Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη Τζαμτζή-Αδ. Γεωργιάδη για τα νοσοκομεία της Πέλλας


Εκτύπωση
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη Άδωνη, τον Γενικό Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καλλίρη Πελοπίδα και τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημοσθένη Ανδριόπουλο είχε την Πέμπτη, 11 Ιουλίου,  ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Τζαμτζής έθεσε δύο επίκαιρα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Πέλλας και ζητούν άμεσα λύση.
Το πρώτο πρόβλημα που έθεσε ο κ. Τζαμτζής στην σύσκεψη, αφορά την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τονίζοντας ότι είναι ο μοναδικός αξονικός τομογράφος στον Νομό Πέλλας και την ευρύτερη περιοχή και ότι η μη λειτουργία του δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού, αλλά θέτει σε κίνδυνο ζωές πολιτών σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών, οι οποίοι πρέπει να περάσουν άμεσα από τον αξονικό τομογράφο εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.
Ο κ. Τζαμτζής έφερε ως δεύτερο επείγον θέμα την μεταφορά λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Έδεσσας στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.
Ο Βουλευτής υπογράμμισε στους παρευρισκόμενους, ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας, θεωρείται η καλύτερη Μονάδα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ασθενείς όχι μόνο του Νομού Πέλλας αλλά όλης της Βορείου Ελλάδος. Η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους νεφροπαθείς συμπολίτες μας.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης Άδωνις  αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζαμτζή για την ενημέρωση στα προβλήματα των Νοσοκομείων, ζήτησε από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Ανδριόπουλο να αποκατασταθεί άμεσα, τις επόμενες ημέρες, η λειτουργία του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Για την μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας ο Υπουργός έδωσε εντολή να εκτιμηθεί άμεσα το κόστος που απαιτείται από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, για να μεταφερθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Έδεσσας στην νέα πτέρυγα, ώστε να λειτουργήσει με τις καλύτερες συνθήκες για την αρτιότερη προσφορά υπηρεσιών στους νεφροπαθείς.
Ο κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη για την άμεση ανταπόκριση του στην επίλυση δυο πολύ σημαντικών προβλημάτων για τα Νοσοκομεία της Πέλλας και την υγεία των πολιτών.
Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης προσκάλεσε τον κ. Τζαμτζή στην Τακτική Σύσκεψη των Διοικητών ΥΠΕ στην οποία ο κ.Τζαμτζής μιλώντας τόνισε μεταξύ άλλων « την ανάγκη να γίνουν οι απαιτούμενες  αλλαγές, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες μας » έκλεισε  ο κ. Τζαμτζής.

Επιστολή του Βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή στον Πρωθυπουργό


"Για τις ζημιές από τον παγετό υπάρχει αδικαιολόγητη ολιγωρία"

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού Πέλλας εξαιτίας της καρπόπτωσης που προκλήθηκε κυρίως από τον παγετό του Μαρτίου, αλλά και των πολλών βροχοπτώσεων, κοινοποίησε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.   

Ο κ. Τζαμτζής έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο και την ηγεσία του ΕΛΓΑ για το θέμα της καρπόπτωσης στις δενδρώδεις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας απευθύνεται πλέον στον Πρωθυπουργό γιατί όπως αναφέρει στην επιστολή του, «για τις ζημιές από τον παγετό υπάρχει αδικαιολόγητη ολιγωρία», «με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης». 

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξής:

Σκύδρα, 12 Ιουλίου 2013 

«Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Οι ζημιές από τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας είναι πολύ μεγάλες. 

Στην Πέλλα ο παγετός τον μήνα Μάρτιο και οι συνεχείς βροχοπτώσεις δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα καρπόπτωσης. 

Ο παγετός «έπληξε» τα άνθη των καρποφόρων δέντρων και οι συνεχείς βροχοπτώσεις ολοκλήρωσαν την ζημιά του παγετού. 

Αποτέλεσμα είναι, η καρπόπτωση στα κτήματα πολλών παραγωγών να φθάνει το 80% - 90% της παραγωγής. 

Το κακό ολοκλήρωσαν οι αλλεπάλληλες χαλαζοπτώσεις, ακόμη και σε μέγεθος μεγάλου μανταρινιού. 

Οι αγρότες της Πέλλας, μετά από την καταστροφή αυτή είναι σε απόγνωση, γιατί δεν έχουν παραγωγή και το φάσμα της πείνας για πολλούς είναι όχι απλά ορατό αλλά δεδομένο. 

Συναντήθηκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο και την ηγεσία του ΕΛΓΑ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. 

Για τις ζημιές από τον παγετό υπάρχει αδικαιολόγητη ολιγωρία. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Ως αγρότης πρώτα και ως Βουλευτής απευθύνομαι σε εσάς, διότι το ζητούν οι αγρότες και γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθείτε για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατοντάδες οικογένειες αγροτών στη Πέλλα, εξαιτίας του παγετού και της καρπόπτωσης. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχετε να επιλύσετε για το καλό της Ελλάδας, το πρόβλημα των παραγωγών της Πέλλας φαντάζει πολύ μικρό. 

Είναι όμως για εκατοντάδες οικογένειες, πρόβλημα επιβίωσης και ζητά άμεσα λύση». 

Με τιμή και εκτίμηση
Ιορδάνης Τζαμτζής
Βουλευτής Πέλλας
Πολιτικός Επιστήμων – Αγρότης


Αρχειοθήκη ιστολογίου