Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Πήρε τη διερευνητική εντολή για κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς μετά την καθαρή νίκη της ΝΔ με 29,66% και 129 έδρες


 Στόχος κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με φιλοευρωπαική πορεία 

Με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το νέο κυβερνητικό σχήμα - Όχι από ΣΥΡΙΖΑ


Πήρε τη διερευνητική εντολή για κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς μετά την καθαρή νίκη της ΝΔ  με 29,66% και 129 έδρες  - Στόχος  κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με φιλοευρωπαική πορεία  - Με  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το νέο κυβερνητικό σχήμα - Όχι από ΣΥΡΙΖΑ
(upd21)Η πρωτοβουλία του Αντ. Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης φαίνεται ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σημαντικά πεδία συμφωνίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς. Μετά τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα έγινε γνωστό και επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διατηρήσει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να καρπώνεται από τα λάθη της κυβέρνησης.  Αργά σήμερα το βράδυ ή νωρίς αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο σχήμα, υπό την ηγεσία του Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος δεν αναμένεται να αναλάβει και πάλι τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς, σε σύντομη δήλωση του, ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου ώστε να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.
Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Σαμαρά:
Τηρούμε τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες που θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομύρια έλληνες.
Θέση μου είναι να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα. Από τη συζήτηση μου με τον κ. Τσίπρα δεν προκύπτει ότι θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.
Εγώ θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, ζήτησε να προχωρήσουν το συντομότερο οι εξελίξεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:
"Οι σημαντικές δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που προκυπτουν από την ισχυρή λαϊκή εντολή της 6ης Μαίου και της 17ης Ιουνίου, δεν πρέπει να σπαταληθεί. Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάει στις Βρυξέλες με τον πήχη ψηλά. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.
Το μήνυμα ήταν σαφές, ή κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου. Η
Η Δημοκρατία προβλέπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να παρεμβαίνει με μαχητικό τρόπο και να ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση. Επισήμανα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο νέες περικπές σε μισθούς και συντάξεις. Δεν άκουσα να μιλά όμως για επαναδιαπραγμάτευση. Ελπίζω να ήταν εκ παραδρομής, αφού άκουσα μόνο για τήρηση δεσμεύσεων. Είναι στη δική του ευχαίρεια να αξιοποιήσει τις δυαντότητες της Ελλάδας.
Του έθεσα ως ένα σημαντικό ζήτημα που απαιτεί τη συνεννόηση μεταξύ μας, και αφορά στον περιορισμό των κρουσμάτων βίας, δυστυχώς από δυνάμεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Η παράταξη μας θα σταθεί απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα, αλλά απαιτείται συνεννόηση.
Αν είμασταν στη θέση του πρώτου κόμματος δεν θα χάναμε ώρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Σαμαράς. Ελπίζω να μην υπάρξει επικοινωνιακή διαχείριση του αποτελέσματος.
Πρέπει να προχωρήσουν οι εξελίξεις, να αναλάβει έργο η κυβέρνηση και εμείς να αναλάβουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Έλαβε τη διερευνητική εντολή ο Αντ. Σαμαράς

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, πήρε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ξεκινώντας τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 14:00 ξεκίνησε η συνάντηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλεξη Τσίπρα, ο οποίος όπως αναμενόταν δεν συναίνεσε στην πρόταση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Σαμαρά.
"Με τη διερευνητική εντολή θα επιδιώξω να σχηματιστεί κυβένρηση εθνικής σωτηρίας μακράς διάρκειας, με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα ώστε να αλλάξει το τοπίο στην οικονομία.
Η κυβέρνηση πρέπει να είναι ισχυρή για να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή της χώρας και η ασφάλεια του πολίτη.
Θα ξεκινήσω τις συναντήσεις από τις 14:00 με τους πολιτικούς αρχηγούς", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, δήλωσε:
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν πρέπει να μείνει η χώρα ούτε μία ώρα χωρίς κυβέρνηση,
Σας εύχομαι να έχετε επιτυχία στις προσπάθειες σας, αλλά εύχομαι να πρυτανεύσει η εθνική συνείδηση και το εθνικό καθήκον".
Το πιθανότερο σενάριο είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα δύο κόμματα λαμβάνουν 162 έδρες ή το 41,94% του εκλογικού σώματος. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί τότε οι έδρες της κυβέρνησης θα αυξηθούν στις 179 και το ποσοστό στο 48,2%. Ήδη πάντως από χτες τη νύχτα, ο κ. Σαμαράς έχει επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ σήμερα συναντιέται με τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Ευ. Βενιζέλο. Δεν έχει ακόμη οριστεί επισήμως συνάντηση με τον κ. Φ. Κουβέλη.
Πληροφορίες από την Συγγρού αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται σε κυβέρνηση κυρίως τεχνοκρατών και με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών προσώπων τόσο από την κεντροδεξιά, όσο και από την ευρύτερη Αριστερά. Στα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που ήδη ακούγονται είναι ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα θελήσει να κρατήσει για τα στελέχη του τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, για τα οποία ήδη ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στην ονοματολογία συμπεριλαμβάνονται και ονόματα όπως αυτά των κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστου Σταικούρα και Νότη Μηταράκη, Βαγγέλη Μειμαράκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη. 

Περίπου στις 12:00 ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια, όπου και υπέβαλλε την παραίτηση της κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πικραμμένος δήλωσε:
"Είχαμε κάποιες αντιξοότητες, όπως οι πυρκαγιές, αλλά αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο.
Είχαμε επίσης κάποια κρούσματα διασάλευσης της τάξεως, αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ομαλό κλίμα.
Ενόψει αυτών, η εντολή που μου είχατε δώσει έχει ήδη εξαντληθεί, έτσι ήρθα να σας υποβάλω την παραίτηση της κυβερνήσεων.
Ο κ. Παπούλιας δήλωσε:
"Σας ευχαριστώ και εσάς και όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη συνέχεια.
Κε πρωθυπουργέ, δεν αποδέχομαι την παραίτηση σας, θα πρέπει να δουλέψετε λίγο ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Ελπίζω να είναι μικρό το διάστημα που θα αναγκαστείτε να δουλέψετε, και να σχηματιστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα η νέα κυβέρνηση".
Σήμερα Δευτέρα ξεκινούν επισήμως οι διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης.... Στις 12:30 θα μεταβεί ο Αντ. Σαμαράς στο προεδρικό όπου και θα λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επισήμανε από το Ζάππειο ο Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας πως  ο λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Το βασικό του μέλημα, εκτός από τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, για την οποία θα κινηθεί έντονα τις επόμενες ώρες, είναι η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, να κάνει διακριτό στην κοινή γνώμη το συμβολισμό περί υπουργικού συμβουλίου εθνικής ανάγκης.
"Θα είμαστε παρόντες ως αξιωματική αντιπολίτευση", τόνισε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας, που σε τηλεφώνημά του προς τον Αντ. Σαμαρά απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση. Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος.
Με καταγεγραμμένο το 99,95% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 2,77% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πανωλεθρία υπέστησαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
Ειδικότερα,

Στο 99,95% της Επικράτειας
Νέα Δημοκρατία29,66%129 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ26,89%71 έδρες
ΠΑΣΟΚ12,28%33 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες7,51%20 έδρες
Χρυσή Αυγή6,92%18 έδρες
Δημ.Αρ.6,26%17 εδρες
ΚΚΕ4,5%12 έδρες
Εκτός Βουλής κόμματα6%


http://www.bankingnews.gr

Η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου – Ποιοι εκλέγονταιE-mailΕκτύπωσηPDF
Οι έδρες που "αλλάζουν χέρια" 
Εκτός Βουλής έμειναν κορυφαία στελέχη των κομμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.
Στο στρατόπεδο της ΝΔ, στην Α΄ Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ στο Ηράκλειο ο κ. Δεικτάκης δεν εκλέχθηκε καθώς μπήκε στη λίστα ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης από τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Στο ΠΑΣΟΚ, από τους υποψήφιους βουλευτές Επικρατείας δεν εξελέγη η Φώφη Γεννηματά, καθώς το κόμμα εκλέγει μόνο τον Πύρρο Δήμα που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που δεν εξελέγη στο Λασίθι, καθώς και ο Δημήτρης Λιντζέρης στη Β΄Πειραιώς.
Δύο έδρες έχασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Β΄ Αθηνών και αν ο Πάνος Καμμένος δεν επιλέξει την έδρα του Έβρου τότε ίσως βρεθεί εκτός Βουλής ο Γιάννης Μανώλης. Εκτός έμειναν επίσης ο Χρήστος Ζώης στη Λάρισα και ο Δημήτρης Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία.
Το ΚΚΕ έχασε την έδρα στην Καρδίτσα και δεν εξελέγη ο Βαγγέλης Μπούτας, ενώ και στη Μαγνησία δεν εκλέγεται ο Απόστολος Νάνος.
Αναλυτικά η εκλογή των βουλευτών ανά περιφέρεια και κόμμα:
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ)
2. Αθανασίου Χαράλαμπος (ΝΔ)
3. Λαζαρίδης Χρύσανθος (ΝΔ)
4. Μιχελάκης Ιωάννης (ΝΔ)
5. Γλέζος Εμμανουήλ (ΣΥΡΙΖΑ)
6. Φωτίου Θεανώ (ΣΥΡΙΖΑ)
7. Δήμας Πύρρος (ΠΑΣΟΚ)
8. Κουϊκ Τέρενς (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
9. Γιαννάκης Μιχαήλ (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
10. Παππάς Χρήστος (Χρυσή Αυγή)
11. Λυκούδης Σπυρίδων (Δημοκρατική Αριστερά)
12. Παφίλης Αθανάσιος (ΚΚΕ)
Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, η ΝΔ διατηρεί τις οκτώ έδρες που είχε κερδίσει στις 6 Μαΐου. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να εκλεγεί ο Θανάσης Πλεύρης που ήταν ένατος στη λίστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία ακόμη έδρα και χάνει τη μία από τις δύο έδρες που είχε η Χρυσή Αυγή καθώς μένει εκτός Βουλής ο κ. Ιωάννης Βουλδής.
Οι βουλευτές που εκλέγονται στην Α΄ Αθηνών είναι:
1.Κεφαλογιάννη Όλγα (ΝΔ)
2.Αβραμόπουλος Δημήτριος (ΝΔ)
3.Κακλαμάνης Νικήτας (ΝΔ)
4.Πιπιλή Φωτεινή (ΝΔ)
5.Κικίλιας Βασίλειος (ΝΔ)
6.Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης) (ΝΔ)
7.Παυλόπουλος Προκόπιος (ΝΔ)
8.Ψυχάρης Ανδρέας (ΝΔ)
9.Τσίπρας Αλέξιος (ΣΥΡΙΖΑ)
10.Κωνσταντοπούλου Ζωή ((ΣΥΡΙΖΑ)
11.Βούτσης Νικόλαος (ΣΥΡΙΖΑ)
12.Μπόλαρη Μαρία (ΣΥΡΙΖΑ)
12.Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος (ΠΑΣΟΚ)
13.Κουντουρά Έλενα (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
14.Κανέλλη Γαρυφαλιά (ΚΚΕ)
15.Μιχαλολιάκος Νικόλαος (Χρυσή Αυγή)
17.Πανούσης Ιωάννης (ΔΗΜΑΡ)
Β΄ΑΘΗΝΩΝ
Στη Β΄ Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 13, από 14 έδρες που είχε στις εκλογές του Μαΐου, και μένει εκτός Βουλής ο Γιάννης Παπαθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από έννεα έδρες καταλαμβάνει 13 και εκλέγει ακόμη τους Στάθη Παναγούλη, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χαρά Καφαντάρη και Βασιλή Κατριβάνου. Δύο από τις πέντε έδρες χάνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και μένουν εκτός Βουλής ο Παύλος Κοντογιαννίδης και ίσως ο Γιάννης Μανώλης αν τελικά ο Πάνος Καμμένος επιλέξει τη Β΄ Αθήνας από την έδρα του Έβρου.
Οι βουλευτές που εκλέγονται στη Β΄Αθηνών είναι:
1. Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ)
2. Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (ΝΔ)
3. Βούλτεψη Σοφία (ΝΔ)
4. Ντινόπουλος Αργύρης (ΝΔ)
5. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης (ΝΔ)
6. Γεωργιάδης Σπυρίδων 'Αδωνις (ΝΔ)
7. Μεϊμαράκης Ευάγγελος (ΝΔ)
8. Σπηλιωτόπουλος Αριστόβουλος (ΝΔ)
9. Γιακουμάτος Γεράσιμος (ΝΔ)
10. Πολύδωρας Βύρων (ΝΔ)
11. Καραμανλή 'Αννα (ΝΔ)
12. Παναγιωτόπουλος Πάνος (ΝΔ)
13. Παπακώστα Σιδηροπούλου-Αικατερίνη (ΝΔ)
14. Σακοράφα Σοφία (ΣΥΡΙΖΑ)
15. Κουρουμπλής Παναγιώτης (ΣΥΡΙΖΑ)
16. Παπαδημούλης Δημήτριος (ΣΥΡΙΖΑ)
17. Δραγασάκης Ιωάννης (ΣΥΡΙΖΑ)
18. Δούρου Ρένα (ΣΥΡΙΖΑ)
19. Στρατούλης Δημήτριος (ΣΥΡΙΖΑ)
20. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια (ΣΥΡΙΖΑ)
21. Τατσόπουλος Πέτρος-Γεώργιος (ΣΥΡΙΖΑ)
22. Τσακαλώτος Ευκλείδης (ΣΥΡΙΖΑ)
23. Στάθης Παναγούλης (ΣΥΡΙΖΑ)
24. Απόστολος Αλεξόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
25. Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ)
26. Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ)
27. Λοβέρδος Ανδρέας (ΠΑΣΟΚ)
28. Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ (ΠΑΣΟΚ)
29. Ανδρουλάκης Μίμης (ΠΑΣΟΚ)
30. Κακλαμάνης Απόστολος (ΠΑΣΟΚ)
31. Πάνος Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
32. Γιάννης Δημαράς (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
33. Καπερνάρος Βασίλειος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
34. Παπαρήγα Αλεξάνδρα (ΚΚΕ)
35. Χαλβατζής Σπυρίδων (ΚΚΕ)
36. Κατσώτης Χρήστος (ΚΚΕ)
37. Μιχαλολιάκος Νίκος ή Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή)
38. Ζαρούλια Ελένη (Χρυσή Αυγή)
39. Γερμενής Γεώργιος (Χρυσή Αυγή)
40. Κουβέλης Φώτιος-Φανούριος (ΔΗΜΑΡ)
41. Ψαριανός Γρηγόριος (ΔΗΜΑΡ)
42. Βουδούρης Οδυσσεύς-Νίκος (ΔΗΜΑΡ)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Στην Αιτωλοακαρνανία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν την έδρα τους και δεν μπαίνει στη Βουλή ο Δημήτρης Σταμάτης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία ακόμη έδρα και έτσι μαζί με τον Γιώργο Βαρεμένο εκλέγεται η Μαρία Τριανταφύλλου.
Οι βουλευτές που εκλέγονται στην Αιτωλοακαρνανία είναι οι:
1. Σαλμάς Μάριος (ΝΔ)
2. Καραγκούνης Κωνσταντίνος (ΝΔ)
3. Βαρεμένος Γεώργιος (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Τριανταφύλλου Μαρία (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Μωραϊτης Αθανάσιος (ΠΑΣΟΚ)
6. Μωραϊτης Νικόλαος (ΚΚΕ)
7. Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος (Χρυσή Αυγή)
8. Κουβέλης Φώτης ή Φούντα Νίκη (ΔΗΜΑΡ)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δεν υπήρξαν μεταβολές για τη δύναμη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που εκλέγουν από έναν βουλευτή στο Νομό Αργολίδος. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Ανδριανός Γιάννης (ΝΔ)
2. Κοδέλας Δημήτριος (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Μανιάτης Ιωάννης (ΠΑΣΟΚ)
ΑΡΚΑΔΙΑ
Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν χάνουν την έδρα που κατέλαβαν στις προηγούμενες εκλογές και βουλευτές είναι οι:
1. Λυκουρέντζος Ανδρέας (ΝΔ)
2. Ζαχαριάς Κωνσταντίνος (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας (ΠΑΣΟΚ)
ΑΡΤΑ
Από έναν βουλευτή εκλέγουν στην Αρτα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει αλλαγή σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου.
1. Στύλιος Γεώργιος (ΝΔ)
2. Γεροβασίλη Όλγα (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Γκόκας Χρήστος (ΠΑΣΟΚ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στην περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ από τρεις έδρες που είχε κερδίσει στις 6 Μαΐου, καταλαμβάνει μία ακόμη και εκλέγεται και ο Γιώργος Πάντζας. Μία από τις δύο έδρες χάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και μένει εκτός Βουλής η κ. Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία. Αν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επιλέξει την έδρα Αττικής, θα μείνει εκτός Βουλής ο Θανάσης Μπούρας. Οι βουλευτές Αττικής είναι:
1. Σαμαράς Αντώνης (ΝΔ)
2. Βορίδης Μαυρουδής (ΝΔ)
3. Μαρτίνου Γεωργία (ΝΔ)
4. Βλάχος Γεώργιος ή Θανάσης Μπούρας αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιλέξει την έδρα στην Αττική (ΝΔ)
5. Μητρόπουλος Αλέξιος (ΣΥΡΙΖΑ)
6. Αθανασίου Αθανάσιος (ΣΥΡΙΖΑ)
7. Πάντζας Γιώργος (ΣΥΡΙΖΑ)
8. Χριστοφιλοπούλου Εύη (ΠΑΣΟΚ)
9. Χαϊκάλης Παύλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
10. Γκιόκας Ιωάννης (ΚΚΕ)
11. Κασιδιάρης Ηλίας (Χρυσή Αυγή)
12. Οικονόμου Βασίλειος (ΔΗΜΑΡ)
ΑΧΑΪΑ
Αμετάβλητες παραμένουν οι έδρες στην Αχαΐα και βουλευτές εκλέγονται:
1.Νταβλούρος Αθανάσιος (ΝΔ)
2. Νικολόπουλος Νίκος (ΝΔ)
3. Κανελλοπούλου Μαρία (ΣΥΡΙΖΑ)
4.Χατζηλάμπρου Βασίλειος αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέξει την έδρα της Αχαϊας (ΣΥΡΙΖΑ)
5.Παπανδρέου Γεώργιος (ΠΑΣΟΚ)
6.Νταβρής Γεώργιος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
7.Καραθανασόπουλος Νίκος (ΚΚΕ)
8.Αρβανίτης-Αβράμης Μιχαήλ (Χρυσή Αυγή)
9. Τσούκαλης Νικόλαος (ΔΗΜΑΡ)
ΒΟΙΩΤΙΑ
Η κάλπη δεν επεφύλασσε αλλαγές στις έδρες στη Βοιωτία και βουλευτές εκλέγονται:
1. Μπασιάκος Ευάγγελος (ΝΔ)
2. Καράμπελας Ιωάννης (ΝΔ)
3. Κουτσούμπας Ανδρέας (ΝΔ)
4. Σταθάς Ιωάννης (ΣΥΡΙΖΑ)
ΓΡΕΒΕΝΑ
Η ΝΔ διατηρεί τη μονοεδρική που είχε κερδίσει στις 6 Μαΐου στα Γρεβενά και εκλέγεται βουλευτής:
1. Κοψαχείλης Τιμολέων (ΝΔ)
ΔΡΑΜΑ
Στη Δράμα κερδίζει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει τον Χρήστο Καραγιαννίδη. Χάνουν τη μία έδρα που είχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και δεν εκλέγεται ο Νίκος Σμολοκτός. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Κυριαζίδης Δημήτριος (ΝΔ)
2. Χρήστος Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Αηδόνης Χρήστος (ΠΑΣΟΚ)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Στα Δωδεκάνησα η ΝΔ χάνει τη μία από τις τρεις έδρες και μένει εκτός Βουλής ο Ιωάννης Παππάς. Μία έδρα κερδίζει αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει τον Δημήτρη Γάκη. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Υψηλάντης Βασίλειος-Νικόλαος (ΝΔ)
2. Κόνσολας Εμμανουήλ (ΝΔ)
3. Γάκης Δημήτρης (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑΣΟΚ)
5. Ιατρίδη Τσαμπίκα (Μίκα) (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
ΕΒΡΟΣ
Στον Έβρο οι έδρες κατανέμονται χωρίς αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου:
Γεροντόπουλος Κυριάκος (ΝΔ)
Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος (ΝΔ)
Ντόλιος Γεώργιος (ΠΑΣΟΚ)
Καμμένος Πάνος ή ο Μαρίνος Ουζουνίδης(ΑΝΕΛ)
ΕΥΒΟΙΑ
Στην Εύβοια που η ΝΔ δεν είχε κερδίσει έδρα στις 6 Μαϊου, τώρα εκλέγει το Σίμο Κεδίκογλου τους Σίμο Κεδίκογλου. Χάνει τη μία έδρα που κατείχε το ΠΑΣΟΚ και δεν εκλέγει τον Συμεών Κεδίκογλου. Το ΚΚΕ δεν εκλέγει τον Γιώργο Μαρίνο. Οι βουλευτές που εκλέγονται στην Εύβοια είναι:
1. Κεδίκογλου Σίμος (ΝΔ)
2. Αποστόλου Ευάγγελος (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑΣΟΚ)
4. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
5. Μίχος Νικόλαος (Χρυσή Αυγή)
6. Αναγνωστάκης Δημήτρης (ΔΗΜΑΡ)
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Αμετάβλητη παραμένει η έδρα για τη ΝΔ στην Ευρυτανία.
1. Κοντογεώργιος Κωνσταντίνος (ΝΔ)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η ΝΔ χάνει τη μονοεδρική στη Ζάκυνθο και μένει εκτός ο Διονύσης Γάσπαρος. Την έδρα καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Χαράλαμπος Κοντονής.
1. Κοντονής Χαράλαμπος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΗΛΕΙΑ
Στην Ηλεία η ΝΔ από δύο έδρες κερδίζει δύο ακόμη και εκλέγει επιπλέον τους Κοντογιάννη Γιώργο και Ανδρέα Μαρίνο. Από μία έδρα χάνουν η Χρυσή Αυγή και μένει εκτός ο Νίκος Κρέσπης καθώς και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και μένει εκτός ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Τζαβάρας Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα (ΝΔ)
3. Κοντογιάννης Γεώργιος (ΝΔ)
4. Μαρίνος Ανδρέας (ΝΔ)
5. Γεωργοπούλου Σάλταρη Ευσταθία (ΣΥΡΙΖΑ)
6. Κουτσούκος Γιάννης (ΠΑΣΟΚ)
ΗΜΑΘΙΑ
Στην Ημαθία η ΝΔ κερδίζει τρεις έδρες αν και στις 6 Μαΐου δεν είχε εκλέξει βουλευτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα που κατείχε η Καρανίκα Ξανθίππη. Από το ΚΚΕ χάνει την έδρα η Ταμπάκη-Σοφρόνωφ Ιωάννα. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Τσαβδαρίδης Λάζαρος (ΝΔ)
2. Βεσυρόπουλος Απόστολος (ΝΔ)
3. Μπατσάρα Γεωργία (ΝΔ)
4. Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στο Ηράκλειο η ΝΔ διατηρεί τη δύναμη της (τρεις έδρες), δεν εκλέγει τον κ. Δεικτάκη αλλά τον Λευτέρη Αυγενάκη εκ μετεγγραφής από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο έδρες. Το ΚΚΕ χάνει την έδρα και δεν εκλέγεται ο Εμμανουήλ Συντυχάκης.
1. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ (ΝΔ)
2. Αυγενάκης Λευτέρης (ΝΔ)
3. Σενετάκης Μάξιμος (ΝΔ)
4. Κριτσωτάκης Μιχαήλ (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Διακάκη Μαρία (ΣΥΡΙΖΑ)
6. Κεγκέρογλου Βασίλειος αν δεν επιλέξει την έδρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ)
7. Μαριάς Επαμεινώνδας (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
8. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης (ΔΗΜΑΡ)
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Τη μονοεδρική Θεσπρωτίας διατηρεί η ΝΔ.
1. Μπέζας Αντώνης (ΝΔ)
Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ διατηρεί τις 6 έδρες. Μία ακόμη έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει και την Ιωάννα Γαϊτάνη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν τη μία από τις δύο έδρες τους και δεν εκλέγεται η Χρυσούλα Γιαταγάνα ενώ και το ΚΚΕ χάνει τη μία από τις δύο έδρες του και δεν εκλέγεται ο Ιωάννης Ζιώγας. Αν η κ. Παπαρήγα επιλέξει την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης εκτός Βουλής μένει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
1. Καραμανλής Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος (ΝΔ)
3. Καλαφάτης Σταύρος (ΝΔ)
4. Ράπτη Ελένη (ΝΔ)
5. Ιωαννίδης Ιωάννης (ΝΔ)
6. Ορφανός Γεώργιος (ΝΔ)
7. Κουράκης Αναστάσιος (ΣΥΡΙΖΑ)
8. Αμανατίδης Ιωάννης (ΣΥΡΙΖΑ)
9. Χαραλαμπίδου Δέσποινα (ΣΥΡΙΖΑ)
10. Γαϊτάνη Ιωάννα (ΣΥΡΙΖΑ)
11. Βενιζέλος Ευάγγελος ή Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ)
12. Αβραμίδης Γαβριήλ (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
13. Γιαταγάνα Μαρία (ΑΝΕΛ)
14. Παπαρήγα Αλέκα ή Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ)
15. Γρέγος Αντώνιος (Χρυσή Αυγή)
16. Ξηροτύρη Αικατερινάρη Ασημίνα (ΔΗΜΑΡ)
Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κερδίζει μία ακόμη έδρα και εκλέγει και τον Σάββα Αναστασιάση. Αντιθέτως, την έδρα του χάνει το ΠΑΣΟΚ και δεν εκλέγει τον Θεοχάρη Τσιόκα. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Καράογλου Θεόδωρος (ΝΔ)
2. Αναστασιάδης Σάββας (ΝΔ)
3. Αμμανατίδου Πασχαλίδου Ευαγγελία (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Ξουλίδου Σταυρούλα (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
5. Γερασιμίδου Ελένη (ΚΚΕ)
6. Ζησιμόπουλος Πολύβιος (Χρυσή Αυγή)
7. Μάρκου Αικατερίνη (ΔΗΜΑΡ)
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Στα Ιωάννινα η ΝΔ κερδίζει συνολικά 3 έδρες από δύο που είχε και εκλέγει και την Ασημακοπούλου Αννα Μισέλ. Την έδρα χάνει το ΚΚΕ και ο Νίκος Έξαρχος. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Τασούλας Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Καλογιάννης Σταύρος (ΝΔ)
3. Ασημακοπούλου 'Αννα-Μισέλ (ΝΔ)
4. Μαντάς Χρήστος (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Κασσής Μιχάλης (ΠΑΣΟΚ)
ΚΑΒΑΛΑ
Στην Καβάλα η ΝΔ κερδίζει και τις τέσσερις έδρες και εκλέγει και τον Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη. Την έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
1. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος (ΝΔ)
2. Καλαντζής Γεώργιος (ΝΔ)
3. Πασχαλίδης Ιωάννης (ΝΔ)
4. Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος (ΝΔ)
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μία ακόμη έδρα κερδίζει η ΝΔ στην Καρδίτσα την οποία καταλαμβάνει ο Παύλος Σιούφας. Χάνει όμως την έδρα του το ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Μπούτας.
1. Τσιάρας Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Σκόνδρα Ασημίνα (ΝΔ)
3. Ταλιαδούρος Σπυρίδων (ΝΔ)
4. Σιούφας Παύλος (ΝΔ)
5. Μιχαλάκης Νικόλαος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Μία έδρα καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά και εκλέγει τον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο. Μία έδρα χάνουν όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και δεν εκλέγεται ο Συμεών Κουμπάνης.
1. Αντωνίου Μαρία (ΝΔ)
2. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στην Κέρκυρα η ΝΔ κερδίζει δύο συνολικά έδρες και εκλέγει και τον Στέφανο Γκίκα. Χάνει όμως την έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Σαμοϊλης. Την έδρα χάνει και ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους του ΚΚΕ και επιστρέφει η 'Αντζελα Γκερέκου καθώς το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά κερδίζει μία έδρα. Οι βουλευτές Κέρκυρας είναι:
1. Δένδιας Νικόλαος-Γεώργιος (ΝΔ)
2. Γκίκας Στέφανος (ΝΔ)
3. Αντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ)
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τη μονοεδρική στην Κεφαλονιά και εκλέγει την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
1. Θεοπεφτάτου Αφροδίτη (ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΙΛΚΙΣ
Δεν υπάρχουν μεταβολές στο Κιλκίς και βουλευτές εκλέγονται:
1. Γεωργαντάς Γεώργιος (ΝΔ)
2. Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Παραστατίδης Θεόδωρος (ΠΑΣΟΚ)
ΚΟΖΑΝΗ
Στην Κοζάνη η ΝΔ από μία έδρα που κατείχε κερδίζει συνολικά δύο έδρες και εκλέγει και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία έδρα και εκλέγει την Ευγενία Ουζουνίδου. Χάνει έδρα η ΔΗΜΑΡ και η Θεοδώρα Τσικαρδάνη και το ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Σταμπολίδης. Οι βουλευτές Κοζάνης είναι:
1. Κασαπίδης Γεώργιος (ΝΔ)
2. Παπαδόπουλος Μιχάλης (ΝΔ)
3. Ουζουνίδου Ευγενία (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Κουκουλόπουλος Πάρις (ΠΑΣΟΚ)
5. Μακρή Ραχήλ (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Στην Κόρινθο η ΝΔ κερδίζει συνολικά τρεις έδρες από δύο που είχε και εκλέγει και τον Κωνσταντίνο Κόλλια. Χάνει όμως την έδρα η Μαρία θελερίτη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
1. Ταγαράς Νικόλαος (ΝΔ)
2. Δήμας Χρίστος (ΝΔ)
3. Κωνσταντίνος Κόλλιας (ΝΔ)
4. Μπούκουρας Ευστάθιος (Χρυσή Αυγή)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα στις Κυκλάδες και εκλέγεται ο Παναγιώτης Ρήγας. Χάνει την έδρα ο Μάριος Βουτσίνος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι βουλευτές Κυκλάδων είναι:
1. Βρούτσης Ιωάννης (ΝΔ)
2. Συρμαλένιος Νικόλαος (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑΣΟΚ)
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δεν σημειώθηκαν μεταβολές στη Λακωνία και βουλευτές εκλέγονται οι:
1. Δαβάκης Αθανάσιος (ΝΔ)
2. Αραχωβίτης Σταύρος (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Γρηγοράκος Λεωνίδας (ΠΑΣΟΚ)
ΛΑΡΙΣΑ
Χάνει την έδρα ο Χρήστος Ζώης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη Λάρισα και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία ακόμη έδρα και εκλέγει και τον Δημήτρη Γελαλή. Οι βουλευτές Λάρισας είναι:
1. Χαρακόπουλος Μάξιμος (ΝΔ)
2. Κέλλας Χρήστος (ΝΔ)
3. Διώτη Ηρώ (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Γελαλής Δημήτρης (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Σαχινίδης Φίλιππος (ΠΑΣΟΚ)
6. Λαμπρούλης Γεώργιος (ΚΚΕ)
7. Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης (Χρυσή Αυγή)
8. Ψύρρας Θωμάς (ΔΗΜΑΡ)
ΛΑΣΙΘΙ
Εκτός Βουλής μένει ο Μιχάλης Καρχιμάκης από το ΠΑΣΟΚ που χάνει την έδρα στο Λασίθι. Έδρα κερδίζει ο Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης του ΣΥΡΙΖΑ.
1. Πλακιωτάκης Ιωάννης (ΝΔ)
2. Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΛΕΣΒΟΣ
Ο Νίκος Σηφουνάκης επιστρέφει καθώς το ΠΑΣΟΚ κερδίζει την έδρα. Χάνει την έδρα όμως το ΚΚΕ και ο Δημήτρης Καραγιάννης μένει εκτός Βουλής. Οι βουλευτές Λέσβου είναι:
1. Βογιατζής Παύλος (ΝΔ)
2. Ζερδελής Ιωάννης (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Σηφουνάκης Νίκος (ΠΑΣΟΚ)
ΛΕΥΚΑΔΑ
Η ΝΔ διατηρεί τη μονοεδρική της Λευκάδος
1. Σολδάτος Θεόδωρος (ΝΔ)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία έδρα στη Μαγνησία και εκλέγει τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο. Χάνει όμως την έδρα το ΚΚΕ και δεν εκλέγεται ο Απόστολος Νάνος. Οι βουλευτές Μαγνησίας είναι:
1. Νάκος Αθανάσιος (ΝΔ)
2. Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Χρυσοβελώνη Μαρίνα (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
4. Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Χρυσή Αυγή)
5. Μουτσινάς Παρίσης (ΔΗΜΑΡ)
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στη Μεσσηνία χάνει την έδρα το ΠΑΣΟΚ και η Νάντια Γιαννακοπούλου και κερδίζει μία ακόμη έδρα η ΝΔ εκλέγοντας τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Οι βουλευτές Μεσσηνίας είναι:
1. Σαμαράς Αντώνιος (ΝΔ)
2. Λαμπρόπουλος Ιωάννης (ΝΔ)
3. Σαμπαζιώτης Δημήτρης (ΝΔ)
4. Πετράκος Αθανάσιος (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Κουκούτσης Δημήτριος (Χρυσή Αυγή)
ΞΑΝΘΗ
Χωρίς αλλαγές το αποτέλεσμα για την Ξάνθη όπου βουλευτές εκλέγονται:
1. Κοντός Αλέξανδρος (ΝΔ)
2. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Σαλτούρος Δημήτριος (ΠΑΣΟΚ)
Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Και δεύτερη έδρα κερδίζει η ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και εκλέγει και τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο. Χάνει όμως την έδρα του το ΚΚΕ και δεν εκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη. Οι βουλευτές της Α΄ Πειραιώς είναι:
1. Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος (ΝΔ)
3. Δρίτσας Θεόδωρος (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Μελάς Παναγιώτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
5. Κούζηλος Νικόλαος (Χρυσή Αυγή)
6. Ρεπούση Μαρία ΔΗΜΑΡ)
Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δύο έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ στη Β΄ Πειραιώς και εκτός από τον κ. Τραγάκη εκλέγεται και ο Αναστάσιος Νεράντζης. Χάνει την έδρα το ΠΑΣΟΚ και μένει εκτός Βουλής ο Δημήτρης Λιντζέρης. Οι βουλευτές της Β΄ Πειραιώς είναι:
1. Τραγάκης Ιωάννης (ΝΔ)
2. Νεράντζης Αναστάσιος (ΝΔ)
3. Λαφαζάνης Παναγιώτης (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Βαμβακά Ευγενία (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Κουράκος Ιωάννης (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
6. Μανωλάκου Διαμάντω (ΚΚΕ)
7. Λαγός Ιωάννης (Χρυσή Αυγή)
8. Γιαννακάκη Μαρία (ΔΗΜΑΡ)
ΠΕΛΛΑ
Επιστρέφει με τη ΝΔ στην Πέλλα ο Ιορδάνης Τζαμτζής καθώς το κόμμα του καταλαμβάνει συνολικά 3 έδρες. Εκτός Βουλής μένει ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος καθώς χάνουν μία έδρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
1. Καρασμάνης Γεώργιος (ΝΔ)
2. Σταμενίτης Διονύσιος (ΝΔ)
3. Τζαμτζής Ιορδάνης (ΝΔ)
4. Τζάκρη Θεοδώρα (ΠΑΣΟΚ)
ΠΙΕΡΙΑ
Τέσσερις βουλευτές εκλέγει η ΝΔ στην Πιερία με νέα είσοδο για την Μάνη Παπαδημητρίου Αννα. Χάνει την έδρα ο Ευγένιος Παπαδόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
1. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος (ΝΔ)
3. Χριστογιάννης Δημήτριος (ΝΔ)
4. Μάνη Παπαδημητρίου Αννα (ΝΔ)
ΠΡΕΒΕΖΑ
Χάνει την έδρα στην Πρέβεζα το ΠΑΣΟΚ και μένει εκτός Βουλής ο Ιωάννου Βασίλειος. Μία έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγοντας τον Κωνσταντίνο Μπαρκά. Οι βουλευτές Πρεβέζης είναι:
1. Τσουμάνης Δημήτριος (ΝΔ)
2. Μπαρκάς Κωνσταντίνος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΡΕΘΥΜΝΟ
Η ΝΔ κερδίζει μία έδρα στο Ρέθυμνο και εκλέγει τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Χάνει την έδρα ο Μανώλης Όθωνας του ΠΑΣΟΚ.
1. Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ)
2. Ξανθός Ανδρέας (ΣΥΡΙΖΑ)
ΡΟΔΟΠΗ
Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν συνεπάγεται αλλαγές στις έδρες στη Ροδόπη. Βουλευτές Ροδόπης είναι:
1. Στυλιανίδης Ευριπίδης (ΝΔ)
2. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Χατζή Οσμάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ)
ΣΑΜΟΣ
Το ΚΚΕ χάνει τη μονοεδρική της Σάμου. Δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Μαυρατζώτης. Η έδρα περνάει στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει την Αγνή Καλογέρη.
1. Αγνή Καλογέρη (ΣΥΡΙΖΑ)
ΣΕΡΡΕΣ
Μία έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες εκλέγοντας την Αφροδίτη Σταμπουλή. Την έδρα χάνει η Δημοκρατική Αριστερά και μένει εκτός Βουλής ο Ευάγγελος Φωτίου. Οι βουλευτές Σερρών είναι
1. Βλαχβέης Μενέλαος (ΝΔ)
2. Αραμπατζή Φωτεινή (ΝΔ)
3. Λεονταρίδης Θεόφιλος (ΝΔ)
4. Σταμπουλή Αφροδίτη (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Μπόλαρης Μάρκος (ΠΑΣΟΚ)
6. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
7. Σιώης Νικήτας (Χρυσή Αυγή)
ΤΡΙΚΑΛΑ
Τρεις έδρες θα έχει συνολικά η ΝΔ στα Τρίκαλα καθώς εκλέγει και τον Μιχάλη Ταμηλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει την Παναγιώτα Δριτσέλη ενώ εκτός Βουλής μένει ο Γιώργος Οικονόμου αφού το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα και ο Αχιλλέας Κανταρτζής του ΚΚΕ. Οι βουλευτές Τρικάλων είναι:
1. Βλαχογιάννης Ηλίας (ΝΔ)
2. Σκρέκας Κωνσταντίνος (ΝΔ)
3. Ταμηλός Μιχάλης (ΝΔ)
4. Δριτσέλη Παναγιώτα (ΣΥΡΙΖΑ)
5. Κυρίτσης Γεώργιος (ΔΗΜΑΡ)
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Τέσσερις συνολικά από μία έδρα που κατείχε με τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχει πλέον η ΝΔ στη Φθιώτιδα. Χάνουν την έδρα η Χρυσή Αυγή καθώς δεν εκλέγεται ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Θεόδωρος Χειμάρας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Τσώνης του ΠΑΣΟΚ.
1. Σταϊκούρας Χρήστος (ΝΔ)
2. Σταυρογιάννης Νικόλαος
3. Κουτσογιαννόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΔ)
4. Μακρή-Θεοδώρου Ελένη (ΝΔ)
5. Κυριακάκης Βασίλειος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΦΛΩΡΙΝΑ
Χάνει το ΠΑΣΟΚ την έδρα στη Φλώρινα και μένει εκτός ο Νίκος Σαμαρά. Η έδρα «περνάει» στο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει τον Αθανάσιος Γερμανίδη. Οι βουλευτές Φλώρινας είναι:
1. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος (ΝΔ)
2. Γερμανίδης Θανάσης (ΣΥΡΙΖΑ)
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ
Η ΝΔ και η Μανδρέκα Ασπασία διατηρούν τη μονοεδρική στη Φωκίδα
1. Μανδρέκα Ασπασία (ΝΔ)
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Χωρίς μεταβολές και οι έδρες στη Χαλκιδική. Βουλευτές είναι οι:
1. Καρανάσιος Ευθύμιος (ΝΔ)
2. Ιγγλέζη Κατερίνα (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Δριβελέγκας Ιωάννης (ΠΑΣΟΚ)
ΧΑΝΙΑ
Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των εδρών για τη ΝΔ στα Χανιά. Ωστόσο μένει εκτός Βουλής ο κ. Κωνσταντίνος Γύπαρης γιατί άλλαξε η θέση του στο ψηφοδέλτιο μετά την επιστροφή στο κόμμα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Οι βουλευτές Χανίων είναι:
1. Μαρκογιαννάκης Χρήστος (ΝΔ)
2. Βολουδάκης Μανούσος (ΝΔ)
3. Βιρβιδάκης Κυριάκος (ΝΔ)
4. Σταθάκης Γεώργιος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΧΙΟΣ
Χωρίς αλλαγές οι έδρες και στη Χίο.
1. Μουσουρούλης Κωνσταντίνος (ΝΔ)
2. Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ)

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου