Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, ζητούν από τον Γιάννη Βρούτση, 29 «γαλάζιοι» βουλευτές με επικεφαλής τον Ι. Τζαμτζή.

Τι ζητούν από τον Γιάννη Βρούτση 29 «γαλάζιοι» βουλευτές; (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Δημοσιεύθηκε στις  στην Κατηγορία: Πολιτική
Μέγεθος κειμένου:α+α-
Ιορδάνης Τζαμτζής

Επικεφαλής της «γαλάζιας» πρωτοβουλίας ο Ιορδάνης Τζαμτζής

Μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό, καθώς και για τους ασφαλισμένους επαγγελματίες και αγροτών του ΟΓΑ που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, ζητούν με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, 29 «γαλάζιοι» βουλευτές, με επικεφαλής τον Ι. Τζαμτζή.

«Πρέπει να υπάρξει πάγωμα τους χρέους και 100 δόσεις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν σταδιακά οι εισφορές που οφείλουν οι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ. Πρέπει να σταματήσει ο ΟΑΕΕ την απαράδεκτη πρακτική του να στέλνει ειδοποιήσεις και να ζητά από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, αγρότες ή επαγγελματίες, σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, να πληρώσουν αναδρομικά και εισφορές στον ΟΑΕΕ», προτείνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.
Θέμα:  «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ»

Το πάγωμα του χρέους στον ΟΑΕΕ, τη δυνατότητα ρύθμισης  του χρέους σε 100 δόσεις και την διακοπή αποστολής ειδοποιήσεων από τον ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους επαγγελματίες του ΟΓΑ που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων ζητούν με ερώτηση τους 29 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.

Οι 29 Βουλευτές στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρουν τα εξής:

«Με ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη, (όπως κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/74), ζητά ο ΟΑΕΕ να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων,  σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.
Ζητώντας ασφαλιστικές εισφορές από το 2007 και πριν, με πολλαπλές χρεώσεις, αλλά χρεώνοντας ακόμη και αυτούς οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα, πχ στον ΟΓΑ, προσπαθεί ο ΟΑΕΕ να συγκεντρώσει χρήματα.
Επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους λόγω κρίσης, καλούνται να πληρώσουν 35.463,59 ευρώ, με χρεώσεις για την ίδια περίοδο και με πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.
Είναι απαράδεκτο να ζητούν 35.463,59 ευρώ από έναν επαγγελματία, τη στιγμή που δεν μπορούσε να συντηρήσει το μαγαζί  του και το έκλεισε και να τον απειλείς με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αν δεν πληρώσει όλο το ποσό αμέσως ή σε 12 δόσεις.
Όπως, είναι απαράδεκτο να στέλνεις συνεχώς σε αγρότες ή επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, που έχουν ένα καφενείο ή ένα κουρείο κλπ, που πληρώνουν τις εισφορές τους στον φορέα τους, να τους ζητάς να πληρώσουν αναδρομικά στον ΟΑΕΕ,  ποσά 10.000 ευρώ και άνω.
Ο ΟΑΕΕ εκμεταλλευόμενος ένα νομικό πλαίσιο με διατάξεις οι οποίες είναι σε πολλές περιπτώσεις συγκρουόμενες μεταξύ τους και θέλοντας να βρει χρήματα πάση θυσία, παρουσιάζει την εικόνα ενός ανάλγητου φορέα που δεν ξέρει πως, αλλά πάση θυσία πρέπει να μαζέψει λεφτά.
Όμως με πάρα πολλούς ασφαλισμένους ισχύει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Διότι όσοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους και τις εργασίες τους, σίγουρα δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που τους χρεώνουν.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και για αυτούς που έχουν κρατήσει το μαγαζί τους ή την δουλειά τους με πολύ κόπο.
Πρέπει να υπάρξει πάγωμα τους χρέους και 100 δόσεις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν σταδιακά οι εισφορές που οφείλουν στον ΟΑΕΕ.
Τέλος, πρέπει να σταματήσει ο ΟΑΕΕ την απαράδεκτη πρακτική του, να στέλνει ειδοποιήσεις και να ζητά από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αγρότες ή επαγγελματίες, σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, να πληρώσουν αναδρομικά και εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Οι πολίτες  αυτοί είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και πληρώνουν ήδη στον ΟΓΑ. Μήπως θέλει ο ΟΑΕΕ να εξαφανίσει κάθε δραστηριότητα σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων;

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις ατομικές ειδοποιήσεις και τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που δεν μπορούν να πληρώσουν σε 12 δόσεις τα υπέρογκα ποσά που χρεώνει ο ΟΑΕΕ;
β) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να σταματήσει ο ΟΑΕΕ να ζητά από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, να πληρώσουν αναδρομικά και 2η ασφαλιστική εισφορά στον ΟΑΕΕ;
γ) Προτίθεσθε να νομοθετήσετε  ρύθμιση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, σε περισσότερες δόσεις; Πότε και πόσες θα είναι αυτές;»



Οι ερωτώντες Βουλευτές

1.     Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας 
2.      Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων
3.      Κοντός Αλέξανδρος Βουλευτής Ν. Ξάνθης
4.      Δήμας Χρήστος Βουλευτής Ν. Κορινθίας
5.      Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
6.      Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Καβάλας
7.      Μπατσαρά Γεωργία Βουλευτής Ν. Ημαθίας
8.      Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Κορινθίας
9.      Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Ν. Καστοριάς
10.  Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Φθιώτιδας
11.  Πασχαλίδης Ιωάννης Βουλευτής Ν. Καβάλας
12.  Κοντογιάννης Γιώργος Βουλευτής Ν. Ηλείας
13.  Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Ν. Σερρών
14.  Μαρίνος Ανδρέας Βουλευτής Ν. Ηλείας
15.  Χριστογιάννης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Πιερίας
16.  Γεωργαντάς Γιώργος Βουλευτής Ν. Κιλκίς
17.  Πατριανάκου Φεβρωνία Βουλευτής Ν. Λακωνίας
18.  Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Λευκάδας
19.  Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Ν. Γρεβενών
20.  Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Ν. Αχαΐας
21.  Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας
22.  Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Δράμας
23.  Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
24.   Μανδρέκα Ασπασία Βουλευτής Ν. Φωκίδας
25.  Κεφαλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ν. Ρεθύμνου
26.  Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Ν. Φλώρινας
27.  Καραμανλή Άννα Βουλευτής Β΄ Αθηνών
28.  Μακρή – Θεοδώρου Ελένη Βουλευτής Φθιώτιδας
29.  Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ευβοίας

http://www.paraskhnio.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου