Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών ΜΜΕ

 

Συναντήσεις με την κυβέρνηση και τους δημάρχους για το ζήτημα των δημοτικών ΜΜΕ επιδιώκει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
"Τα δημοτικά ΜΜΕ δεν πρέπει να κλείσουν, δεν πρέπει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να ιδιωτικοποιηθούν, δεν πρέπει να απολέσουν τον επαγγελματικό ενημερωτικό τους χαρακτήρα, δεν πρέπει να μετατραπούν σε χώρο κακοποίησης της εργατικής νομοθεσίας ή σε "περιστρεφόμενες πόρτες" όπου το μη αρεστό προσωπικό θα αντικαθίσταται αυθαίρετα από νέους 'εκλεκτούς' ", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.
Χαρακτηρίζει αντίφαση το γεγονός ότι προεκλογικά ο εκπρόσωπος του τότε υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, έκανε λόγο για συμπαράταξη στις ενέργειες, που στόχο έχουν την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αλλαγή του νόμου για τα δημοτικά ΜΜΕ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος περιορίσθηκε να δηλώσει ότι αναμένει εργασιακή ειρήνη μέχρι τον Ιούνιο, "όπου εκεί θα είναι η μεγάλη δοκιμασία γιατί ο σταθμός θα μετατραπεί υποχρεωτικά όπως όλοι άλλωστε οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, σε ανώνυμη εταιρεία".
    Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου