Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...



ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
Προβάδισμα 25,5% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 24,8% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον Τύπο της Κυριακής. Την ίδια στιγμή, το 49,6% θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας...
ακολουθεί με 28,8%.
Στην πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,8%. Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,7%.
Στην ερώτηση ''ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης'', το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, ενώ το 23,7% των ερωτηθέντων τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης στο ερώτημα ''αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει'', το 73,8% των πολιτών απαντά ''όχι ''.


  































































http://fimotro.blogspot.gr

Γρίφος οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ



0
December 21st, 2012-Posted by "Politicus" Anonymous
tsipras


Διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στην Κουμουνδούρου προσπαθώντας να κατανοήσουν πρωτίστως πίσω από τα ποιοτικά τους στοιχεία την πολιτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα εμφανή στοιχεία π.χ. πρόθεση ψήφου είναι ενθαρρυντικά αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών. Όμως όλα τα άλλα στοιχεία των μετρήσεων κοινής γνώμης δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει ακόμη με το πρόγραμμά του πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Είναι ενδεικτικά τα ευρήματα δύο πρόσφατων δημοσκοπήσεων των εταιριών MRB και Marc Στην μέτρηση της πρώτης “με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν…” το 38,3% απαντά “χειρότερα” και μόλις το 29,7% “καλύτερα”. Αντιστοίχως στην μέτρηση της δεύτερης εταιρίας το 40,6% απαντά “χειρότερα” και μόνο το 20,2% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση στην χώρα θα βελτιωνόταν.
Επίσης, ενώ οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλή αντιπολίτευση, όταν πρέπει να κριθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση πείθει λιγότερους από δύο στους δέκα (17%), ενώ έξι στους 10 εκτιμούν πως κινείται προς την λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα με την άποψη αυτή ταυτίζονται και δύο στους δέκα ψηφοφόρους του, τού περασμένου Ιουνίου.
Κοινώς, οι προσδοκίες από μία ενδεχόμενη επικράτησή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα χαμηλές και όχι ικανές να κινητοποιήσουν ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.
Όλα αυτά συζητούνται στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται στην ηγετική ομάδα η οποία αναζητεί τρόπους να πείσει την κοινωνία χωρίς όμως να εμφανίζεται ανακόλουθη με το πρόγραμμά της και τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Δύσκολα πράγματα…


more:http://rizopoulospost.com/grifos-oi-dimoskopiseis-gia-ton-syriza/#ixzz2FiWq6qUp
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

EΤΕπ: Δάνειο 100 εκατ. ευρώ στην Eurobank για την ενίσχυση ΜμΕ



Σύμβαση δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χορηγηθούν με ευνοϊκούς όρους σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις για επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης, υπέγραψε... η Eurobank με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Το ανωτέρω ποσό αποτελεί την πρώτη δόση από το σύνολο των 200 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να χορηγηθούν στη Eurobank από την ΕΤΕπ, με την εγγύηση του «Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις».

Η σύμβαση αυτή εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων της τράπεζας «Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη», το οποίο στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της συγκυρίας, αλλά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Με τη χρηματοδότηση αυτή εγκαινιάζεται η χορήγηση δανείων της ΕΤΕπ σε ελληνικές τράπεζες με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.


iapopsi.gr

Μπραζίλ




Πώς ο αριστερός Λούλα υπέγραψε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ, κέρδισε τις εκλογές και άλλαξε την πορεία της χώρας του
Διδακτική ιστορία, από μια πολύ μακρινή χώρα, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν: Βραζιλία, καλοκαίρι του 2002.
Η χώρα βάδιζε προς εκλογές, τον Οκτώβριο, και οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούσαν τον νικητή τους. Ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας θα ήταν ο Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο ηγέτης της Αριστεράς. Ο Λούλα είχε διεκδικήσει άλλες τρεις φορές το αξίωμα, δίχως επιτυχία. Αλλά το 2002 είχε έρθει η ώρα της βραζιλιάνικης Αριστεράς.
Ηταν επίσης η ώρα της χειρότερης κρίσης για τη βραζιλιάνικη οικονομία. Μετά τη «χαμένη δεκαετία» της Λατινικής Αμερικής, στα χρόνια του '80, και άλλα δέκα χρόνια ανεπιτυχούς μάχης με τον πληθωρισμό και τις υποτιμήσεις του νομίσματος, έπειτα από μια σειρά αποτυχημένων προγραμμάτων σταθεροποίησης του ΔΝΤ (το πιο πρόσφατο, του 2001, είχε μόλις διαπιστωθεί ότι εκτροχιάστηκε), η χώρα δεν βούλιαζε μόνο στη χρόνια ανεργία και τη φτώχεια, αλλά δεχόταν και μια πρωτοφανή επίθεση των αγορών. Χτυπημένη από τις συνέπειες της χρεοκοπίας της Αργεντινής, με συσσωρευμένα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα, η Βραζιλία είδε το χρέος της να μεγαλώνει επικίνδυνα και τα σπρεντ της να εκτοξεύονται στις 2.500 μονάδες. Και ταυτόχρονα, τις τραπεζικές καταθέσεις να κάνουν φτερά, με τις αγορές να προεξοφλούν φυγή κεφαλαίων, κεφαλαιακό σαμποτάζ και οικονομική καταστροφή, λόγω της επικείμενης νίκης της Αριστεράς.
Εκείνο το προεκλογικό καλοκαίρι η Βραζιλία άγγιξε τη χρεοκοπία. Και η κυβέρνησή της, η απερχόμενη φιλελεύθερη κυβέρνηση Καρντόσο, χτύπησε ξανά την πόρτα του ΔΝΤ για άλλο ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης. Μόνο που αυτό το πρόγραμμα όλοι ήξεραν ότι άλλος θα το διαπραγματευθεί και άλλος θα το εφαρμόσει.
Το πρόγραμμα καταρτίστηκε και ο Τίμοθι Γκάιτνερ, κατοπινός υπουργός του Ομπάμα, στέλεχος τότε του Ταμείου, πίεσε ώστε να είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ώστε «να πείσει τις αγορές» - 30 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που είχε ώς τότε εκταμιεύσει ποτέ το Ταμείο. Εμενε ένα αγκάθι: πριν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εγκρίνει το πρόγραμμα, έπρεπε να δεσμευτούν στην τήρησή του όλοι οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου του Λούλα. Ο οποίος Λούλα, προκαλώντας την ιερή οργή των αριστερών συνιστωσών του Κόμματος Εργαζομένων, είχε, από την αρχή του καλοκαιριού, φιλοτεχνήσει μια στροφή προς τον πραγματισμό, με το περίφημο «γράμμα προς τους Βραζιλιάνους». Και είχε επιπλέον αρχίσει επαφές με τους ανθρώπους του Ταμείου.
Κοντολογίς, ο υποψήφιος της Αριστεράς όχι μόνο κέρδισε τις εκλογές έχοντας δεσμευτεί προεκλογικά να τηρήσει το «μνημόνιο», αλλά το τήρησε κιόλας.
Το πρόγραμμα του 2002 ήταν το πρώτο, ανάμεσα σε πάμπολλα, προγράμματα του ΔΝΤ για τη Βραζιλία (κι ίσως το πρώτο σε όλη τη Λατινική Αμερική) που θεωρήθηκε ότι εφαρμόστηκε επιτυχώς, και ώς σήμερα ο κακόφημος οργανισμός το διαφημίζει ως μια αδιαμφισβήτητη (και από τις μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού) επιτυχία του!
Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι ο Λούλα εφάρμοσε, στα βασικά της, την ορθόδοξη νομισματική και δημοσιονομική συνταγή του Ταμείου, κατάφερε να μείνει στην εξουσία οκτώ χρόνια, να τελειώσει τη θητεία του τόσο δημοφιλής όσο όταν την άρχιζε (παρά τις πολλές αποτυχίες και κάποια σκάνδαλα) και να τον διαδεχθεί η στενότερη συνεργάτις του. Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι, παρά τον κορσέ του Ταμείου, στα χρόνια του Λούλα η Βραζιλία αναπτύχθηκε με σχετικά γρήγορο ρυθμό και εφάρμοσε δύο πρωτοποριακά προγράμματα: την bolsa familia - ένα ολοκληρωμένο δίχτυ πολλαπλής κοινωνικής προστασίας για τους απόκληρους, στο οποίο εντάχθηκαν 11 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι - και το PAC, ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης ανάπτυξης μέσω δημόσιων επενδύσεων, που η εφαρμογή του εκτίναξε τους ρυθμούς ανάπτυξης και προφύλαξε τη Βραζιλία από τις συνέπειες της Μεγάλης Κρίσης του 2008.
«Μη μιλάτε για την κρίση», συμβούλευσε τις προάλλες ο Λούλα τον έλληνα μουσαφίρη του. Μην επενδύετε στη δυστυχία και την καταστροφή, δηλαδή. «Να μιλάτε για τις λύσεις». Ποιος ξέρει; Μπορεί το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη μακρινή Μπραζίλια να μην ήταν χαμένος κόπος.



http://kapistri.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου