Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

 
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και σήμερα η Κερατέα, καθώς από νωρίς το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να κλείσουν την τάφρο βάθους δύο μέτρων, που άνοιξαν άγνωστοι τη νύχτα, κάτω από τη... μύτη της αστυνομίας...

Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης.
Λίγο αργότερα σημειώθηκαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.
Από τις βίαιες συμπλοκές τραυματίστηκαν αρκετοί πολίτες και δύο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ δεν έλειψαν και τα λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων.
Νωρίς το βράδυ πάντως, τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν εντός της πόλης.
Στην περιοχή μετέβη μάλιστα και εισαγγελέας, έπειτα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου.
Οι κινητοποιήσεις και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου για τη μη κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή έχουν φέρει την κατάσταση εκτός ορίων, με τη δημοτική αρχή του δήμου Λαυρεωτικής να δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.
Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Θηβαίος συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι πληροφορήθηκε την είδηση στις 8.30 το πρωί όταν βγήκε από το σπίτι του και μάλιστα, όπως λέει, «το έμαθα από τον περιπτερά της γειτονιάς μου».
Καταγγέλλει, δε, ότι «περίπου την ίδια ώρα δέχθηκα και απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο. "Με καταστρέψατε, μου κάψατε το αυτοκίνητο. Θα σας εκδικηθώ", ήταν μεταξύ των πολλών απειλών που δέχτηκα», λέει και συνεχίζει: «Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα.
Επιτέλους, η Πολιτεία πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση και να μας απαντήσει επάνω στην ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων».
Ο κ. Θηβαίος είπε ακόμη ότι «την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, ίσως και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας - Λαυρεωτικής, θα επισκεφθούμε τον νοσηλευόμενο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αστυνομικό και στη συνέχεια, με την παρουσία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθούμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για την απεμπλοκή της αστυνομίας από αυτό το "πολιτικό θέμα"».
Σύμφωνα με τον κ. Θηβαίο, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συναντηθεί και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη.

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και πρόστιμο 7,5 χιλιάδων ευρώ στον Τάσο Μαντέλη με την κατηγορία της μη υποβολής «Πόθεν Έσχες

ΓΑΤΟΣ: Ο ROCOS ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΜΒΑΖΜΑΤΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ  ΘΑ  "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ;

14/4/2011
Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, από το Τριμελές Εφετείο. Ο κ. Μαντέλης είχε κατηγορηθεί για μη υποβολή "Πόθεν Έσχες" το 2006 και το 2007, ενώ ορκωτοί λογιστές είχαν διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στη δήλωσή του και στην πραγματική του περιουσία.
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας. Μάλιστα, γλύτωσε τη φυλακή, καθώς η δεν έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση για ποινή φυλάκισης 4 ετών. Αν γινόταν δεκτή ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή. Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό πρόστιμο 7,5 χιλιάδων ευρώ και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, ο συνήγορός του κ. Γιάννης Ηρειώτης δήλωσε: "Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου". Όπως δήλωσε ο κ. Ηρειώτης, ο εντολέας του δεν δήλωσε τα στοιχεία για τα οποία καταδικάστηκε, διότι δεν ήταν στην κυριότητά του.

Πηγή: Agrotypos

«Γεύση» από το νέο καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών

 PDF
 14.04.2011
ImageΕιδικές θα λέγονται μετά το 2013 οι μειονεκτικές περιοχές, που θα απολαμβάνουν πρόσθετης ενίσχυσης ή επιπλέον χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα. Αυτό αποκάλυψε ο Αναστάσιος Χανιώτης, διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Ο Ελαιοκομικός Τομέας: Ατενίζοντας το 2020», που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 15 και 16 Απριλίου.
Ο κ. Χανιώτης πρόσθεσε ότι αλλάζουν και τα αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού των «ειδικών» περιοχών, στα πλαίσια των συζητήσεων για τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική. Μία άλλη παράμετρος που απασχολεί την Κομισιόν αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Χανιώτη, είναι το σύστημα της παροχής γεωργικών συμβουλών που δεν έχει αποδώσει όσο θα έπρεπε.
Ειδικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Τσιόλος, έχει στραφεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και του τομέα έρευνας και επιστήμης, προκειμένου να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες οι νέες πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος της Ε.Ε. (π.χ. πολλαπλή συμμόρφωση).
 
Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις επιστροφές επιδοτήσεων
Για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν λέει σε ελληνικό ακροατήριο τόσο ξεκάθαρα πόσα χρήματα έχει χάσει η Ελλάδα από δημοσιονομικές διορθώσεις, πρόστιμα δηλαδή που επιβάλει η Ε.Ε. για παρατυπίες στην πληρωμή των επιδοτήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Στέργιο Τατάγια, στέλεχος της Διεύθυνσης Δημοσιονομικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόνο για τον τομέα του ελαιολάδου, η χώρα μας έχει αναγκαστεί να επιστρέψει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για παρατυπίες την περίοδο 1996-2006. Επίσης, ο κ. Τατάγιας τόνισε ότι, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε επιστροφές από δημοσιονομικές διορθώσεις (πρόστιμα) και αυτό γιατί επανειλημμένα δεν συμμορφώνεται με τις κοινοτικές απαιτήσεις των ελέγχων. Το πρώτο βήμα έγινε με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του ΟΣΔΕ, αλλά δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι έλεγχοι των 2007 και 2008, από τους οποίους προβλέπεται να προκύψουν και νέοι καταλογισμοί εις βάρος της Ελλάδας, αφού το νέο ΟΣΔΕ μπήκε σε εφαρμογή από το 2009.
Το συνέδριο «Ο Ελαιοκομικός Τομέας: Ατενίζοντας το 2020» συνδιοργανώνουν η Άξιον Εκδοτική και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) από τις 15 έως τις 16 Απριλίου.

Πηγή: Agronews
 

'Ολη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους

 

 

 14.04.2011

H απόφαση λέει μεταξύ άλλων οτι πριν το 2001 δεν υπάρχει απαγόρευση μονιμοποίησης.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι όσοι είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προ του 2001, μπορούν να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, κι έτσι οι δικαστές δικαίωσαν καθαρίστριες του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), οι οποίες εργάστηκαν στον εν λόγω οργανισμό από το 1991 έως το 1998.

Οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, δεν υπάρχει απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων και τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (νόμοι 2112/1920, 3239/1954, κλπ), εάν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ εργάστηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απο το 1991 έως το 1998 και κατέθεσαν αγωγές πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το άρθρο 103 απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου, δεν καλύπτει τους συμβασιούχους που απασχολήθηκαν μετά το 2001.

Πηγή:  Newsit.gr

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η Μέση Ανατολή

14.04.2011ΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει το ίδιο επικίνδυνη για τη διεθνή και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, η οποία εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από το μέλλον της περιοχής αυτής, λόγω του πετρελαιοπαραγωγικού πλούτου αλλά και λόγω του Ισλάμ.
Μεταξύ διαδηλώσεων, πολιτικών κρίσεων, εντάσεων, εμφύλιων πολέμων, θυμάτων από τον άμαχο πληθυσμό και ξένων στρατιωτικών επεμβάσεων, η περιοχή αυτή βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περίοδό της.
Στην Αλγερία, η νεολαία και οι φοιτητές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του καθεστώτος.
Στη Συρία, οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν σε μεγάλη διαδήλωση στην Μπάιντα, δολοφονώντας και τραυματίζοντας πολίτες.
Στην Αίγυπτο, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Μουμπάρακ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, υπό καθεστώς κράτησης, και οι δύο γιοί του έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία, ότι διέταξαν τους πυροβολισμούς εναντίον του πληθυσμού, που προκάλεσαν θύματα και δυστυχία. Η οικογένεια Μουμπάρακ, αναμένεται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη πολύ σύντομα.
Από την άλλη μεριά, η Τυνησία, που δίνει την αίσθηση ότι η κατάσταση εξελίσσεται μάλλον ομαλά, ετοιμάζεται για τις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στην ιστορία της, τον ερχόμενο Ιούλιο, κάτω από συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης και με τις εξωτερικές της σχέσεις σε ένταση, λόγω του μεγάλου αριθμού Τυνησίων προσφύγων, που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.
Επίσης, οι φασαρίες συνεχίζονται στην Ιορδανία, στο Μπαχρέιν και με ιδιαίτερη ένταση και επικινδυνότητα στην Υεμένη.
Το πιο σημαντικό πρόβλημα σήμερα, παραμένει, βέβαια, η Λιβύη. Ο Καντάφι ανθίσταται και αντέχει. Οι αντικαθεστωτικοί, αισθανόμενοι ισχυροί από τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Αφρικανικής Ένωσης, εμφανίζουν συμπτώματα αδιαλλαξίας. Αρνούνται, οποιαδήποτε έναρξη ειρηνευτικών διαδικασιών, όσο ο Καντάφι παραμένει στην Τρίπολη. Κάτι, που εκ πρώτης όψεως είναι λογικό και αναμενόμενο. Δεν προβλέπεται ωστόσο, από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας 1973, που αποτελεί και τη νομική βάση της διεθνούς στρατιωτικής επιχείρησης.
Με την ίδια λογική όμως, δεν προβλέπεται και ο εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών, κάτι που αποφασίστηκε προχθές στην Ειδική Διάσκεψη στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, έδρα του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Κατάρ.
Πολλοί λοιπόν θεωρούν, τον τηλεοπτικό αυτό σταθμό, «υπεύθυνο» για την εξέλιξη της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή, αφήνοντας υπονοούμενα για τις πηγές χρηματοδότησης των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη.
Στη Διάσκεψη αυτή, η απόφαση για αποστολή όπλων στην Αίγυπτο, ήταν πρόταση του Εμίρη του Κατάρ, που απεδέχθησαν λίγο πολύ όλοι οι συμμετέχοντες, με εξαίρεση τη Γερμανία και… τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ!

Πηγή: Statesmen.gr

''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΔΗΜΑΡΑ

 
«Εκλογές εδώ και τώρα για να απαλλαγεί η χώρα από το Μνημόνιο» ζήτησε ο Γιάννης Δημαράς στην ομιλία του κατά την επίσημη διακήρυξη του κόμματος «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών»...

Ο κ. Δημαράς τόνισε ότι στόχος του κόμματος είναι «να υπερβεί τις παλαιοκομματικές περιχαρακώσεις και να συμβάλλει στην αφύπνιση της καταπιεσμένης εθνικής και δημοκρατικής συνείδησης των Ελλήνων».
Είπε ακόμα ότι θα αγωνιστεί για την αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας, την τιμωρία των ενόχων για τα παράνομα δάνεια και τις σκανδαλώδεις συμβάσεις των προμηθειών, τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος με απλή αναλογική και με θητείες για βουλευτές και υπουργούς, για σταθερό σύστημα παιδείας και υγείας και για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας.

Πηγή:  fimotro

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έλεγχο στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στον Περισσό πραγματοποίησε την Πέμπτη κλιμάκιο της ανεξάρτητης αρχής για τη διαφάνεια και τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Την επιτροπή στελεχώνουν πρώην υπάλληλοι του ΣΔΟΕ...

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με το ΚΚΕ, το οποίο όμως υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στο κόμμα και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να βγει σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δε δημοσιοποιεί εδώ και πολλά χρόνια - με απόφαση μάλιστα της Κεντρικής Επιτροπής - τα στοιχεία ισολογισμών από τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης, κάτι που κάνουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτή τη φορά έδωσε στοιχεία ισολογισμού, η αρνήθηκε για ακόμα μία φορά τον έλεγχο.

Πηγή: fimotro

Σκληρές κατηγορίες από την αμερικανική Γερουσία κατά της Goldman Sachs και των Moody's και S&P

Γάτος:Μ αυτούς έκανε "παιχνίδι" ο Παπανδρέου...................

14-4- 2011



Σκληρές κατηγορίες κατά της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs για εξαπάτηση των πελατών της και του κογκρέσου και κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's και Standard & Poor's για τη συμβολή τους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, έκανε ο Γερουσιαστής Καρλ Λιβάιν, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα διετούς έρευνας της Γερουσίας για τα αίτια της κρίσης.



"Κατά την κρίση μου, η Goldman σαφώς παραπλάνησε τους πελάτες της και το Κογκρέσο", είπε, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι θέλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να εξετάσουν, αν η Goldman παραβίασε το νόμο, παραπλανώντας τους πελάτες της, οι οποίοι αγόραζαν τα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, γνωστά ως CDO, χωρίς να γνωρίζουν ότι η τράπεζα θα ωφελείτο, αν μειωνόταν η αξία τους. Ο κ. Λιβάιν χαρακτήρισε τους οίκους Moody's και S & P "μία βασική αιτία της κρίσης", λέγοντας ότι έδιναν την ανώτατη αξιολόγηση (ΑΑΑ) σε χρεόγραφα που γνώριζαν ότι θα είχαν προβλήματα.

Αυγά στον πρόεδρο της Γερμανίας

Αυγά δέχθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κριστιάν Βουλφ στην πόλη Βισμπάντεν. Δράστης ένας 48χρονος. Ψύχραιμα το αντιμετώπισε ο Βουλφ. Δείτε το βίντεο της επίθεσης (Vid)
Επίθεση με... αυγά εναντίον του προέδρου της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, εξαπέλυσε ένας 48χρονος άνδρας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στην πόλη Βισμπάντεν.
Ο πρόεδρος δεν τραυματίστηκε, μονάχα το κοστούμι του λερώθηκε. Ο δράστης, που είχε πάει στο Βισμπάντεν από τη γειτονική πόλη Όφενμπαχ, συνελήφθη.
"Θέλω να έρχομαι σε επαφή με τους συμπολίτες μου, γεγονός που μερικές φορές καταλήγει στο να δέχομαι αυγά", σχολίασε ο Βουλφ μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Στις 11 Μαΐου 1991 ο τότε καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ δέχτηκε επίθεση με αυγά, τομάτες και μπαλόνια με μπογιά στην πόλη Χάλε. Ο Κολ επιχείρησε να κυνηγήσει το νεαρό δράστη αλλά οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν.

 
Πηγή:  News247

ΤΟΝ ΕΔΕΙΡΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Τρομοκρατημένος ο Λοβέρδος, αλλά το έστησε έξυπνα με το Mega για να γυρίσει τούμπα τις αποδοκιμασίες και το ξύλο που έφαγε ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Μετά την επίθεση που δέχτηκε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων... Νίκος Σαράντης, ο οποίος κατονόμασε τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή Παναγιώτη Τερζόγλου!
Ο Λοβέρδος κατήγγειλε ότι ήρθαν να τον δείρουν και κράταγαν ρόπαλα.

Σοβαρά επεισόδια σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρ. Λοβέρδου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση

 
Eλλάδα: Σοβαρά επεισόδια σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρ. Λοβέρδου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση
Σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώθηκαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.
   
Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν του υπουργού Υγείας και των συνεργατών του. Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
  Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.
  Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας. Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας αποχώρησε για να επισκεφθεί τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματά στο οποίο διακομίσθηκαν.
    Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσία των κ.κ. Τιμοσίδη και Αηδόνη.

Πηγή: E-typos

Διπλό “όχι” σε εκλογές και ανασχηματισμό εκτός και αν....

 

14.04.2011REPORTER


Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού θα επιχειρήσει να βάλει αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση έχει συναίσθηση της αποστολής της. Έτσι, τόσο στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και αμέσως μετά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αφού θέσει όλους προ των ευθυνών τους καθιστώντας τους συνυπεύθυνους, θα ξεκαθαρίσει ότι η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση εκλογές. Στο ίδιο πλαίσιο θα τοποθετηθεί και ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός, αν τελικά προχωρούσε σε ανασχηματισμό- που σαν ιδέα δεν την είχε απορρίψει- θα φαινόταν ότι προστρέχει στη «στήριξη» του Ευάγγελου Βενιζέλου κάτι που ουσιαστικά θα αποτελούσε εμπράκτως ομολογία αποτυχίας. Κι αυτό γιατί ενδεχόμενος ανασχηματισμός δεν θα είχε σημασία επανεκκίνησης, εφόσον δεν συνοδευόταν από την απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και την ανάληψη του τομέα ευθύνης του από τον υπουργό Άμυνας. Όσο για το σενάριο των εκλογών, κλείνει οριστικά αφού ο πρωθυπουργός θεωρεί-και σωστά- ότι η προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με ανευθυνότητα.
Τέλος, λοιπόν, εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου. Και αυτό θα ήταν η καταψήφιση, ή ακόμα και κάποιες ηχηρές διαφοροποιήσεις βουλευτών, του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου, αλλά και η μη εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου. Επ’ αυτού αξίζει να επισημανθεί μια εξέλιξη, που ενδεχομένως να αλλάξει δραματικά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, η οποία αφορά την έκθεση διεθνών εμπειρογνωμόνων ως προς τη διαχειρισημότητα του ελληνικού χρέους. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, όλα αυτά να αλλάξουν αν στο συμπέρασμα της έκθεσης, διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Συνεπώς, όπως εύστοχα είχε προ ολίγων ημερών γράψει σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η Κυβέρνηση θα πορευθεί τους επόμενους δύο μήνες με τη τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και διαψεύδοντας τα σενάρια, που έτσι κι αλλιώς, θα συνεχίσουν να εξάπτουν τη φαντασία της κοινής γνώμης.

Πηγή:  Statesmen.gr

Κι αν ανακοινώσει ότι… επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ;

13.04.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Υπό μια έννοια, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου «φωνάζει» από μακριά. Ο Πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει το «παγόβουνο» των προηγούμενων ημερών, τότε που με αφορμή την πολιτική αποδοκιμασία Παπακωνσταντίνου για τα «φρουτάκια», η Κυβέρνηση έφτασε στα όρια της αυτοδιάλυσης. Και πλέον, μέρα με τη μέρα, αναπτύσσει το πλέγμα των κινήσεων του. Υπουργικό συμβούλιο, ανακοινώσεις για τα μέτρα, και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Εκεί, θα δοθεί μάλλον και η πιο σημαντική μάχη. Απέναντι σε πολιτικά στελέχη, που πολλά οφείλουν στον ίδιο το γεγονός ότι βρίσκονται στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να σαλπίσει πανστρατιά. Να τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Να δείξει προς την πλευρά της Αντιπολίτευσης, χαράσσοντας νοητά πολιτικές διαχωριστικές γραμμές. Να τους καλέσει να βγουν από τα γραφεία τους, να οργώσουν την περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να στείλουν το μήνυμα ότι πράγματι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».
Στη συνέχεια, να στηρίξουν στη Βουλή τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Και να δώσουν τη μάχη για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο κοινωνίας, και στρωμάτων που παραδοσιακά στηρίζουν το Κίνημα.
Όλα αυτά είναι που περιμένει κανείς να ακούσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πρωθυπουργός αρέσκεται στο να γίνεται απρόβλεπτος. Και η δύσκολη συγκυρία την οποία καλείται να διαχειριστεί, διογκώνει μέσα του την επιθυμία να… ταράξει τα νερά. Να γίνει αντιεξουσιαστής, όπως πολλές φορές έχει πει, μόνο που φαίνεται ότι μονάχα ο ίδιος πιστεύει στην αξία ενός τέτοιου αυτοπροσδιορισμού, απέναντι σε ένα απαρχαιωμένο κόμμα.
Και ξαφνικά, την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να ανακοινώσει ότι έχει αποφασίσει να… επανιδρύσει το ΠΑΣΟΚ. Να το μετεξελίξει σε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις της εποχής. Αλλά και τις δικές του. Να επιχειρήσει να αποτινάξει την «αμαρτωλή» κληρονομιά του παρελθόντος, που δυσκολεύει και τους διεθνείς χειρισμούς της κρίσης. Το φαντάζεστε;

Πηγή: Statesmen.gr

Το ΠΑΣΟΚ όταν το Μάρτιο του 09 ανακοινώθηκε ανεργία 7,9% έλεγε: "Χωρίς σχέδιο η Ν.Δ".... ενώ τώρα εμείς έχουμε σχέδιο για να την πάμε στο 20%!!!!!!!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

14 Απριλίου 2011

 


«Η ανεργία καλπάζει και η χώρα χρειάζεται επειγόντως σχέδιο για την εργασία και την κοινωνική προστασία», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει:

«Η ανεργία δεν αναχαιτίζεται ούτε με ρουσφέτια και ευκαιριακές απασχολήσεις στο Δημόσιο ούτε με εξαγγελίες και ωραία λόγια. Γιατί αυτά εξυπηρετούν μόνο τους κομματικούς στόχους της κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε όραμα». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προτείνει την αντιμετώπιση της ανεργίας με άξονες τις επενδύσεις στην «πράσινη οικονομία» και το κοινωνικό κράτος, τα κίνητρα και τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ασφάλεια και τη στήριξη των ανέργων με έλεγχο στην αγορά εργασίας, με διά βίου κατάρτιση, με ενισχύσεις στους ανέργους και τους χαμηλόμισθους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/03/2009

Για να καταλάβω:
Όλα αυτά εφαρμόστηκαν και πήγε η ανεργία στο 15,1%;
Ή πρόκειται να εφαρμοσθούν για να της δώσουν νέα ώθηση και να ξεπεράσει το 20%

GIORGO έμαθες τα νέα; «Έσπασε» το φράγμα του 15% η ανεργία!

«Ποδαρικό» με «εκτόξευση» της ανεργίας στο 15,1% έκανε το 2011. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Ιανουάριο εφέτος στον κατάλογο της ανεργίας ήταν εγγεγραμμένα 756.795 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 189.663 άτομα (αύξηση 33,4%) σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010- ποσοστό ανεργίας 11,3%- και κατά 23.149 άτομα (αύξηση 3,2%), σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010- ποσοστό ανεργίας 14,8%.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιανουάριο εφέτος, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.302.315 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.267.584 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 178.159 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (μείωση 4%), ενώ αυξήθηκαν κατά 33.820 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 0,8%).

Η ανεργία «μαστίζει» τους νέους σε ηλικία, καθώς στα άτομα ηλικίας 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιανουάριο εφέτος σε 37% (από 30,4% τον Ιανουάριο 2010). Στις ηλικίες 25- 34 ετών, η ανεργία είναι 21,3% (από 14,6% τον Ιανουάριο 2010) και στις ηλικίες 35- 44 ετών, το ποσοστό ανεργίας είναι 12,6% (από 9,7% τον Ιανουάριο 2010).

Στις γυναίκες, η ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλότερα ποσοστά έναντι εκείνης των ανδρών. Τον Ιανουάριο εφέτος, η ανεργία στις γυναίκες ήταν 18,8% (από 14,9% τον Ιανουάριο 2010) και στους άνδρες ήταν 12,4% (από 8,7% τον Ιανουάριο πέρυσι).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (ποσοστό ανεργίας 22,7% τον Ιανουάριο 2011 από 17,7% τον Ιανουάριο 2010), Νοτίου Αιγαίου (20,2% από 15,3%), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (19,3% από 10,9%), Κεντρικής Μακεδονίας (17,1% από 12,2%), Στερεάς Ελλάδας (17% από 11,8%) και Ιονίων Νήσων (17% από 19,1%). Μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται μόνον στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου, όμως, και εκεί υπερδιπλασιάστηκε σε ένα έτος (7,1% τον Ιανουάριο 2011 από 3% τον Ιανουάριο 2010). Στην Αττική, όπου είναι συγκεντρωμένοι τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία ανήλθε σε 14,6% τον Ιανουάριο εφέτος από 10,7% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Πηγή: protothema.gr/

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΣΤΑ... ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ!

Πρόλαβε και πήγε στο Mega ο Ανδρέας Λοβέρδος! Τέτοιες συνεντεύξεις δεν χάνονται ακόμα και αν έχει προηγηθεί άγριο ξύλο σε αυτόν και στους συνεργάτες του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε λίγο, εάν θα ερωτηθεί για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στα...
ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων. Πάντως στην αρχή της παρουσίασής του εμφανίστηκε σαν να μην συνέβη τίποτα! Ηθοποιός...
 
 
 
 
 
Πηγή:  fimotro

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ : ΣΤΑ 638 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Στα 638 εκατ. ευρώ υπολογίζει ο επόπτης του χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπις Πρόνοια ΑΕΓΑ Ι. Παντελίδης το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με την έκθεσή του που υπέβαλε την Πέμπτη 14 Απριλίου στη...
Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τραπέζης της Ελλάδος.

Με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης ο κ. Παντελίδης αναφέρει ότι για τα κλασσικά εφάπαξ καταβολής ασφαλιστήρια συμβόλαια η εταιρεία οφείλει 260 εκατ. ευρώ στους κατόχους τους, για τα κλασσικά τμηματικών καταβολών ασφαλιστήρια συμβόλαια οφείλει 160 εκατ. ευρώ, για τα επενδυτικά (unit linked) ασφαλιστήρια συμβόλαια οφείλει 190 εκατ. ευρώ και για τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια η εταιρεία οφείλει 28 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει στην επιστολή του προς την εποπτική αρχή, δεν κατέστη δυνατή η μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων ζωής «λόγω ειδικών δυσκολιών που αντιμετώπισα στην εκτέλεση των καθηκόντων που μου ανετέθησαν».

Και σημειώνει πως «κατά το αρχικό στάδιο ανάληψης των καθηκόντων μου, πραγματοποίησα συναντήσεις με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών και παρουσίαση σε αυτούς στοιχείων του χαρτοφυλακίου ασφαλιστηρίων συμβολαίων της εταιρείας, για να εξετάσω κατά πόσο υφίστατο ενδιαφέρον από πλευράς τους για την ανάληψη των χαρτοφυλακίων ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, όμως η πλήρης ασάφεια, η οποία υφίστατο για την πραγματική κατάσταση στην οποία ευρίσκοντο, καθιστούσε αδύνατη την από πλευράς μου σαφή ενημέρωση τους και κατ΄επέκταση καθιστούσε πλήρως αδύνατη την οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση με (εν δυνάμει) ενδιαφερομένους εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών».

Ο Ερντογάν αποκάλεσε για πρώτη φορά "Ορθόδοξο Πατριάρχη" το Βαρθολομαίο.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθεια του να δείξει οτι η χώρα του έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ενταχθεί στην Ε.Ε, προσπάθησε να φανεί πιο διαλλακτικός στο θέμα θρησκευτικών ελευθεριών και ισως για πρώτη φορά αποκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο , ως "Ορθόδοξο Πατριάρχη". Πάγια πολιτική των τούρκων είναι να τον αποκαλούν "Πατριάρχη των Ορθοδοξων Ρωμιών".

A. Σπηλιωτόπουλος- N. Νικολόπουλος- I. Βρούτσης για την "επίθεση" της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στους πολύτεκνους

14 Απριλίου 2011


http://3.bp.blogspot.com/_x-GCBzJ4ttw/TJvB_4B2_LI/AAAAAAAACVI/8o7iSLrxRdw/s400/2010_05_11_03_12_11__360fb656a9954d09b6b5765711a90edf.jpg«Απροκάλυπτα εχθρική και αντικοινωνική εμφανίζεται η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους πολύτεκνους.

Συστηματικά αφαιρεί και ακυρώνει κίνητρα, επιδόματα και ενισχύσεις που συνθέτουν το στοιχειώδες πλαίσιο της οικογενειακής, πολυτεκνικής και δημογραφικής πολιτικής στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση με πολυνομοσχέδιο express, μέσα στις γιορτές του Πάσχα, πλήττει το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και καταργεί το δικαίωμα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ.

Με τον τρόπο αυτό βάζει εμπόδια, φραγμούς και στερεί ευκαιρίες για τη μόρφωση των παιδιών, των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Επιπλέον εξισώνει τους πολύτεκνους με τους άγαμους στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θέτοντας ίσο αφορολόγητο όριο.

Παράλληλα αναγγέλλει την ουσιαστική περικοπή των φοροεκπτώσεων των πολυτέκνων.

Εκτός όμως από αυτά θέτει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων όταν είναι συνταγματικά βεβαιωμένο ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν είναι κοινωνικά επιδόματα αλλά δημογραφικά κίνητρα.

Αντί μέτρων στήριξης και αρωγής της πολύτεκνης οικογένειας η Κυβέρνηση του Μνημονίου παραβιάζει και αφαιρεί δικαιώματα. Υπονομεύει τη δημογραφική προοπτική της χώρας με πρόσκαιρο ελάχιστο εισπρακτικό όφελος.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι οι δαπάνες για τη στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας δεν αποτελούν λογιστική σπατάλη που πρέπει να περικοπεί αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολύτεκνων και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξης της Ελληνικής οικογένειας.

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν.

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας.

Γιατί καμιά κοινωνίας δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της οικονομικής μεγέθυνσης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης χωρίς τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή".

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

 
Σε επίπεδο-ρεκόρ, πάνω από το 13%, εκτοξεύθηκε την Πέμπτη η αποδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ενώ το spread με τους γερμανικούς τίτλους διευρύνθηκε πάνω από τις 980 μονάδες βάσης, καθώς εντείνεται η φημολογία περί αναδιάρθρωσης χρέους...


Συγκεκριμένα, το το spread με τα γερμανικά ομόλογα έκανε άλμα 32 μονάδων στις 982 μονάδες βάσης, επίπεδο το οποίο αποτελεί ρεκόρ, καθώς η προηγούμενη υψηλότερη τιμή ήταν οι 973 μονάδες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υψηλότερη τιμή ενδοσυνεδριακά παραμένουν οι 992 μονάδες.

Το επιτόκιο ξεπέρασε το 13% (ανήλθε στο 13,22% με άνοδο 0,32%) για πρώτη φορά από τουλάχιστον το 1998.

Νέο ευρωπαϊκό ιστορικό υψηλό σημειώνει και το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου (15,177%), όπως άλλωστε και το 3ετές ομόλογο το οποίο ανήλθε πάνω από το 18,5%.

Στο 2ετές ομόλογο το επιτόκιο ενισχύθηκε έως 1,03% στο 17,96%.

Τα ασφάλιστρα κινδύνου και συγκεκριμένα τα πενταετή CDS εκτινάχθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 1.130 μονάδων βάσης.

Την Τετάρτη, έκλεισαν στις 1.054 μονάδες, σύμφωνα με την CMA, επίπεδο το οποίο δείχνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει 60% πιθανότητες να χρεωκοπήσει μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις στα ελληνικά CDS υπολογίζεται ότι πλησιάζουν τα 6,5 δισ. δολάρια.

Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθε το spread στα πορτογαλικά ομόλογα (549 μονάδες βάσης - στο 8,89% το επιτόκιο), ενώ ανοδικά κινούνται τα επιτόκια στα ομόλογα της Ιρλανδίας (9,20%), της Ισπανίας (5,31%) και της Ιταλίας (4,72%).

Σόιμπλε: Τον Ιούνιο οι αποφάσεις

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ως τον Ιούνιο έκθεση ειδικών που θα δείξει εάν το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο, Από τα αποτελέσματα της έκθεσης θα εξαρτηθεί το τι θα πρέπει να γίνει.

«Περιμένω μία λεπτομερή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Εάν η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, θα πρέπει να γίνει κάτι» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό, που πρέπει να γίνει, σημείωσε: «Τότε θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους ασθενείς κρίκους της ευρω-περιφέρειας, είπε ότι η όποια αναδιάρθρωση του χρέους πριν από το 2013 θα μπορούσε να γίνει μόνο σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με ξεχωριστό δημοσίευμα της εφημερίδας, ομάδα ειδικών της ΕΕ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από το 40% έως 50% του χρέους της.

Η Standard & Poor's εκτιμά ότι οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι περίπου 1 στις 3, ενώ τονίζει ότι για να είναι αποτελεσματικήθα πρέπει να διαγραφεί η αξία των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό 50% έως 70%.

Σε δημοσίευμα της Die Zeit την Πέμπτη, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «είναι "εξαιρετικά απίθανο" να έχει η χώρα το 2012 πρόσβαση στις αγορές, λένε ευρωπαϊκοί κυβερνητικοί κύκλοι. Αν οι Eλληνες δεν λάβουν μέχρι τότε νέα δανειακή βοήθεια, θα πρέπει να κηρύξουν πτώχευση».

«[...] Το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας θεωρείται στο μεταξύ αντιμετωπίσιμο. Η ΟΝΕ είναι πλέον καλύτερα εξοπλισμένη απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο. Υπάρχει ένας μηχανισμός διάσωσης, που μπορεί να λειτουργήσει, αν κινδυνεύσουν να "κολλήσουν" και άλλες χώρες. Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα -πρόσφατα η Commerzbank στη Γερμανία- μπόρεσαν να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια. "Μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα δεν θα αναποδογυρίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα", δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης τράπεζας».

«Αν και για την ΕΕ η αναδιάρθρωση χρέους δεν τίθεται επισήμως ως ζήτημα, ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα σενάρια. Γίνεται λόγος για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή για εθελοντική παραίτηση από τις απαιτήσεις. Εσωτερικές εκτιμήσεις θεωρούν πιθανά και άλλα βήματα, όπως τη διαγραφή 40 με 50% των απαιτήσεων των πιστωτών, προκειμένου η χώρα να πατήσει και πάλι στα πόδια της».

Σφοδρές αντιδράσεις υπάρχουν κυρίως από την πλευρά της ΕΚΤ. Το ζήτημα αυτό φέρεται να είχαν συζητήσει, σε τηλεδιάσκεψη, ο Β. Σόιμπλε, η Κρ. Λαγκάρντ, ο Όλι Ρεν και κ. Τρισέ.

Κάποιοι υπουργοί φέρονται να έθεσαν το ερώτημα εάν θα ήταν σκόπιμο να δρομολογηθεί η αναδιάρθρωση, καθώς αρκετές κυβερνήσεις δεν αποκλείουν πλέον αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κ. Τρισέ φέρεται να διαφώνησε κάθετα με τους συνομιλητές του και αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η συζήτηση στο σύνολο της Ευρωζώνης και στις τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Τρισέ αρνείται κατηγορηματικά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διότι αυτό θα μειώσει και τα κέρδη της ΕΚΤ λόγων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει, και αυτό δεν το θέλει στην τελευταία χρονιά της θητείας του, ερχόμενος σε ανοικτή σύγκρουση με τον κ. Σόιμπλε.

Σήμερα, Πέμπτη, δηλώσεις κατά της αναδιάρθρωσης έκαναν τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Ιταλός Λορέντσο Μίνι Σμάγκι και ο Ισπανός Μανουέλ-Γκονζάλες Παράμο.

Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση

Το κυριότερο σενάριο για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση αφορά την επιμήκυνση του χρέους των 340 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, να διαγραφεί τμήμα της αξίας των ομολόγων. Ωστόσο, αυτό που φοβούνται στις αγορές είναι ότι η αναδιάρθρωση δεν θα περιορισθεί στην επιμήκυνση αλλά σε δεύτερη φάση θα γίνει και διαγραφή τμήματος της αξίας των ομολόγων («haircut»).

Σύμφωνα με τον νομικό εμπειρογνώμονα που συμβούλευε την κυβέρνηση της Ουρουγουάης όταν αναδιάρθρωσε επιτυχώς το χρέος της το 2003, Λι Μπουχάιτ, μία «αναδιάρθρωση με τα όλα της» χωρίς τη συναίνεση των ομολογιούχων, θα προκαλούσε «Εγκέλαδο... που θα πλήξει τη Λισαβόνα, την Μαδρίτη και τις άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας».

Το 90% περίπου των ελληνικών ομολόγων διέπονται από την ελληνική νομοθεσία. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να τροποποιήσει τις σχετικές συμβάσεις μεταβάλλοντας το χρωστούμενο κεφάλαιο, τη διάρκεια των ομολόγων και το επιτόκιό τους.

Μια τέτοια κίνηση, ωστόσο, αντίκειται στην πολιτική του Μνημονίου και θα αποθάρρυνε τους επενδυτές να τοποθετήσουν στο μέλλον τα κεφάλαιά τους σε ελληνικά ομόλογα. Για να ξαναγίνει η χώρα σύντομα αξιόπιστος δανειολήπτης, εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία ηπιότερη «εθελοντική» αναδιάρθρωση μετά από συνεννόηση με τους ομολογιούχους.

«Εάν οι ομολογιούχοι επιλέξουν εθελοντικά να συμμετάσχουν σε διαδικασία βελτίωσης του αξιόχρεου του οφειλέτη, ποιος θα μπορούσε να αντιταχθεί στην απόφασή τους;», αναρωτιέται.

Μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε ουσιαστικά επανάληψη όσων έγιναν στην Ουρουγουάη το 2003. Όλοι οι δανειστές της νοτιοαμερικανικής χώρας πείστηκαν τότε να δεχθούν επιμήκυνση της αποπληρωμής των ομολόγων τους, διατηρώντας αμετάβλητη την ονομαστική αξία και τα κουπόνια τους (τόκοι).

Για να μπορούν οι δανειστές να ψηφίσουν επί παρόμοιων προτάσεων και να μην επιτρέπεται σε μειοψηφία τους να τις μπλοκάρουν, η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει «συλλογικές ρήτρες δράσης («collective action clauses» - CACs)», σημειώνει.

Ωστόσο, προβλέπει ότι χωρίς να προσφέρει ορισμένες «πιστωτικές ενισχύσεις», η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να πείσει τους δανειστές της να αποδεχτούν μια τέτοια λύση, που παρόλη την ηπιότητά της θα ελαττώσει την καθαρή παρούσα αξία (net present value - NPV) των ομολόγων.

Ομόλογα «Brady»

Τέτοιου είδους «ενισχύσεις» ίσως λάβουν τη μορφή ευρωπαϊκών ομολόγων «Brady». Το εργαλείο αυτό, αμερικανικής επινόησης, χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990. Είχαν εκδοθεί τότε στο πλαίσιο συμφωνιών ανταλλαγής χρέους και προσφέρθηκαν σε κατόχους ομολόγων χρεωκοπημένων κρατών.

Τα ομόλογα Brady ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του τότε υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπρέιντι, που έδωσε την δυνατότητα το 1989 σε 17 χώρες της Λατινικής Αμερικής. της Αφρικής, της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, να ανταλλάξουν τα επισφαλή δάνεια τους με νέα χρέη, ορισμένα των οποίων υποστηρίζονταν με ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου χωρίς κουπόνι.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση των Ευρωπαίων εταίρων της για να κάνει ελκυστικότερη την ανταλλαγή παλιού χρέους της με τέτοιου είδους «ενισχυμένα» ομόλογα.

Αλλά η λύση αυτή δεν θα είναι από μόνη της παρά μία ασπιρίνη εάν δεν συνοδευτεί και από ένα δραστικό «ψαλίδισμα» το κεφάλαιο των ομολόγων. «Μήπως αποτελέσει απλώς την πρώτη από τις δύο φάσεις αναδιάρθρωσης, με την πραγματική αιματοχυσία να αναβάλλεται για τη δεύτερη φάση;», αναρωτιέται.

Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα 110 δισ. ευρώ που δανείστηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της, πριν αρχίσει να τα αποπληρώνει τον Ιούνιο του 2013. Ωστόσο, όταν τεθεί μετά από την ημερομηνία αυτή σε ισχύ ο Μηχανισμός Ευρωπαϊκής Σταθερότητας (ESM), τα περιθώριά της θα στενέψουν.

«Περισσότερο από το 50% του χρέους θα βρίσκεται στα χέρια των θεσμικών δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), ο ένας τουλάχιστον εκ των οποίων θα αξιώνει καθεστώς προτιμώμενου δανειστή. Θα είναι διατεθειμένες οι αγορές να ξαναρχίσουν να χρηματοδοτούν μια χώρα σε τόσο επισφαλή θέση;», σημειώνει.

Το ΔΝΤ δεν έχει συναινέσει ποτέ σε αναδιάρθρωση οφειλέτη του και η ΕΕ δύσκολα θα αποδεχθεί να αναδιαρθρωθούν μόνο τα δικά της δάνεια.

Έως τότε, τα παλαιά ελληνικά κρατικά ομόλογα θα αξιολογούνται χαμηλότερα από το χρέος που διακρατούν οι κρατικοί πιστωτές. Η Ελλάδα θα μπορούσε βέβαια απλά να τα διαγράψει, αλλά κάτι τέτοιο θα απέτρεπε τους δανειστές από το να αγοράσουν στο μέλλον ελληνικό χρέος.

«Τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στον μελλοντικό δανεισμό της Ελλάδας, ή μάλιστα άλλων χωρών της Ευρωζώνης;», λέει, εκτιμώντας ότι ίσως επιτευχθεί συμβιβασμός να σηκώσουν από κοινού όλοι οι πιστωτές τα βάρη μίας αναδιάρθρωσης, εάν αυτή επιχειρηθεί μετά τον Ιούνιο του 2013.

Ένας τρόπος για να αποδεχθεί η αγορά και πάλι τα ελληνικά ομόλογα θα ήταν να ενισχυθούν με τη στήριξη του ESM.

Σύμφωνα με το προηγούμενο των ομολόγων Brady, η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια από τα κεφάλαια του πακέτου διάσωσης για να αγοράσει από το ESM ομόλογα μηδενικού τοκομεριδίου (zero-coupon bonds) ως εγγύηση για τα νέα ομόλογα που θα εκδώσει.

Ο μόνος κίνδυνος που θα αναλάμβαναν επομένως οι επενδυτές θα είναι να μην καταβάλλει η Αθήνα τα κουπόνια των νέων ομολόγων, και όχι το αρχικό τους κεφάλαιο.

Όλοι μαζί ή… μόνος του;

14.04.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τη σημερινή ημέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε εγκαίρως να την αδειάσει από ραντεβού, υποχρεώσεις και… αντιπερισπασμούς. Ήθελε να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γινόταν, για το αυριανό 24ωρο, εκεί όπου θα κληθεί να δώσει μια προσωπική πολιτική μάχη: Στο υπουργικό συμβούλιο, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην κοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Το αποκάλυψε ο Γιώργος Πεταλωτής, για την υπόθεση των υποβρυχίων, που αφορά πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ωστόσο ότι συνιστά κεντρική πολιτική επιλογή και κατεύθυνση. Ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα οδηγήσει την κόντρα στα άκρα. Προσδοκώντας ότι το δικό του πολιτικό κεφάλαιο, είναι πολύ πιο σημαντικό, και κυρίως χρήσιμο για την Ελλάδα αλλά… και το ΠΑΣΟΚ.
Το δίλημμα που ενδεχομένως είχε κάποτε μέσα του ο Πρωθυπουργός, το έχει ξεπεράσει, και το έχει απαντήσει επαρκώς, προ πολλού. Τώρα λοιπόν ήρθε η στιγμή του διλήμματος προς τους «στρατιώτες» του: «Θα πάμε μαζί, και όλοι, ή μόνος μου;». Στην πρώτη περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα θα επιχειρήσει να ανακτήσει τους ψυχικούς δεσμούς του με την κοινωνία, και με τα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά το στήριζαν. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταστεί απρόβλεπτος. Και οι εξελίξεις θα τρέχουν… 100αρι.

Πηγή:  Statesmen.gr

Όλη η διαδικασία για την απόσυρση των αγροτικών ΙΧ

14.04.2011
ImageΤις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου (ν. 3943/2011) οι οποίες αφορούν στην απόσυρση των παλαιών και τη διαδικασία της παραλαβής καινούργιων φορτηγών αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνους εξηγεί αναλυτικά με έγγραφό του το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και οι εφορίες.
Καταρχήν επισημαίνεται ότι οι παραπάνω διατάξεις έχουν εφαρμογή από 31 Μαρτίου 2011 και αφορούν όλα τα καινούργια φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους έως 3,5 τόνους ανεξαρτήτως αν αυτά χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικά ή αγροτικά.
Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η απόσυρση φορτηγού Ι.Χ. για την παραλαβή καινούργιου επιβατικού Ι.Χ.
 
Προϋπόθεση η καταβολή των τελών κυκλοφορίας που εκκρεμούν
 
Για την απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης των παραλαμβανομένων καινούριων φορτηγών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, προϋπόθεση αποτελεί να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή του οχήματος καθώς και των τυχόν οφειλόμενων προηγουμένων ετών, των αποσυρομένων αυτών από την κυκλοφορία παλαιών επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ή όμοιων φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία οδηγούνται περαιτέρω για καταστροφή.
Συνεπώς, για το σκοπό αυτό απαιτείται η διαπίστωση του πραγματικού γεγονότος ότι, από τα στοιχεία της Υπηρεσίας προκύπτει ότι πράγματι έχει γίνει η καταβολή των αναλογούντων τελών κυκλοφορίας των αποσυρομένων αυτών οχημάτων. Εφόσον διαπιστώνεται ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών οφείλουν τέλη κυκλοφορίας, απαιτείται αυτοί να προβούν σε άμεση εφάπαξ καταβολή των οφειλομένων τελών όπως και των κατά περίπτωση προστίμων, πριν τη χορήγηση της σχετικής Βεβαίωσης που απαιτεί ο νόμος για τη διασφάλιση της προϋπόθεσης αυτής.
Για τη διαπίστωση του πραγματικού γεγονότος της καταβολής ή της μη καταβολής ή της καταβολής μειωμένων τελών κυκλοφορίας από τους κατόχους των οχημάτων αυτών, απαιτείται να διενεργηθούν οι αναγκαίες επαληθευτικές διαπιστώσεις μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.
Στο σύστημα του Αρχείου Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. δεικνύονται τα στοιχεία πληρωμών τελών κυκλοφορίας οικονομικού έτους 1995 και επομένων ετών και ως εκ τούτου δεν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών από τον κάτοχο του οχήματος.
Η υποχρέωση της καταβολής των τελών κυκλοφορίας του κατόχου (ιδιοκτήτη) συγκεκριμένου οχήματος είναι αυτοτελής και δεν σχετίζεται με τις υποχρεώσεις που δύνανται να βαρύνουν το αποσυρόμενο όχημα για τέλη κυκλοφορίας, σε χρονική περίοδο κατοχής του από άλλους προηγούμενους κατόχους (ιδιοκτήτες) (ΣXET.: ΠΟΛ. 1050/15-3-2011).
Κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον μετά τις υπηρεσιακές ενέργειες διαπιστώνεται ότι έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και τα τυχόν κατά περίπτωση πρόστιμα ή σε κάθε περίπτωση δεν συντρέχει η υποχρέωση της καταβολής τελών κυκλοφορίας, στη σχετική Βεβαίωση δεν αναγράφονται άλλες σημειώσεις ή άλλα στοιχεία που αφορούν στην υποχρέωση αυτή.
Επομένως, εφόσον υφίσταται ακινησία επιβατικού ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου ή ακινησία φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με βάση τα στοιχεία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται από τους λόγους αυτούς και για το οποίο δεν συντρέχει η υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα στοιχεία αυτά δεν αναγράφονται στη Βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. (ΣΧΕΤ.: ΠΟΛ.1050/15-3-2011).
Σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις περί της φορολογίας αυτοκινήτων, η υποχρέωση καταβολής των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας και προστίμων είναι αυτοτελής και βαρύνει τον εκάστοτε κάτοχο του οχήματος για το χρονικό διάστημα που είχε στην κατοχή του το όχημα αυτό. Συνεπώς, σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές τελών κυκλοφορίας προηγουμένων κατόχων του ίδιου οχήματος, αυτά βεβαιώνονται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του εκάστοτε κατόχου, μετά την ενημέρωσή του από τη Δ.Ο.Υ. που διαπίστωσε την οφειλή.
Ειδικότερα, όπως ρητά ορίζεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 4 της προαναφερόμενης Κοινής Απόφασης, αρμόδιος για τη βεβαίωση και την είσπραξη των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας και προστίμων, σε περίπτωση μη προμήθειας του ειδικού σήματος ή καταβολής μειωμένων τελών, είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του ιδιοκτήτη του οχήματος κατά το χρόνο της βεβαίωσης αυτών. Για τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών ο αρμόδιος προϊστάμενος συντάσσει χρηματικό κατάλογο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Εφόσον ήδη έχουν καταβληθεί τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας ή μετά τη βεβαίωση και την είσπραξη των τυχόν οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, χορηγείται Βεβαίωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ στην οποία αναγράφεται, κατά περίπτωση, ότι «Για το αποσυρόμενο επιβατικό αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ….. έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011 και προηγουμένων ετών» ή «Για το αποσυρόμενο φορτηγό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ….. έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011 και προηγουμένων ετών».
Σημειώνεται ότι, προκειμένου για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος), τα οποία περαιτέρω κατά τη διαδικασία της απόσυρσης παραδίδονται σε εγκαταστάσεις της Ε.Δ.Ο.Ε. ή σε σημείο συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, επί του θέματος αυτού έχουν εφαρμογή οι οδηγίες που έχουν δοθεί με τις αριθμ. ΠΟΛ.1037/22-11-2011 και ΠΟΛ. 1050/15-3-2011 Εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας.

Πηγή: Agronews

''Τυχόν αναδιάρθρωση θα φέρει πρώτα ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και μετά κατάλυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''

 

 
 

 

 14.04.2011

Με αυτή τη δήλωση ο Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκφράζει εμφατικά την αντίθεση του στα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ενώ ταυτόχρονα αποδοκιμάζει τη στάση της Γερμανίας.
 


Σε συνέντευξη του στην ιταλική Il Sole Ο Ιταλός τραπεζίτης δήλωσε απερίφραστα : '' Σύμφωνα με τη ανάλυση μας, αναδιάρθρωση χρεών θα οδηγήσει σε πτώχευση μεγάλο τμήμα του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, η ελληνική οικονομία θα γονατίσει με καταστροφικά αποτελέσματα στην κοινωνική συνοχή και την διατήρηση της δημοκρατίας σε αυτή την χώρα''.
 
Και επειδή είχε πληροφορηθεί τις δηλώσεις και κυρίως το ύφος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Lorenzo Bini Smaghi τα' χωσε στους Γερμανούς και στα ''παιχνίδια'' τους : ''Είναι θέμα της Ελλάδας να αποφασίσει τον δρόμο που θα προχωρήσει, δεδομένου ότι θα υποφέρει τις χειρότερες επιπτώσεις. Και οι άλλες χώρες όμως, θα πρέπει να μην την ωθούν προς την καταστροφή''.
 
Την ίδια ώρα ο πρώην επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Axel Weber μπορεί να απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρεών, όμως είπε ξεκάθαρα πρέπει να πάρει νέα μέτρα ΤΩΡΑ :''Σε αυτό το σημείο δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε μία συζήτηση για το εάν η αναδιάρθρωση χρεών είναι αναγκαία όμως η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί να επιταχύνει κάποιες δεσμεύσεις της εάν το πρόγραμμα τεθεί σε κίνδυνο.

Πηγή: Newsit.gr

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Ο Σύλλογός μας ενστερνίζεται, αποδέχεται και υποστηρίζει πλήρως τις θέσεις και προτάσεις του 2θμίου οργάνου εκπροσώπησης των συλλόγων τριτέκνων,ΠΕΣΠΟ3Τ,που είναι δίκαιες και σωστές.Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, που στο όνομα του δήθεν εξορθολογισμού ΤΙΜΩΡΕΙ τις οικογένειες με πολλά παιδιά.
Τα σοβαρά προβλήματα των πανεπιστημίων δεν προέρχονται από τις μετεγγραφές των τέκνων τριτέκνων και πολυτέκνων.Αλλού να στραφεί η κα Υπουργός,εκεί που είναι η κύρια αιτία.Προτάσεις από κλειστά γραφεία και μακρυά από την κοινωνία και την πραγματικότητα,να σταματήσουν επιτέλους.Εάν πράγματι επιθυμεί η κα Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μετεγγραφών άπαξ δια παντός, εμείς η Πανελλαδική  Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα το έχουμε προτείνει κατ΄ επανάληψη και δυστυχώς  δεν υπάρχει  τόλμη και θάρρος. Απεναντίας βαφτίζοντας ΄΄εξορθολογισμό΄΄ απαράδεκτες διατάξεις, στην πραγματικότητα τιμωρούν  τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Είναι μια ταφόπλακα για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα, βόμβα που έχει εκραγεί με οδυνηρότατες  συνέπειες –επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.
Η Πρότασή μας είναι σαφής,ξεκάθαρη,δίκαιη και υλοποιήσιμη:
Για την περίοδο 2011-2012 να ισχύσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που δεν έχει κλείσει χρόνος από την ψήφισή του.Στην συνέχεια,καμία απολύτως μετεγγραφή με τις εξής προϋποθέσεις: Όταν εξασφαλίζεται σε κάποιο πανεπιστήμιο και ΤΕΙ  η  αναγκαία υποδομή για στέγαση,σίτιση και μετακίνηση των φοιτητών (τουλάχιστον των δικαιούχων για μετεγγραφές με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο) τότε να μην επιτρέπεται καμία μετεγγραφή. ΝΑ αρχίσουν να εξασφαλίζονται οι αναγκαίες υποδομές ένα-ένα από τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Εμείς, οι γονείς με τρία τέκνα και άνω δεν θέλουμε τα παιδιά μας στην αυλή μας. Βεβαίως και θέλουμε να έχουν όλα τα παιδιά  τα ίδια δικαιώματα και δυνατότητες για να  σπουδάσουν,είναι τα στοιχειώδη που  και το Σύνταγμα το επιτάσσει και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο.
Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι την δικαίωσή του.΄΄
Ζητάμε την στήριξη των βουλευτών του νομού μας στο δίκαιο αίτημά μας και 
Καλούμε τους τρίτεκνους γονείς να τηρούν ετοιμότητα για αγωνιστικές δράσεις.

 Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
 Σταύρος Πουρτουλίδης              Ιωάννης Ανεστάκης   

Τα ΜΑΤ μήνυσαν την Ηγεσία τους

Γιώργος Καραϊβάζ
 
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

 13.04.2011

 

Οι αστυνομικοί μήνυσαν την ηγεσία τους. Μετά από αρκετές "διαβουλεύσεις", διασκέψεις, συσκέψεις και πιέσεις μεταξύ συνδικαλιστικών εκπροσώπων και επικεφαλής των δυνάμεων, όπως φαίνεται εκτός από τις ούτως ή άλλως δεδομένες κι ανυπέρβλητες αδιέξοδες λύσεις στο θέμα της Κερατέας, η ηγεσία προσκρούει πάνω σ' ένα απρόβλεπτο κι ... αχαρτογράφητο σκόπελο.

Το newsit με κατ' επανάληψη αναρτήσεις επισήμανε τη δυσαρέσκεια των υπηρετούντων για τα χαοτικά ελλείμματα στα "υψίπεδα" της διοικητικής μέριμνας και κυρίως της ασφάλειας, με συνέπεια να εξετάζουν εδώ και δύο εβδομάδες το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων στην ηγεσία για έκθεση σε κίνδυνο των αστυνομικών των ΜΑΤ που διατίθενται στα μέτωπα της Κερατέας, ενώ βρίσκονται στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς στα χρονικά στάσης.

Το έγγραφο με το οποίο θεμελιώνεται η ρήξη από τα πάνω προς τα κάτω και το οποίο αναρτήθηκε στο σάιτ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, έχει ως εξής:

11 Απριλίου 2011 ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗ Δ.Α.Ε & ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 048

Προς :
Διευθυντή Υ.Α.Τ.
Ταξίαρχο κ. ΚΟΖΥΡΑΚΗ Στέφανο

Κοιν :
-Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττική
Υποστράτηγο κ. ΛΙΟΥΚΑ Ιωάννη

-Διευθυντή Δ.Α.Ε.
Υποστράτηγο κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟ Σπυρίδωνα



Κύριε Ταξίαρχε,


Με το υπ’ αρίθμ. 9009/21/11-α έγγραφό σας, μας γνωστοποιείτε ότι χορηγούνται «όπως πάντοτε» οι ανάλογες ημερήσιες αναπαύσεις για τις παραπάνω ώρες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού σας.


Κύριε Ταξίαρχε,


Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την απάντησή σας, δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια ώστε να δώσετε τις δικαιούμενες απαλλαγές στο αστυνομικό προσωπικό σας βάσει των παραπάνω ωρών εργασίας τους καθώς και τις ημερήσιες αναπαύσεις που χορηγήθηκαν με την υπ’ αρίθμ. 6005/8/14 από 20-1-2011 διαταγή του Αρχηγείου.

Επιπλέον:

Παραβιάζετε το Π.Δ. 394/2001 καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις δεν χορηγείτε στο αστυνομικό προσωπικό σας τις προβλεπόμενες εβδομαδιαίες ημερήσιες αναπαύσεις διαθέτετε αυτό σε δύο αλλαγές (βάρδιες) μέσα στο ίδιο ημερολογιακό 24ωρο, κάνετε συμψηφισμό των ωρών εργασίας μεταξύ 2-3 εβδομάδων και δεν ανακοινώνεται η εκτέλεση υπηρεσίας της επομένης μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει το παραπάνω Π.Δ.

Παραβιάζετε την Υπουργική Απόφαση 7001/2/157-1ζ, καθώς διασπάτε τις διμοιρίες σε υποομάδες 3-4 ατόμων χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους θέτοντας το προσωπικό σας σε άμεσο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιθέσεις που δεχτήκανε οι αστυνομικοί στα βουνά της Κερατέας.


Κύριε Ταξίαρχε,


Για το λόγο αυτό η Ένωσή μας ως έχει υποχρέωση προς τους συναδέλφους μας θα καταθέσει άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παραβίαση των Νόμων και των Π.Δ. καθώς και για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των συναδέλφων.


Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας



ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος


Πηγή: Newsit.gr

Χίλιοι ειδικοί προτείνουν «φόρο Ρομπέν των Δασών»

Χίλιοι οικονομολόγοι απ' όλο τον κόσμο υπέγραψαν και απέστειλαν στους G20 στην Ουάσινγκτον μία επιστολή με την οποία υποστηρίζουν την επιβολή του αποκαλούμενου «φόρου Ρομπέν των Δασών» ή φόρου Τόμπιν.
Ban Ki Moon

 Ban Ki Moon                                                                                                                                          

Η επιστολή, η οποία προτείνει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από έναν φόρο Τόμπιν - ένα μικρό τέλος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών - να δοθούν σαν βοήθεια στους φτωχούς, στάλθηκε επίσης στον Μπιλ Γκέιτς, τον ιδρυτή της Microsoft από τον οποίο ζήτησε το G20 να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Jeffrey Sachs από το Colombia University κει ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, δήλωσε: "Έφθασε ο καιρός που οι G20 πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών που να βοηθά τις φτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, τη διατροφική και οικονομική κρίση για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη. Ο φόρος θα είναι επίσης ένας δίκαιος και αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων στις χώρες μας".
Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Dani Rodrik, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Harvard University; ο Ha Joon Chang, καθηγητής οικονομικών στο Cambridge University; και ο Christian Fauliau, τέως επικεφαλής οικονομολόγος στη Παγκόσμια Τράπεζα. Από τη Βρετανία την επιστολή υπέγραψαν 127 οικονομολόγοι.
Όπως υποστηρίζεται στην επιστολή, ακόμη και με έναν πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή της τάξης του 0,05% ή και λιγότερο, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν εκατοντάδες δισ. δολ. εσόδων ετησίως και συγχρόνως να περιορισθεί η υπερβολική κερδοσκοπία. Ο εκπρόσωπος της Εκστρατείας υπέρ του φόρου "Ρομπέν των Δασών", Max Lawson, δήλωσε: "Εάν οι G20 δεν θέλουν να ακούσουν τους συμμετέχοντες στην καμπάνια, θα πρέπει να ακούσουν τους ειδικούς."
Σημειώνεται πως στην περσινή συνάντηση των υπουργών οικονομικών του G20, το ΔΝΤ συμβούλεψε τις κυβερνήσεις να μην εισάγουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών με το επιχείρημα ότι το μέτρο δεν είναι πρακτικό και θα οδηγούσε σε παραμόρφωση των ροών κεφαλαίου και οικονομική ζημιά παγκοσμίως.

Πηγή: Enet.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου