Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχει στη χώρα μας τρόπος διαχείρισης των αγροτικών αποβλήτων καταγγέλλει ο δήμαρχος Σοφάδων

11/4/2011 Δεν υπάρχει στη χώρα μας τρόπος διαχείρισης των αγροτικών αποβλήτων καταγγέλλει ο δήμαρχος Σοφάδων
Την έντονη ανησυχία του για τα αγροτικά απόβλητα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος με επιστολή που απηύθυνε στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη. Ενόψει μάλιστα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, ο Δήμαρχος Σοφάδων προτρέπει τους αρμόδιους Υπουργούς να ασχοληθούν άμεσα και αποτελεσματικά με την διαχείριση των γεωργικών αποβλήτων.
Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Σοφάδων παρά τις αναζητήσεις του για την εξεύρεση λύσης, απάντηση δεν υπήρξε για τις δυνατότητες διάθεσης αυτού του είδους των αποβλήτων. «Πιστεύουμε ότι την αποκομιδή των συσκευασιών φυτοφαρμάκων μπορούμε ως δήμος να την υλοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό. Το ερώτημα όμως είναι τι θα τα κάνουμε αυτά τα απορρίμματα που θα μαζέψουμε. Υπάρχει φορέας που μπορεί να τα διαχειριστεί;», αναρωτιέται ο κ. Παπαδόπουλος.

Παρατίθεται ακολούθως το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κυρία Υπουργέ - Κύριε Υπουργέ
Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική πληγή του Θεσσαλικού κάμπου είναι ορθάνοιχτη χωρίς κανένα σχέδιο η προγραμματισμό για την επούλωσή του. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διαχείριση των γεωργικών αποβλήτων με αποτέλεσμα οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειές τους πετιούνται ανεξέλεγκτα ή καίγονται επιβαρύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο με τοξικές ουσίες το έδαφος, τον αέρα και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Το αποτέλεσμα αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης είναι αφενός μεν η καταστροφική αλλοίωση των φυσικών λειτουργιών και αφετέρου η καταστροφική επιστροφή των συνεπειών της περιβαλλοντικής μόλυνσης μέσα από το φυσικό κύκλο στους ίδιους τους ανθρώπους. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα οξυμμένο στη Θεσσαλία και στο Δ. Σοφάδων καθώς οι ποσότητες γεωργικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά μεγάλες.
Καθώς οδεύουμε λοιπόν προς τη νέα καλλιεργητική περίοδο διαφαίνεται πως ούτε και φέτος θα υπάρξει κάποια σχετική πρόβλεψη και προγραμματισμός για το θέμα αυτό. Για μια ακόμα χρονιά θα ποτίσουμε το περιβάλλον με τεράστιες ποσότητες τοξικών προερχόμενα από αγροτικά απόβλητα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως παρά τις αναζητήσεις μας για την εξεύρεση λύσης, απάντηση δεν πήραμε για τις δυνατότητες διάθεσης αυτού του είδους των αποβλήτων. Πιστεύουμε ότι την αποκομιδή των συσκευασιών φυτοφαρμάκων μπορούμε ως δήμος να την υλοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό. Το ερώτημα όμως είναι τι θα τα κάνουμε αυτά τα απορρίμματα που θα μαζέψουμε. Υπάρχει φορέας που μπορεί να τα διαχειριστεί;
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να απαντήσω στα ερωτήματα αυτά και για αυτό και απευθύνομαι σε σας προκειμένου το Υπουργείο να μου υποδείξει τρόπους διαχείρισης και διάθεσης αυτών των απορριμμάτων».
 
Πηγή:  agrotypos

ΣΟΙΜΠΛΕ:''ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''

 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες αν το πακέτο των 110 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας θα είναι επαρκές για να βγει η χώρα και πάλι στις αγορές για την εξυπηρέτηση του χρέους της. «Εάν θα είναι επαρκές και τι θα γίνει στη συνέχεια, πρέπει να το παρακολουθήσει κανείς με προσοχή», είπε ο κ. Σόιμπλε...
στη σύνοδο των υπ. Οικονομικών της ΕΕ το περασμένο Σάββατο στο Γκόντολο της Ουγγαρίας.
Με τη δήλωση αυτή ο Γερμανός υπ. Οικονομικών άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθούν επιπρόσθετα μέτρα πέραν του πακέτου στήριξης που ισχύει μέχρι το τέλος του 2012.
Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε προβάλλονται σήμερα από έγκυρα ΜΜΕ της Γερμανίας όπως το περιοδικό Spiegel και η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ). Σύμφωνα με την SZ ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και σημείωσε ότι «η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας «δεν είναι μόνον θετική». Απέφυγε πάντως μία ευθεία απάντηση στην ερώτηση για ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Οι χώρες της Ευρωζώνης απέδειξαν μέχρι τώρα ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκουν λύσεις συνεργασίας για νέα προβλήματα», είπε ο κ. Σόιμπλε.
Η εφημερίδα SZ γράφει ότι διπλωμάτες της ΕΕ αναμένουν πως το αργότερο στα μέσα του επόμενου έτους η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια και ως πιθανή εναλλακτική λύση θεωρείται το «κούρεμα» του χρέους. Το πακέτο βοήθειας προβλέπει ότι από τα μέσα του 2012 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα μπορεί και πάλι αυτοδύναμα να εξυπηρετήσει το χρέος της. Ο κ. Σόιμπλε φέρεται όμως να έχει αμφιβολίες αν ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί βάσει του σχεδίου. «Το αργότερο τον Ιούλιο θα πρέπει να ξαναμιλήσουμε για αυτό» είπε ο κ. Σόιμπλε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. 
Για τη διευκόλυνση της Ελλάδας στο τελευταίο Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ συμφωνήθηκε η επιμήκυνση αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων για τη βοήθεια προς την Ελλάδα. «Αν αυτό θα είναι αρκετό, δεν μπορεί ούτε η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει οριστικά», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε. Πρόσθεσε ότι θα ήταν προτιμότερο να μην τίθεται στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών το ερώτημα για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Η απόφαση επ' αυτού είναι υπόθεση πρωτίστως της ελληνικής κυβέρνησης.
Το περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου γράφει ότι η τελευταία ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει αυτοδύναμα το χρέος της καταλήγει σε «συμπεράσματα-συναγερμό». Διαπιστώνει ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώνεται πολύ περισσότερο από όσο αρχικά αναμένονταν. «Το πρόγραμμα εξυγίανσης βρίσκεται σε καθοριστική φάση», καθώς πέραν της ύφεσης υπολείπεται και στο σκέλος των εσόδων.
Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό, ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν επιφυλακτικά το θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. «Δεν προτίθεμαι να συζητήσω επ' αυτού», ήταν η κατηγορηματική απάντηση του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ο οποίος είπε ότι «επαπειλείται απώλεια της αξιοπιστίας ολόκληρης της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με το Spiegel «ο κ. Σόιμπλε και ορισμένοι ομόλογοί του οργίζονται όλο και περισσότερο με τον κ. Τρισέ».
Κατά το περιοδικό, ο κ. Τρισέ αρνείται κατηγορηματικά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διότι αυτό θα μειώσει και τα κέρδη της ΕΚΤ λόγων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει, και αυτό δεν το θέλει ο κ. Τρισέ την τελευταία χρονιά της θητείας του.
Το Spiegel γράφει ότι ο κ. Σόιμπλε αποσαφήνισε στον κ. Τρισέ ότι τα περιθώρια είναι «μηδαμινά» για εναλλακτικές δυνατότητες σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία, όπως επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια. «Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει ποτέ από την ομοσπονδιακή βουλή» της Γερμανίας, ανέφερε - σύμφωνα με το Spiegel - ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.



Πηγή:  fimotro

Ο Προκόπης βγάζει ψεύτη τον Αλογοσκούφη

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011  
Ο Προκόπης βγάζει ψεύτη τον Αλογοσκούφη eurokinissi
 
 Απέρριψε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος,τα όσα είπε ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, στο "Βήμα" της Κυριακής, για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σχετικά με την οικονομία.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Π. Παυλόπουλος δήλωσε πως «δεν θα γίνω κήνσορας των λεγομένων του κ. Αλογοσκούφη".
«Εγώ θα σας πω, όμως, την πραγματικότητα. Ποτέ δεν καθυστέρησε ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του να πάρουν μέτρα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τη μείωση του δημόσιου τομέα: Ναι ή όχι πήραμε εγκαίρως, χωρίς να έχει προκύψει ακόμη τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, τα μέτρα που αφορούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που ήταν οι μεγαλύτεροι τομείς, σε ό,τι αφορά τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα;», ρώτησε ο κ. Παυλόπουλος.
Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για τον περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη, ο πρώην Υπουργός σημείωσε:

«Πράγματι πρέπει να δούμε και να δει κι η κυβέρνηση το εάν και κατά πόσο μια πολύ μικρή ποινή,ασήμαντη ποινή,που σε άλλες περιπτώσεις δεν έχει καμία επίπτωση σε δημόσιους λειτουργούς, είναι δυνατό να φτάνει μέχρι την αργία,που είναι μια πολύ «βαριά» ποινή».-

Πηγή:    newpost

Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στη διαχείριση απορριμμάτων

Γλυτώνει» η Ελλάδα τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές
H Ελλάδα βρίσκεται ακόμη πίσω στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και θα χρειαστεί χρόνια για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος, εκτίμησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος, σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι γίνεται «σοβαρή δουλειά», όσον αφορά στο κλείσιμο των παράνομων χωματερών.
 

Ο Γιάνες Ποτότσνικ εκτίμησε ότι η υλοποίηση του σχεδίου για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών μέχρι τα τέλη του Ιουνίου 2011, και την αποκατάσταση εκείνων που είχαν κλείσει μέχρι τα μέσα του 2012 θα έχει ως αποτέλεσμα να γλυτώσει η Ελλάδα την παραπομπή στο ευρωδικαστήριο και την επιβολή προστίμων. Υπογράμμισε ότι η λειτουργεία τους είχε οδηγήσει τη χώρα «στο τελευταίο στάδιο προτού παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη».
Την περασμένη Παρασκευή, ο Σλοβένος επίτροπος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. Τον ενημέρωσαν για την πρόοδο στην εφαρμογή του σχεδίου για τις χωματερές (έχουν κλείσει 141 από τους 249 που λειτουργούσαν το Νοέμβριο του 2010), καθώς και την πορεία υλοποίησης των έργων ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Γ. Ποτότσνικ εκτίμησε ότι οι νέες θεσμικές ρυθμίσεις θα έχουν θετική επίδραση στην προσπάθεια της Ελλάδας να υλοποιήσει τις αναγκαίες υποδομές ανακύκλωσης, επεξεργασίας και διάθεσης στερεών αποβλήτων.
Μιλώντας σε επιτροπές του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι το περιβάλλον δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα, λόγω της κρίσης.

Πηγή: Enet.gr

Μην πυροβολείτε τον Καραμανλή…

11.04.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ


Όταν η Κεντροδεξιά μετά από αρκετά χρόνια ξαναμπήκε σε τροχιά εξουσίας, επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή, το βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό της ήταν η κεντρώα οπτική θεώρηση βάσει της οποίας χαρασσόταν η γραμμή του κόμματος στα κρίσιμα ζητήματα. Η μετριοπάθεια και η συναίνεση καθόριζαν την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η σύνθεση αποτελούσε το πλαίσιο στρατηγικής για την προσέγγιση ψηφοφόρων διαφορετικής ιδεολογικής και πολιτικής προέλευσης.
Δεν έχει σημασία αν αυτό το πλαίσιο βαπτίστηκε πολιτική του «μεσαίου χώρου» ούτε και ενδιαφέρει, εκτός ίσως του δημοσιογραφικού και πολιτικού μικρόκοσμου, ποιοι ενδιαφέρονται σήμερα για την τύχη της. Σημασία έχει ότι, αυτή η πολιτική απέδωσε καρπούς στα χρόνια της αντιπολίτευσης, έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και πολιτικό χρόνο στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης, αλλά δυστυχώς όταν δεν μπόρεσε να εξηγηθεί ιδεολογικά άρχισε η πτώση. Εν ολίγοις ο «μεσαίος χώρος» συνδέθηκε με την ήττα.
Ασφαλώς δεν ευθύνονται οι λέξεις για τα λάθη-πολλώ δε μάλλον για τις ήττες- αλλά αυτοί που τις χρησιμοποιούν χωρίς να τις πιστεύουν. Και είναι αλήθεια ότι ο Καραμανλής είχε γύρω του πολλούς που δεν πίστευαν στις λέξεις. Το λάθος του ήταν ότι, τους τις εμπιστεύθηκε για να τις κάνουν πολιτική πράξη και απέτυχαν. Έκανε όμως την αυτοκριτική του, αναγνώρισε τα λάθη του, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιλογές του και παραιτούμενος πήρε μαζί του και τις «αμαρτίες» όλων.
Τον Καραμανλή θα τον κρίνει η ιστορία-προσωπικά πιστεύω, ως συνομήλικος του, ότι είναι πολύ νέος για να κλείσει το κεφάλαιο του- όπως θα κρίνει τους αντιπάλους του εντός και εκτός παράταξης. Αυτό, όμως, που κρίνεται τώρα είναι το παρόν και το μέλλον της Κεντροδεξιάς. Και υπό αυτή την έννοια προσφέρουν κακές υπηρεσίες όσοι πυροβολούν τον Καραμανλή. Γιατί πυροβολώντας τον Καραμανλή, σκοτώνουν το παρελθόν, με τις καλές και κακές στιγμές του, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουν σε θάνατο τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δικαιολογείται να το κάνει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ανήθικο όμως να το κάνουν πρώην συνεργάτες του, και κάποιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Οι παροικούντες γνωρίζουν το ρόλο του καθενός και αξιολογούν την ειλικρίνεια των προθέσεων τους. Θέλω να πιστεύω ότι ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να τον εμφανίσουν ότι βρίσκεται απέναντι από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος. Και θέλω να πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται για ποιους λόγους τον πλησιάζουν όσοι έχουν επιλέξει το δικό τους δρόμο, εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι στήνουν παιχνίδι σε βάρος του, και σ’ αυτό χρειάζεται να δοθεί άμεσα τέλος. Και αυτό μόνο δύο πρόσωπα μπορούν να το βάλουν. Ο ίδιος και ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: Statesmen.gr

Ο φόβος της απόλυσης

της Κατερίνας Ζύμνη 11/04/2011
Η αίθουσα του μεγάλου οργανισμού, επιβλητική, ασφυκτικά γεμάτη. Τα οπτικοακουστικά μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας. Ένιωσα αμηχανία αρχικά όταν συνάντησα τους περίπου εκατό συμμετέχοντες  του σεμιναρίου  μπροστά μου. Κυρίως  ήταν  νέοι άνθρωποι, χαμογελαστοί οι περισσότεροι, που μιλούσαν ψιθυριστά στα πηγαδάκια  που είχαν  σχηματίσει πρωί πρωί. Δε με γνώριζαν, δεν τους γνώριζα. Ήταν η πρώτη φορά που συνεργαζόμουν με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Το θέμα που μου ζητήθηκε  να αναπτύξω από τη διεύθυνση, δύσκολο.  «Οικονομική κρίση και  αβεβαιότητα στον εργασιακό χώρο. Τρόποι αντιμετώπισης».

Ομολογώ  πως το  επιμελώς δουλεμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό που είχα στο  power point  μου, επισκιάστηκε από τις ερωτήσεις, προβληματισμούς και συμπεράσματα στα οποία έφτασαν οι ομάδες εργασίας που σχημάτισαν οι συμμετέχοντες αφού ολοκλήρωσα την θεωρητική παρουσίαση. Τους πρότεινα να δουλέψουμε σε γκρουπ  των πέντε ατόμων  για να συζητηθούν οι αντιδράσεις  στην παρουσίαση και τυχόν απορίες τους . Όλοι ανταποκρίθηκαν   πρόθυμα στην πρότασή μου και ξαναδημιούργησαν  τα πρωινά πηγαδάκια τους στο άψε  σβήσε. Αναδύθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή στον εργασιακό χώρο. Οι ομάδες θύμιζαν παρέες που βλέπαμε παλιότερα στα παραδοσιακά καφενεία.  Σε λίγα λεπτά, η  αίθουσα πλημύρισε με ένα  συνεχές  ζωντανό βουητό  που μου ακουγόταν σαν μελίσσι σε παραγωγικό οργασμό. Τα αποτελέσματα, πλούσια: Μοίρασμα με θάρρος.  Δηλώσεις  ανθρωπιάς και καταθέσεις ψυχής.  Ουσιαστικές αλήθειες  και απορίες γεμάτες σοφία.  Φόβος που εκφράστηκε με αξιοπρέπεια. Χιούμορ, λεβεντιά, φιλότιμο, εφευρετικότητα. Ενδείξεις ελπίδας  και δύναμης.  Οι ομάδες κατάφεραν να συντάξουν ένα δικό τους μανιφέστο για το φόβο της απόλυσης... ανθρώπινα τεκμηριωμένο!!!

Πιστεύω πως κάποιες από τις ιδέες  που εκφράστηκαν και  μεταφέρω παρακάτω  είναι, κατά κάποιο τρόπο,  όλων μας. Είναι συλλογικές αλήθειες, τις οποίες προσπάθησα να ομαδοποιήσω.

1. Αναγνώριση της πραγματικότητας:
Το μόνο βέβαιο σήμερα είναι πως τίποτα δεν είναι βέβαιο ή δεδομένο.
Οι  περισσότερες αλλαγές στην καθημερινότητα  μας  είναι ανεξέλεγκτες,  συμβαίνουν με ραγδαία ταχύτητα, δυσκολευόμαστε να τις εντοπίσουμε εγκαίρως και, ακόμα χειρότερα, να τις απορροφήσουμε χωρίς να επιβαρύνουμε τους εαυτούς μας (και κυρίως την υγεία μας) και τους γύρω μας (δηλαδή, τις σημαντικές σχέσεις μας)  .
Αισθανόμαστε σαν ερασιτέχνες ακροβάτες ή ζογκλέρ: πολλά τα δεδομένα, λίγες οι δεξιότητες για να τα  διαχειριστούμε. Η απειλή της  πιθανής απόλυσης  χρωματίζει με τρόμο όλη την ύπαρξη του ατόμου. Απειλείται η επιβίωση.

2. Αναγνώριση των δυνατοτήτων του ατόμου:
Τις περισσότερες  φορές, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις (όπως είναι η πιθανή απόλυση), ανακαλύπτει  δυνατότητες  άγνωστες για κείνον μέχρι τότε, και τα καταφέρνει.  Τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του θα τον βοηθήσουν σε στιγμές δυσκολίας: θάρρος, εφευρετικότητα, ζωντάνια,  πείσμα, επιμονή, υπομονή, κουράγιο, θετική στάση, πίστη και εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα  τη δική μας και του άλλου, διαπραγματευτικές ικανότητες,  προσαρμοστικότητα, ευελιξία, ελπίδα.
Είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να αναγνωρίζει στον εαυτό του και στον συνάνθρωπο τις ικανότητες που διαθέτει.  Είναι σαν να έχει επίγνωση της εργαλειοθήκης που διαθέτει για να τα βγάζει πέρα στη ζωή.  Οπωσδήποτε θα χρειαστεί να προστεθούν καινούρια εργαλεία και δεξιότητες για καλύτερα αποτελέσματα.
Η συντροφικότητα και η αίσθηση της συλλογικής προσπάθειας ενδυναμώνει τους ανθρώπους. «Κράτα με να σε κρατώ…..»
Πολλές φορές, όταν  ο άνθρωπος ανατρέχει στις αξίες της οικογένειας και της ευρύτερης κοινότητας, εμψυχώνεται. Είναι σημαντικό να θυμάται ο καθένας ποιες αξίες βοήθησαν στο να ξεπεραστούν εμπόδια στο παρελθόν. Αυτές μπορούν να φωτίσουν το παρόν.

3. Διεύρυνση του πεδίου αντίληψης
Εξεύρεση καινούριων επιλογών που εμπεριέχουν  σημαντικές αποφάσεις ζωής: Πιθανή αλλαγή επαγγέλματος, τόπου διαμονής, τρόπου ζωής.
Αναζήτηση  του νοήματος της ζωής:  Ποιο είναι το όραμα ζωής που έχω; Τι είναι τελικά αυτό που θέλω; που το πάω; πως θέλω να ζω; Γιατί;
Το τρίωρο σεμινάριο με θέμα «Οικονομική κρίση και  αβεβαιότητα στον εργασιακό χώρο. Τρόποι αντιμετώπισης» εξελίχτηκε τελικά σε  μια ανθρώπινη συνάντηση, όπου δόθηκε ο χώρος σε άτομα να βάλουν κοντά και με θάρρος την ανθρωπιά τους και να αποδείξουν για μια ακόμη φορά πως όταν πολλοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργούν καινούριες επιλογές στα πιθανά αδιέξοδα… Όλοι  αναχωρήσαμε πλουσιότεροι.

*Η Κατερίνα Ζύμνη –Γεωργάλου είναι υπ. Δρ. ψυχολόγος και από το 2004 είναι μέλος του «Γίγνεσθαι».
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
 
Πηγή:  Protagon.gr

Πάγκαλος: "Ας μου ρίξουν κεραμίδια την επόμενη φορά"

"Της πλάκας" χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα
Σε απαξιωτικό χαρακτηρισμό κατά του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που δέχεται σε δημόσιες εμφανίσεις του, υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα.
Επισημαίνοντας πως δύο ακόμα φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, το 1962 και επί χούντας, σημείωσε πως "αυτοί είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι της πλάκας".
Σημείωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα επειδή δέχθηκε γιαούρτι και να ζητήσει την επόμενη φορά να του ρίξουν κεραμίδια.
Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ πως με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε "κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους".
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του περί χαμένης δεύτερης τετραετίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, διαπιστώνει πως υπήρξε ήττα της θέλησής του να προχωρήσει στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.
"Κάπου νικήθηκε η θέλησή του" σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο 9" και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις. Διευκρίνισε ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Καραμανλή.
Επισήμανε πως "περνάμε μία πολύ δύσκολη στιγμή", σημειώνοντας πως στην κυβέρνηση "υπάρχει θέμα αρμονίας", το οποίο απέδωσε στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Επισήμανε μάλιστα πως υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή.
Σημείωσε βέβαια πως υπάρχει η τάση να δέχονται ορισμένοι πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται, τονίζοντας πως η αν η κυβέρνηση είχε 156 υπουργεία, θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα.
Αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, σημείωσε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών. Ο Μίκης, ανέφερε, ανήκει στην πολιτιστική ιστορία του τόπου και θα πρέπει να επεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, όπως αυτό της Κερατέας, για το οποίο δεν έχει ενημερωθεί.

Πηγή: News247

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητή στο Τόκιο. Eκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το Αμερικανικό Γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός ήταν μεγέθους...

7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στην ξηρά, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας της Φουκουσίμα, η οποία επλήγη από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Το σημείο βρίσκεται περίπου 86 χλμ από τη Φουκουσίμα και 170 από το Τόκιο.
Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κύματα ενός μέτρου που χτυπούν τις ιαπωνικές ακτές.
Παράλληλα, εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση.
Πηγή: fimotro

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

 11/4/2011 Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς
Σε δημόσια διαβούλευση στον ιστοχώρο της Ανοικτής Διακυβέρνησης τίθεται έως και την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011, το Σχέδιο Νόμου για το «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους». «Καλώ συνεταιρισμούς, ενώσεις, ομάδες παραγωγών, συνεταιριστικές εταιρίες, τους νέους αγρότες, τις συντονιστικές οργανώσεις αλλά και κάθε παραγωγό να καταθέσουν τη γνώμη τους. Είμαστε ανοιχτοί στον δημιουργικό διάλογο», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η εισηγητική έκθεση του Σχεδίου Νόμου, «η παρέμβαση στο χώρο των συνεταιρισμών και εν γένει των συλλογικών αγροτικών οργανώσεων αποτελεί ώριμη απαίτηση των καιρών. Έχει διπλό στόχο. Αφενός να απελευθερώσει τις δυνάμεις που συνεπείς στη συνεταιριστική ιδέα έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους προς όφελος της ελληνικής γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης του τόπου. Αφ’ ετέρου επιδιώκει να ανατρέψει μια απαξιωμένη κατάσταση που οδήγησε σε ουσιαστική ατροφία ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για την υιοθέτηση του οποίου χρειάστηκαν σκληροί αγώνες και θυσίες.
Το Άρθρο 12 παρ. 4 του Συντάγματος κατοχυρώνει το συνεταιρισμό ως ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα. Θεμελιώνει την ελευθερία ίδρυσης και λειτουργίας του καθώς και την αυτοδιοίκηση του. Προβλέπει την προστασία και εποπτεία του από το κράτος για το οποίο επιβάλλει την υποχρέωση να μεριμνά για την ανάπτυξή του. Με το παρόν σχέδιο νόμου επιζητούμε την αναζωογόνηση του δικαιώματος και τη θεσμική επικαιροποίηση της εποπτείας του κράτους.
Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο αγροτικός συνεταιρισμός αποτελεί τη συνιστώσα, όπου συγκλίνουν δύο καταρχήν διαφορετικά πράγματα:
α) μια ανοιχτή και εθελοντική συλλογική διαδικασία, η οποία συσπειρώνει οικονομικά και διαπραγματευτικά αδύνατους παραγωγούς και ταυτόχρονα
β) μια μορφή κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η οποία στοχεύει στην πρόοδο και στην ευημερία των παραγωγών αυτών μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ τους».
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερα σημαντικά κεφάλαια.
Στο πρώτο κεφάλαιο καθορίζεται η δομή και η λειτουργία των συλλογικών αγροτικών οργανώσεων. Οργανώνεται η εποπτεία τους από το κράτος μέσω εποπτικής αρχής, εθνικού μητρώου και περιοδικής αξιολόγησης.
Στο δεύτερο κεφάλαιο οργανώνεται θεσμικά η σχέση των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των αγροτικών εταιρικών συμπράξεων με την αγορά των αγροτικών προϊόντων. Στόχος είναι η σταθερότητα των τιμών και η εξυγίανση της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας. Προτείνεται η παρέμβαση αυτή να γίνει μέσω των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων των Αγροδιατροφικών Συμπράξεων σε κάθε Περιφέρεια, της Συμβολαιακής Γεωργίας και των Δημοπρατηρίων Αγροτικών Προϊόντων.
Στο τρίτο κεφάλαιο καθορίζεται η χρηματοδότηση, τα φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα υπέρ των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των αγροτικών εταιρικών συμπράξεων διευρύνοντας τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις και ενισχύοντας την πρωτοβουλία τους.
Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο οριοθετείται η προσαρμογή του συνεταιριστικού κινήματος στις νέες ρυθμίσεις με τις καταργούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις του ν. 2810/2000. Στο ίδιο κεφάλαιο προτείνονται νέες διατάξεις για τον αγροτικό συνδικαλισμό και τους αγροτικούς συλλόγους. Προτείνονται πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, με κλαδικό αντικείμενο – ζωικής, φυτικής ή και αλιευτικής παραγωγής – στα εδαφικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου. Αυξάνεται σε επτά (7) ο αριθμός των συλλόγων που ιδρύουν Ομοσπονδία σε επίπεδο Περιφέρειας και ο αριθμός Ομοσπονδιών που ιδρύουν Συνομοσπονδίες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Διαβάστε το Σχέδιο Νόμου και την εισηγητική έκθεση
Τα σχόλια, οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ
 
Πηγή: agrotypos

Συζητούν για την αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο

     
11-04-2011
ImageΣτην Αθήνα ξεκίνησαν σήμερα οι διαβουλεύσεις επί των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του 50ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Ζέπος, είχε την Κυριακή συνάντηση με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών και επικεφαλή της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας, Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, είχε επισημάνει ότι η διαδικασία των διερευνητικών δεν είναι ατέρμονη, και μετά τις εκλογές η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει ή ότι το θέμα θα κλείσει ή ότι θα πάμε στη Χάγη.
Το ίδιο είχε πει και ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, όπως αποκάλυψε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε τηλεγράφημα που διέρρευσε στο WikiLeaks και δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση: Ήθελε μέσα σε 18 μήνες να έχουν καταλήξει στο νέο καθεστώς του Αιγαίου γιατί μετά η κυβέρνηση δεν θα "στεκόταν" λόγω των οικονομικών προβλημάτων.


Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ξεκίνησε η καταβολή του δώρου του Πάσχα για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

 

Ξεκίνησε από σήμερα η καταβολή του δώρου του Πάσχα και των επιδομάτων στους δικαιούχους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού.
 
Ειδικότερα από σήμερα:

  • 1. Καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Πάσχα 2011 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 11-04-2011 μέχρι και 01-05-2011.
  • 2. Προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-05-2011.
  • 3. Καταβάλλεται το δώρο Πάσχα των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
 
Πηγή: Enet.gr

Η ΠΑΣΥ καλεί τους κτηνοτρόφους να παρευρεθούν στις κινητοποιήσεις της Λάρισας

11/4/2011 Συγκεντρώσεις πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων την Τρίτη 12 Απριλίου στις 11 το πρωί στην Αγιά και την Τετάρτη 13 Απριλίου στην Ελασσόνα στις 12 το μεσημέρι. «Οι αγώνες και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων θα είναι πιο αποτελεσματικοί όσο ενισχύεται η κοινή δράση και συμμαχία με τους αγρότες, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή των εκμεταλλευτών μας», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΥ.

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Συνάδελφοι Κτηνοτρόφοι,
Συντονισμένα και μαχητικά διεκδικούμε την επιβίωση μας. Βγαίνουμε στους δρόμους στις 12 Απρίλη. Η άγρια, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μας οδηγεί σε αφανισμό αν δεν αντιδράσουμε τώρα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι κτηνοτροφικών εφοδίων (φάρμακα, ζωοτροφές κ.ά) μας ξεζουμίζουν ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής στα ύψη, τα καρτέλ γάλακτος και μεγαλεμπόρων μας εκβιάζουν για να παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και να τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Τα αποτελέσματα αυτής της σκληρής, ενάντια στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους πολιτικής, βιώνουμε με τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και το κρέας , καθηλωμένες στο ύψος της δεκαετίας του 1990, με μείωση του κτηνοτροφικού τομέα,την αύξηση των εισαγωγών ζωοκομικών προϊόντων και του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου σε αρκετά δις ευρώ.
Μας κοροϊδεύουν με τα «καλάθια προϊόντων» για δήθεν βελτίωση της ποιότητας μας, όταν ξέρουμε ότι ο έλληνας καταναλωτής τα προτιμά, τα εμπιστεύεται ως ασφαλέστερα, γι αυτό μαζικές είναι οι παρανομίες στις ελληνοποιήσεις εισαγομένων ίδιων προϊόντων, για τα οποία η κυβέρνηση κανένα μέτρο δεν παίρνει. Αντίθετα την ίδια ώρα με τα συνεχή «χαράτσια» ανεβάζει το κόστος παραγωγής από την αύξηση του ΦΠΑ, την μεγάλη αύξηση στα καύσιμα, στο αγροτικό ρεύμα, τον υπερδιπλασιασμό των εισφορών μας σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο κρατικοσυνεταιριστικών εταιριών(ΔΩΔΩΝΗ-ΕΛΒΙΖ) που προγραμματίζει.
Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την θέση της κτηνοτροφίας και θα επιταχύνουν το μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων.
Όλα αυτά συμβαίνουν παρότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την παραγωγή τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και συμβάλει στη διατροφική ανεξαρτησία του λαού μας. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά προϊόντα, με άλλη οργάνωση της παραγωγής, που συμφέρει το λαό και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Η κτηνοτροφία καταρρέει και οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι εξοντώνονται. Ζητούνται χιλιάδες ευρώ για να δοθούν άδειες σταυλισμού στο 80% των κτηνοτρόφων, ενώ τα δισεκατομμύρια, λεφτά του λαού , τα έχουν για την ενίσχυση των τραπεζών βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων και για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους , τους εργάτες , τους μικροεπαγγελματίες έχουν περικοπές, φτώχια, ανεργία, αβεβαιότητα, απόγνωση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους κανένας μικρομεσαίος κτηνοτρόφος δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες για το μέλλον που του επιφυλάσσουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδομου. Αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτικά, η χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων είναι αναπόφευκτα. Για αυτό διεκδικούμε ό,τι μας στερούν και μας κλέβουν . Τον ιδρώτα της δουλειάς μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
· Μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και ενόψη του Πάσχα.
· Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα: 1,30 €/κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 €/κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 €/κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας: 8 €/κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 €/ κιλό στο βοδινό κρέας.
· Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ.
· Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.
· Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού-συνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων ΔΩΔΩΝΗΣ-ΕΛΒΙΖ κ.ά.
· Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
· ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
· Στελέχωση και εξοπλισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών του κράτους για προστασία του ζωικού κεφαλαίου – των κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας.
· Κίνητρα για καλλιέργειες κτηνοτροφικής χρήσης (Βίκος, τριφύλλι, βρώμη, κριθάρι κ.α) και οριοθέτηση των βοσκοτόπων και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση 100% του κόστους μετεγκατάστασής τους , δωρεάν υποδομών ηλεκτροδότησης.
· Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
· Κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ στα 1125€ και συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.
· Όχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων και μονάδων υγείας, μέτρα στήριξης για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.
Συνάδελφοι, για να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά τρόφιμα, ένας δρόμος υπάρχει. Η σύγκρουση και ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και αγροτική ανάπτυξη ενταγμένη στον κεντρικό σχεδιασμό για λαϊκή ευημερία.
Οι αγώνες και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων θα είναι πιο αποτελεσματικοί όσο ενισχύεται η κοινή δράση και συμμαχία με τους αγρότες, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή των εκμεταλλευτών μας.
Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στους συλλόγους , στην ΠΑΣΥ και μαζικά, αποφασιστικά να διεκδικήσουμε την επιβίωση και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σε όφελος του λαού και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ

Πηγή: agrotypos

Καραμανλής: «Δεν το περίμενα αυτό από τον Γιώργο»

Έξαλλος είναι ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος τον «κάρφωσε» για την «ήπια προσαρμογή» και για τα μέτρα που ποτέ δεν πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ.


Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε στενό του συνεργάτη να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του. «Δεν περίμενε ο Πρόεδρος να πεις εσύ αυτά τα πράγματα, τα οποία δεν έχουν και καμιά σχέση με την πραγματικότητα», φέρεται να του είπε σε έντονο ύφος ο συνεργάτης του Κ. Καραμανλή.

«Παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπα και θα βγάλω ανακοίνωση» απάντησε ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος με την δήλωσή του, δε διέψευσε την ουσία των όσων είπε στο "Βήμα της Κυριακής".

Ο Γ. Αλογοσκούφης που πίεζε -όπως υποστήριξε- τον Κώστα Καραμανλή να πάρει μέτρα, αλλά εκείνος του έλεγε να τα αφήσουν για αργότερα, με τη νέα δήλωσή του επιβεβαιώνει πως υπήρχαν θεμιτές διαφορές μεταξύ τους. Τονίζει ωστόσο την υπευθυνότητα που έδειξε ο τότε Πρωθυπουργός να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση στην οικονομία.

Ο Κώστας Καραμανλής ακολούθησε την ίδια ακριβώς τακτική με την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός. Την δυσαρέσκειά του την εξέφραζε σχεδόν πάντα μέσω τρίτων και δεν σήκωνε ποτέ ο ίδιος το τηλέφωνο, σα να απαξιούσε να μιλήσει μαζί τους και είναι κάτι που δεν αφήνουν ασχολίαστο ακόμα και σήμερα ορισμένα στελέχη των κυβερνήσεών του.

Μετά από αυτό το θερμό επεισόδιο η σχέση Καραμανλή - Αλογοσκούφη έλαβε τέλος. Άλλωστε, ο πρώην Πρωθυπουργός εμπιστεύεται περισσότερο για τα οικονομικά θέματα τον Γ. Παπαθανασίου, με τον οποίο συνομιλεί σχεδόν καθημερινά.

Με τον Γ. Αλογοσκούφη διατηρούσε απλώς καλές και τυπικές σχέσεις, κάτι που φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας που εκτός από τον Κ. Καραμανλή "κάρφωσε" και τον Γ. Παπαθανασίου υποστηρίζοντας πως έδωσε λάθος στοιχεία στην Ε.Ε.

Πηγή: real.gr και

Οι Αμερικανοί στέλνουν τουρίστες στα “γουρούνια”

 του Βασίλη Δαλιάνη
 
Αν και το ευρώ συνέχεια ακριβαίνει...

11/04/2011   
 
Ιδανική εποχή  για τουρισμό στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία κρίνει πως είναι η παρούσα, η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα “USA Today”.
Σε κύριο άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα  επικαλείται στοιχεία τουριστικών πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία, οι χώρες των PIGS, αποτελούν έναν ισχυρό ανταγωνιστή πλέον, σε σχέση με τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της ηπείρου μας, ήτοι τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του τουριστικού  κλάδου που επικαλείται η εφημερίδα, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα ελκυστικά τουριστικά πακέτα, σε όλους τους τομείς, όπως τη διαμονή σε ξενοδοχείο, τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο συντάκτης του άρθρου δεν παραλείπει, πάντως, να τονίσει στους αμερικανούς ταξιδιώτες πως παρ’ όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η παρούσα οικονομική κρίση, οφείλουν να είναι προσεκτικοί στον προορισμό που θα επιλέξουν καθώς στην Πορτογαλία, η οποία «φλερτάρει με την πτώχευση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και στην Ελλάδα των «συνεχών απεργιών», μπορεί να συναντήσουν εκπλήξεις.

Προσοχή στις απεργίες!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «στην Ελλάδα είναι  πολύ πιθανό να συναντήσετε κάποια απεργία που θα σας καθηλώσει, καθώς οι Έλληνες έχουν απηυδήσει  με τα συνεχή μέτρα λιτότητας και έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται».

Το άρθρο αναφέρεται και στις εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, λόγω και των αναταραχών στις χώρες της βορείου Αφρικής  και της Μέσης Ανατολής, ενώ  κάνει λόγο για τις άρτιες τουριστικές υποδομές σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ένας ακόμα  σημαντικός παράγοντας που θα προσελκύσει  αμερικανούς τουρίστες είναι  το εξαιρετικό φαγητό των μεσογειακών  χωρών, καθώς και το γεγονός πως  τα εστιατόρια σερβίρουν δείπνο πολύ πιο αργά από όσο έχουν συνηθίσει στις ΗΠΑ.

Ο αρθογράφος παρακινεί  ακόμα τους αμερικανούς τουρίστες  να επισκεφθούν τις τέσσερις αυτές χώρες της Ευρώπης, για να γνωρίσουν  τα παιδιά τους τις ρίζες του αμερικανικού πολιτισμού, καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά «το νομικό μας σύστημα, το παρελθόν μας και η κουλτούρα μας, προέρχονται από την Ευρώπη. Αν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν το παρελθόν μας, πάρτε τα μαζί σας εκεί».

Αυτό που δεν  αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, πάντως, είναι ότι το ευρώ το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο ακριβό σε σχέση με το δολάριο και, προφανώς, η εξέλιξη δεν ευνοεί όσους Αμερικανούς σκέφτονται να έρθουν στην Ευρώπη...
 
Πηγή: protothema

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

11 Απριλίου 2011


ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;
Τι άλλο από το ν' αρπάξει φιλέτα-αντάλλαγμα των υπηρεσιών που προσέφερε...

Αν η πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ δεν λειτουργούσε σε λογική και γραμμή στήριξης της κυβέρνησης Παπανδρέου και μάλιστα με προκλητικότατο τρόπο, θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί θόρυβος μέγας γι' αυτήν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον διεθνή τοκογλύφο, κερδοσκόπο και γνωστό ανθέλληνα Τζορτζ Σόρος.

Διότι σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, με πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά, με συζητούμενη ακόμα και την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τα εθνικά θέματα επίσης σε κρίση, το να συναντάται ο πρωθυπουργός της χώρας μ' ένα τέτοιο πρόσωπο, που μόνο αρνητικούς συνειρμούς προκαλεί, αποτελεί από μόνο του μια σοβαρότατη πρόκληση. Και μάλιστα... διαρκή, αφού πριν από λίγους μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε πάλι βάναυσα, όταν συναντήθηκε με ένα άλλο εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο και προάγγελο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, τον Ρουμπινί.

Αυτά τα παιχνίδια του πρωθυπουργού θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα, ιδιαίτερα, επαναλαμβάνουμε, στη συγκυρία που γίνονται. Και κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τις διακηρύξεις περί... διαύγειας και διαφάνειας, που αποδεικνύονται κενό γράμμα και μια μεγάλη φούσκα.
Αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, που κατά την άποψή μας είναι πολύ σοβαρό, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, σημαντικότατη.
Εδραζόμενη σε ένα κρισιμότατο ερώτημα:
- Έναντι ποίων ανταλλαγμάτων ο γνωστός κύριος Σόρος πρόσφερε σανίδα στήριξης στην κυβέρνηση Παπανδρέου;
Διότι βέβαια ουδείς είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι ο διεθνής τοκογλύφος, κερδοσκόπος και γνωστός ανθέλληνας... ανένηψε. Και αίφνης αποφάσισε να σταματήσει τα κερδοσκοπικά του παιχνίδια και την ανθελληνική του φιλοσοφία και να στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου!
Οπότε ποιος... θα πληρώσει τον βαρκάρη αυτής της ξαφνικής κωλοτούμπας του Τζ. Σόρος;
Βέβαια στο πλαίσιο της μυστικής πολιτικής του Γιώργου, πολιτικής με... χαρακτηριστικά οικογένειας και μιας κλειστής κάστας φίλων, είναι δύσκολο να βρει κάποιος τα «κλειδιά» που οδηγούν σε απαντήσεις σε κρισιμότατα ερωτήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωση της χώρας.
Ωστόσο ορισμένες πληροφορίες, έγκυρες, αναφέρουν ότι:
• Ο Σόρος πήρε ως αντάλλαγμα ένα γερό μερίδιο, ακόμα και «φιλέτο», απ' τη λεγόμενη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην ουσία το ξεπούλημά της.
Άλλωστε αυτή η «αξιοποίηση» περιλαμβάνει ένα πλουσιότατο μενού, εκτεινόμενο απ' το Ελληνικό μέχρι νησιά, ακρογιαλιές, περιοχές χρυσοφόρες...
Επιμένουν λοιπόν αυτές οι πληροφορίες ότι οι διάφορες εταιρείες και funds στα οποία συμμετέχει ο γνωστός αυτός κύριος θα έχουν την... προτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, όταν -σύντομα- θα έρθει η ώρα για το μεγάλο φαγοπότι.
Και βέβαια είναι ακόμα κάμποσα τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να συμμετάσχει αυτός ο διεθνής κερδοσκόπος, έναντι της στήριξης που παρέσχε στον Γιώργο και την κυβέρνησή του...
Στήριξη που μεταφράστηκε σε δηλώσεις... θαυμασμού για την πολιτική και τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι:
- Ζητήθηκε απ' τον Σόρος να μεσολαβήσει και στον Λευκό Οίκο, για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του Παπανδρέου...
Βέβαια αν τον Σόρος ξαφνικά τον έπιασε η πρεμούρα να σταματήσει τα ανθελληνικά του παραληρήματα, ούτε κανείς είναι σε θέση να προβλέψει το πότε θα κάνει ξανά... τούμπα, ούτε είναι εύκολο να λησμονήσει τα προηγούμενα «επιτεύγματά» του:
- Τη στήριξη που αφειδώς παρέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων, προκειμένου να συνεχίζει την αλυτρωτική της πολιτική ενάντια στην Ελλάδα.
- Τη χρηματοδότηση ανθελληνικών lobbies και εκδόσεων, όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη για να... ξαναγραφεί η ιστορία των Βαλκανίων, καταπώς βολεύει Σκοπιανούς και Βούλγαρους και Τούρκους...
- Ακόμα και τη θέση του περί αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, την οποία και δεν άλλαξε, απλώς άλλαξε τα... αισθήματά του έναντι της κυβέρνησης του Γιώργου...
Με αυτόν λοιπόν τον κύριο συναντήθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός. Και το όλο -σοβαρότατο- θέμα πέρασε περίπου στο «ντούκου»...
Τι γίνεται με την αναδιάρθρωση;
Σχετικά τώρα με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που κάποιοι θεωρούν αναπόφευκτη, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, ακόμα και μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (χαρακτηριστικά τα όσα είπε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Τρίτη η Βάσω Παπανδρέου), τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι τα εξής:
1. Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους επιμένει να την απορρίπτει κατηγορηματικά.
2. Το ΔΝΤ επίσης την απορρίπτει, επισημαίνοντας πως για να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει προηγουμένως το Ταμείο να έχει σταματήσει να δίνει τις δόσεις του δανείου στην Ελλάδα.
3. Στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ανώτατα, επίσης την αποκλείουν.
4. Αυτοί που φαίνεται να την προωθούν είναι οι Γερμανοί. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, σε σύσκεψη στη Γερμανία πριν από λίγες μέρες συμφωνήθηκε να πιεστεί η Ελλάδα για αναδιάρθρωση. Και ακολούθησε το γνωστό δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel»…
5. Αντίθετα, σε άλλη σύσκεψη παραγόντων οικονομικών, τραπεζιτών και εκπροσώπων funds, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε κι ο Παπακωνσταντίνου, κατέληξαν ότι μόνο αφού φτιαχτεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, δηλαδή το 2013, τότε μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Και με τον «τσάρο»;
Σε ό,τι αφορά στην τύχη του Γ. Παπακωνσταντίνου, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος, που όλα δείχνουν ότι θα την καθορίσει. Το αν και πότε δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου θα επιλέξει να κάνει ανασχηματισμό.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι το σενάριο του ανασχηματισμού δείχνει να απομακρύνεται προς το παρόν.
Αλλά μέσα στην τόσο μεγάλη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, πόσο μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος;
Όποτε πάντως πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, το κεντρικό του πρόσωπο θα είναι σίγουρα ο Παπακωνσταντίνου, με τα δεδομένα να είναι εναντίον του.
Κατ' αρχάς δεν τον θέλουν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «τσάρος» αποτελεί τον αγαπημένο «σάκο του μποξ» για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του «τα ρίχνουν» άγρια σε κάθε ευκαιρία (ρεπορτάζ για το νέο δριμύ κατηγορώ από πράσινους βουλευτές σε άλλη σελίδα).
Ήρθε να προστεθεί και το άδειασμα, μέσω άρθρου, απ' τον αδερφό του Γιώργου και... στενότερο σύμβουλό του (ατύπως μεν, αλλά... ουσιαστικότερο), τον Νίκο...
Σε κάθε περίπτωση το επόμενο εικοσαήμερο θα είναι κρίσιμο, τόσο για τις τελικές αποφάσεις περί ανασχηματισμού, όσο και για την τύχη του Παπακωνσταντίνου, τη θέση του οποίου έχουν επιβαρύνει πλέον και καταγγελίες για σκάνδαλα...
Ενώ σχετικά με την πολιτική που προσπαθεί εν μέσω τριγμών και αποτυχιών να εφαρμόσει, μάλλον να εξαγγείλει, η κυβέρνηση για την οικονομία και για τα επόμενα χρόνια, τα σενάρια είναι δύο:
1. Να ληφθούν σχετικώς ήπια μέτρα για το 2011 και να αφεθούν τα σκληρότατα για το 2012 και μετά.
2. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει φέτος, αφού μάλιστα η αύξηση του ελλείμματος για το 2010, αλλά και η αδυναμία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2011 καθιστούν αναπόφευκτα τα σκληρότατα μέτρα από φέτος, με ανεξέλεγκτες ίσως εξελίξεις κοινωνικών εκρήξεων...

Ζητάνε 6,8 εκατ. ευρώ οι Γερμανοί για την συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων

Γάτος: Εκεί που μας χρωστούσανε μας πέρνουν και το "βόδι"

Γερμανική εταιρεία διεκδικεί 6,8 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης αρνείται χρέος 2 εκατομμυρίων ευρώ μετά το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Απειλούν με αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου


Με αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου απειλεί η γερμανική εταιρεία Hochtief σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ που υποστηρίζουν ότι έχει χρέος η Ελλάδα για τη συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Εκπρόσωποι της εταιρείας Hochtief επισκέφτηκαν τους υπευθύνους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) προκειμένου να συζητήσουν με τους καθ' ύλην αρμόδιους για το θέμα του χρέους και να μάθουν λεπτομέρειες από ένα πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Η διοίκηση των Ολυμπιακών Ακινήτων, που ήταν χωριστή εταιρεία μέχρι τη συγχώνευσή της με την ΕΤΑ, ζήτησε από τους συνεργάτες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να εξετάσουν το κατά πόσο η συντήρηση ανατέθηκε νόμιμα στη γερμανική εταιρεία.
Βάσει του πορίσματος, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ένα ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ δεν θα πρέπει να καταβληθεί στη γερμανική εταιρεία επειδή εκτέλεσε το έργο μετά τη λήξη σύμβασης.
Από την άλλη πλευρά, η Hochtief επικαλείται επιστολή του πρώην επικεφαλής των Ολυμπιακών Ακινήτων Διονύσης Σταμενίτης με την οποία αναγνώριζε την οφειλή έστω και χωρίς σύμβαση.
Η ΕΤΑ δεν συζητά την καταβολή των 2 εκατομμυρίων ευρώ μετά τη σύνταξη του πορίσματος, ενώ κύκλοι προσκείμενοι στη γερμανική εταιρεία επισημαίνουν ότι μία από τις "λύσεις" που συζητιούνται είναι η Hochtief να κάνει αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο, απειλώντας και με πρόσθετες απαιτήσεις εξ αιτίας των τόκων υπερημερίας.

Πηγή: News247

Ο Καντάφι αποδέχθηκε σχέδιο εκεχειρίας

 

pilotSeat


Ο Μουαμάρ Καντάφι αποδέχθηκε το σχέδιο εκεχειρίας της Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Τρίπολη με τον Λίβυο ηγέτη μαζί με τους ομολόγους του της Μαυριτανίας, του Μάλι, της Δημοκρατίας του Κονγκό, καθώς και τον ΥΠΕΞ της Ουγκάντα.
Το καθεστώς του λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, έκανε δεκτό τον "χάρτη πορείας", που πρότεινε η Αφρικανική Ένωση, προκειμένου να βρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση στη Λιβύη, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος.
Ο χάρτης πορείας προβλέπει την άμεση κατάπαυση των συγκρούσεων, τη διευκόλυνση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό και την έναρξη διαλόγου μεταξύ των πλευρών, ενόψει μίας μεταβατικής περιόδου.
Στη μεταβατική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αφρικανικής Ένωσης, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την εξάλειψη των αιτιών της παρούσας κρίσης, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις νόμιμες προσδοκίες του λαού της Λιβύης για δημοκρατία, πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια, όπως και για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Ο Επίτροπος Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης, Ράμταν Λααμάμρα, σε ερώτηση αν συζητήθηκε η αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία απάντησε ότι υπήρξαν συζητήσεις με τον Λίβυο ηγέτη, αλλά δε μπορεί να μιλήσει για αυτές διότι δεν πήρε μέρος και επειδή πρέπει να διαφυλάξει την εμπιστευτικότητά τους. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η Αφρικανική Ένωση υποστηρίζει ότι δεν εναπόκειται σε καμία πλευρά, συμπεριλαμβανομένης της Aφρικανικής Ένωσης, να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας.
Τα μέλη της αποστολής της Aφρικανικής Ένωσης, εκτός του Τζέικομπ  Ζούμα, που αναχώρησε από τη Λιβύη, εξαιτίας άλλων "υποχρεώσεών" του, πέρασαν τη νύχτα στην Τρίπολη και σήμερα αναμένεται να μεταβούν στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων, προκειμένου να τους πείσουν να παραδώσουν τα όπλα.
Η μεσολαβητική προσπάθεια της Αφρικανικής Ένωσης αναμένεται να συναντήσει μεγάλες δυσκολίες, καθώς οι αντικαθεστωτικοί απορρίπτουν κάθε πρόταση εκεχειρίας που δεν προβλέπει την αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι και της οικογένειάς του.
Στο πεδίο των μαχών οι επιδρομές των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων συνεχίζονται και σύμφωνα με τη Συμμαχία στη διάρκεια αυτών καταστράφηκαν 11 άρματα μάχης στην κοντά στην Ατζνταμπίγια και 14 στην Μιζουράτα, τη μοναδική πόλη στη δυτική Λιβύη, που παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι χθεσινές επιδρομές ήταν οι σφοδρότερες από την ημέρα που η Συμμαχία ανέλαβε δράση.
Χθες, για δεύτερη ημέρα, σημειώθηκαν συγκρούσεις στην Ατζνταμπίγια. Πυρά όπλων και εκρήξεις ακούγονταν από πολλές πλευρές της πόλης και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σφυροκόπημα της πόλης από δυνάμεις του καθεστώτος.

Πηγή: SigmaLive και Newstrap

Την πληρωμή 10 δις δολαρίων για αποζημιώσεις από την Τουρκία ζητά η Βουλγαρία

<>
  
10-04-2011
Τελικά κάποια πράγματα δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά ψυχής. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς για την βουλγαρική κυβέρνηση και τους βουλευτές των βουλγαρικών κομμάτων με εξαίρεση το κόμμα των τουρκογενών, αφού και οι 125 βουλευτές του βουλγαρικού κοινοβουλίου από όλα τα κόμματα ψήφισαν την προτεινόμενη από την κυβέρνηση απόφαση «για την διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας». 
Η απόφαση αυτή αφορά την ιδιοκτησία και τα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους Βούλγαρους της Ανατολικής Θράκης, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους στην τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα δηλαδή πριν από 80 σχεδόν χρόνια.
Με απλά λόγια μία χώρα 9 εκατ. ανθρώπων τολμά να προκαλέσει με τις νόμιμες διεκδικήσεις της μία γειτονική χώρα 74 εκατ. κατοίκων η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η περιφερειακή οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υπερδύναμη.
Σύμφωνα με υπολογισμούς σε σημερινή αξία τα ακίνητα των Βούλγαρων Θρακών ανέρχονται σε περίπου 10 δις δολάρια. «Το ποσό δεν είναι μικρό και αν το κερδίσουμε θα ήταν μια σοβαρή οικονομική αποζημίωση» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Ataka, Βόλεν Σίντεροφ.
Επισημαίνεται ότι το έγγραφο της συγκεκριμένης αποζημίωσης είχε συμπεριληφθεί στις συμφωνίες φιλίας και συνεργασίας που είχαν συναφθεί  τα χρόνια εκείνα μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας και ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Όσον αφορά το κόμμα των τουρκογενών ο Αρχηγός του κόμματος Ataka με απλά λόγια είπε αυτό που υποδηλώνει η αποχή του από την ψηφοφορία ότι δηλαδή το κόμμα DSS δεν είναι τελικά βουλγαρικό κόμμα.
Κατά τα άλλα εμείς  ακόμα ψαχνόμαστε για το τι πρέπει να κάνουμε για τα αναγκαστικά γερμανικά δάνεια του 1941, 1942 και 1943 τα οποία ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει και είχε αρχίσει να αποπληρώνει.
Ακόμα και ο αδύναμος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει το δίκιο του αρκεί να έχει την θέληση και το σθένος να το πράξει. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αυτό το ξεχνάμε γιατί πάντα θέλαμε να είμαστε τα «καλά παιδιά» της Ευρώπης. 

Πηγή:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

H EMMONH TOY FACEBOOK

Αν δεν μπορείτε να διανοηθείτε ότι θα περάσει μέρα, χωρίς να τσεκάρετε το Facebook, μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας "κολλημένο".Σχεδόν οι μισοί από τα 650 (και βάλε!) εκατομμύρια χρηστών, μπαίνουν κάθε μέρα στο site, όμως το στοιχείο αυτό δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό εκείνων που νιώθουν "υποχρεωμένοι"...
να μπαίνουν και να ξαναμπαίνουν στο Facebook, αρκετές φορές τη μέρα ή ακόμη και να μη βγαίνουν ποτέ!
Το Facebook έχει γίνει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος επικοινωνίας, όμως αυτή η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει σε πολλούς ... εμμονή!
Γιατί;
Ξαναβρήκες τους παλιούς (και ξεχασμένους) σου φίλους!
Τρελαίνεσαι που ήρθες ξανά σε επαφή με τη Μαρία από το δημοτικό και τη Νικολέτα από το Γ2. Που και που τα λέτε στο chat ή στο inbox και θυμάστε ... τα παλιά! Γελάς χαιρέκακα που η (κάποτε) κούκλα του σχολείου χρειάζεται ... σύμβαση με το Φουστάνο και ο γόης που σε "έφτυσε" έχει κάνει μία τεράστια κοιλιά! Πως αλλιώς θα τα μάθαινες όλα αυτά;


2.Γλιτώνεις τη μουρμούρα της μαμάς!
Αντί να ακούς την γκρίνια της μαμάς σου, που μονίμως παραπονιέται ότι την παραμελείς, τώρα μπορείτε να τα λέτε ...στο chat! Τολμάς να την πάρεις τηλέφωνο και να αρχίσει να μιλάει επί ώρες; Οι συνδιαλέξεις στο Facebook μπορούν να είναι σύντομες και συγκεκριμένες.


3.Σου τονώνει την αυτοπεποίθηση!
Μπορεί να βλέπεις τους πρώην συμφοιτητές σου να διαπρέπουν επαγγελματικά, αλλά ... πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα! Ο Κώστας ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης κι ακόμη περιμένει ... τον ΑΣΕΠ!


4.Τα mind games είναι διασκεδαστικά!
Τα παιχνίδια στο Facebook είναι πολύ πιο ευχάριστα (ενίοτε και "χρήσιμα") από την trash tv!


5.Τέλος στις καθυστερημένες ευχές!
Μείον ένα άγχος: Το Facebook σου υπενθυμίζει καθημερινά ποιος έχει γενέθλια, κι εσύ μπορείς να στείλεις αμέσως τις ευχές σου.


6.Η κοινωνική σου ζωή παίρνει "τα πάνω" της!
Ενισχύεσαι κοινωνικά. Σκέψου πόσες προσκλήσεις λαμβάνεις καθημερινά για πάρτυ και κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχεις κάτι να κάνεις!


7.Κατσκοπεύοντας ... τα παιδιά σας!
Μία πρώτης τάξεως μέθοδος κατασκοπείας! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γίνετε "φίλοι" με το παιδί σας (θα κάνει ...ignore στη μανούλα; δε νομίζω!) και θα μπορείτε κάθε μέρα να μαθαίνετε, πως νιώθει, τί κάνει, τί σκοπεύει να κάνει... ακόμη και τί σκοπεύουν να κάνουν ΑΛΛΟΙ σε αυτό!


8.Έξοχος τρόπος να "σκοτώσετε" το χρόνο σας!
Αν έχετε την αίσθηση ότι ... δεν περνάει η ώρα, μπαίνετε στο Facebook! Αν έχετε στρες στη δουλειά, μερικά διαλείμματα στο Facebook σας χαλαρώνουν, αρκεί να μην ξεχαστείτε...


9.Απλώς ... για αυτό που είναι!
Έρευνες λένε ότι οι χρήστες του Facebook είναι πιο χαρούμενοι, υγιείς και λιγότερο στρεσαρισμένοι από όσους δεν το έχουν γνωρίσει ακόμη! Ή αλλιώς... λίγο Facebook κάθε μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!

Καταγγέλουν τους φοροφυγάδες στο ΣΔΟΕ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

 


Περισσότερες από 18.600 καταγγελίες-«καρφώματα» έγινα στο ΣΔΟΕ το περασμένο έτος και από αυτές ελέγχθηκαν 7.313, ενώ οι υπόλοιπες 11.287 θα διεκπεραιωθούν εντός του 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε «Το Βήμα», το πρώτο δίμηνο του 2011, περίπου 3.100 συμπολίτες μας κατήγγειλαν επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για φοροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή, από τις 15 περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη την επικράτεια εκκρεμούν προς έλεγχο 2.562 υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικών προσώπων. Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ θα προχωρήσουν... 

...στο άνοιγμα 932 τραπεζικών λογαριασμών.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία συμπληρώνουν 463 εισαγγελικές παραγγελίες και 13.244 περιπτώσεις φοροδιαφυγής που πρόκειται να ελεγχθούν μέσα στο 2011, αφού δεν πρόλαβαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ να τις φέρουν σε πέρας μέσα στο προηγούμενο έτος, λόγω των πολλών ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Πηγή: karatzova.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου