Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Από 2 Αυγούστου στον γκισέ για το αγροτικό πετρέλαιο





Από το απόγευμα σήμερα 1 Αυγούστου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews, ενώ τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για τους παραγωγούς από το πρωί της Τρίτης. Όπως προκύπτει από τους συντελεστές του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, η διαφορά του φόρου που επιστρέφεται να είναι αυξημένη...

...από τα 0,392 ευρώ ανά λίτρο στα 0,412 ευρώ ανά λίτρο. Ενδεικτικά για τους βαμβακοπαραγωγούς είναι 13,356 ευρώ το στρέμμα, για το σκλιρό σιτάρι 6,256 ευρώ το στρέμμα, για το καλαμπόκι 10,948 ευρώ το στρέμμα και για τα αιγοπρόβατα 1,1339 ευρώ ανά ζώο.

Karatzova.com

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" Κάθε μήνα κι ένα «ραβασάκι» από την εφορία…"ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΓΙΑΤΙ...ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ".




Κάθε μήνα κι ένα «ραβασάκι» από την εφορία…
Ραβασάκια της εφορίας για την εισοδηματική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη και πισίνες, θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν οι φορολογούμενοι σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου.
Στο υπ. Οικονομικών εξετάζουν τρόπους για τον επιμερισμό αυτών των βαρών, με την αποστολή πιθανότατα ενός σημειώματος ανά μήνα στον κάθε υπόχρεο, ούτως ώστε να μη συμπέσουν όλα μαζί και επιβαρύνουν δραματικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Αν δηλαδή κάποιος πρέπει να πληρώσει τόσο εισφορά αλληλεγγύης όσο και τέλος επιτηδεύματος, να μην περιλαμβάνονται και τα δύο μαζί στο ίδιο σημείωμα- όπως εισηγούνται οι υπηρεσιακοί παράγοντες- άλλα να του αποσταλούν δύο διαφορετικά ειδοποιητήρια, για παράδειγμα ένα το Σεπτέμβριο και ένα τον Οκτώβριο. Εκκρεμεί επίσης να ξεκαθαριστεί ο τρόπος πληρωμής των εισφορών, σε πόσες δηλαδή δόσεις θα μπορεί να γίνει, το ελάχιστο ύψος της κάθε μιας απ' αυτές, αν θα παρέχεται έκπτωση για την εφάπαξ εξόφληση, κ.ό.κ.
Υπενθυμίζουμε ότι προς τα τέλη Αυγούστου, δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για την περαίωση «νούμερο 2», καθώς και ότι στο δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί σε όλους τους κατόχους οχημάτων και τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012. Αναλυτικά :
-Εισφορά αλληλεγγύης : Τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η αποστολή των σημειωμάτων για την καταβολή της εισοδηματικής εισφοράς για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 €. Οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις για τα περυσινά εισοδήματα, θα εντοπίσουν τους υπόχρεους, θα υπολογίσουν την εισφορά, και θα τους αποστείλουν τα ειδοποιητήρια.
-Τέλος επιτηδεύματος: Την ίδια περίοδο θα αρχίσει η αποστολή στους υπόχρεους του τέλου επιτηδεύματος, ύψους 300 € σε περίπου 800.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Το τέλος, θα πληρώσουν και οι εργαζόμενοι που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε ένα εργοδότη και αμείβονται με "μλοκάκι", ακόμη και όσοι είχαν πέρυσι το "μπλοκάκι" τους σε αδράνεια.
-Έκτακτες εισφορές : Το Σεπτέμβριο τοποθετείται η αποστολή των σημειωμάτων για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς από ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1929, κ.εκ και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκαφών αναψυχής (με εξαίρεση τα ανοικτού τύπου μήκους ως 6 μέτρων), καθώς και όσους έχουν πισίνες.
-ΕΤΑΚ και ΦΑΠ : Τέλος, εντός του 2011 πιθανό να έχει ολοκληρωθεί τόσο η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009, όσο και του ΦΑΠ του 2010.

Γιώργος Φιντικάκης

Reporter.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου