Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

''ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε''...




Η απόφαση της Ε.Ε. να δώσει στην Γαλλία περιθώριο δύο ακόμα ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% σηματοδοτεί το «τέλος του δόγματος της λιτότητας» στην Ευρώπη, εκτίμησε ο γάλλος υπουργός...
Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή στην Γαλλία περιθώριο άλλων δύο ετών για να ανταποκριθεί στον στόχο της για την μείωση του ελλείμματός της.
«Αυτό είναι μια αποφασιστική κίνηση, είναι μια στροφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού σχεδίου από τότε που ξεκίνησε το ευρώ», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1. «Είδαμε το τέλος μιας κάποιας μορφής χρηματοπιστωτικής λιτότητας και το τέλος του δόγματος της λιτότητας», σημείωσε.
Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Γαλλία θα μείνει προσηλωμένη στον στόχο της για τη μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2014, αλλά χαιρέτισε το περιθώριο δύο ετών στην περίπτωση που η ανάπτυξη δεν είναι αρκετά ισχυρή. «Η λιτότητα τελείωσε, αλλά παραμένουμε σοβαροί» όσον αφορά τους στόχους μας, σημείωσε.
Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ κάλεσε χθες το Παρίσι να συνεχίσει τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις του παρά την διετή παράταση που του δόθηκε για να επιτύχει τον στόχο του για την μείωση του ελλείμματος.
Πολιτικοί στην Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, στην οποία θα γίνουν εκλογές σε λιγότερο από πέντε μήνες, έχουν αρχίσει να επικρίνουν πιο ανοιχτά τις γαλλικές πολιτικές.
Ο Ράινερ Μπρίντερλε, ο υποψήφιος για την καγκελαρία των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), εξέφρασε σήμερα «μεγάλη ανησυχία» όσον αφορά την εξέλιξη της Γαλλίας και την παρουσίασε ως παράδειγμα προς αποφυγήν στην Ευρώπη.
«Στη Γαλλία μπορεί κανείς να δει τι μπορεί να συμβεί σε μια οικονομία που υπολογίζει στην ανακατανομή, στους υψηλότερους φόρους, στα μικρότερα ωράρια εργασίας και στην συνταξιοδότηση σε νεαρότερη ηλικία», δήλωσε ο κ. Μπρίντερλε σε συνέδριο του κόμματός του.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη ανάπτυξη, υψηλότερο κρατικό χρέος και χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα (...) Η Ευρώπη αναμένει με μεγάλη λαχτάρα μια ‘στιγμή Μιτεράν’ με τον (πρόεδρο) Φρανσουά Ολάντ», σημείωσε, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει προς τα τέλη της προεδρίας του εκλιπόντος ηγέτη Φρανσουά Μιτεράν.
«Η Γαλλία είναι ο πιο στενός μας εταίρος, αλλά ανησυχώ πολύ για την εξέλιξή της», κατέληξε ο κ. Μπρίντερλε κατά το συνέδριο του κόμματός του στην Νυρεμβέργη, στη νότια Γερμανία.
Αντιθέτως ο νέος υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ότι η Ρώμη θα πρέπει επίσης να επιζητήσει να της δοθεί παράταση δύο ετών για να ανταποκριθεί στους στόχους της για την μείωση του ελλείμματος. «Το θεωρώ απολύτως απαραίτητο», σημείωσε ο κ. Φασίνα, ένας από τους κύριους επικριτές των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
«Αν ορισμένες χώρες - όχι μόνον η Ισπανία και η Γαλλία, αλλά και η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και η Σλοβενία - έχουν ήδη κερδίσει περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% (του ΑΕΠ) γιατί όχι και η Ιταλία», σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το γύρο του κόσμου κάνει ο Ναυπλιώτης που δεν καίγεται από το Άγιο Φως (Video



Στην τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα


Στην τελετή του Αγίου Φωτός στα ΙεροσόλυμαΗ φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να φέρνει, όπως κάθε χρόνο, το Άγιο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και πλήθος πιστών έξω από το ναό ζητωκραύγαζε. Ανάμεσα στο κόσμο και ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός που δεν θα μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η προσπαθεια του να αποδείξει την πίστη του.
Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.
Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.
Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη Γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών που περίμενε έξω από το Ναό δε συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.
Ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει στιγμιότυπο, (και στο βίντεο που ακολουθεί στο 6ο λεπτό ακριβώς) που κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων διεθνών πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών, με τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και τον δείχνει να πιάνει την φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται.Το βίντεο έχει αναπαραχθεί μέχρι και από το CNN.


Πηγή:  argolikeseidiseis.blogspot.gr



http://www.parapolitika.gr

Ηχούν τα «τύμπανα του πολέμου» στη Συρία



aeroplano50513
Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις Συρίας – Ισραήλ, μετά και την τρίτη για φέτος αεροπορική επιδρομή κατά της Δαμασκού, με το φόβο της γενικευμένης σύρραξης να είναι ορατός.
Επισήμως το Ισραήλ δεν επιβεβαιώνει την επίθεση. Ανεπισήμως, «αξιωματούχοι» αναφέρουν πως ο στόχος ήταν κτίριο όπου φυλάσσονταν εξοπλισμοί που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως θεωρεί ότι το Ισραήλ της κήρυξε τον πόλεμο.
Η ενδεχόμενη σύρραξη θα λάβει διαστάσεις που, όπως φαίνεται, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.
Ήδη ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε τις Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το Ιράν έχει ήδη διαμηνύσει ότι «δεν θα επιτρέψει» ισραηλινή ή δυτική εμπλοκή ενώ ο διοικητής των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Αχμαντ-Ρεζά Πουρνταστάν δήλωσε πως υπάρχει… υποδομή για να εκπαιδεύσουν το συριακό στρατό.
Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της δύσης αρχίζουν σιγά σιγά να προλειαίνουν το έδαφος για το ενδεχόμενο του πολέμου.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Συρία δείχνει «τον αυξανόμενο κίνδυνο που υπάρχει για την ειρήνη» στην περιοχή και ενισχύει την ανάγκη για μια άρση του ευρωπαϊκού εμπάργκο στην παροχή όπλων στους Σύρους αντάρτες.
Μια πρόταση στην οποία αντιτίθεται με σφοδρότητα η Αυστρία. Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Μίχαελ Σπιντελέγκερ εξέφρασε τη  θέση της χώρας στην υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, η οποία βρίσκεται στην Αυστρία για τα εγκαίνια ενός νέου μνημείου στο Μαουτχάουζεν, κοντά στην Βιένη.
«Δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στο ζήτημα της άρσης του εμπάργκο όπλων για να υπάρξουν προμήθειες όπλων από τους αντάρτες και στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία. Αντιθέτως, οι επιδρομές του Ισραήλ δείχνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά όπλα στη Συρία», είπε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Σπιντελέγκερ στην Λίβνι.
Με τη σειρά τους τη Μεγάλη Παρασκευή για πρώτη φορά οι ΗΠΑ δήλωσαν δημόσια ότι εξετάζουν τον ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους σύρους αντάρτες .


Αρχειοθήκη ιστολογίου