Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η δικαίωση του Δάνη από τον Σαμαρά



Η πρόταση για τους αγρότες βρήκε ανταπόκριση


Η πρόταση για τους αγρότες βρήκε ανταπόκριση Δικαίωση για τον Δάνη Τζαμτή ήταν η χτεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για την συνταξιοδότηση των αγροτών στα 40 έτη ασφάλισης και τη χορήγηση σύνταξης στους γεννηθέντες του 1948.
Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Πέλλας είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αλλά και με ομιλίες, όπως αυτή στο φορολογικό Ν/Σ. Μάλιστα στην ερώτηση που είχε καταθέσει , είχαν συνυπογράψει 21 συνάδελφοι )Αραμπατζή Φωτεινή, Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, Χριστογιάννη Δημήτριο, Μακρή – Θεοδώρου Ελένη, Αναστασιάδη Σάββα, Σαμπαζιώτη Δημήτρη, Παπαδόπουλο Μιχάλη, Καρανάσιο Ευθύμιο, Βλαχογιάννη Ηλία, Μπατσαρά Γεωργία, Γεωργαντά Γιώργο, Ανδριανό Γιάννη, Μάνη – Παπαδημήτριου Άννα, Αντωνίου Μαρία, Βογιατζή Παύλο, Κουτσούμπα Ανδρέα, Πατριανάκου Φεβρωνία, Κοντογεώργο Κώστα, Κωνσταντινίδη Ευστάθιο, Αυγενάκη Ελευθέριο, Σολδάτο Θεόδωρο)
Στην ομιλία του στη Βουλή χαρακτηριστικά είχε τονίσει:
"Ο αγρότης ξέρετε πολύ καλά ότι δεν δουλεύει με το στυλό μέσα σ’ ένα γραφείο, δουλεύει με το τρακτέρ, με την τσάπα, με το κλαδευτήρι, με το φτυάρι. Δουλεύει στα κτήματα, είτε έχει 40 βαθμούς έξω, δουλεύει μέσα στα χνούδια των ροδάκινων και τώρα δουλεύει στο κρύο κλαδεύοντας.
Ο άνθρωπος αυτός είναι εκείνος που πραγματικά κάνει μια βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Δουλεύει μέσα στα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα. Ο μόνος που δεν έχει καταχωρηθεί ως εργαζόμενος σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία είναι ο αγρότης.
Ο ΟΓΑ σήμερα είναι ο κύριος φορέας ασφάλισης. Οι γεννηθέντες το 1948, κύριε Υπουργέ, έχουν αυτή τη στιγμή καταθέσει τα χρήματά τους, έχουν προπληρώσει τα χρήματα και επιπλέον έχουν νοικιάσει τα χωράφια τους. Είναι αυτή τη στιγμή, δηλαδή, χωρίς κτήματα, γιατί τα ενοικίασαν. Το ερώτημα είναι πώς θα τα βγάλουν πέρα, από τη στιγμή που είπαμε ότι θα πάνε στα σαράντα επτά χρόνια ασφάλισης.
Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει ρύθμιση και μέριμνα"

- See more at: http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/558665/I-dikaiosi-toy-Dani-apo-ton-Samara.aspx#sthash.gX5Q1hae.dpuf

Αρχειοθήκη ιστολογίου