Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Energean Oil & Gas: Προσφορές για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δ. Ελλάδα




Τη συμμετοχή της στο σύνολο των διαγωνισμών για την έρευνα και εκμετάλλευση 
υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα (Πατραϊκός Κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκολο) ανακοίνωσε 
η Energean Oil & Gas, που ήδη εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Πρίνου.
Η εταιρεία κατέθεσε, συγκεκριμένα, προσφορές για τον Πατραϊκό και το Κατάκολο σε συνεργασία 
με τις εταιρίες Schlumberger και Trajan Oil και για τα Ιωάννινα από κοινού με τις Schlumberger 
και Petra Petroleum.
Οι συγκεκριμένες περιοχές προκηρύχθηκαν από το ΥΠΕΚΑ με τη μέθοδο της ανοιχτής 
πρόσκλησης και με προθεσμία υποβολής προσφορών που λήγει σήμερα.




Ποιοι παίζουν με την Υγεία μας πίσω από την πλάτη του Αντ. Σαμαρά!



Για μια ακόμη φορά, κάποιοι πιέζουν πολιτικά, προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη, σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.

Ποιοι παίζουν με την Υγεία μας πίσω από την πλάτη του Αντ. Σαμαρά!
Τώρα, όμως, αυτοί οι «κάποιοι» παρεμβαίνουν απροκάλυπτα λίγες μέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, προφανώς προκειμένου να μην αφήσουν τη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε με το προεκλογικό της πρόγραμμα, απέναντι στον Ελληνα ψηφοφόρο.
Συγκεκριμένα, μπαράζ στοχευμένων δημοσιευμάτων που είδαν το φως όλες τις τελευταίες μέρες, επιχειρούν –ξανά…- να μας πείσουν πόσο ευεργετική για την ελληνική οικονομία είναι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Προφανώς, τα δημοσιεύματα αυτά προέρχονται από τα ίδια συμφέροντα που έχουν βάλει στόχο ζωής να καταστεί μοναδικό κριτήριο επιλογής φαρμάκου η φθηνότερη τιμή. Με άλλα λόγια, θέλουν να ταΐζουν τον Ελληνα ασθενή με τα πιο φθηνά φάρμακα, ακόμη κι αν παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως το Πακιστάν, η Ινδία, το Ισραήλ ή το Μπαγκλαντές!
Είναι προφανής ο στόχος τους. Εχουν θορυβηθεί από την ορθή προσέγγιση της Ν.Δ. στο προεκλογικό της πρόγραμμα για την Υγεία, την οποία –ασφαλώς- η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα εφαρμόσει και ως κυβέρνηση: «Κοστολόγηση φαρμάκων με βάση φαρμακοοικονομικά κριτήρια. Σημασία έχει η αξία του φαρμάκου και όχι μόνον η τιμή του».
farmaka_2
Η δέσμευση της Ν.Δ. είναι σαφής. Ουσιαστικά, λέει ότι δε θα επιτρέψει να αποτελέσει η πάμφθηνη τιμή μοναδικό κριτήριο επιλογής του φαρμάκου. Διότι, αυτό ακριβώς κάνει η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία: ο γιατρός δε συνταγογραφεί το συγκεκριμένο, επώνυμο, ποιοτικό φάρμακο που ταιριάζει στη συγκεκριμένη πάθηση του συγκεκριμένου ασθενούς του, αλλά απλά τη δραστική ουσία, ο δε φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο με την ίδια δραστική. Κατά συνέπεια:
1.    Ο Ελληνας ασθενής δε θα παίρνει το φάρμακο που ο γιατρός του γνωρίζει ότι ενδείκνυται για την πάθησή του. Η αγωγή θα δίνεται «στο περίπου», με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να συνεπάγεται αυτό ή και την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πάθησης.
2.    Όταν μοναδικό κριτήριο θα είναι η πάμφθηνη τιμή, τα ποιοτικά επώνυμα φάρμακα –μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά- θα εκδιωχθούν από τα ράφια των φαρμακείων. Την αγορά θα μονοπωλήσουν φάρμακα που παράγονται υπό αμφίβολες συνθήκες σε χώρες του τρίτου κόσμου (Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ, Μπαγκλαντές κ.λπ.), με πάμφθηνε τιμές, αλλά και με όλες τις επιπτώσεις στη δημόσια Υγεία.
3.    Αφού τα πάμφθηνα αυτά φάρμακα μονοπωλήσουν την αγορά, θα παίζουν πλέον χωρίς ανταγωνισμό και κανείς δε θα μπορεί να αποτρέψει τις εταιρείες που τα εισάγουν να εκτοξεύσουν τις τιμές τους, με συνέπεια να επιβαρυνθεί ο ασθενής, τα Ταμεία και το ελληνικό Δημόσιο. Με άλλα λόγια, θα χρυσοπληρώνουμε αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα.
4.    Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα οδηγηθεί, μαθηματικά, στην καταστροφή. Δεκάδες εργοστάσια θα κλείσουν και θα μείνουν στο δρόμο οι περίπου 10.000 Ελληνες εργαζόμενοι σε αυτά, καθώς και οι περίπου 20.000 που απασχολούνται σε δορυφορικές επιχειρήσεις. Το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει εκατομμύρια σε φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ενώ θα επιβαρυνθεί και με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, σε μια στιγμή που η ίδια η ύπαρξη της ελληνικής οικονομίας κρέμεται από μια κλωστή.
Αυτά τα γνωρίζει, προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς, γι’ αυτό και δεσμεύθηκε ξεκάθαρα απέναντι στον ελληνικό λαό ότι το κριτήριο στον κρίσιμο τομέα της Υγείας δε μπορεί να είναι αποκλειστικά οικονομικό. Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που άλλα επιδιώκουν πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού και στην πλάτη του ελληνικού λαού; Ποιοι είναι αυτοί που δε διστάζουν να παίξουν με την Υγεία των παιδιών μας για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα; Οι πληροφορίες του newsbomb.gr λένε ότι πρόκειται περί συγκεκριμένων εκπροσώπων ενός παλιού status quo. Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε…


Νέο πρόγραμμα ανέργων από τον ΟΑΕΔ



Από τη Δευτέρα χορηγούνται επιταγές κατάρτισης και πιστοποίησης

Από την περασμένη Δευτέρα χορηγούνται επιταγές κατάρτισης και πιστοποίησης σε άνεργους πτυχιούχους μέχρι 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Ο ΟΑΕΔ παρέχει αυτές τις επιταγές στους άνεργους για 27 μήνες. Έτσι, όσοι επιλεγούν, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτησης και θα έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. 

Το μόνο που πρέπει να διαθέτουν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν...

...είναι πτυχίο, να είναι μέχρι 35 ετών και να έχουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. 

Οι επιχειρήσεις, από την άλλη, οφείλουν να κρατήσουν τους νέους που θα προσλάβουν για 27 μήνες παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα θα διαρκεί 24 μήνες. 

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα διαρκέσει η χορήγηση επιταγών κατάρτισης και το ποσό για τους ανέργους μέχρι 24 ετών είναι 20 ευρώ και για αυτούς από 24 ετών και άνω είναι 25 ευρώ.



Αρχειοθήκη ιστολογίου