Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έκτακτη σύνοδος στο Λουξεμβούργο με θέμα την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης
Έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο θα πραγματοποιήσουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να τεθούν προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία. Οι φήμες έρχονται λίγο μετά το σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Σπίγκελ, σχετικά με «μυστικές συναντήσεις» και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
 

Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι στις συζητήσεις θα συμπεριληφθεί και ένα γερμανικό έγγραφο, σχετικά με τις επιλογές της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του «ολοένα διογκούμενου χρέους, το οποίο έχει πυροδοτήσει φημολογίες από επενδυτές ότι η αναδιάρθρωση είναι μια πιθανή».
Νωρίτερα, το περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι έχει συγκληθεί για σήμερα σύσκεψη στο Λουξεμβούργο στην οποία θα παρευρίσκονταν μόνο οι Υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. μαζί με το πολύ έναν σύμβουλό τους, για να συζητήσουν λεπτομέρειες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ωστόσο, το δημοσίευμα διέψευσαν τόσο ο υφυπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης όσο και εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στη συνάντηση του Λουξεμβούργου θα συζητηθούν οι υποψήφιοι διάδοχοι του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Η γαλλική εφημερίδα Monde, επικαλούμενη πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται συνάντηση «κάποιων υπουργών της ευρωζώνης» με αντικείμενο τις κρίσεις χρέους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ή τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου μετέχει «ένας μικρός αριθμός υπουργών της ευρωζώνης».

Enet.gr

Η μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο και το Spiegel προκαλούν αναταραχή στην Ελλάδα

 

 

- Στη συνάντηση φέρεται να συμμετέχει σίγουρα ο έλληνας υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου
- Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι πιθανότατα να συζητηθεί η κρίση του ελληνικού χρέους
- Το κλίμα δυναμιτίζει το Spiegel που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή
- Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί εξόδου από την ζώνη του ευρώ
Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί τόσο από το απίστευτο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel όσο και από τη μυστική συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων, πιθανότατα υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του NewsIt σε αυτή την περίεργη και άτυπη συνάντηση βρίσκεται και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως σίγουρες και τις παρουσίες των ομολόγων του από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ωστόσο, επίσημα ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται τίποτα.

Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με το προκλητικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού, που αναφέρειότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, έχει προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στις αγορές και είναι ενδεικτική η μεγάλη πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Πάντως, το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel έτυχε πανταχόθεν διαψεύσεων τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από τη γερμανική, ενώ και εκπρόσωπος του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ το διέψευσε κατηγορηματικά.

Διαβάστε την είδηση για την προβοκάτσια από το δημοσίευμα του Der Spiegel

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στη μυστική συνάντηση μετέχει ένας μικρός αριθμός υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και σίγουρα μετέχει και η Γερμανία.

Απο την πλευρά της, στην ιστοσελίδα της η Monde υποστηρίζει ότι η μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο έχει είτε αντικείμενο την κρίση χρέους για την Ελλάδα και την Πορτογαλία είτε το θέμα της διαδοχής του Ζαν Κλωντ Τρισέ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο ιδιαίτερα αυτό γκρίζο σκηνικό έρχεται και να προστεθεί και η αναφορά του Τζόσεφ Στίγκλιτς, νομπελίστα οικονομολόγου και το σημαντικότερου συμβούλου του έλληνα πρωθυπουργού, που χαρακτήρισε ως αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος της Μέρκελ, ο Λαρς Φελντ ο οποίος σε συνέντευξή του  στο Bloomberg είπε όλα όσα δεν μπορεί να πει η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν χρήσιμη ακόμα και μέσα στο 2011.

Newsit.gr

Έγκριση 110 εκατ. για ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

 

06/05/2011 
Την έγκριση πίστωσης 110 εκατομμυρίων ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, ενέκρινε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 06/05 άρχισαν να χορηγούν κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς το ταμείο άρχισε να εξοφλεί τις οφειλές του.
 
Skai.gr

Χαμός και διαψεύσεις από δημοσίευμα του Spiegel έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

06/05/2011 

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Αυτή τη φορά το χτύπημα κάτω από τη ζώνη, αν πρόκειται για τέτοιο, ήλθε από το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του υποστηρίζει ότι γίνονται «μυστικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις» σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. προκειμένου είτε να βρεθεί τρόπος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είτε δυνατότητα ευρείας αναδιάρθρωσης του χρέους της.
Όπως καθένας καταλαβαίνει το δημοσίευμα προκάλεσε έντονη αναστάτωση σε Ελλάδα, Γερμανία αλλά και στην Κομισιόν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel η Commission είχε συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη στο Λουξεμβούργο στην οποία θα παρευρίσκονταν μόνο οι Υπουργοί Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με το πολύ έναν σύμβουλό τους, για τα προαναφερόμενα σενάρια. Υποστηρίζει μάλιστα το Spiegel ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας και αναφέρεται σε έγγραφο της Γερμανικής κυβέρνησης που περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Ωστόσο το  Spiegel υποστηρίζει ότι η Γερμανία αντιτίθεται στην προοπτική η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ και ότι προσπαθεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.
Αμέσως μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος έπεσαν βροχή οι διαψεύσεις
Ο Γερμανός σύμβουλος της Άντζελα Μέρκελ, Στέφεν Σίμπερτ, έσπευσε να αρνηθεί  όσα γράφει το Σπίγκελ, τονίζοντας μάλιστα ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν έχει ποτέ συζητηθεί σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γκι Σουλέρ, διέψευσε στο ΑΠΕ το δημοσίευμα του Spiegel, δηλώνοντας: "Δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση".
Ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, διέψευσε επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα θέλει να φύγει από το ευρώ ενώ το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι «πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι έχει κατηγορηματικά διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης».
Πάντως Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για να λάβει μέρος σε συζητήσεις που αφορούν και την Ελλάδα, αν και όλες οι πλευρές διαψεύδουν ότι υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων τέτοιο θέμα.



Eklogika.gr

Στους "δανειστές" τα έσοδα από την πώληση της ΔΕΗ...

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011


Από το papatzides.blogspot.com
Κυκλοφορεί με SMS !
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ...
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ !
ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

Αποδομεί εαυτόν!

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

 


Κανένας – Ελληνας ή ξένος, σύμμαχος ή αντίπαλος, εχθρός ή φίλος – δεν θα μπορούσε να αποδομήσει, τόσο γρήγορα και τόσο βαθιά, την προσωπικότητα του πρωθυπουργού, αν δεν βοηθούσε προς τούτο ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου...
Και ο λόγος είναι απλός: Επί τριάντα τόσα χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι, ο κ. Γ. Παπανδρέου κατόρθωσε να διατηρήσει ήπιους τόνους και στις πιο τεταμένες εποχές, κατόρθωσε να αποκτήσει τη φήμη ενός ζηλωτή του διαλόγου, της διαβούλευσης και της συνδιαλλαγής και, ακόμη, κατόρθωσε, ώστε φίλοι και αντίπαλοι, όταν αναφέρονταν σ’ αυτόν, να λένε ανεπιφύλακτα:
– Ο Γιώργος είναι καλό παιδί!
Η ταυτότητα αυτή του «καλού παιδιού»...

Σταματήστε επιτέλους την "καραμέλα" περί ανωνυμίας.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011


Όλο και "πυκνώνει αυτή η ιστορία" με την ανωνυμία των bloggers και την "κατάχρηση" του διαδικτύου. Χρησιμοποιήθηκαν πολλές λέξεις και εκφράσεις με κυριότερη το "τσάμπα μάγκες"... χωρίς να με ενδιαφέρει ποιός το πρωτοείπε ή να σχολιάζω το πρόσωπο που το είπε...

Ε λοιπόν κύριοι (και κυρίες) πρέπει να την σταματήσετε αυτή την "καραμέλα". Τι εννοείτε "τσάμπα μάγκες"; Το ότι δεν πληρώσαμε για να φιάξουμε τα blogs μας ή το ότι δεν πληρωνόμαστε από κανέναν και ότι "δουλεύουμε" τσάμπα και άρα από ψώνιο....

-Γιατί αν είναι η πρώτη εκδοχή έχω να σας ρωτήσω... τι σας ενδιαφέρει;Έχετε εταιρεία που κατασκευάζει ιστοσελίδες; Ή μήπως θέλετε τον οβολόν μας στην ΕΣΗΕΑ... εισπράκτοράς της είστε;
-Τώρα αν αφορά τη δεύτερη εκδοχή... δεν νομίζω να χρειάζεται να το κουβεντιάσουμε! Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι κάποιος που πληρώνεται για κάτι που...
γράφει ή λέει δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος. Πιστεύω πως αυτό είναι κατανοητό.

Δεν θα μπω στη διαδικασία της συζήτησης περί άρσης ανωνυμίας των loggers... Εξάλου πλέον πολλοί είναι αυτοί που δεν κρατούν την ανωνυμία τους. Ακόμη και όταν δεν γράφουν το ονοματεπώνυμό τους, αλλά δημοσιεύουν το τηλέφωνό τους... αυτό σήμερα, την εποχή της τεχνολογίας, είναι επωνυμία.
Έτσι λοιπόν, δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, είμαι πολίτης και θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου, θέλω να συζητήσω τις ιδέες μου. Και επειδή συνέχεια αναφέρεται ο επηρεασμός της κοινής γνώμης... έχω να σας πώ πως η γνώμη και η άποψη του καθενός μας την επηρεάζει, είτε αυτή εκφράζεται στο καφενείο είτε στην παρέα είτε στο διαδίκτυο.

Σταματήστε να εφαρμόζετε την παροιμία "όποιος βγαίνει από το κοπάδι, τον τρώει ο λύκος" γιατί πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν είμουν στο κοπάδι σας κύριοι...

Άν δεν έχω blog αλλά είμαι μέλος σε μια πολυπληθή ομάδα σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (facebook-twitter κ.α.) και γράφω, λέω και εκφράζω τα ίδια πράγματα... δεν επηρεάζω την κοινή γνώμη;
Αν λοιπόν γράψω εκεί κάτι που εσείς θεωρείτε πως είναι "υπόλογο νόμου", τι θα κάνετε; Θα έχετε την απαίτηση να βρεθεί ο γράφων πολίτης;
Θεωρείτε "χαζούς" και "πρόβατα" αυτούς που διαβάζουν και ακούνε; Ή πιστεύετε πως έχω εξωπραγματική δύναμη υποβολής; Γιατί αν είναι έτσι... τότε μπράβο μου... και δεν το είχα καταλάβει! Ίσως θα πρέπει να ασχοληθώ με τα "κοινά".

Πως να το κάνουμε υπάρχει και η άλλη άποψη... ανοίξτε τα αυτιά σας να την ακούσετε, ή μάλλον ανοίξτε τα μάτια σας να την διαβάσετε γιατί τα αυτιά σας τα έχετε κλεισμένα εδώ και πολύ καιρό...
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ λοιπόν την "καραμέλα" περί ανωνυμίας... και μάλιστα όταν πρόκειται για blogs που έχουν δώσει "παρουσία" στο χρόνο.
Είδα πολλά παράξενα και "στραβά" -και θα δω πολλά ακόμη-. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα e-mail από έναν πολίτη περί χρεοκοπίας - που αναδημοσιεύεται από sites και blogs - εντάσσεται στο νόμο περί "διασποράς ψευδών ειδήσεων και φημών" και οι δηλώσεις των Πολιτικών προσώπων, πάλι περί χρεοκοπίας, είναι πολιτικές απόψεις... Αυτά είναι τα "παράξενα των καιρών"...

Και φυσικά απορώ με τη διαφορετική προσέγγιση των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Άλλοι τα "στηρίζουν" (τα blogs), άλλοι τα μάχονται και φυσικά υπάρχουν και οι "ουδέτεροι", που δεν είναι όμως τόσο ουδέτεροι παρά περιμένουν - σαν κοράκια- το σφάλμα! 

Το σφάλμα που θα κάνει ο blogger, για να επιτεθούν... πολλές φορές με αξησιομείωτη στάση που δεν θα έλεγα πως μου προκαλεί έκπληξη. Εξάλλου αυτά συμβαίνουν και στις πιο "καλές οικογένειες".... Καλά όμως θα ήταν προτού ο καθείς εκ των άνω κάνει την επίθεσή του, να έχει εξασφαλισμένα τα νώτα του και να προσέχει να μην βρεθεί εκείνος στο τέλος εκτεθειμένος...
Γιατί είπαμε... είμαι blogger... και να εκτεθώ (που δεν θα το ήθελα ποτέ)... καταθέτω την άποψη και τη γνώμη μου σε αυτούς που έχουν επιλέξει να με διαβάζουν, επεξεργάζομαι αυτά που βλέπω και ακούω όσο και όπως μπορώ, και δεν έχω σπουδάσει για αυτό (εάν αυτό αποτελεί δικαιολογία)! 

Αλλά να εκτεθείς εσύ αγαπητέ-η... ο έγκυρος, ο καλοπληροφορημένος, ο ανεπηρεάστος και ο σπουδαγμένος...
Ε είναι "βαρύ"........ Δεν νομίζεις; (και φυσικά αναφέρομαι στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, έχω κάνει ήδη το διαχωρισμό...).

Τρύφωνας Τιπούρτης, ιδιοκτήτης.

Ο Μεϊμαράκης και οι “σαλονάτοι”

06.05.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι, όλοι οι «καθωσπρέπει» πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έβγαλαν από το ντουλάπι τη σκονισμένη αστική τους «ευγένεια», και μετά άρχισαν να την επιδεικνύουν προκειμένου να την αντιδιαστείλουν απέναντι  στην «αγένεια» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με συγχωρείτε, αλλά προσωπικά γνωρίζω δεκάδες από αυτούς τους «ευγενείς» ώστε να θεωρώ όσα λένε υποκρισία και την «ευαισθησία» τους θέατρο.
Προσωπικά δεν με εκφράζει ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε ο Β. Μεϊμαράκης, όχι τόσο γιατί οι εκφράσεις του προσέβαλλαν τα χρηστά μου ήθη, όσο γιατί το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κριτική που του άσκησαν γιατί μίλησε έτσι και όχι στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι όταν θίγεται η τιμή ενός ανθρώπου που δεν είναι δήθεν, αντιδρά όπως θα αντιδρούσε οποιοσδήποτε από μας τον κατηγορούσαν ως απατεώνα.
Επαναλαμβάνω ότι τα «μπινελίκια» δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τους συκοφάντες, αφού είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει απολογούμενος και στο τέλος θα χάσει και το δίκιο του. Ωστόσο δεν είναι ο πρώτος ούτε θα είναι ο τελευταίος πολιτικός που θα μιλήσει έτσι. Άπειρα τα παραδείγματα σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμα και μεγάλων ηγετών, που κάποια στιγμή λησμονώντας το «πρωτόκολλο» εκφράστηκαν αυθεντικά. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Τζον Κέννεντι και από τον Νικολά Σαρκοζί μέχρι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Άκουσα να λένε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις ακούγονται στα γήπεδα, και σ’ έναν «ιερό» χώρο όπως είναι η Βουλή τέτοιου είδους εκφράσεις είναι ανεπίτρεπτες. Άλλη μια υποκρισία, αφού λίγη ιστορία να έχει διαβάσει κανείς θα διαπιστώσει ότι στον «ιερό» αυτό χώρο έχουν ειπωθεί χειρότερα λόγια(έχει πέσει και πολύ ξύλο), ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν διαγραφεί από τα πρακτικά πολλά «γαλλικά».
Ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του κυρίου Κοραντή-ούτε την παρούσα αλλά ούτε και την προηγούμενη στην ΕΥΠ- αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι προτιμώ την γνήσια έκφραση του συναισθήματος παρά τις σαλονάτες υποκρισίες και τις τεχνητές ευγένειες. Πάντα, όμως, με μέτρο το οποίο στην προκειμένη περίπτωση, και με τη δική μας «συνδρομή»- χάθηκε.

Statesmen.gr

Λεφτά υπήρχαν… στο ΔΝΤ

06.05.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με το πότε ακριβώς ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι… αποπροσανατολιστική.
Γιατί να κατηγορούμε τον Γιώργο Παπανδρέου για εθνική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, πριν από τις κάλπες του Οκτωβρίου του 2009, και να μην «διαβάσουμε» διαφορετικά την πρωτοβουλία να συνομιλεί… ψιθυριστά με τον Ντομινίκ Στρος-Καν; Κι αν ο 3ος Παπανδρέου που έγινε Πρωθυπουργός, επεδίωκε απλά να επιβεβαιώσει ότι υπήρχε δόση αληθείας στην προεκλογική εξαγγελία του πως… λεφτά υπάρχουν; Την οποία πίστεψαν οι… ιθαγενείς, και τον ψήφισαν.
Σύμφωνα με την αφήγηση του Γάλλου Σοσιαλιστή με την πόρσε, ο οποίος φαντάζεται τον εαυτό του σε θέση ενοίκου των Ιλισίων Πεδίων, μετά τον Νικολά Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανοίξει αλληλογραφία μαζί του, μετά τις ευρωκλογές του 2009. Τότε που όλα άρχισαν να δείχνουν ότι ο Καραμανλής θα έχανε την εξουσία.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός λοιπόν, είχε προχωρήσει σε τόσο αναλυτικές συζητήσεις με τον DSK και τους «χαμηλόβαθμους υπαλλήλους» του ΔΝΤ, ώστε να είναι απόλυτα βέβαιος ότι… λεφτά υπήρχαν.
Γι’ αυτό και το βροντοφώναζε προεκλογικά. Λεφτά υπήρχαν, αλλά στο ΔΝΤ. Και οι συχνές επικοινωνίες με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, στόχευαν στο να επιβεβαιώσουν ότι τα λεφτά… θα ήταν εκεί και θα μας περίμεναν. Εφόσον η Ελλάδα δεν παρέκλινε από τον οδικό χάρτη που έμελλε να ανοίξει την Κερκόπορτα της ευρωζώνης, για τον υπερατλαντικών συμφερόντων διεθνή οργανισμό. Και η Ελλάδα, έμεινε μέχρι κεραίας συνεπής σε εκείνες τις συζητήσεις. Τα λεφτά (του ΔΝΤ) ήρθαν. Και η εθνική αξιοπρέπεια… πήγε περίπατο.

Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου