Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Καταγγελία της Κανέλλη για τον «Τζάμπα» της Media Markt




 
Καταγγελία της Κανέλλη για τον «Τζάμπα» της Media Markt  
Έξαλλη ήταν σήμερα το πρωί η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Η βουλευτής του ΚΚΕ στα πλαίσια της συζήτησης αναφέρθηκε στη διαφήμιση της γερμανικής Media Markt και τον πρωταγωνιστή της με το χαρακτηριστικό όνομα «Τζάμπα» με διόλου κολακευτικά σχόλια.    

Συγκεκριμένα, η κ. Κανέλλη είπε ότι πρόκειται για μία άκρως προσβλητική διαφήμιση για τον Έλληνα πολίτη αφού τον παρουσιάζει ως ένα τζαμπατζή που επωφελείται από τα αγαθά των άλλων χωρίς να (θέλει να) ξοδεύει ούτε ένα ευρώ

Ειδική μνεία έκανε και στο στιγμιότυπο με τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης να φαίνεται ότι πίνει από το πότο - αναψυκτικό άλλου ζευγαριού ενώ ακούγεται το σλόγκαν ο «Τζάμπας Ζει!» 

Σύμφωνα με την Λιάνα Κανέλλη η γερμανική εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας εμπαίζει τους Έλληνες παρουσιάζοντάς τους ως τεμπέληδες και… άφραγκους που επωφελούνται από τα προϊόντα των Γερμανών.



Newpost.gr

ΔΝΤ: Θα προτείνει νέο δάνειο 28 δισ. ευρώ για την Ελλάδα


Το νέο δάνειο θα αντικαταστήσει αυτό που χορηγήθηκε τον Μάιο του 2010, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σκοπεύει να εισηγηθεί στις χώρες-μέλη του διεθνούς οργανισμού να χορηγήσουν νέο δάνειο, ύψους 28 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε απόψε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Συμβουλεύτηκα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και, καθώς έχει γίνει συζήτηση και με την ελληνική κυβέρνηση, σκοπεύω να προτείνω μια συμφωνία ύψους 28 δισ. ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαγκάρντ.
Το νέο δάνειο θα αντικαταστήσει αυτό που χορηγήθηκε τον Μάιο του 2010, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη. Το ποσό αυτό θα συμπεριληφθεί στο νέο δάνειο. Θα είναι ένας τύπος δανείου που χορηγείται σε χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναμένεται ότι η Λαγκάρντ θα προτείνει να χορηγηθεί σε διάστημα τεσσάρων ετών και να είναι το ανώτερο δεκαετούς διάρκειας.
Το δάνειο που είχε εγκριθεί το 2010 επρόκειτο να χορηγηθεί σε δόσεις μέχρι το 2013 και η αποπληρωμή του να γίνει μέχρι το 2015.
«Το εύρος και η διάρκεια της στήριξης του Ταμείου καταδεικνύουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας», προσθέτει η Λαγκάρντ.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Πιστωτικό γεγονός: Ενεργοποιούνται τα CDS!!!



Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, η ISDA αποφάσισε τελικά ότι το PSI συνιστά πιστωτικό γεγονός και ως εκ τούτου, ενεργοποιούνται τα CDS, που εκτιμώνται γύρω στα 3,2 δισ. δολάρια.

Πιστωτικό γεγονός:  Ενεργοποιούνται τα CDS!!!
H ενεργοποίηση των Ρητρών Συλλογικής Δράσης (CAC’s), μετά από απόφαση τουΥπουργικού Συμβουλίου σήμερα, οδηγεί στην ενεργοποίηση των  CDS.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση που έλαβε η "Διεθνής Ενωσης για την Ανταλλαγή Νομίμων υποχρεώσεων και Παραγώγων', η 'International Swaps and Derivatives Association(ISDA)', η οποία και πυροδοτεί την ενεργοποίηση των "ασφαλίστρων κινδύνου", των CDS.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του PSI που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση, η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων έφθασε στο 85,8% , ενώ θα «κλειδώσει» στο 95,7% με την ενεργοποίηση των CACs.

Η συμμετοχή αφορά συνολικά 117 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους υπό ελληνικό δίκαιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ποσό των CDS κυμαίνεται στα 3,16 δις. ευρώ , αν και το τελικό ποσό αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερο.

Η διαδικασία πληρωμής τους θα λάβει χώρα τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η ενεργοποίηση των CDS δεν επηρεάζει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ και ίδια η Ένωση φρόντισε να τονίσει πως η ενεργοποίηση των CDS δεν επηρεάζει την αγορά. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ISDA είναι η εξής:

"Η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιτροπή EMEA αποφάσισε ομόφωνα ότι συνέβη πιστωτικό γεγονός αναδιάρθρωση όσον αφορά την Ελληνική Δημοκρατία. 

Η EMEA αποφάσισε ότι συνέβη πιστωτικό γεγονός με βάση την παράγραφο 4.7(a) του Ορισμού πιστωτικών Παραγώγων της ISDA 2003 (όπως τροποποιήθηκε από την προσθήκη του Ιουλίου 2009) μετά την χρήση των Ρητρών Συλλογικής Δράσης από την Ελληνική Δημοκρατία για την τροποποίηση των όρων του ελληνικού δικαίου που έχουν εκδοθεί από την Ελληνική Δημοκρατία, ώστε να μειωθεί το δικαίωμα όλων των κατόχων των Επηρεαζόμενων Ομολόγων να λάβουν πληρωμές. 

Η Επιτροπή καθόρισε ότι η δημοπρασία για τα απλήρωτα CDS θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου. 

Η ΙSDA έχει δημοσιεύσει μια λίστα υποχρεώσεων που έχουν εκδοθεί ή έχουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή η ΕΜΕΑ".


 Newsbomb.gr.

Αρχειοθήκη ιστολογίου