Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κρίση στην κυβέρνηση, θρίλερ με Παπακωνσταντίνου

Δραματικές ώρες για την κυβέρνηση, έπειτα από τη νέα ανταρσία από σημαίνοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νομοσχέδιο για τον τζόγο που παρουσίασε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.



Οι αρνήσεις που συνάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην προοπτική νομιμοποίησης του τζόγου ήταν σχεδόν καθολικές και η έντασή τους τέτοια που οδήγησε τον ίδιο να δηλώσει ότι αποσύρει το νομοσχέδιο και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι, με δεδομένο πως έχουμε να κάνουμε με την δεύτερη, ηχηρότατη αντίδραση στην πολιτική Παπακωνσταντίνου μέσα σε λίγες ημέρες, όλα τα ενδεχόμενα για τον πρωθυπουργό πρέπει να θεωρούνται πλέον ανοικτά:
-με δεδομένο ότι στις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της νέας δέσμης μέτρων που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα και η οποία αναφέρεται σε νέες δραματικές περικοπές αποδοχών στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, ο κ. Παπανδρέου ενδεχομένως να καταλήξει στο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να φέρει εις πέρας και αυτήν την αποστολή, έχοντας ήδη υποστεί και μια φθορά την οποία προφανώς κανένα άλλο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει.
-ωστόσο, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών είναι τέτοιο που καθιστά εντελώς αμφίβολη την έγκριση των νέων μέτρων από την κοινοβουλευτική ομάδα, εάν είναι και πάλι ο κ. Παπακωνσταντίνου στο επίκεντρο.
-με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους ουδείς μπορεί να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο: ούτε αυτό της αλλαγής προσώπων στην κυβέρνηση σε ρόλους-κλειδιά αλλά ούτε και αυτό της προσφυγής στις κάλπες, καθώς μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής - σε όποιον βαθμό αυτή θα ήταν εφικτή - πιθανότατα να έφερνε σημαντικά προβλήματα έναντι της Τρόικας, ενόψει των εξελίξεων για την επιμήκυνση του χρέους, την μείωση των επιτοκίων αλλά και την καταβολή της νέας δόσης του δανείου στην χώρα μας.

protothema.gr

Πέφτει, ως “ώριμο φρούτο”

07.04.2011OFF THE RECORD


Το σύνθημα- σταθμός, με το οποίο γαλουχήθηκαν στελέχη, φίλοι και οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος, «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και δυνατό», επέστρεψε κατά το ήμισυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Διότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, αφού οι βουλευτές του ζήτησαν να το πάρει πίσω, αλλά μετά τα όσα έγιναν είναι βέβαιο ότι δεν είναι ούτε «Ενωμένο» ούτε «Δυνατό».
Η πρωτοστατούσα του «αντάρτικου», Βάσω Παπανδρέου, απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομίας, αφού προηγουμένως τον ειρωνεύτηκε λέγοντάς του «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος», ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλοι βουλευτές, ενώ την ίδια στιγμή ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αιφνιδιασθείς και εμφανώς αμήχανος, προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι ο τζόγος είναι μια πραγματικότητα και ως εκ τούτου το κράτος πρέπει να την εκμεταλλευθεί. Προχωρώντας μάλιστα περισσότερο στο προηγούμενο επιχείρημα, αναρωτήθηκε αν οι βουλευτές θέλουν να γίνει η Ελλάδα σαν τη Β. Κορέα, όπου όλα είναι απαγορευμένα και να χάσει το κράτος 700 εκατ. Ευρώ!
Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής της Β’ Πειραιά, Δ. Λιτζέρης, του επετέθη με σφοδρότητα τονίζοντας: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».
Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και τότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, εμπλέκοντας ευθέως τον πρωθυπουργό, είπε ότι θα πάει στο Μαξίμου γιατί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ως εκ τούτου δημιουργείται μείζον πρόβλημα.
Πάντως, αυτή την ώρα, επικρατεί έκρυθμη κατάσταση μεταξύ των βουλευτών, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις.

Πηγή:  Statesmen.gr

ΘΑ ΤΟΝ ΓΔΑΡΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ!

ΣΤΟ ΕΣΡ Ο ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΤΑΖΑΦΕΡΗ...
Όπου τον πετύχει ο Λιάπης τον Καρατζαφέρη θα τον γδάρει ζωντανό! Δεν πρόκειται, όμως να του κάνει αγωγή. Απ' ότι μαθαίνουμε θα προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στο ΕΣΡ. Από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ζητήσει να... υπάρξει ρητή διάψευση του γνωστού δημοσιογράφου ότι ΔΕΝ έχει καμία σχέση ο πρώην υπουργός με τα 178 εκ. ευρώ. Και επειδή τα στοιχεία που έχει ο γνωστός δημοσιογράφος είναι αέρας κοπανιστός θα βγει ήρωας και δικαιωμένος. Όπως συ,βαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή...

Δεν συνδέεται η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ με την κατάθεση της δήλωσης καλλιέργειας

Δεν συνδέεται η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ με την κατάθεση της δήλωσης καλλιέργειας
Ερμηνεύοντας την απόφαση Κουσελά, δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι αγρότες θα πρέπει να καταθέτουν την Δήλωση Καλλιέργειας του 2011 προκειμένου να λάβουν την επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό ξεκαθαρίζουν στον ΑγροΤύπο, κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα προέκυψε διότι σε κάποιες εφορίες οι αρμόδιοι υπάλληλοι ερμήνευσαν λάθος την συγκεκριμένη απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αγρότες. Αύριο, Τρίτη 5 Απριλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο πρόκειται να επανέλθει ξεκαθαρίζοντας το θέμα.
Είναι ωστόσο θέμα του υπουργείου Οικονομικών να «επιβάλει» στους εφοριακούς να προχωρήσουν την διαδικασία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ, που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών που πραγματοποίησαν κατά την άσκηση της εκμετάλλευσής τους. Η επιστροφή αυτή ενεργείται από το Δημόσιο με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστών στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο, εκτός των αγροτών του ειδικού καθεστώτος. Για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από 1/1/2009 ο κατ’ αποκοπή συντελεστής έχει οριστεί στο ύψος του 11%.

Πηγή:  agrotypos.gr

Αν διαγράψει ο Άκης το ΠΑΣΟΚ…

07.04.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ


Είναι συγκινητική η σπουδή που δείχνουν τις τελευταίες ημέρες επώνυμα και μη στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να πείσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους, που είδαμε πάντοτε το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως «εθνική απειλή», ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ανήκει στην ιστορία τους.
Δεν… πέρασε ούτε έξω από την τότε Χαριλάου Τρικούπη. Δεν διεκδίκησε ποτέ την ηγεσία του Κινήματος. Δεν έχασε… παρά κάτι, το αξίωμα του πρωθυπουργού, μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Δεν έγινε, από κοινού με τον Κώστα Λαλιώτη, ο μακροβιότερος υπουργός σε θέσεις-αιχμής. Δεν υπήρξε πανίσχυρος Γραμματέας, υπεύθυνος για τον κομματικό μηχανισμό. Δεν ήταν ο εκλεκτός του Ανδρέα Παπανδρέου για τη θέση αυτή, σε πείσμα… όλου του ΠΑΣΟΚ, και με κίνδυνο ακόμη και τη διάσπασή του. Δεν στάθηκε στο πλευρό του μεγάλου ηγέτη, όταν σχεδόν όλοι, τον είχαν εγκαταλείψει. Δεν ήταν εκείνος που λοιδωρήθηκε, ακριβώς επειδή δέχτηκε να μετονομαστεί από «Άκης», σε «Άκης-ΠΑΣΟΚ».
Για να μην έχουν λοιπόν αυταπάτες οι καλοί σύντροφοι της Ιπποκράτους, πλέον, και να μην κουράζεται ο Μιχάλης Καρχιμάκης να μας πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «διαγράψει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, επειδή έχει αναστείλει εδώ και αρκετό καιρό την κομματική του ιδιότητα.
Κύριοι, δεν μπορείτε να διαγράψετε τον Άκη. Γιατί ο Άκης, είναι το ΠΑΣΟΚ. Το πραγματικό ενδιαφέρον της υπόθεσης, θα είναι… να διαγράψει ο Άκης το ΠΑΣΟΚ. Από μέσα του και από την καρδιά του…

Πηγή:  Statesmen.gr

Πάλι κωλυσιεργούν οι Βούλγαροι για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Εκτύπωση E-mail
07-04-2011 
ImageΝέα καθυστέρηση από την Βουλγαρία σε ότι αφορά την ανάγκη άμεσης απάντησης που ζητά η Ρωσία στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Νόνα Καράτζοβα, δήλωσε ότι η μελέτη έχει σοβαρές ελλείψεις και για το λόγο αυτό ζήτησε δύο μήνες επιπλέον για την ολοκλήρωσή της.
 

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, μετά από αυτό, κάλεσε και πάλι τη Βουλγαρία να λάβει μέτρα για την υλοποίηση της σύμβασης του προγράμματος κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Τράιχο Τράικοβ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της ρωσο-βουλγαρικής επιτροπής συνεργασίας.
Σε δηλώσεις που έκανε και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS τόνισε ότι περιμένει από τη Βουλγαρία να λάβει σύντομα επίσημη απόφαση για το μέλλον του προγράμματος, καθιστώντας σαφές ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν σοβαρά από την πορεία των τρεχόντων προγραμμάτων.
Το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή που παρουσιάζεται είναι η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν πλήρωσε το χρηματικό ποσό της συμμετοχής της τον Μάρτιο.
Το σχετικό κείμενο είχε κατατεθεί στη βουλγαρική κυβέρνηση στα τέλη Φεβρουαρίου κι η απόφαση αναμενόταν στα τέλη Μαρτίου.

Πηγή:  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 Απριλίου 2011 Ας πάμε το χρόνο λίγο πίσω ...

 

Ας πάμε το χρόνο λίγο πίσω ...


Σήμερα σας έχουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε για παράδειγμα
- όχι πολύ πίσω - στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2009.

Ας υποθέσουμε ότι οι Έλληνες έπαιρναν το μεσημέρι
την εφημερίδα τους και διάβαζαν αυτά :








Κατασχέσεις και από τα ταμεία :



Έχει κανείς
τα άντερα
να μας γράψει
τι θα έλεγαν οι πολίτες,
τα κανάλια,
οι εφημερίδες,
οι συνδικαλιστές,
οι βουλευτές του πασόκ,
οι τρομοκρατικές οργανώσεις,
οι αναρχικοί,
οι "εξεγερμένοι" μαθητές,
τα "παιδιά του Δεκέμβρη",
η "τιμημένη" Οικολογία,
οι ενώσεις καταναλωτών,
οι ενώσεις δανειοληπτών,
οι ενώσεις οφειλετών,
οι σύλλογοι φίλων
των εκδιδόμενων λεμούριων,
οι ΜΚΟ ενάντια στη φτώχεια,
εσείς οι ίδιοι στα καφενεία ;


Έχει κανείς σας
τα άντερα ;

Σήμερα ...

μόνο ο Χάρρυ Κλύνν
και ο Θεοδωράκης
μιλάνε ...

και αυτούς
δεν τους ακούει
και κανείς ...

ο Λαζόπουλος
βλέπετε,
το έχει ρίξει στην τέχνη ...

Πηγή:  korinthix.blogspot.com

Ψηφίστηκε το ν/σχ για ΤΠΔ, ΟΔΔΗΧ, εγγυήσεις 30 δις στις τράπεζες κ.ά.

 

vouli_84 Εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και επιφυλάξεων βουλευτών της συμπολίτευσης, ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αφορά στην αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ και των ΔΕΚΟ, την εγγυοδοσία 30 δισ. προς τις τράπεζες και τη σύσταση γενικής γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.
Σε ό,τι αφορά τις πρόσθετες εγγυήσεις προς τις τράπεζες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος, επαίνεσε το μέτρο, υπογραμμίζοντας πως «είναι κρίσιμο για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να διατηρήσουν την ρευστότητά τους».
Ο κ. Ράπανος ανέφερε επίσης πως «το 2010 υπήρξε μείωση των καταθέσεων κατά 40 δισ., εκ των οποίων τα 20 δισ. έφυγαν στο εξωτερικό. Η πιστωτική επέκταση ήταν σχεδόν μηδενική. Αυτό σημαίνει, πως όση ρευστότητα κατάφεραν οι τράπεζες να πάρουν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διοχετεύτηκε στην αγορά».
«Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι ότι οι Τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες. Οι στρόφιγγες είναι ανοιχτές, αλλά η δεξαμενή δεν έχει ρευστό», τόνισε απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται κατά των τραπεζών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, επισήμανε πως «από τα 52 δισ ευρώ που έχουν δοθεί έως τώρα, από πλευράς εγγυήσεων στις τράπεζες, μόνο το 14% διατέθηκε για αύξηση των χορηγήσεων. Το υπόλοιπο 86%, πήγε για να αντιμετωπίσει κεφαλαιακά ζητήματα των τραπεζών, καθώς και προβλήματα επισφαλειών».
Ο κ. Κούκος συμφώνησε με τις πρόσθετες εγγυήσεις των 30 δισ, προκαλώντας την αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, ο οποίος υπενθύμισε τις αντιδράσεις της ΟΤΟΕ στις εγγυοδοσίες της κυβέρνησης της ΝΔ.
Πρότεινε, ωστόσο, να υπάρξει ένα «σύμφωνο ρευστότητας, διοχέτευσης των εγγυήσεων στην πραγματική οικονομία, τουλάχιστον με συγκεκριμένο ποσοστό και να υπάρχει και ουσιαστικός έλεγχος του Επιτρόπου - όπως επίσης και να συνδεθεί η χορηγούμενη ρευστότητα, με τον αναπτυξιακό νόμο».
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, εξέφρασε «σοβαρότατες επιφυλάξεις» για τη μεταφορά της διαχείρισης των κρατικών διαθεσίμων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
«Η διαχείριση των κρατικών διαθεσίμων φεύγει από την καλύτερη υπηρεσία του κράτους, που λειτουργούσε με απόλυτη διαφάνεια και πάει στον γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ, που είναι στέλεχος που προέρχεται απ' τον τραπεζικό τομέα και θα επιστρέψει σ' αυτόν όταν τελειώσει η θητεία του» παρατήρησε ο κ. Φλωρίδης, ζητώντας επιπρόσθετες διευκρινίσεις για να υπερψηφίσει τη διάταξη.
Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, αντέταξε πως «η συσσωρευμένη διεθνής εμπειρία, θέλει αυτούς που διαχειρίζονται το δημόσιο χρέος να διαχειρίζονται και τα διαθέσιμα», πως «ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ δεν αποφασίζει μόνος του, αλλά κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου» και πως «έτσι κι αλλιώς, και το ΓΛΚ κατέθετε τα συγκεκριμένα χρήματα στις τράπεζες».
«Όταν το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι η διαχείριση του χρέους και χρειάζεται πείρα από την λειτουργία του τραπεζικού τομέα, από πού θέλατε να πάρουμε άνθρωπο; Από μοναστήρι;» σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφορικά με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ταμείο, Βασίλης Πέτσας, μετέφερε στην Επιτροπή την αντίθεση του συλλόγου του στην προοπτική της απόσχισης και ζήτησε τουλάχιστον να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.
Παράλληλα, ο οργανωτικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς, υποστήριξε πως το Ταμείο μπήκε στο στόχαστρο των εμπορικών τραπεζών πριν από ενάμισυ χρόνο, καθώς «εφάρμοσε μια επιθετική πολιτική όσον αφορά τα επιτόκια, με αποτέλεσμα να αυξήσει την ρευστότητά του - ενώ και τα δάνειά του είχαν μηδενικές επισφάλειες, σε αντίθεση με εκείνα των εμπορικών που έφθασαν το 10%».
Σημειώνεται πως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε αλληλέγγυος με τον αγώνα των εργαζομένων στο Ταμείο, σημειώνοντας πως «κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Πηγή:  logospellas.gr

Στο μηχανισμό στήριξης η Πορτογαλία

Στις αγκαλιές του μηχανισμού στήριξης και η Πορτογαλία. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ντος Σάντος, επιβεβαίωσε την ανάγκη άμεσης προσφυγής. Νωρίτερα, ο Ζοζέ Σόκρατες είχε δηλώσει πως θα απευθύνει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με μία απλή και απολύτως λιτή δήλωση, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Τεσέιρεα Ντος Σάντος, επιβεβαίωσε και ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη άμεσης προσφυγής της χώρας του στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Μιλώντας στο πρακτορείο LUSA αλλά και σε αλλά πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πορτογάλος υπουργός επισήμανε πως η χώρα του "εξωθήθηκε ανεύθυνα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές".
Στη συνέχεια, αν και σημείωσε πως η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προσφύγουμε στους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Αυτό θα απαιτήσει - κατέληξε - την εμπλοκή και δέσμευση όλων των πολιτικών παρατάξεων της Πορτογαλίας.
Την όλη κατάσταση είχε προετοιμάσει ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος δήλωσε ότι αποφάσισε να απευθύνει αίτημα για οικονομική βοήθεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Σόκρατες ανέφερε ότι η καταψήφιση στο πορτογαλικό κοινοβούλιο της δέσμης μέτρων λιτότητας, την οποία είχε προτείνει η κυβέρνησή του, επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας και της πρόσβασής της στις αγορές, καθιστώντας αναπόφευκτη την προσφυγή σε εξωτερική βοήθεια.
 
Πηγή: News247.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου