Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

“Η Ανάσταση τινάζει τη λογική μας στον αέρα”

23.04.2011STATESMEN


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, παραχώρησε συνέντευξη στο «Κ» της «Καθημερινής», μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών του Πάσχα, καθώς και για ζητήματα κοινωνικής προτεραιότητας, στα οποία η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο και ρόλο.
-          Το νόημα του Πάσχα;
«Νομίζω είναι τριπλό. Το πρώτο είναι ότι με την Ανάσταση έχουμε την απόδειξη της θεότητας του Χριστού, το δεύτερο ότι καταργείται ο θάνατος, και το τρίτο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι η πρόκληση για καινούρια ζωή».
-          Τα αρνιά μας απομακρύνουν από το νόημα του Πάσχα;
«Από μόνα τους θα ήταν πολύ περιορισμένης ισχύος, για να γιορτάσει κανείς το Πάσχα. Αλλά όμως, και το να χαρεί κανείς με υλικούς τρόπους, είναι ανθρώπινο».
-          Η Ανάσταση του Χριστού δεν προκαλεί τη λογική μας;
«Την τινάζει στον αέρα. Δεν έχει καθόλου λογική».
-          Άρα, γιατί να πιστέψουμε;
«Η πίστη είναι κάτι ανώτερο από τη λογική κατανόηση, από τον ηθικό κανόνα, από τη συναισθηματική προσδοκία. Πιστεύουμε αυτό που είναι πέρα από τη λογική μας».
-          Μπορεί να είναι κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος, και να αντιμετωπίζει την Ανάσταση ως «παραμύθι»;
«Μπορεί να κουβαλάει τον πολιτισμό της Ορθοδοξίας, αλλά θα είναι, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, με κενό κήρυγμα. Άδειο κήρυγμα, και άδεια ζωή».
-          Εσείς πιστεύετε στην Ανάσταση;
«Με όλα μου τα κύτταρα. Το μόνο που πιστεύω είναι η Ανάσταση. Όλη η πίστη στην Ανάσταση, δημιουργεί μια έκταση στον άνθρωπο. Δεν έχεις ανάγκη του θαύματος ή της αποδείξεως. Αλλά ησυχάζεις, και ξανοίγεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Αυτό είναι η Εκκλησία».
-          Με δεδομένο ότι όλες οι θρησκείες διακηρύττουν τη μετά θάνατον ζωή, αποκλείετε να καλύπτεται έτσι απλώς μια ψυχολογική ανάγκη του ανθρώπου;
«Θα μπορούσε, διότι υπάρχει τέτοια ανάγκη. Αλλά, πρώτα πιστεύεις, και μετά σου αποδεικνύεται. Και είναι τόσο ωραίο αυτό».
-          Αν είχατε γεννηθεί πιο αναλυτικά ή πιο δυτικά, δεν θα πιστεύατε σε άλλη θρησκεία;
«Μπορεί… Να ήμουν χότζας… Ή καρδινάλιος».
-          Άρα, γιατί να πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια;
«Διότι συνέβη να γεννηθούμε εδώ, και να επιβεβαιωθεί αυτό το πράγμα μέσα μας. Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν ήμουν αλλού».
-          Πόσοι από τους Χριστιανούς Ορθόδοξους στην Ελλάδα είναι πραγματικοί χριστιανοί;
«Νομίζω ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Και σε αυτό φταίμε ως Εκκλησία, γιατί έχουμε συμβιβαστεί και εκκοσμικευτεί ή απλώς λειτουργούμε ως σωματείο. Όχι ως μυσταγωγία. Δηλαδή, να πάρουμε τους ανθρώπους, και σιγά-σιγά να τους οδηγήσουμε στο μυστήριο του Θεού».
-          Σας ενοχλεί που οι περισσότεροι φτάνουν στην εκκλησία μισή ώρα πριν την Ανάσταση, και φεύγουν με το «Χριστός Ανέστη»;
«Δεν με ενοχλεί, αλλά είναι σαν να πηγαίνουν σε έναν γάμο, να περιμένουν την υποδοχή της νύφης, και μόλις αρχίζει ο γάμος, να φεύγουν. Είναι κρίμα. Αδικούνται οι άνθρωποι».
-          Το Άγιο Φως ανάβει πραγματικά από μόνο του, και όχι με σπίρτα;
«Εδώ έφτασε ο σύγχρονος άνθρωπος, εν ονόματι της επιστήμης, να πιστεύει ότι ο κόσμος έγινε από το τίποτα. Γιατί να μην μπορεί να γεννηθεί και το Άγιο Φως από το τίποτα; Από εκεί και πέρα, η μεγάλη σημασία του Αγίου Φωτός είναι ότι όλοι μοιραζόμαστε αυτό το φωτάκι από την ίδια πηγή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί να το χάσουμε;».
-          Αφού τα σώματα λιώνουν, πλην του Χριστού, γιατί δεν δέχεται η Εκκλησία την καύση των νεκρών;
«Διότι η καύση δεν αφήνει τη φυσιολογική φθορά. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι βίαιο, σεβόμενοι την ταφή του Χριστού, και προβάλλοντας στον κάθε άνθρωπο, το γεγονός της ταφής του Χριστού και της Αναστάσεως».
-          Θα αρνιόσασταν να δώσετε την ευχή σας, σε κάποιον που θα ήθελε να καεί;
«Θα έκανα ό, τι τελικά αποφάσιζε η συνείδηση της Εκκλησίας».
-          Η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν είναι ένα σύστημα που, πολλές φορές, καλλιεργεί το φανατισμό;
«Φοβούμαι πως έχετε δίκιο. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες φορές που πραγματικά ελευθερώνει».
-          Γιατί δώσατε πίσω το μισθό σας στο ελληνικό κράτος;
«Το ενδιαφέρον είναι ότι το κράτος είναι ανίκανο και το μισθό να μας κόψει. Πληρώνομαι ακόμη, και πηγαίνει σε ιδρύματα. Μακάρι να μου έκοβε τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα. Δεν θέλω να είμαι δημόσιος υπάλληλος».
-          Άρα, είστε υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας;
«Ναι. Μια Εκκλησία, όσο πιο αποδεσμευμένη είναι από το κράτος, τόσο πιο Εκκλησία είναι. Είναι πιο κοντά στο μήνυμά της. Αυτή τη στιγμή, όντας μέρος του πολιτικού συστήματος, καταρρέει μαζί με αυτό».
-          Και πως θα ζούσαν οι ιερείς;
«Πολύ καλύτερα. Η φορολόγηση της Εκκλησίας είναι αντιλαϊκό μέτρο. Ο κόσμος δίνει λίγο-λίγο στα παγκάρια, και μαζεύονται χρήματα. Αν η Εκκλησία της Ελλάδας ταϊζει σήμερα 50.000, όπως είπε τις προάλλες η Σύνοδος, και φορολογηθεί με 20%, πρέπει κάποιος να βρει που θα φάνε οι 10.000».
-          Εσείς έχετε άλλα εισοδήματα;
«Δεν έχω ανάγκες».
-          Τι τρώτε;
«Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μου φέρνουν από τα μοναστήρια τα καλύτερα αυγά».
-          Η επιστήμη σας έκανε να αμφιβάλλετε για την ύπαρξη του Θεού;
«Αντίθετα. Ενώ στην Αμερική γευόμουν τα καλύτερα κομμάτια της επιστήμης, ένιωθα την ανεπάρκειά της να με γεμίζει. Το πλήρωμα μου το έδινε η ανάγκη να ξεπεράσω το θάνατό μου. Τη φθορά. Το χρόνο».
-          Η επιστήμη θα μπορούσε ποτέ να ανακαλύψει την αρχή του κόσμου, πριν από το Μπιγκ Μπανγκ;
«Πριν από το Μπιγκ Μπανγκ δεν υπάρχει χρόνος, και άρα δεν υπάρχει πριν. Η επιστήμη είναι ένα υπέροχο εργαλείο, για να μας δείξει την ομορφιά του φυσικού κόσμου. Αλλά είναι πολύ μικρό για να μας αποδείξει τα όρια του ανθρώπου».
-          Ο δικός σας σταυρός;
«Ο χειρότερος είναι ο εαυτός μου. Δύσκολο πράγμα ο εαυτός μας».
-          Ποιος ήταν ο ρόλος σας στο πρόβλημα στην Κερατέα;
«Εγώ δεν μπαίνω καθόλου στην ουσία, γιατί δεν είμαι αρμόδιος. Αλλά η βία πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει, από οποιαδήποτε μεριά κι αν προέρχεται. Και για να σταματήσει, χρειάζεται οι άνθρωποι να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν. Πρέπει η Κυβέρνηση να ανοίξει τις πόρτες της επικοινωνίας με τους τοπικούς άρχοντες. Με αυτούς να μιλήσει, όχι με μένα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι πόλεμος».

Πηγή:  Statesmen.gr

Η διαφορά έπεσε (κι άλλο)

23.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Περαιτέρω μείωση της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco, την οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», με τους δυο ιστορικούς φορείς του δικομματισμού ωστόσο, να καταγράφουν νέο «βαρομετρικό χαμηλό» στα ποσοστά τους.
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,5% έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, μια διαφορά 2,1%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά βρισκόταν στο 2,3%, με το ΠΑΣΟΚ στο 21,9% και τη Νέα Δημοκρατία στο 19,6%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 8.5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 2,3%, οι Οικολόγοι στο 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,7%.
Στην αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,9%, έναντι 26,1% της Νέας Δημοκρατίας (διαφορά 2,8%), και ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,1%, οι Οικολόγοι με 2,7%, και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%.
Το 40% θεωρεί ότι κανένα από τα δυο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομική κρίση. Το 15% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, το 14% υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το 9% υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το 8% υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ.

Πηγή:  Statesmen.gr

“Ευχή και κατάρα” για το ΠΑΣΟΚ οι αναποφάσιστοι

23.04.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Τα ποιοτικά στοιχεία δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάζει η «Real News» επιβεβαιώνουν τις κατά καιρούς εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να δώσει μάχη… με τον εαυτό του, για να αναδειχθεί νικητής των επόμενων εκλογών. Μια μάχη ωστόσο, με αβέβαιη έκβαση, που ξεφεύγει από τον έλεγχο του Πρωθυπουργού, όσο οι πρωτοβουλίες του καθυστερούν ή μένουν στο ράφι των εξαγγελιών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 58% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, και ψήφισε στις εκλογές του 2009 τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ μόλις το 30% προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Το μέγεθος αυτό εξηγείται και από μια γρήγορη ματιά στις συσπειρώσεις των οπαδών των δυο κομμάτων εξουσίας, καθώς το ΠΑΣΟΚ κινείται πέριξ του 50%-55%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται περίπου στο 65%-70%, κάτι που σημαίνει ότι η Συγγρού πλησιάζει το ταβάνι της εκλογικής της δεξαμενής, όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε αυτή με το 33% των εκλογών του 2009.
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια τόσο σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων, από την οποία μπορεί να αντλήσει εφεδρείες, σε μια πολωτική τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σκορπίζει ανακούφιση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κρύβει ωστόσο και ορατούς κινδύνους. Εφόσον οι ψηφοφόροι αυτοί συνεχίσουν να «κοντοστέκονται», κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα προτιμήσουν να επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ, αντί να μείνουν σπίτι τους, και να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Ή, στο ακόμη χειρότερο για το κυβερνών κόμμα σενάριο, να μετακινηθούν απευθείας, οι περισσότεροι από αυτούς, στο έτερο κόμμα εξουσίας, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, διαμορφώνοντας περιβάλλον πολιτικής ανατροπής.

Πηγή:  Statesmen.gr

Θαύμα ή ελληνικό προνόμιο το Αγιο Φως;

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

 

Ο τρόπος εμφάνισής του στον Πανάγιο Τάφο αποτελεί θέμα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων τα τελευταία διακόσια χρόνια

Του Νικου Παπαχρηστου

Μόλις η πόρτα του Παναγίου Τάφου ανοίγει και εμφανίζεται ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κρατώντας στα χέρια του τις αναμμένες λαμπάδες με το Αγιο Φως, οι χιλιάδες πιστοί που από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί στον Ναό της Αναστάσεως ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και οι προσκυνητές από όλο τον κόσμο απλώνουν τα χέρια τους, στα οποία κρατούν τις δεσμίδες με τα 33 κεριά -όσα και τα χρόνια του Χριστού- για να πάρουν την ιερή φλόγα.

Χειρότερη από την κατάρρευση της Lehman Brothers τυχόν αναδιάρθρωση...

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011


Τραπεζική κρίση χειρότερη εκείνης που προκάλεσε η κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers θα μπορούσε να προκαλέσει τυχόν αναδιάρθρωση χρέους κράτους μέλους της ευρωζώνης, δήλωσε o Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε δηλώσεις του που παραθέτει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό κανάλι ZDF, ο Σταρκ επικαλείται το φάσμα των επιπτώσεων από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας ώστε να υπογραμμίσει την αντίθεση της ΕΚΤ στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει το Reuters.
«Μία αναδιάρθρωση θα ήταν μυωπική και θα επέφερε σημαντικές επιπτώσεις», δήλωσε. «Στη χειρότερη περίπτωση, μια αναδιάρθρωση (σ.σ. του χρέους) κράτους μέλους θα μπορούσε να...
 επισκιάσει τις επιπτώσεις από τη χρεοκοπία της Lehman», πρόσθεσε.
Η κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας το Σεπτέμβριο του 2008 οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.
Ο Σταρκ άσκησε δριμεία κριτική σε όσους κάνουν λόγο περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθείται στενά και ότι θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, στη βάση του προγράμματος που συμφωνήθηκε πέρυσι το Μάϊο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και

Πάγκαλος: "Οι bloggers είναι εκβιαστές και ρουφιάνοι"

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011


Σκληρή γλώσσα εναντίον των bloggers χρησιμοποίησε – για άλλη μια φορά – ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε άρθρο του στην Καθημερινή δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους bloggers ρουφιάνους και εκβιαστές της Δημοκρατίας. Με αρκετά κοσμητικά επίθετα στόλισε την blogόσφαιρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που τα έβαλε με την ανωνυμία των blogs, η οποία κατά τη γνώμη του μετέτρεψαν τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας σε απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι... 

Ο λογαριασμός του Μνημονίου

Εκτύπωση E-mail
Ο λογαριασμός του Μνημονίου
Ξενώνας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των αστέγων της Αθήνας πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2011, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.
 Ο ξενώνας θα προσφέρει σε αστέγους ανεξαρτήτως ηλικίας φύλλου και εθνικότητας, ασφαλή φιλοξενία, καταλύματα, σίτιση υπηρεσίες ατομικής υγιεινής, υγειονομική περίθαλψη και ιματισμό.
    Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, παραχωρείται από το Δήμο Αθηναίων. Η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του χώρου, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το Σύμφωνο συνεργασίας το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ της Υφυπουργού Εργασίας κ. Άννας Νταλάρα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ενώ η ευθύνη για τη λειτουργία του ξενώνα ανατίθεται στη Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή".
    Η λειτουργία του ξενώνα, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί 450 περίπου άτομα ημερησίως θα ξεκινά το μεσημέρι και θα τελειώνει στις 7 το πρωί οπότε ο ξενώνας θα κλείνει για να ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού κ.λ.π.
    Οι φιλοξενούμενοι, θα είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα και ο κάθε ένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του ξενώνα μόνο μια φορά την εβδομάδα, ώστε να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των εξυπηρετουμένων. Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι και όχι μόνο της παροχής συσσιτίου γεγονός που θα επιδράσει ευεργετικά στην εικόνα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.
    Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του "Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης εκτάκτων Αναγκών" και πόρους του Προγράμματος "Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων" που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Από το ίδιο πρόγραμμα (το οποίο είναι συνολικού ύψους 211 εκατ. ευρώ), χρηματοδοτούνται διάφορες δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού στην αγορά εργασίας, όπως η δράση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στο νομό Καστοριάς.
    Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσόν των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκταμίευση θα ξεκινήσει σταδιακά από τα μέσα του 2011 και θα ολοκληρωθεί παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών ως το τέλος του 2013.
    Το Σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων και ενεργειών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ομάδων του πληθυσμού όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, παλιννοστούντες, μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking ενδοοικογενειακής βίας χρήστες ουσιών ανήλικοι παραβάτες αποφυλακισμένοι άστεγοι κ.λ.π.
    Από πλευράς Υπουργείου Εργασίας θα παρασχεθούν όλα τα μέσα και η τεχνογνωσία για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ενώ θα δοθεί βαρύτητα στην αναζήτηση κονδυλίων από την Ε.Ε. Η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει αναλάβει την αναζήτηση των χώρων όπου θα καλύπτονται βασικές ανάγκες διαβίωσης και υγειονομική περίθαλψη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται από την ανεργία ή τη φτώχια.
    Στο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο είχε υπογραφεί στις 2 Σεπτεμβρίου του 2010 μεταξύ της και των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Μ.Κ.Ο., "Αποστολή", προβλέπεται ακόμη, η λειτουργία Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας, δημιουργία μητρώου εθελοντών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας δικτύου προληπτικής ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης με κινητά συνεργεία στο κέντρο των Αθηνών.


Πηγή: E-typos

Αρχειοθήκη ιστολογίου