Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Κίνα δημιουργεί το δικό της δίκτυο παγκόσμιας εύρεσης θέσης και ναυτιλίας



ΕκτύπωσηE-mail
20-06-2011 
0Share
ImageΜέχρι το τέλος του 2011 η Κίνα θυα έχει θέσει σε τροχιά 3 με 4 δορυφόρους ναυτιλίας Beidou  μέρος του παγκόσμιου συστήματος ναυτιλίας –ανάλογο του αμερικανικού GPS ή του ρωσικού GLONASS- που ετοιμάζει το Πεκίνο. Οι δορυφόροι τύπου Beidou θα παράσχουν παθητική δυνατότητα εύρεσης θέσης ενώ θα μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιούνται για επικοινωνίες περιορισμένου όμως όγκου πληροφοριών.
Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Ran Chengqi διευθυντής του Κινεζικού δορυφορικού συστήματος προσθέτοντας πως η Κινά έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα 8 δορυφόρους Beidou, Με την εξαίρεση κάποιων δορυφόρων οι οποίοι χρησιμοποιούνται για δοκιμές και πιστοποίηση συστημάτων το βασικό σύστημα «3+3» δορυφόρων έχει ήδη κατασκευαστεί, δήλωσε ο Chengqi απέφυγε όμως να πει εάν βρίσκεται σε τροχιακή λειτουργία ή όχι. Περιορίστηκε μόνο να πει πως ο εξοπλισμός εδάφους είναι ήδη έτοιμος και λειτουργεί καλά. Μέχρι το 2012 ακόμη 8 δορυφόροι Beidou θα έχουν εκτοξευθεί για να συμπληρώσουν το υπάρχων δίκτυο.
Σε σχέση με τη συμβατότητα του συστήματος Beidou με άλλα διεθνή συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία ο Chengqi είπε πως η Κίνα ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση έτσι τα δεδομένα του δικού της συστήματος να είναι διαθέσιμα και σε πολιτικές εφαρμογές ναυσιπλοίάς οπουδήποτε στον πλανήτη.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Αντίο ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011


Απεβίωσε εχθές (19/6/11) η τελευταία Ελληνίδα του είδους της , η κυρά των Μαρασίων (Βασιλική Λαμπίδου). Μαζί με την κυρά της Ρώ, ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που τιμούσαν κυριολεκτικά καθημερινώς την ελληνική σημαία κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Το σπίτι της απείχε ελάχιστα μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και αυτό την παρακίνησε (από εφηβική ηλικία- ούσα πρόσφυγας από την Ανατ. Θράκη) να διατυμπανίζει την ελληνικότητα των εδαφών με την καθημερινή ανάρτηση της ελληνικής σημαίας.

Τώρα, ίσως , στην θέση της να έλθει κανένα μέλος του Σύριζα ή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή καμμιά κοπέλα που θέλει να προσφέρει (αντί να πάει στο dancing with the stars και να μας ζαλίσει με την εθελοντική της "προσφορά" για τον "καλό" σκοπό της εκπομπής...).
Αλλά , μήπως, η καθημερινή ανάρτηση δεν κάνει καλό στα νύχια και τα ξεβάφει γρήγορα;;;

http://skymnos.blogspot.com/

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ




Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που είχε καταθέσει ο Θ. Ρουσόπουλος κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των δημοσιογράφων ΑυτιάΝτάσκα καιΒλάχου. Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των...15.000 ευρώ σε όλους μαζί για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση. Η απόφαση είναι πρωτόδικη και θα κατατεθεί έφεση...
FIMOTRO

Ξεκινούν οι αιτήσεις για νέους επιχειρηματίες στον Επενδυτικό Νόμο



 Από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2011.
Σε ισχύ τίθεται από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το σχετικό Ειδικό Καθεστώς στο πλαίσιο του νέου Επενδυτικού Νόμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την «Επιχειρηματικότητα των Νέων» ξεκινά την 1 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2011.
Το συγκεκριμένο καθεστώς αφορά νέους επιχειρηματίες έως 40 ετών. Προβλέπει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχουν οι παραπάνω νέοι, με ποσοστό άνω του 50%.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται είναι τα 100.000 ευρώ, ενώ τα είδη της ενίσχυσης που προβλέπονται είναι η επιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing).
Οι δαπάνες που ενισχύονται αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης. Δηλαδή από τις αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης, μέχρι τους τόκους εξωτερικής χρηματοδότησης και δαπάνες για ενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικητικές επιβαρύνσεις και φόρους προς το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ. Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται και η ενίσχυση δαπανών για μισθοδοσία.
Παράλληλα, ενισχύονται και δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής.
H ενίσχυση των παραπάνω δαπανών αφορά στα 5 πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της επιχείρησης και μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία.
Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης στην πενταετία δεν υπερβαίνει το 100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου που υποβλήθηκε στο Ειδικό Καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων. Δυνητικά, το συνολικό ποσό της επιχορήγησης μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό του 1 εκ. ευρώ στην περίπτωση χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης, ενώ στην περίπτωση μη χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 500.000 ευρώ.
Το νέο καθεστώς καινοτομεί, αφού παρέχει τη δυνατότητα ένταξης του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου ή τμήματος αυτού, εφόσον πληροί τους σχετικούς όρους, και σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων του Επενδυτικού Νόμου, με την προϋπόθεση της μη ενίσχυσης των ίδιων επιλέξιμων δαπανών.
Επισημαίνεται ότι στο Ειδικό Καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων μπορούν να υπαχθούν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, πλην εκείνων που εξαιρούνται στον Επενδυτικό Νόμο (3908/2011, άρθρο 2).
Οι δαπάνες του επενδυτικού σχεδίου που προτείνεται προς ένταξη και οι οποίες δεν ενισχύονται από το παρόν Ειδικό Καθεστώς μπορούν να καλυφθούν με ίδια κεφάλαια, με συμμετοχή σε άλλο καθεστώς κρατικών ενισχύσεων (είτε στον Επενδυτικό Νόμο είτε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ), με χαμηλότοκο δάνειο μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ ή με άλλη εξωτερική χρηματοδότηση.
Τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται πρώτα ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr), και έπειτα εντύπως στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.startupgreece.gov.gr/el/funding-programs
http://www.ependyseis.gr/sub/nomos3908/n3908.htm
www.mindev.gov.gr




www.kathimerini.gr

Αντιπρόεδρος ή… αναπληρωτής Πρωθυπουργός;


Ήπιος Λόγος


Ενδεχομένως συνέβη για λόγους πολιτικού τακτ ή αστικής ευγένειας. Πιθανόν για να μετρηθεί στην πράξη η αντιληπτική ικανότητα της κοινωνίας, να κατανοεί και να «διαβάζει» με ορθή ανάγνωση τις εξελίξεις.
Διαλέγετε και παίρνετε. Το συμπέρασμα ωστόσο είναι προφανές: Στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Πεταλωτή το πρωί της Παρασκευής, υπάρχει και μια θέση που δημιουργήθηκε, χωρίς να ανακοινωθεί: Αυτή του… αναπληρωτή Πρωθυπουργού.
Μια θέση που παραδόθηκε στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε έναν εύλογο συμβιβασμό για το παρόν και το μέλλον. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ως αντιπρόεδρος πλέον, πηγαίνει πράγματι στον πόλεμο… για την επιμήκυνση της παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ανέλαβε επί της ουσίας την «πολιτική διεύθυνση» του τόπου, για την ανάκτηση της οποίας είχε μιλήσει στον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, προκαλώντας την αντίδραση του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου, με τα σχετικά συνοδευτικά δημοσιεύματα στον Τύπο.
Ανέλαβε ακόμη την οικονομία, για την οποία διαπίστωνε «δημοσιονομική κατοχή», εγκαλώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επίσης σε ένα πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Τον κατηγορούσε για τις αστοχίες στη στρατηγική στόχευση αλλά και τη μεθοδολογία των μέτρων, και τον προέτρεπε να ζητήσει συγνώμη από μια κοινωνία στα πρόθυρα της εξέγερσης.
Πλέον, ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το 2007, θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει όσα υποστήριζε. Και να ανατρέψει τα κακώς κείμενα που κατήγγειλε ο ίδιος. Περιθώρια αποτυχίας δεν υπάρχουν. Πόσο μάλλον δικαιολογίες.
Αυτή είναι και η πολιτική «παγίδα». Να μην καταφέρει να αναστρέψει το κλίμα. Μια εξέλιξη που θα σημάνει ότι θα χρεωθεί και εκείνος, με όρους συνευθύνης την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Ως… αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

STATESMEN

Έχουν και οι Βρετανοί “βαθύ ΠΑΣΟΚ”;



Μπροστά σε «επικές» απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση, καθώς τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα προειδοποιούν με διαδηλώσεις μακράς διαρκείας, αντιδρώντας στα μέτρα τα οποία προωθούν οι Κάμερον-Κλεγκ, για εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτος.
Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και στα του οίκου μας, ο «εξορθολογισμός» συνεπάγεται απολύσεις, μόνο που στη Γηραιά Αλβιόνα ο αριθμός εκείνων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους στο δημόσιο, μπορεί δυνητικά ακόμη και να ξεπεράσει τις 300.000.
Η συγκυβέρνηση των Τόρις με τους Φιλελευθέρους, αποσκοπούσε στο να κερδίσει πολιτικό χρόνο, και να λειάνει τις εντυπώσεις από την αναμενόμενη ανάκαμψη των Εργατικών, υπό τη νέα ηγεσία του Εντ Μίλιμπαντ.
Το σχέδιο ήταν δομικά σωστό. Μόνο που οι Φιλελεύθεροι και ειδικότερα ο Νικ Κλεγκ, αποδείχτηκανεξαιρετικά αδύναμοι στο να συγκρατήσουν την οργή του εκλογικού σώματος που βρισκόταν… αριστερά της Κεντροδεξιάς.
Με αποτέλεσμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί να έχουν καταφέρει να περάσουν μπροστά, οι Τόρις να αντέχουν, έστω και στη δεύτερη θέση, οι Φιλελεύθεροι όμως να ακολουθούν δημοσκοπικό κατήφορο, που πυροδότησε συζητήσεις ακόμη και για αντικατάσταση του Νικ Κλεγκ.
Φυσικά, οι επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των Βρετανών δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι και τόσο… αυθόρμητες. Υπάρχουν και εκεί συνδικαλιστές από το αντίστοιχο «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Είναι ο συνδικαλιστικός βραχίονας του Εργατικού Κόμματος. Τα «σηκωμένα μανίκια» με τα οποία τα έβαλε ο Τόνι Μπλερ, και κατάφερε να τους παραμερίσει.
Για να έρθει ο… λάθος Μίλιμπαντ, μιας και ο πρώην ΥΠΕΞ Ντέιβιντ ήταν ο πραγματικά χαρισματικός, και να στηρίξει την πολιτική του αντεπίθεση στους παρωχημένους συνδικαλιστές.
Η ιστορία βέβαια μπορεί και να τον δικαιώσει. Με μια εκλογική νίκη. Μόνο που, για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα έχει θυσιάσει τις επόμενες γενιές.

STATESMEN

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα



Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου στις 3 Ιουλίου για μια έκτακτη σύνοδο με στόχο την οριστικοποίηση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

"Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου", δήλωσε. Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει υιοθετήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του Eurogroupe αναμένει επίσης ότι στις 3 Ιουλίου θα αποφασιστούν οι βασικές γραμμές του νέου σχεδίου δανεισμού για την Ελλάδα.



Πηγή: ΑΠΕ- EuroCapital

ΝΕΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ



Διορίσθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά και τη σχετική απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής η Καλλιόπη Σπανού, στη θέση της Συνηγόρου του Πολίτη. Η κ. Σπανού, μέχρι...
σήμερα αναπληρώτρια Συνήγορος του Πολίτη και υπεύθυνη στην ανεξάρτητη αρχή για τις σχέσεις κράτους-πολίτη, διορίστηκε στη θέση του πτου Πολίτη, Γιώργου Καμίνη, και για το υπόλοιπο της θητείας αυτού, έως τις 20/2/2012. Η Καλλιόπη Σπανού σπούδασε στη Γαλλία Πολιτική Επιστήμη (Doctοrat d' Etat, Πανεπιστήμιο Πικαρδίας) με ειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση και καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στον ΟΟΣΑ, ως σύμβουλος σπουδών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και δίδαξε για πολλά χρόνια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διδάξει, επίσης, στα Πανεπιστήμια της Amiens, του Παρισιού ΙΙ -Universite de Paris II και των Βερσαλλιών-Universite de Versailles/ Saint Quentin en Yvelines. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα και τα βιβλία «Η πραγματικότητα των δικαιωμάτων. Κρατικές πολιτικές και πρόσβαση σε υπηρεσίες» (2005), «Ελληνική Διοίκηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» (2001), «Διοίκηση Πολίτες και Δημοκρατία» (2000) και «Οργάνωση και Εξουσία. Προβλεψιμότητα και διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση» (1992). Στις εκδόσεις L’ Harmattan (Paris) έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της «Fonctionnaires et militants. L’administration et les nouveaux mouvements sociaux» (1991) και «Citoyens et administration. Les enjeux de l’ autonomie et du pluralisme» (2003). Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και αρκετά καλά γερμανικά. Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου European Group of Public Administration.

FIMOTRO

Βίντεο με τον οικονομικό σύμβουλο του Βενιζέλου να μιλά για την χρεοκοπία...




Τι είπε ο Θ. Πελαγίδης σε πρόσφατη ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την οικονομική κρίση και τις λύσεις που υπάρχουν.




Πηγή: stoxasmos-politikh.blogspot.com

Το Βέλγιο προειδοποιεί για «φαινόμενο ντόμινο» στην ευρωζώνη



 Μία ενδεχόμενη πτώχευσης της Ελλάδας θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, τονίζει ο υπ. Οικονομικών.
Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς προειδοποίησε κατά μιας πτώχευσης της Ελλάδας, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Tribune» που θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Δευτέρας.
Υπενθυμίζοντας την πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, κάλεσε να μην «επαναληφθεί μια αποτυχία αυτού του τύπου, δεδομένου μάλιστα ότι θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ».
«Εάν η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει, τότε τα βλέμματα θα στραφούν στη συνέχεια και σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ίσως το Βέλγιο αλλά επίσης και η Γαλλία, όταν βλέπουμε το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους της», προσθέτει.
Παραδέχεται ότι δεν καταλαβαίνει «πολύ καλά» τις επιφυλάξεις ορισμένων χωρών να βοηθήσουν την Ελλάδα, διότι «όταν επρόκειτο για την υποστήριξη των τραπεζών μας, δεν διστάσαμε. Μιλήσαμε για εγγυήσεις «τρισεκατομμυρίων» ευρώ, μια λέξη που δεν ήταν ακόμη γνωστή την εποχή εκείνη».
«Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους πολιτικούς στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης ότι το ευρώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα προπάντων για τις χώρες εξαγωγείς, όπως η Γερμανία, το Μπενελούξ και η Σκανδιναβία. Όταν πηγαίνετε στην Αθήνα, βλέπετε στους δρόμους Mercedes και Audi», σημειώνει.
Φυσικά, «πρώτη η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες,» αλλά «αν είναι να της προκαλέσουμε ασφυξία, αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Ο στόχος δεν είναι να πεθάνει η χώρα θεραπευμένη», σημειώνει ο υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να της «αφήσουμε τον επαρκή αριθμό ετών για να ασκήσει πραγματικά το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο: 4, 5 ή 7 χρόνια».
Ο κ. Ρέιντερε διάκειται ευνοϊκά στο να συμμετάσχουν οι τράπεζες, αλλά σε εθελοντική βάση, στο σχέδιο βοήθειας, αλλά αρνείται να πληρώσει η
Ελλάδα υψηλό τίμημα για την χορήγηση νέων διμερών δανείων. «Δεν θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να πληρώσει πολλά στο βελγικό λαό για τη βοήθειά του, διότι αυτό δεν είναι πλέον αλληλεγγύη», τόνισε.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων νομού Πέλλας




Μετά από οχτώ χρόνια ( Ιδρύθηκε το 2003 ) κλείνει από την 1η Ιουλίου 2011 το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων νομού Πέλλας και τα στελέχη του απολύονται .
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αγαπήθηκε πραγματικά από όλους τους εκπαιδευόμενους που φοίτησαν σ’ αυτό, δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του γιατί έτσι αποφάσισε η υπουργός Παιδείας και δια βίου μάθησης κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κυρία Διαμαντοπούλου αρνήθηκε πεισματικά να επεκτείνει την λειτουργία των κέντρων Εκπαίδευσης ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) πέραν της 30/6/2011 με εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ως μια μεταβατική λύση, μέχρι οι δήμοι να είναι διοικητικά και οργανωτικά έτοιμοι να αναλάβουν την υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης.
Έτσι η κα Υπουργός αρνείται σε 200 περίπου εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη στον τομέα της δια βίου μάθησης τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται με σύμβαση έργου στον φορέα ( ΙΔΕΚΕ ) από την στιγμή που είναι δυνατή η ανανέωση των συμβάσεών τους με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΔΕΚΕ, όπως αναγράφεται σε όρο της σύμβασής τους .
Στερεί την Ελλάδα από την είσπραξη του 75 ο/ο της συγχρηματοδότησης του έργου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο και την εργασία σε χιλιάδες εκπαιδευτές να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σύγχρονης εκπαίδευσης σε εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευόμενους ενήλικες πολίτες σε όλη την Ελλάδα .
Αναλυτικότερη ανακοίνωση θα δοθεί στην δημοσιότητα από τα στελέχη του ΚΕΕ Πέλλας .
Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευόμενοι φοίτησαν κατά την φετινή εκπαιδευτική περίοδο, καθώς κα σε παλαιότερες περιόδους και δεν έλαβαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσής τους να τα παραλάβουν :
Για το Δήμο Έδεσσας: από το ΚΕΕ Πέλλας (πλατεία Νέων Εργατικών Κατοικιών), μέχρι 30 Ιουνίου και από 09.30 π.μ. έως 15.30 μ.μ.
Για τους υπόλοιπους Δήμους: μετά τις 16/6/11 και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών (υπεύθυνος κος Κεχαγιάς Μιχάλης, τηλ. 2382084376),
από το Δήμο Αλμωπίας (υπεύθυνη κα Ελπασίδου Παρθένα, τηλ. 2384350225) και
από το Δήμο Σκύδρας (υπεύθυνος κος Καραπαναγιώτης Ιγνάτιος, τηλ. 2381351863).
Τα Στελέχη του ΚΕΕ Πέλλας
Παναγιωτίδης Γεώργιος
Δίτσου Μαρία
Σολακίδης Δημήτριος

Pella News

Αρχειοθήκη ιστολογίου