Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται βοήθεια 200 δισ. μέσω ΔΝΤ;



Έως και 200 δισ. ευρώ μπορεί να ρίξει στη μάχη απέναντι στην κρίση του ευρώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με δάνεια από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, σύμφωνα με μία πρόταση που φαίνεται να συζητιέται σοβαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το Eurogroup της περασμένης Τρίτης, στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, έδωσε το πράσινο φως για να εξεταστεί το σχέδιο.
Η σχετική ανάγκη προέκυψε αφότου έγινε σαφές ότι η αύξηση της δύναμης πυρός του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης EFSF στο 1 τρισ. ευρώ, από τα 440 δισ. ευρώ, είναι μάλλον ανέφικτη σε αυτή τη φάση.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζεται, οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης θα δανείσουν κεφάλαια στο ΔΝΤ για να ανοίξει προληπτικές γραμμές πίστωσης για την Ιταλία και την Ισπανία. 

Isotimia.gr

Πρόσκαιρη ευφορία στις αγορές, λόγω της συνεργασίας ΕΚΤ - ΔΝΤ και της Συνόδου κορυφής 9/12


Ανοδική αντίδραση αλλά καθοδική τάση στο ΧΑ - Έκλεισε ο κύκλος των κινήσεων λόγω MSCI στις τράπεζες…Το haircut θα καταλήξει 75%-80%Πρόσκαιρη ευφορία στις αγορές, λόγω της  συνεργασίας ΕΚΤ - ΔΝΤ και της Συνόδου κορυφής 9/12 - Ανοδική αντίδραση αλλά καθοδική τάση στο ΧΑ - Έκλεισε ο κύκλος των κινήσεων λόγω MSCI στις τράπεζες…Το haircut  θα καταλήξει 75%-80%

(upd8) Μια πρόσκαιρη ευφορία – τεχνική αντίδραση καταγράφεται εντός και εκτός Ελλάδος, μια συγκυριακή αντίδραση που δεν μεταβάλλει την πτωτική πορεία των αγορών καθώς η κυρίαρχη τάση είναι καθοδική.
Προφανώς κάθε τεχνική αντίδραση, κάθε προσπάθεια αναρρίχησης σε υψηλότερα επίπεδα θα πρέπει να αξιολογείται με ιδιαίτερη σύνεση από τους επενδυτές.
Ρόλο στην αντίδραση αυτή μεταξύ των άλλων διαδραματίζει τόσο η  σύνοδος κορυφής στις 9 Δεκεμβρίου οπότε και μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις αλλά και οι πληροφορίες ότι η ΕΚΤ θα χορηγήσει 100-200 δις ευρώ στο ΔΝΤ ώστε να στηρίξει τις αδύναμες χώρες. 
Η Μέρκελ η καγκελάριος της Γερμανίας επεξεργάζεται σχέδια για την τροποποίηση της συνθήκης της ΕΕ και προφανώς οι εξελίξεις στους επόμενους μήνες δεν διασφαλίζουν την Ελλάδα.
Η τεχνική βελτίωση του κλίματος στις αγορές έχει επιτρέψει και την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων η Ιταλία από 7,5% πριν λίγες μέρες στο 6,5%.
Στο εσωτερικό ελληνικό μέτωπο αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι το haircut στο ελληνικό χρέος τελικά δεν θα περιοριστεί στο 50% αλλά σε επόμενη φάση θα φθάσει στο 75% ή και 80%.
Οι συζητήσεις που διεξάγονται από την Lazard είναι αν τελικά τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν από στο PSI+ που περιλαμβάνει haircut 50% θα διέπονται από το ελληνικό ή αγγλικό δίκαιο.
Προφανώς οι διαφορές είναι μεγάλες αλλά η ουσία είναι ότι το ελληνικό κράτος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει θα πρέπει να προχωρήσει σε μια ριζική αναδιάρθρωση του χρέους.
Το 75% ή 80% έχει αναφερθεί από πολλούς διεθνείς αναλυτές ως το όριο απομείωσης χρέους που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα ώστε να καταστήσει διαχειρήσιμο το χρέος.

Τεχνική οριοθετημένη αντίδραση σε ΧΑ και τράπεζες

Μπορεί να θεωρείται μονότονο αλλά θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά.
Το ΧΑ δεν έχει δει ακόμη τα ιστορικά του χαμηλά, όπως και οι τράπεζες.
Οι επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις τρέχουσες και οι επενδυτές δεν θα πρέπει να λησμονούν ότι το ΤΧΣ θα καταβάλλει τα κεφάλαια αυτά.
Το ΧΑ σήμερα αντιδρά στις 682  μονάδες στο +1,7%.
Οι τραπεζικές μετοχές μετά την υπερκινητικότητα των προηγούμενων ημερών λόγω των αναδιαρθρώσεων στους δείκτες της MSCΙ κινούνται πιο ήπια.
Η Εθνική στα 1,93 ευρώ +2,66% με αποτίμηση 1,84 εκατ ευρώ
Η Alpha στα 0,6510 ευρώ +2,84% με αποτίμηση 347 εκατ
Η Eurobank στα 0,4500 ευρώ +2,74% με αποτίμηση 248 εκατ
Η Πειραιώς στα 0,2830 ευρώ σταθεροποιητικά με αποτίμηση 323 εκατ
Η Κύπρου στα 0,5310 ευρώ +2,12% με αποτίμηση 477 εκατ
Η Marfin στα 0,2400 ευρώ +4,35% με αποτίμηση 386 εκατ
Το ΤΤ στα 0,5640 ευρώ -0,35% με αποτίμηση 160 εκατ
Από τις μη τραπεζικές μετοχές του εικοσάρη η ΔΕΗ +0,68%, ο ΟΤΕ σταθεροποιητικά, ο ΟΠΑΠ +2,88%, τα ΕΛΠΕ +3,21%, η ΜΙΓ +3,59%, η ΕΕΕΚ -1,06%.

Τεχνική βελτίωση και στα ομόλογα αλλά…

Τεχνική βελτίωση καταγράφεται στα ομόλογα στις αποδόσεις περισσότερο αλλά και στα CDS στα παράγωγα των ομολόγων.
Στην Ελλάδα το CDS στις 6600 μονάδες βάσης ή 66%.
Στην Ιρλανδία 710 μ.β. στην Πορτογαλία 1060 μ.β. στην Ισπανία 365 μ.β. στην Ιταλία 450 μ.β. στην Γαλλία 185 μ.β. και στην Γερμανία 95 μ.β.
Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται χαμηλότερα.
Στην Ιταλία από 7,5% πριν μέρες στο 6,5%, στην Ισπανία 5,69%, στην Πορτογαλία 13,42% και στην Ιρλανδία 8,90%.
Το ευρώ στα 1,3538 δολάρια κινείται ανοδικά μετά τις πληροφορίες ότι η ΕΚΤ θα χρηματοδοτήσει το ΔΝΤ με 100-200 δις ευρώ....

www.bankingnews.gr

Εξαιρoύνται ευπαθείς ομάδες από το τέλος ακινήτων



Την καταβολή μειωμένου τέλους ακινήτων για πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με βαριά αναπηρία, προστάτες ατόμων με...
βαριά αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους προβλέπει μεταξύ άλλων σχετική εγκύκλιος, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γενικής γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται επίσης διαδικασία για διόρθωση λαθών, ενώ θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις από την επόμενη χρονιά.

tromaktiko

Αρχειοθήκη ιστολογίου