Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη;

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη;

Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι είναι κοντά στην ανακάλυψη του αιώνα

Ενώπιον μίας πολύ μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης, της μεγαλύτερης όλων των εποχών για την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο της αρχαιολογίας, βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών. 
Η ανεύρεση ενός τάφου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη έχει σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει σειρά συζητήσεων για το εάν αυτό που σταδιακά βλέπει το φως της ημέρας δεν είναι ένας τάφος κάποιου σημαίνοντος προσώπου, όπως ας πούμε της Ρωξάνης και του γιού της με το Μ.Αλέξανδρο, αλλά ο τάφος του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!).
Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά...


Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.
Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα, πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…


πηγή: newsblog
parapolitika

Παρέμβαση του Ιορδάνη Τζαμτζή για τους ανασφάλιστους υπερήλικες


Για την καταβολή της σύνταξης στους γηγενείς ανασφάλιστους υπερήλικες και στους ομογενείς αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να συνεχίσει η καταβολή της σύνταξης στους γηγενείς ανασφάλιστους υπερήλικες και στους ομογενείς αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ».

Την άρση της διάταξης του Ν. 4093/2012, η οποία διακόπτει την σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους γηγενείς υπερήλικες και τους ομογενείς αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη και με επιστολή που παρέδωσαν στον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνη 16 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Βουλευτή Ν. Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.

Οι 16 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μπατσαρά Γεωργία, Σολδάτος Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βογιατζής Παύλος, Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Αναστασιάδης Σάββας και Κόλλιας Κωνσταντίνος, Μαρίνος Ανδρέας, Κέλλας Χρήστος, Αραμπατζή Φωτεινή στην ερώτηση που κατέθεσαν στον αρμόδιο Υπουργό και στην επιστολή που παρέδωσαν στον Διοικητή του ΟΓΑ, αναφέρουν τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ / κύριε Διοικητά, 

Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με την διακοπή των συντάξεων προς τους ανασφάλιστους γηγενείς υπερήλικες και από τους αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.   

Υπερήλικες ανασφάλιστοι του ΟΓΑ χωρίς κανένα άλλο εισόδημα ή με ένα πολύ μικρό βοήθημα από την πρώην ΕΣΣΔ ύψους 60-80 ευρώ, έμειναν δίχως την σύνταξη των 360,00 ευρώ με την οποία «ζούσαν». 

Κύριε Υπουργέ, 

Άμεσα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα αυτό και να επανέλθουν διατάξεις οι οποίες καταργήθηκαν: 

α) Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες από τις χώρες τις πρώην της ΕΣΣΔ και από την Βόρειο Ήπειρο πρέπει να καταργηθεί το χρονολογικό όριο του έτους 1992, δηλαδή εικοσαετία μόνιμης και νόμιμης παραμονής, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να αποδείξουν ότι ήταν ήδη στην Ελλάδα. Πολλοί είχαν έρθει το 1992 και πριν από αυτό, αλλά με τις συνθήκες προσφυγιάς που αντιμετώπιζαν, δεν μπορούν να αποδείξουν την χρονολογία εισόδου στην Ελλάδα. Πολλοί ήρθαν το 1993 και αργότερα. Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί η χρονολογία 1992 και όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες να έχουν σύνταξη για να επιβιώσουν. Το 1964 έγινε παρόμοια ρύθμιση από τον ΟΓΑ για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες υπηκόους. 

β) Εάν παίρνουν κάποιο επίδομα ή σύνταξη από το εξωτερικό, το ποσό αυτό να αφαιρείται από τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ που θα παίρνουν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, ομογενείς από την Βόρεια Ήπειρο και την πρώην ΕΣΣΔ. 

γ) Για τους ανασφάλιστους γηγενείς υπερήλικες του ΟΓΑ και τους αδερφούς μας από την πρώην ΕΣΣΔ και τη Βόρειο Ήπειρο να μην υπολογίζεται ως τεκμαρτό εισόδημα η κατοικία διαμονής του υπερήλικου ανασφάλιστου, διότι από μόνη της μπορεί να καλύψει το όριο των 8.640,00 ευρώ τον χρόνο που έχει ορισθεί από τον νόμο. 

Κύριε Υπουργέ, 

Πρέπει να αρθεί η διάταξη του Ν. 4093/2012, η οποία διακόπτει την σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστους γηγενείς υπερήλικες και τους ομογενείς αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ 

Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να επανέλθουν ρυθμίσεις που θα άρουν αδικίες και θα αποδίδουν σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες της χώρας μας και στους ανασφάλιστους υπερήλικες αδελφούς μας από την Βόρεια Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που είναι Έλληνες;»



Ρύθμιση χρεών στα Ταμεία χωρίς φορολογική ενημερότητα


Αίρεται η προϋπόθεση της υποχρεωτικής φορολογικής ενημερότητας από 1-1-2013 των οφειλετών για να υπαχθούν στην ρύθμιση «νέας αρχής» των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μετά από τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στην Βουλή. 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με την πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι περιορισμοί για την υπαγωγή στην παραπάνω ρύθμιση οφειλετών οι οποίοι, ενώ είχαν την πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να καταβάλλουν τα σχετικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούσαν να υπαχθούν σε αυτήν, με αποτέλεσμα τόσο την απώλεια εσόδων για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης όσο και την αδυναμία των οφειλετών να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων της ρύθμισης.
Η ρύθμιση «νέας αρχής» αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, εξέλιξη που με την τελευταία διευθέτηση των συσσωρευμένων οφειλών του 2013 αλλά και με την παρούσα τροπολογία, καθιστά περισσότερο ελκυστική και ευέλικτη την ένταξη στην ρύθμιση.




Αρχειοθήκη ιστολογίου