσίπ για τους αλλοδαπούς προτείνει να υιοθετηθούν στην Φινλανδία η βοηθός βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος «Οι αληθινοί Φιλανδοί», Χελένα Έρονεν. Το άρθρο της δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Ουούσι Σουόμι» («Νέα Φινλανδία») και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή. Η Χελένα Έρονεν, εξέφρασε την ανησυχία της για την πατρίδα της και για τους συμπολίτες της.

Οι επίδεσμοι και τα τσιπ θα επιτρέπουν την άμεση εξακρίβωση της ιθαγένειας του ύποπτου περαστικού. Σύμφωνα με την πρόταση, για τον μουσουλμάνο θα μπορούσε να είναι η ημισέληνος σε φόντο των εθνικών χρωμάτων, για τους Ρώσους το σφυροδρέπανο σε μαύρο-κόκκινο φόντο, για τους Αμερικανούς το χάμπουργκερ.

Όλα αυτά θα έμοιαζαν με ένα αποτυχημένο αστείο, εάν αυτές τις σκανδαλώδεις δηλώσεις δεν τις έκανε ένας εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας: η Χελένα Έρονεν εργάζεται ως βοηθός του βουλευτή Γιαμέσα Χιρβισαάρι, ο οποίος είχε στο παρελθόν τιμωρηθεί από το δικαστήριο για υποκίνηση εθνικού μίσους.

Μεταξύ των άλλων, στην ίδια γραμμή με τους αλλοδαπούς η Έρονεν τοποθετεί και τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: αυτοί, σύμφωνα με την γνώμη της, πρέπει να φέρουν στο χέρι επιδέσμους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ποιος άλλος μπορεί να βρεθεί στον κατάλογό της, διερωτούνται οι πολιτικολόγοι;

Παρόμοιες απόψεις φαίνονται αστείες, όμως αυτό δεν μειώνει τη μελλοντική εφαρμογή. Το ίδιο το κόμμα «Οι αληθινοί Φιλανδοί» κατά τις βουλευτικές εκλογές το 2011 αποτέλεσε το τρίτο κόμμα στο νομοθετικό σώμα της Φινλανδίας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του υπάρχει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εάν νομίζεται ότι τέτοιες φαεινές ιδέες τις έχουν μόνο εκεί δείτε και το βίντεο από την Αμερικανική Γερουσία και θα......ταραχτείτε σίγουρα.
  Αρχειοθήκη ιστολογίου