Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ιορδάνης Τζαμτζής: Να συνεχίσει το έργο Συντήρησης – Ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου Πέλλας



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
«Να συνεχίσει το έργο Συντήρησης – Ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου Πέλλας, Β’ φάση» ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα.
Ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του τονίζει την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου, διότι η ολοκλήρωση του θα ανάδειξη το τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο που έχει η Πέλλα.
Στην επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ
Στο πλαίσιο των καταργήσεων-συγχωνεύσεων το ΤΔΠΕΑΕ (Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων  Εκτέλεσης Αρχαιολογικών Έργων), καταργείται και ενσωματώνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώθηκαν προφορικά, ότι τα έργα του ΤΔΠΕΑΕ θα συνεχιστούν από το Υπουργείο, μέσω των επιτροπών και τώρα ρυθμίζεται το νέο νομικό καθεστώς.
Κύριε Υπουργέ
Το έργο «Συντήρηση- ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Πέλλας, Β’ φάση», είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας). Το έργο αυτό όπως και στο Γ’ ΚΠΣ, ήταν  έργο του ΤΔΠΕΑΕ.
Το έργο της Πέλλας του ΕΣΠΑ που λήγει το 2014 ( μετά και την πρόταση  τροποποίησης που υποβλήθηκε για αύξηση του φυσικού αντικειμένου) είναι ένα έργο που υλοποιείται από το 2002 χωρίς καθυστερήσεις και διακοπές, και με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Αυτό το έργο  Κύριε Υπουργέ πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί,  γιατί είναι έργο πνοής για την Πέλλα.
Είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξετε αυτή την προσπάθεια και σας ευχαριστώ.»


Αρχειοθήκη ιστολογίου