Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011


ΝΔ: «Όχι» σε περικοπές μισθών και συντάξεων

Την αντίθεση της ΝΔ στην περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης.....
Με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζει συγκεκριμένα ότι σε ό,τι αφορά την Ελλάδα οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2015 θα εξειδικευθούν από την επόμενη κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του 2012.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει, «η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων».

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η ενίσχυση της οικονομικής ένωσης απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία και ρευστότητα. Και όλα αυτά μαζί. Και όχι το ένα σε βάρος των υπολοίπων», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης, επιθετικότερη παρέμβαση της ΕΚΤ, ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης, έκδοση ευρωομολόγων και δημιουργία μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εταιρίας αξιολόγησης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης, έτσι ώστε, όπως τονίζει, «να έχουμε μια Ευρώπη με αλληλεγγύη και όχι σχηματισμούς χωρών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία ένωση πολλών ταχυτήτων».


Planet-Greece

Εξαίρεση των μελών του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς ζήτησαν οι κατηγορούμενοι του περιοδικού «Focus»



 Η συντακτική ομάδα του γερμανικού περιοδικού «FOCUS» δικάζεται για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου. Απορρίφθηκε από άλλη σύνθεση το αίτημά τους.

Την εξαίρεση των μελών της σύνθεσης του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 22ης Φεβρουαρίου 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και τον χαρακτηρισμό «απατεώνες» που αποδίδονταν στους Έλληνες στο δημοσίευμα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συντακτική ομάδα του περιοδικού αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, που τους απαγγέλθηκαν μετά από μήνυση δικηγόρων.
Αφορμή για την αίτηση εξαίρεσης των δικαστών ήταν η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής από την δίκη, με σκεπτικό ότι το δημοσίευμα θα μπορούσε να θίξει οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη. Οι συνήγοροι των Γερμανών κατηγορουμένων θεώρησαν την παραδοχή αυτή του δικαστηρίου που το οδήγησε στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματός τους, ως υπόνοια μεροληπτικής συμπεριφοράς.
Η αίτηση κρίθηκε και απορρίφθηκε από άλλη σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα, η οποία δεν αποδέχθηκε το σκεπτικό της υπεράσπισης.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Φάιμαν: «Η εσωτερική πολιτική υπερίσχυσε της ευρωπαϊκής»



 Ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν χαρακτηρίζει λυπηρή την μη υιοθέτηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τους «27».

Ως «πολύ λυπηρό» χαρακτήρισε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, το γεγονός της μη υιοθέτησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως για μια ακόμη φορά η «εσωτερική πολιτική υπερίσχυσε της ευρωπαϊκής πολιτικής».
Μιλώντας το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο κ. Φάιμαν τάχτηκε υπέρ μιας νέας προσπάθειας στην Αυστρία για την επίτευξη συνταγματικής πλειοψηφίας στη Βουλή, ώστε να επιτευχθεί η συνταγματική κατοχύρωση στη χώρα του, του ορίου χρέους, του λεγόμενου «φρένου χρέους», που δεν κατέστη δυνατή στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τα τρία κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης.
Ως προς αυτή τη συνταγματική κατοχύρωση της μείωσης του χρέους στην Αυστρία, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι να πειστεί ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε όμως ότι πλέον δεν τίθεται θέμα παρέμβασης της ΕΕ στην χάραξη της εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής της Αυστρίας, οπότε δεν τίθεται και θέμα διενέργειας δημοψηφίσματος για την αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ.
Ο Αυστριακός καγκελάριος θεωρεί, όπως είπε, «ώριμη» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για υψηλότερες αποστολές και θα πρέπει να της δοθούν περισσότερες δυνατότητες ώστε να είναι αρκετά ισχυροί οι Μηχανισμοί Στήριξης και να έχουν στη διάθεσή τους επαρκείς πόρους.
Ο ίδιος πιστεύει πως, μόνον τότε οι χρηματαγορές θα εντυπωσιαστούν, εάν η δύναμη των Μηχανισμών Στήριξης είναι ισχυρά επαρκής και εδώ μπορεί να παίξει έναν ενισχυμένο ρόλο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά, κατά την άποψή του, θα ήταν καλύτερο να ενισχυθεί η ΕΚΤ, η οποία θα πρέπει να παίζει έναν κεντρικό ρόλο.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα και πριν υπάρξουν διευκρινίσεις ως προς τη στάση της Ουγγαρίας, ο κ. Φάιμαν είχε εκφράσει την έκπληξή του για τη μη υιοθέτηση των αποφάσεων από τη Βουδαπέστη, επισημαίνοντας ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, δεν προέβη σε καμία δήλωση, ενώ ασκώντας κριτική στη στάση του Ούγγρου ομολόγου του είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως το «Όχι» στην ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης και της δημοσιονομικής πειθαρχίας σημαίνει «Όχι» στο Ευρώ.
Είναι γεγονός, πως αρκετή σύγχυση υπήρξε ως προς τη στάση της Ουγγαρίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία παρουσίαζαν επί ώρες ως αρνητική και έκπληξη προκάλεσαν το μεσημέρι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Πέτερ Σιγιάρτο και της υφυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ένικε Γκιέρι.
Με αυτές φαίνεται να ακυρώνεται προηγούμενη ειδησεογραφία για μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στη διακυβερνητική συμφωνία και να γίνεται λόγος για «παρεξήγηση» από την πλευρά του Τύπου, που κατά την άποψη των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων οφείλεται στο «χάος» που επικρατούσε στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες το πρωί.
Σχολιαστές στη Βουδαπέστη θεωρούν ότι οι αντιφατικές ειδήσεις γύρω από την προσχώρηση ή μη της Ουγγαρίας στη νομισματική συμφωνία είναι αποτέλεσμα τακτικών ελιγμών του πρωθυπουργού Ορμπάν, που αποβλέπουν, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, στη χαλάρωση, εκ των προτέρων, των όρων μιας συμφωνίας της Ουγγαρίας με το ΔΝΤ.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου