Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Τα επιμελητήρια είναι το σπίτι του επιχειρηματία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα του επιχειρηματία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου. Θέματα τα οποία άπτονται, όχι μόνο της καθημερινότητας των πολλών, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα μια επιχείρηση από την ύφεση. Πολλά μαγαζιά δεν κάνουν ούτε σεφτέ από την έλλειψη ρευστότητας, δεν πηγαίνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, προβλήματα που πραγματικά έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ασφυξία τoν Έλληνα επιχειρηματία.
 
Αλλά, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε, επιπλέον, για τα προβλήματα της Κρήτης. Για τον οδικό άξονα, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, για όλα αυτά τα θέματα, τα οποία ταλανίζουν τον κόσμο, τα οποία έχουν μέσα τους πάρα-πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι γραφειοκρατίας, που πρέπει κάποτε, επιτέλους, όλοι μαζί να σπάσουμε. Γιατί ο πρώτος εχθρός, σήμερα, στην κοινωνία μας είναι η μεγάλη γραφειοκρατία.
Αυτά θέλω να πω με δυο λόγια. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο και όλα τα μέλη για τη φιλοξενία που είχαμε».

Αποκάλυψη: Πάνε για συγχώνευση Εθνική Τράπεζα και Eurobank...

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011


Ποιο ρόλο παίζει ο Απόστολος Ταμβακάκης

Από τον Θανάση Λεπίδη
Χθες Τετάρτη παραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με το διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Ταμβακάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος ενόψει των στρες τεστ που θα διενεργηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επανέλαβε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κεφαλαιακά ισχυρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες μου όμως, από έγκυρες πηγές, ο κ. Ταμβακάκης ενημέρωσε και για κάτι άλλο. Για τις -μέχρι στιγμής- ανεπίσημες συζητήσεις που γίνονται σχετικά με...
τις δυνατότητες συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.
Άλλες πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλοςυ υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο χωρίς όμως να θεωρείται τίποτε οριστικό και δεδομένο.

Αφήστε κι εσείς το σχόλιο σας!

Η επιστολή βόμβα 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μόλις 16 τόλμησαν να την υπογράψουν! Κλασσικά θα αγνοηθούν απο την "δημοκρατία" του Γιωργάκη.

«Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.

Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;

Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.

- Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
- Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
- Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.
Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν  να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1.   Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2.   Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3.   Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Αντωνίου Τόνια
Γερανίδης Βασίλειος
Γιαννακά Σοφία
Καϊλή Εύα
Καρτάλης Κωνσταντίνος
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λιντζέρης Δημήτρης
Μερεντίτη Αθανασία
Νασιώκας Έκτορας
Ρενταρή Όλγα
Ρομπόπουλος Θωμάς
Σαλαγιάννης Νικόλαος
Τζελέπης Μιχάλης
Τόγιας Βασίλης»

Μια φράση που αλλάζει το σκηνικό

02.06.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Μια πολιτική «ατάκα» που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας ακόμη και για την έκβαση των επόμενων εθνικών εκλογών, περιείχε η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη. Δηλαδή, σε ένα μέρος κάθε άλλο παρά… φιλικό για την Κεντροδεξιά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με υψηλό αισθητήριο της «κατάλληλης ευκαιρίας» για να εκμεταλλευτεί κάποιος την προφανή αδυναμία του αντιπάλου του, «πάτησε» πάνω στις νεφελώδεις κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, που άνοιγαν ακόμη και παράθυρο για πρόωρες εκλογές, και επιχείρησε να «στιγματίσει» πολιτικά τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Κοιτάζοντας με νόημα προς την πλατιά ιδεολογική μάζα της Κεντροδεξιάς, από όπου αντλεί δυνάμεις το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, καθώς και προς εκείνους που ενδεχομένως σκέφτονταν να ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ. στις επόμενες εκλογές.
«Δώστε επιτέλους στον κ. Καρατζαφέρη ένα υπουργείο, κ. Παπανδρέου. Για να ησυχάσουμε», ήταν η πολιτική ατάκα του Αντώνη Σαμαρά, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, για να ενδυναμώσει την πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το ισοζύγιο δυνάμεων με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η μετωπική σύγκρουση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Ιωάννη Κοραντή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουν περιοριστεί οι διαρροές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, και την ίδια στιγμή έχει φρενάρει η εκλογική δυναμική του ΛΑ.Ο.Σ, που εμφανιζόταν δυνητικός συλλέκτης απογοητευμένων ψηφοφόρων από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος.
Με τη χθεσινή καίρια βολή του Αντώνη Σαμαρά, η Συγγρού προσδοκά ότι το πλήγμα που υπέστη ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, κάτι που θα αποτυπωθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Statesmen.gr

Escherichia coli - Τι ειναι;

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Ενα ακινδυνο γενικα βακτηριδιο που βρισκετε στα εντερα και στο στομαχι ζωων

Σημερα με την μεγαλη φασαρια που εχει δημιουργηθει οι Γερμανοι λενε πως το βρηκαν στα αγγουρια.
Ο μονος τροπος για να γινει αυτο ειναι να εχουν ποτιστει τα αγγουρια ή οτι αλλο βρηκαν,με λυματα...Πραγμα αποκρουστικο για να συμβει
Επισης δεν συνανταται μονο στα λαχανικα αλλα ΚΥΡΙΩΣ στην μαγια(η μαγια ειναι προιον που δημιουργειται σε στομαχι ζωων)
Αρα πιο πιθανο ειναι να μολυνθηκαν απο μπυρα ή ψωμι,παρα απο αγγουρια τα οποια αν ξεφλουδιστουν δεν υπαρχει κανενα προβλημα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ένας φίλος ήρθ‘ απόψε απ’ τα παληά… Το θυμάστε ; Διαβάστε το ,έχει πολλούς μέσα..

»
Αναρτήθηκε από τον/την Περίοπας στο Ιουνίου 2, 2011
putin-3-thumb-large Δεν το χουμε διασταυρώσει ,αλλά ούτε διορθώσει ,διαβάστε το όμως για ενημέρωση : ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ σε ΧΡΥΣΟ ΗΠΑ =  ΜΗΔΕΝ.!!.
Σε πραγματικα απίστευτο θρίλερ φαίνεται οτι θα εξελιχθεί η περιπτωση Στρος Καν. Συμφωνα με όσα αναφέρονται σήμερα, η FSB, δηλαδη οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Πούτιν ότι ο πρώην αρχηγος του ΔΝΤ συνελήφθη στις 14 Mαη και παραπέμπεται για σεξουαλικά εκγλήματα, επειδή είχε στην κατοχή του αποδείξεις οτι τα κρατικά αποθέματα χρυσού πού κανονικα θα…..

έπρεπε να υπάρχουν και να φυλάσσονται στο Φόρτ Νοξ, των Ηνωμενων Πολιτειών , ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ Η ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ , άγνωστο απο πότε..!!!.. Οι διατύπωση των έντονων ανησυχιών του Στρος Καν είχαν αρχίσει ενα μηνα πριν την συλληψή του, καθως οι ΗΠΑ , σαν κύριος μετοχος του ΔΝΤ, ειχαν "παγωσει" την παράδοση στο ΔΝΤ ποσότητας 191.3 τονους χρυσού οπως είχαν υποχρέωση να κάνουν μετα από την δευτερη τροποποίηση του καταστατικού λειτουργίας του Ταμείου.
Ο Στρος Καν, σύμφωνα με την αναφορά, διατυπωσε κατ επανάληψη τις ανησυχιες του πρός τις Αμερικανικές Υπηρεσίες, μεχρι που κάποιοι απο την CIA τον ενημέρωσαν για το πως έχει η κατάσταση και τον εφοδίασαν μάλιστα με τις αποδείξεις για την μην ύπαρξη αποθεμάτων χρυσού. Ο Στρος Καν επέλεξε να αναχωρήσει για την Ευρώπη, ενημερωσε τους πράκτορες της Γαλικης Ασφαλείας οτι επιθυμεί να αναχωρήσει χωρίς να γινει αντιληπτός, και οι πράκτορες του συνεστησαν να αφήσει το κινητό του στο ξενοδοχείο για να μην εντοπιστεί το στιγμα της θέσης του, καθως υπήρχαν ηδη πληροφορίες οτι οι ΗΠΑ ήθελαν την συλληψή του. Τελικα όμως ο Στρος Καν εκανε το μοιραιο λαθος να τηλεφωνησει απο το αεροπλανο της air france και πιάστηκε, με τα γνωστα επακόλουθα.
Η αναφορα, συνεχίζει πως τις αμεσως επόμενες μερες , ο Στρος Καν προσπάθησε να έλθει σε επαφη με τον φιλο του και κορυφαιο Τραπεζικο παραγοντα Αιγύπτιο Mahmoud Abdel Salam Omar με θέμα τις αποδείξεις που ειχε πάρει απο την CIA, ομως μολις προχθές ο 74χρονος κατά γενική ομολογία ευσεβής μουσουλμανος τραπεζιτης, συνελήφθη όπως ακριβώς και ο Στρος Καν , για σεξουαλικό έγκλημα.!!!!! ,
Ο πρωθυπουργός Πουτιν μετα την αναγνωση της παραπάνω αναφορας διεταξε την αναρτηση στην επισημη ιστιοσελιδα του Κρεμλινου, δήλωση υποστηριξης προς τον Στρος Καν, γενόμενος ετσι ο πρωτος ηγετης που λέει οτι ο Στρος Καν επεσε θύμα αμερικανικής συνομωσίας.
Ο Στρος Καν βεβαια δεν πρόκειται να πέσει αμαχητι στα δικαστηρια των ΗΠΑ.
Εδω πρέπει να σημειωθει οτι το κορυφαίο μέλος του αμερικανικού Κονγκρέσου Ron Paul εχει ανοικτα εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις τού κατα πόσο υπάρχουν αμερικανικα αποθέματα χρυσού στο Φορτ Νοξ, Ειχε μάλιστα ζητήσει την καταμέτρηση και τον έλεγχο της ποσότητας χρυσού που υπάρχει στο θησαυροφυλάκιο, ομως το αιτημά του απορρίφθηκε.!!
Επισης αναφερεται οτι το 2009 σε αποστολη χρυσου προς την Κινα, κατα τον έλεγχο ποιότητας εντοπιστηκαν πλαστοί ράβδοι χρυσού απο τους αριθμους των οποίων διαπιστώθηκε οτι είχαν για χρόνια αποθηκευθει στο Φορτ Νοξ των ΗΠΑ, .!!!
Αποτελεσμα όλων των παραπάνω ηταν, η η Κεντρικη Τράπεζα της Ρωσίας να αυξησει προχθές τα επιτόκιά της απο 0,25 σε 3,50 %,
Η αναφορα καταλήγει οτι ο Αμερικανικός λαός αφηνεται ανημερωτος και προπαντός απροετοίμαστος για την οικονομική καταστροφή της χώρας τους, πού ουτως η άλλως έρχεται.!!
ThanoSk.gr
Olympia.gr

Ποιός πετάει... τσαρούχια στον Πρωθυπουργό;

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011



Καινούργιο παιχνίδι στο διαδίκτυο. Ο παίκτης πετάει τσαρούχια στον πρωθυπουργό (!) και εάν τον πετύχει κερδίζει από έναν βαθμό. Ο χρόνος όμως είναι περιορισμένος. Δύσκολο παιχνίδι καθώς ο πρωθυπουργός, λόγω... κανό αποδεικνύεται πολύ... 

...ευλύγιστος. Μπείτε εδώ και ευχαριστηθείτε διασκέδαση!

 
karatzova.com

Ι. Τζαμτζής: "Βουλιάξατε στα χρέη το νέο Δήμο Σκύδρας"

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

 

Βουλιάξατε τον Νέο Δήμο Σκύδρας στα χρέη. Το ξεκίνημα του νέου Δήμου Σκύδρας είναι ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ εξ αιτίας της κακής διοίκησης, της κακοδιαχείρισης και της αλόγιστης σπατάλης των χρημάτων από τους Δημάρχους Σκύδρας και Μενηίδας. Αυτή είναι η «προίκα» που έδωσαν στον Νέο Δήμο Σκύδρας. Χρέη σε τράπεζες, σε εργολάβους και προμηθευτές 5,5 εκατ. ευρώ και έλλειμμα χρήσεως περισσοτερο από...

...2 εκατ. ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 

1. «Προεκλογικά κ. Δήμαρχε λέγατε ψέματα στους πολίτες όταν λέγατε ότι ο Δήμος δεν χρωστά ούτε ένα ευρω και ότι έχετε νοικοκυρέψει τον Δήμο. Σας διαψεύδει ο έλεγχος της ορκωτής λογίστριας κ. Παπαδασκαλοπούλου, που έκανε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του παλαιού Δήμου Σκύδρας για το έτος 2010

Το έτος 2010 ο παλαιός δήμος Σκύδρας έχει: 

Α) Έλλειμμα χρήσεως 2010 -1.120.937,91 ευρώ

Β) Δάνεια που χρωστά ο δήμος είναι 2.180.391,19 ευρώ

Γ) Χρέη του Δήμου σε πάσης φύσεως προμηθευτές και εργολάβους είναι: 1.189.971,70 ευρώ

Σύνολο χρέους Δήμου Σκύδρας μέχρι 31-12-2010 3.370.362,89 ευρώ

Κακοδιαχείριση, παρατυπίες και ανοργανωσιά του δήμου διαπιστώνει ο έλεγχος της ορκωτής λογίστριας. 

Αυτό είναι το «νοικοκύρεμα του Δήμου», αυτή είναι η «σωστή διαχείριση» που κάνατε κ. Δήμαρχε. 

Λέγατε ότι λεφτά έχει ο Δήμος και δεν χρωστάει. Λέγατε ψέματα και υποθηκεύσατε τον Δήμο Σκύδρας» 

Αυτά τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο Γιώργο Χοΐδη για την διαχείριση και τα πεπραγμένα της θητείας του κατά το έτος 2010

Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στον έλεγχο της ορκωτής λογίστριας καταγγέλλοντας και την ίδια, διότι όπως είπε «ενώ στις 38 σελίδες του ελέγχου καταγράφει την κακοδιαχείριση, την κακοδιοίκηση, τις σπατάλες, τα ελλείμματα και τα χρέη του δήμου Σκύδρας, στα συμπεράσματα στην τελευταία σελίδα, δεν αναφέρει τίποτα δίνοντας την αίσθηση ότι όλα είναι καλά» 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΗΙΔΑΣ 

2. « Την κακοδιαχείριση, τις παρατυπίες την κακή διοίκηση και την ανοργανωσιά, σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμη, που προέκυψε από την έκθεση της οικονομικής επιτροπής για τον δήμο Μενηιδας, κατήγγειλε ο κ Τζαμτζής αναφερόμενος στον παλαιό δήμο Μενηιδας. 

Εδώ όμως από τον έλεγχο προέκυψε εκτός από το έλλειμμα χρήσεως και ταμειακό έλλειμμα

Από τον έλεγχο στην Μενηιδα έχουμε: 

Α) Έλλειμμα χρήσεως το 2010 - 1.015.698,00 ευρώ

Β)Δάνεια που χρωστά ο Δήμος Μενηιδας 676.296,32 ευρώ

Γ) Χρέη προς προμηθευτές, εργολάβους κλπ. 1.376.054,08 ευρώ

Σύνολο χρέους Δήμου Μενηιδας μέχρι 31-12-2010 2.052.350,40 ευρώ

Εδώ έχουμε όμως και ταμειακό έλλειμμα 68.071,55 ευρώ.» 

Ο κ. Τζαμτζής και ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την οικονομική διαχείριση και τους απολογισμούς των παλαιών Δήμων Σκύδρας και Μενηίδας και ΨΗΣΙΣΑΝ την σύνταξη έκθεσης οικονομικού ελέγχου από ορκωτό λογιστή, της διαχείρισης του Δήμου Μενηίδας.
 

karatzova.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου