Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μπερλουσκόνι: Η θεραπεία της ΕΕ κατέστρεψε την Ελλάδα. Και γι'αυτό φταίει η Μέρκελ”



Μέγεθος κειμένου



Ο Καβαλιέρε επέστρεψε με δηλώσεις που αδειάζουν την Γερμανίδα Καγκελάριο και είναι υπέρ...της χώρας μας.

 "Τη θεραπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ιταλία, τη γνωρίζουμε. Προκάλεσε την καταστροφή της Ελλάδας και τώρα αρχίζει να καταστρέφει την Ισπανία", δήλωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον Τύπο, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας.

    Όπως αναφέρει το κανάλι Rainews24, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι "πρόκειται για μια άκαμπτη πολιτική που οφείλεται και στις κατευθυντήριες γραμμές της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ".

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην κατάσταση της Ιταλίας, ο Σ. Μπερλουσκόνι σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, υποστήριξε ότι "η κατάσταση είναι δραματική. Η Ευρώπη θεωρεί ότι πρόκειται για μια άρρωστη χώρα και αυτό οφείλεται και σε ευθύνες του Τύπου, που δεν μας στήριξε ποτέ στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε".

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τέλος, παρουσίασε δημοσκόπηση σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας, η δημοτικότητα της ιταλικής πολιτικής τάξης δεν ξεπερνά το 5%, ενώ το 57% των Ιταλών δεν γνωρίζει ποιο κόμμα θα μπορούσε να ψηφίσει σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών.


http://www.newsit.gr

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΠΛΑ > Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων - ΠΟΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;;;



Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων (σύνταγμα της παλαιάς σύνθεσης του ΕΣ, όχι της νέας που είναι χαμηλής οροφής), αφορά τελικά η ανακάλυψη της οπλαποθήκης, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στο τριώροφο κτίριο της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα Αττικής. 

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, τα όπλα είναι … πάνω από 1000 (χίλια!) και είναι σχεδόν όλα ολοκαίνουρια επιθετικά τυφέκια διαφόρων τύπων και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.
Δεν είναι δηλαδή μόνο τα κλασικά AK-47 (όλα τελευταίας παρτίδας παραγωγής) είναι και αμερικανικής κατασκευής Μ16, η έκδοση Colt Commando M4, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για ελβετικά τυφέκια SIG από αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες SEAL του αμερικανικού Ναυτικού.
Από εκεί ξεκινά και ο προβληματισμός της ΕΥΠ και βέβαια της αστυνομίας, καθώς πρόκειται με διαφορά για το μεγαλύτερο οπλοστάσιο που έχει βρεθεί στη χώρα από την λήξη του ανταρτοπολέμου το 1949 και ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα οπλοστάσια που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη.
Όπως σημείωνε αξιωματικός του Στρατού στο defencenet.gr «Από το 1999 την εποχή του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, έχει να βρεθεί τέτοια ποσότητα παράνομου οπλισμου στα Βαλκάνια».
Προβληματίζει ιδιαίτερα, βέβαια, η προέλευση και η κατάσταση των όπλων: Ολοκαίνουρια, αχρησιμοποίητα. Όποιος τα αγόρασε (ή δεν αγοράστηκαν και απλά … δωρίστηκαν;) και τα μετέφερε στο τριώροφο κτίριο στην Αγία Μαρίνα Αρτέμιδας είναι άριστα δικτυωμένος με το «σοβαρό» παράνομο εμπόριο όπλων. «ΑΚ-47 μπορώ να αγοράσω και στην Ομόνοια με 500 ευρώ, αλλά Μ16 ή Μ4 σε τέτοιες ποσότητες, πρέπει να βρω κύκλωμα με πολύ υψηλές διασυνδέσεις και εκτός Ελλάδας» σημείωνε αξιωματικός της Αστυνομίας στο defncenet.gr.
Από εκεί αρχίζουν και τα … δύσκολα: Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή είναι βέβαιο έχει να κάνει με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Κάποιοι, ετοίμαζαν κάτι. Αυτό είναι βέβαιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει ενδιαφερθεί για το ζήτημα τα κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον δύο ξένων πρεσεβιών στην Αθήνα.
Τα όπλα δεν είχαν έρθει εδώ για να πουληθούν, ούτε αποτελούσε η Αρτέμιδα διαμετακομιστικό σταθμό. Μία υπόνοια που υπήρχε, μήπως τυχόν τα όπλα φορτώνονταν σε πλοίο που θα περνούσε κοντά στις ακτές της Αττικής με κατεύθυνση ανατολικά, απορρίφθηκε: Υπάρχουν άλλα πολύ ασφαλέστερα δρομολόγια και σίγουρα δεν υπάρχουν «διαμετακομιστικοί σταθμοί» σε τέτοιες υποθέσεις. Είναι πάντα “one way”.
Oι έρευνες, λοιπόν, επικεντρώνονται σε δύο άξονες: Ο ένας έχει να κάνει με τον UCC, τον παράνομο «απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς», δηλαδή τους εξτρεμιστές Αλβανούς που έχουν στενές σχέσεις με τον UCK και ονειρεύονται την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς» (το 2000-2001 είχε υπάρξει μια τεράστια κινητοποίηση του UCC και μεγάλες ποσότητες όπλων είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες κρύπτες στην Β.Ελλάδα).
Ο δεύτερος άξονας, εξίσου ανησυχητικός, είναι τα όπλα να προορίζονταν για ομάδες προβοκατόρων εντός της χώρας. Το τριώροφο οίκημα στο οποίο στεγάζονταν ανήκει σε 53χρονο δικηγόρο ο οποίος αναζητείται.
Σημειώνουμε ότι τα όπλα είναι «του κουτιού», μία πληροφορία φέρει ως χώρα παραγωγής «κράτος της Κεντρικής Ευρώπης» και φωτογραφίζουν την Σλοβακία.
Τα όπλα εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και ίχνη DNA, αλλά είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει εβδομάδες. Κατ’αρχήν η μεταφοράς τους δε πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας.
Το ενδεχόμενο να πρόκειται για παράνομο εμπόριο όπλων, αποκλείεται. Τέτοια ποσότητα για να πουληθεί στην ελληνική αγορά χωρίς να υποπέσει κάτι στην προσοχή των αρχών ασφαλείας είναι πρακτικά αδύνατον. Και αν για τα ΑΚ-47 μπορούν εύκολα να διακινηθούν τα Μ16 και τα Μ4 τραβάνε αμέσως την προσοχή και … «συζητιούνται», οπότε είναι αδύνατον κάποιος να πίστευε ότι θα μπορούσε να πουλήσει στην λιανική τέτοια ποσότητα όπλων.
Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να προορίζονταν για μεγάλο νησί της Ελλάδας με παράδοση στην οπλοκατοχή. Είναι το μοναδικό μέρος εντός Ελλάδας που σχετικά εύκολα θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην ντόπια αγορά, χωρίς πολλές ερωτήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διακινητές. Αλλά και πάλι πόσο πιθανό είναι να «παρκάρισαν» για μήνες (η τριώροφη πολυκατοικία είναι κλειστή εδώ και αρκετούς μήνες) για να μεταφερθούν εν συνεχεία εκεί;
Τελικά, το μόνο που δείχνει βέβαιο είναι ότι κάποιοι, κάτι ετοίμαζαν εντός Ελλάδας. Ή το ετοιμάζουν ακόμη. Κάτι πολύ χοντρό...


defencenet

Ο παλιάνθρωπος Καραμανλής άφησε την ΔΕΗ με 1 δις κέρδη, φτηνότερα τιμολόγια, υψηλότερη μισθοδοσία. Ευτυχώς ήρθαν οι σοσιαληστές και τα διόρθωσαν.



Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 όπου με βάση αυτά η ΔΕΗ από καθαρά κέρδη 558 εκ το 2010 παρουσιάζει ζημιές της τάξης των 149 εκ. €!

Επειδή όπως πάντα κάποιοι στις αναλύσεις τους στο πως και γιατί η ΔΕΗ έφτασε ως εδώ συνειδητά και σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια ή «ξεχνούν» να αναφέρουν μερικές από τις βασικές αιτίες ή τις βάζουν σε λάθος σειρά εμείς που ζούμε σε αυτή την επιχείρηση και την ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε την δική μας εξήγηση και θα παρουσιάσουμε μερικές από τις αιτίες που οι κύριοι που έχουν πάρει εργολαβία την απαξίωσή της ΔΕΗ με στημένες εκπομπές και δημοσιεύματα προκειμένου να ξεπουληθεί πιο εύκολα, συνειδητά αποκρύπτουν.

Μέχρι τώρα οι «αναλύσεις» κάποιων από τους κυρίους που παρακολουθούν την οικονομική πορεία της ΔΕΗ οπότε παρουσίαζε πτώση των κερδών ως υπεύθυνους γι αυτό συνήθως χρέωναν

α) τις ανίκανες Διοικήσεις που παρά τις Χ αυξήσεις των τιμολογίων τα έκαναν θάλασσα και

β) τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων

Σε σχέση με το δεύτερο φανταζόμαστε ότι τουλάχιστον τώρα μετά από την μείωση κατά
693εκ.€ των δαπανών μισθοδοσίας κατά τα τελευταία έτη δεν θα βρεθεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το πρώτο η κάθε Διοίκηση κρίνεται με βάση τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει κάθε φορά στα χέρια της αλλά και με βάση και μια σειρά άλλες παραμέτρους (τιμές καυσίμων – αποθέματα υδάτων – αυξήσεις τιμολογίων – αστάθμητοι παράγοντες κ.α.)

Εμείς σε σχέση με την κατάντια στην οποία έφτασε η επιχείρηση επιρρίπτουμε ευθύνες και στην Διοίκηση της ΔΕΗ που έχουν να κάνουν πιο πολύ με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πάγιου εξοπλισμού της επιχείρησης αλλά και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αποτέλεσμα (για να είμαστε αντικειμενικοί και λόγω έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού) οι εργολαβίες να συνεχίζονται αδιάκοπτα.

Ταυτοχρόνως, επιρρίπτουμε ευθύνες και στο ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει ή να σταματήσει μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις και πρακτικές της Πολιτείας σε βάρος της επιχείρησης.

Όμως χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να αποκρύψουμε την ευθύνη κανενός (και τις δικές μας όπου υπάρχουν) για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να μην αναφέρονται οι τελευταίες και πιο ασήμαντες αιτίες (συγκριτικά με άλλες) ως πρώτες όπως σκόπιμα και συνειδητά κάνουν κάποιοι επιτρέψτε μας πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που παίζουν κάθε φορά

Οι τιμές των καυσίμων
Τα αποθέματα υδάτων άρα και η δυνατότητα χρήσης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων και
Οι αστάθμητοι παράγοντες όπως π.χ. η βλάβη κάποιων λιγνιτικών σταθμών
να εντοπίσουμε τις αιτίες που κάποιοι αποκρύπτουν (γιατί βολεύονται) και που κατά την άποψή μας είναι οι κυριότερες.

Η ΔΕΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ

ΠΟΙΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ:

1. ΑΙΤΙΑ ΠΡΩΤΗ:

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη στην χώρα μας με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπάρχουν επενδυτές.

Επενδυτής σημαίνει βάζω τα λεφτά μου, δημιουργώ θέσεις εργασίας, παίρνω το Χ ρίσκο και βεβαίως λογικό και εύλογο είναι να προσδοκώ το Χ λογικό κέρδος. Εδώ στην ψωροκώσταινα (έτσι την κατάντησαν) δεν υπάρχουν τέτοιου είδους επενδυτές.

Εδώ ο «επενδυτής» έχει άλλη φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία του είναι πως με τα λιγότερα κεφάλαια και κυρίως χωρίς να πάρει κανένα απολύτως ρίσκο θα φουσκώσει τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς του.

Οι επενδυτές έμαθαν σ’ αυτή τη φιλοσοφία γιατί βρήκαν πρόθυμους αρκετούς από τους πολιτικούς.

Το πολιτικό σύστημα δούλεψε για αυτούς, αυτή είναι η αλήθεια.

Εδώ στην Ελλάδα ο επενδυτής είναι αεριτζής και κρατικοδίαιτος.

Με βάση αυτή την φιλοσοφία και την πρακτική έτσι και εδώ στη ΔΕΗ με άλλοθι το να ανοίξει η αγορά (λες και δεν έχει ανοίξει) η Κυβέρνηση και η ΡΑΕ έστησΑΝ τον κώδικα λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ιδιώτες να έχουν εξασφαλισμένα έσοδα και κανένα απολύτως ρίσκο. Και όλα αυτά βέβαια σε βάρος του κορόιδου που λέγεται ΔΕΗ.

Έτσι λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς με τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους τρίτων παραγώγων (κόστος παραγωγής +10%) μόνο το εννεάμηνο του 2011 ζημίωσε τη ΔΕΗ κατά 89 εκ. € έναντι 13 εκ. € το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2010!

Η εκτίμηση για το 2012 είναι ότι η ζημιά της ΔΕΗ θα ξεπεράσει τα 300 εκ !!!

Σε συνέχεια λοιπόν της κομπίνας με την αλχημεία στον τρόπο υπολογισμού της ΟΤΣ το πάρτι συνεχίζεται. Ας είναι καλά το κορόιδο η ΔΕΗ!

2. ΑΙΤΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ Η ΔΕΗ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ

Η ΔΕΗ σήμερα παράγει και εισάγει περίπου το 70% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα.

Η υποχρέωση όμως του τελευταίου καταφυγίου την ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να προμηθεύει το σύνολο των καταναλωτών. Μέχρι πριν από λίγους μήνες προμήθευε το 92% των καταναλωτών τώρα και μετά το κανόνι των αεριτζήδων της ENERGA και της HELLAS POWER σχεδόν το 100% !!

Όμως το γεγονός αυτό την ζημιώνει με εκατοντάδες € γιατί από τη μία αναγκάζεται να αγοράζει την ενέργεια τρίτων ακριβά (μιας και συνειδητά και για χατίρι τους την εμπόδισαν να αναπτυχθεί) και την ίδια ώρα να προμηθεύει τους καταναλωτές σε τιμές φθηνότερες από ότι αγόρασε μιας και τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα και δεν αντανακλούν το κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς.

3. ΑΙΤΙΑ ΤΡΙΤΗ:

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (ΕΦΚ) ΣΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΜΑΖΟΥΤ

Με αυτό τον φόρο η πολιτεία ήρθε να δώσει την χαριστική βολή στη ΔΕΗ μιας και είναι η μοναδική επιχείρηση που καίει μαζούτ και ντίζελ κυρίως στα ελληνικά νησιά .

Ο φόρος αυτός επιβάρυνε την επιχείρηση 150 εκ € κατ’ έτος.

Άλλο που δεν ήθελαν οι ιδιώτες ανταγωνιστές της!

4. ΑΙΤΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Φ.Α.

Και με αυτό τον φόρο που επιβλήθηκε μέσα στο 2011 (αλλά επειδή ζημιώνονταν και οι ιδιώτες γιατί αυξάνονταν η ΟΤΣ υπήρξε τροποποίηση) η ΔΕΗ ζημιώθηκε δεκάδες εκ.€!

5. ΑΙΤΙΑ ΠΕΜΠΤΗ:

Η ΛΗΣΤΕΙΑ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ) ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕ ΚΑΠΩΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ!!

Το γεγονός του ότι κατά τρόπο προκλητικό και ξεδιάντροπο η πολιτεία (ΡΑΕ και κυβέρνηση) με το πρόσχημα να ανοίξει η αγορά στη λιανική έκανε πλάτες αέρα και αβάντα σε αυτούς τους αεριτζήδες που

Χωρίς να βάλουν μία
Χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας
Χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως ρίσκο τους άφησε ανενόχλητους μπροστά στα μάτια της να κλέβουν από τη ΔΕΗ (χωρίς κανένα ανταγωνισμό γιατί η ΔΕΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει μιας και της είχαν δέσει τα χέρια) τους κερδοφόρους πελάτες της, ζημίωσε την επιχείρηση με εκατοντάδες εκ.€!!

201.000 καταναλωτές είχαν αρπάξει οι κύριοι αυτοί που τώρα βέβαια αφού αυτοί οι απατεώνες τους άφησαν σύξυλους φεσώνωντας τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ με 200 εκ.€ γύρισαν πίσω στη ΔΕΗ. Τη μοναδική φερέγγυα επιχείρηση.

6. ΑΙΤΙΑ ΕΚΤΗ:

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Πολύ καλά έκανε και το έδωσε η πολιτεία πάρα πολύ καλά.

Όμως το κόστος του μέχρι τώρα ποιος το επωμίσθηκε;

Η ΔΕΗ. Το κορόιδο η ΔΕΗ!

Η ΔΕΗ όμως δυστυχώς και αυτό είναι το έγκλημα της πολιτείας δεν είναι πλέον μονοπώλιο.

7. ΑΙΤΙΑ ΕΒΔΟΜΗ:

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ!

Το ελληνικό Δημόσιο μόνο χρωστά πάνω από 181 εκ. €!

Εδώ τίθεται το ερώτημα αν η ΔΕΗ ήταν στα χέρια των ιδιωτών (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε) θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

Όμως, πέρα από αυτό, πέρα από το τι χρωστά το Δημόσιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων ξεπερνά τα 839 εκ.€ και οι επισφαλείς απαιτήσεις τα 474 !!

8. ΑΙΤΙΑ ΟΓΔΟΗ:

Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥ

Το απαράδεκτο γεγονός που πρώτοι είχαμε το θάρρος να καταγγείλουμε από την πρώτη στιγμή της μετατροπής της ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα και της χρησιμοποίησης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας ως μέσο και μοχλό εκβιασμού της κοινωνίας, όπως είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει εκτός της τεράστιας ζημιάς στην εταιρική φήμη και εικόνα της Επιχείρησης και των εργαζομένων της έδωσε θανάσιμο κτύπημα και στα οικονομικά της.

Θανάσιμο κτύπημα γιατί εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι μαζί με το χαράτσι και γιατί επίσης χιλιάδες καταναλωτές προσέτρεξαν να κάνουν διακοπή ρεύματος σε σπίτια από τα οποία η ΔΕΗ εισέπραττε το πάγιο.

Η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ότι δεν πληρώνει τόσος κόσμος (γιατί δεν έχει να πληρώσει) έφτασε την Επιχείρηση στο σημείο να μην έχει ρευστό.

Η μήπως δεν είναι έτσι;

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Για όποιον θέλει να βλέπει όλη την εικόνα και όχι ότι τον βολεύει

για όποιον θέλει να ιεραρχήσει τις αιτίες και να τις κατατάξει στη σειρά κόστους – ζημιάς

αυτές είναι κάποιες από τις βασικότερες αιτίες που η Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού έφτασε – την έφτασαν – σε αυτό το κατάντημα.

ΥΚΩ

Και εάν κάποιος θέλει να λέγεται αντικειμενικός αυτά είναι που πρέπει να αναδείξει και όχι εάν πάνω στους λογαριασμούς γράφει ότι η ΥΚΩ κρατιούνται με βάση το Ν 2773 ενώ τυπικά αυτός έχει καταργηθεί.

Η ουσία είναι πρέπει να υπάρχουν ΥΚΩ ναι ή όχι;

Αυτή είναι η ουσία και όχι να κάνουμε ως πρώτο θέμα το ότι σε κάποιους λογαριασμούς η χρέωση ΥΚΩ είναι 213 €. Παραλείποντας να πούμε ότι όποιος έχει τέτοια χρέωση ανήκει στους 40.000 καταναλωτές από το σύνολο των 7.500.000 που καταναλώνουν πάνω από 4.000 KWH!

Για όποιον θέλει να αναδείξει σκάνδαλα να μερικά από τα σκάνδαλα σε βάρος της Εοιχείρησης του ελληνικού λαού και κατ’ επέκταση όλων μας.

ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ

Για όποιον θέλει να αναδείξει ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στους λογαριασμούς ας πέσει το μάτι του και στη χρέωση «τέλος υπέρ ΑΠΕ» που αυξήθηκε 2000 % σε ενάμιση χρόνο και από 0,30 € MWH έγινε 5,99!

Γιατί για αυτή την χρέωση δε μιλάνε κάποιοι;

Μήπως δεν είναι αυτή η χρέωση χαράτσι του κάθε φτωχού καταναλωτή για να έχουν εγγυημένες τιμές οι κύριοι με τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα; ή ότι ακουμπάει αυτούς δεν πρέπει να το ακουμπήσουμε εμείς;

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Όσο δε για τις αυξήσεις που απ’ αυτές δεν παίρνει σχεδόν τίποτα η ΔΕΗ, γιατί άραγε πρέπει να κτυπιέται αλύπητα Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού, ενώ τις αποφασίζει η ΡΑΕ και η Κυβέρνηση;

Μήπως δεν γνωρίζουν όσοι λυσσαλέα κτυπούν τη ΔΕΗ ότι η Επιχείρηση εξαιτίας όλων αυτών που γίνονται σε βάρος της αναγκάστηκε να ζητήσει αύξηση λόγω της μεταβολής του κόστους ενέργειας 8,3% και η πολιτεία (όχι γιατί την πήρε ο πόνος για τους καταναλωτές), αλλά για να χρεοκοπήσει η ΔΕΗ ενέκρινε μόνο 1,1%.

Δεν γνωρίζουν άραγε όσοι με μανία κτυπούν τη ΔΕΗ ότι από το 12,6% αύξηση στους λογαριασμούς μόνο το 1,1% πάει στη ΔΕΗ;

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Η ΓΕΝΟΠ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Εμείς από την πρώτη στιγμή παρ’ ότι γνωρίζαμε ότι εάν δεν αυξηθούν τα τιμολόγια η Επιχείρηση θα χρεοκοπήσει διαφωνήσαμε με κάθε αύξηση.

Απόδειξη της διαφωνίας μας οι δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις μας και οι ανακοινώσεις μας με ημερομηνία 20 και 30 Δεκέμβρη 2011.

Ο λόγος της διαφωνίας μας βεβαίως δεν είναι ότι δεν σεβόμαστε την Επιχείρηση που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε, και θέλουμε να καταρρεύσει αλλά γιατί ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστές δεν μπορούμε να δεχθούμε τα όσα απίστευτα και απαράδεκτα γίνονται πάνω στις πλάτες της ΔΕΗ να τα πληρώνει ο καταναλωτής.

Γι’ αυτό η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι: « Να σταματήσουν ΠΡΩΤΑ οι κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ και τότε να δούμε εάν χρειάζεται αύξηση που σίγουρο πλέον είναι ότι δεν θα χρειάζεται».

Βεβαίως επειδή όλα αυτά που γράφουμε είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που δεχόμαστε.

Όμως να γνωρίζουν όσοι προσπαθούν να απαξιώσουν,

Την τελευταία μεγάλη Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού,
Την μόνη φερέγγυα Επιχείρηση που χτίστηκε από το υστέρημά του,
Την Επιχείρηση που δίνει εργασία σε ένα κύκλο ανθρώπων που ξεπερνά τις 120.000,
Την μόνη Επιχείρηση που κάνει επενδύσεις και δίνει ανάπτυξη,
Την Επιχείρηση που χτίζει εργοστάσια με χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ότι όσες επιθέσεις κι αν μας κάνουν δεν θα τα καταφέρουν να μας λυγίσουν και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ.

Δεν θα τα καταφέρουν γιατί μπροστά τους θα βρεθούν οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο τους η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Υ.Γ.

Στις προκλητικές και ζημιογόνες συμπεριφορές απέναντι στη ΔΕΗ θα ήταν τεράστια παράλειψη να μην αναφέρουμε το απαράδεκτο γεγονός του ότι για να προχωρήσει ένα έργο της ΔΕΗ π.χ. ΑΛΙΒΕΡΙ η Επιχείρηση πρέπει να αναστενάξει ενώ εάν ο ενδιαφερόμενος είναι ιδιώτης γεννά και ο κόκορας

Όταν είναι ιδιώτης όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται ως δια μαγείας τι και αν είναι αρχαιολογικοί χώροι τι το ένα, τι το άλλο.

Επίσης παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφέρουμε την απαράδεκτη απόφαση (που δεν ήταν καν προϊόν διαβούλευσης) στο νόμο 4001 στο άρθρο 197 τελευταία στιγμή να περάσει διάταξη που δίνει στην εταιρεία ΑΤΕ τη δυνατότητα για τη μονάδα συμπαραγωγής που κατέχει να εντάσσεται στο σύστημα κατά προτεραιότητα και για το σύνολο της ισχύος της, χωρίς δυνατότητες ελέγχου των θερμικών φορτίων που πρέπει να εξυπηρετεί και με εγγυημένες τιμές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , έξω από κάθε πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

olympia.gr/

Από 4/4 αιτήσεις για πρόωρη σύνταξη καπνοπαραγωγών



E-mailΕκτύπωσηPDF
7kapnoD41DEΆνοιξε το πρόγραμμα για την πρόωρη συνταξιοδότηση των καπνοπαραγωγών, με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης ‐ φακέλων υποψηφιότητας να γίνεται από 4 Απριλίου έως και 5 Μαΐου. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος το ύψος της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στα 9.000.549 ευρώ, ενώ το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο φτάνει μέχρι τα 6.000 ευρώ και καταβάλλεται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.
Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο φτάνει μέχρι τα 6.000 ευρώ και καταβάλλεται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.
Α. Σκοπός και στόχοι του Μέτρου 113
Το Μέτρο στοχεύει στην ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών και συγκεκριμένα καπνοπαραγωγών, που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009, να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με το σύστημα της πρόωρης συνταξιοδότησης, στα πλαίσια εφαρμογή του Μέτρου 113, του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007‐2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ΠΑΑ).
Αποσκοπεί στην εξασφάλιση ενός ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος στον αποχωρούντα γεωργό, και ταυτόχρονα στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού μέσω μεταβίβασης της εκμετάλλευσής του σε έναν διάδοχο, νέο ηλικιακά γεωργό, ο οποίος θα αυξήσει το μέγεθος της εκμετάλλευσης που θα δημιουργηθεί.
Το Μέτρο 113 «Πρόωρη συνταξιοδότηση γεωργών και γεωργικών εργατών (ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ)» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ‐ Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο. Εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ‐Ανταγωνιστικότητα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ολόκληρη τη χώρα.
Β. Πιστώσεις – Χρηματοδότηση
Η Δημόσια Δαπάνη για την εφαρμογή του Μέτρου βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Το ύψος της δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται στα 9.000.549 ευρώ. Το μέτρο δεν έχει ιδιωτική συμμετοχή. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) σε ποσοστό 71,5% περίπου, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια Μη Σύγκλισης, μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους κατά 28,5% περίπου, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό σχήμα του Μέτρου.
Γ. Περίοδος υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης ‐ Φακέλων Υποψηφιότητας
Ως περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ‐ φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 4 Απριλίου 2012 έως και 5 Μαΐου 2012, σύμφωνα με τους όρους ‐ προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες που ακολουθούν. Η κατάθεση των εκτυπωμένων αιτήσεων και των δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 15 Μαΐου 2012.
Δ. Όροι – προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες ένταξης
1. Υποψήφιοι δικαιούχοι για ένταξη στο Μέτρο 113 – Κριτήρια Επιλεξιμότητας
Δικαιούχοι της ετήσιας ενίσχυσης του Μέτρου μπορούν να κριθούν οι μπορούν να κριθούν εκείνοι οι γεωργοί αρχηγοί της οικογενειακής εκμετάλλευσης, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Είναι γεννηθέντες από την 1η Μαΐου 1948 έως και την 1η Μαΐου 1951.
2) Έχουν ενεργοποιήσει εκτατικά δικαιώματα καπνού προερχόμενα από καπνό το έτος 2009.
3) Οι άμεσες ενισχύσεις τους μειώνονται από το 2010 σε σχέση με το έτος 2009, σύμφωνα με το άρθρο 135 του Καν. 73/2009.
4) Έχουν ασκήσει γεωργική δραστηριότητα τουλάχιστον 10 έτη πριν από το έτος της αποχώρησής τους.
5) Μεταβιβάζουν σε διάδοχο, την εκμετάλλευσή τους με τουλάχιστον 10ετή μίσθωση ή/και με πλήρη μεταβίβαση νομής και κυριότητας.
6) Σταματούν για πάντα την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας για εμπορικούς σκοπούς.
7) Εντάσσονται μέχρι και τις 31/12/2015 και κατ' ανώτατο όριο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους, με βάση την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους.
8) Δεν έχουν εγκριθεί για ενίσχυση από οποιοδήποτε άλλο Μέτρο του ΠΑΑ 2007 – 2013 που σαν προϋπόθεση επιλεξιμότητας απαιτεί γεωργική δραστηριότητα μετά την ένταξη σε αυτό.
9) Δικαιούνται τη στήριξη που προβλέπεται στο Άρθρο 135 του Κεφ. 4 του Καν. (ΕΚ) 73/19.01.2009.
10) Είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.
11) Είναι αρχηγοί της οικογενειακής εκμετάλλευσης
Εννοείται, ότι τα υποψήφια φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι άνω των 18, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας και εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.).
2. Μη επιλέξιμοι προς ένταξη υποψήφιοι δικαιούχοι – Κριτήρια αποκλεισμού
Δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι του παρόντος Μέτρου οι ακόλουθες κατηγορίες:
1) Έμμισθοι υπάλληλοι, μόνιμοι ή έκτατοι (Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Στρατιωτικοί, Ιδιωτικοί, κ.λπ.)
2) Ελεύθεροι επαγγελματίες, με εξαίρεση τους μικροεπαγγελματίες (π.χ. παντοπώλες, καφεπώλες, κουρείς, κλπ) μόνιμους κατοίκους δημοτικών διαμερισμάτων κάτω των 2.000 κατοίκων.
3) Συνταξιούχοι οιουδήποτε ασφαλιστικού ταμείου εσωτερικού ή εξωτερικού με εξαίρεση τους έμμεσα συνταξιοδοτούμενους καθώς και τους γεωργούς που παίρνουν σύνταξη (επίδομα) ως θύματα ή τραυματίες πολέμου και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις.
4) Όσοι έχουν ποσοστό μόνιμης αναπηρίας μεγαλύτερης του 67%.
6. Ύψος ενίσχυσης
1) Η ενίσχυση χορηγείται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις. Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για τον δικαιούχο ορίζεται μέχρι 6.000 ευρώ.
2) Σε περίπτωση μεταβίβασης μίας γεωργικής εκμετάλλευσης από περισσότερους του ενός αποχωρούντες γεωργούς, η συνολική στήριξη που χορηγείται για πρόωρη συνταξιοδότηση περιορίζεται στο ανωτέρω ποσό των 6.000 ευρώ, και μοιράζεται στους αποχωρούντες δικαιούχους ανάλογα με ποσοστά ιδιοκτησίας επί της εκμετάλλευσης που μεταβιβάστηκε.
3) Επειδή η χορήγηση της ετήσιας αποζημίωσης («πρόωρη σύνταξη») στους δικαιούχους σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται ως συνταξιοδοτική παροχή, δεν αποτελεί λόγο στέρησης ή αναστολής των προϋποθέσεων για την απόκτηση δικαιώματος σύνταξης από τον ΟΓΑ. Κατά τη διάρκεια παραμονής των δικαιούχων στο πρόγραμμα και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους, οι δικαιούχοι λογίζονται σαν «ενεργοί αγρότες» όσον αφορά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο πρόγραμμα.
Βρείτε εδώ ολόκληρη τα σχετικά έγγραφα:


agronews.gr

Ι. Τζαμτζής: "Όχι" στη δημιουργία στρατοπέδου λαθρομεταναστών στη Σκύδρα


E-mailΕκτύπωσηPDF

 κλικ για μεγέθυνση
ʽʼΤο Στρατόπεδο της Σκύδρας είναι εντός του οικιστικού ιστού της πόλεως και γι αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει Στρατόπεδο συγκέντρωσης-φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Αυτό πρέπει να είναι το κυρίαρχο επιχείρημα μας.
Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου μας, πρέπει να λέει  ξεκάθαρα όχι στην δημιουργία του στρατοπέδου και χωρίς αναφορές ʽʼνα δούμε αν είναι καλοί ή κακοί  λαθρομετανάστες, λαθρέμποροι ή εργάτεςʼʼ.
Αυτό τόνισε ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, μιλώντας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, την Παρασκευή 30/3/2012.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σκύδρας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ζήτησε από την Τετάρτη 28/3/2012, άμεσα να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας το θέμα δημιουργίας στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην Σκύδρα και να υπάρξει συντονισμός στις ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ο κ. Τζαμτζής τόσο στην επιστολή του , όσο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θύμισε στον κ. Χοίδη και τους Συμβούλους της πλειοψηφίας,  ότι στις 11/1/2011 ένα χρονο πριν,με επιστολή, τους ενημέρωσαν για την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει Στρατόπεδο για τους λαθρομετανάστες στην Σκύδρα και ζητούσαν
α) να συζητηθεί το θύμα στο Δημοτικό Σύμβουλοι και
β) να ζητήσει ο Δήμος Σκύδρας την παραχώρηση του στρατοπέδου από το Υπουργείο Εθνικές Άμυνας στον Δήμο Σκύδρας.
Συζήτηση έγινε, άλλα ως συνήθως γίνεται ο κ. Χοίδης όχι μόνο δεν άκουσε, αλλά διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον κ. Τζαμτζή και τους συμβούλους της Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ότι είχε διαβεβαίωση από την κ. Τζάκρη και άλλους παράγοντες ότι δεν υφίσταται θέμα.
Ούτε βέβαια ζήτησαν την παραχώρηση του στρατοπέδου στον Δήμο Σκύδρας.
Τις ίδιες ʽʼδιαβεβαιώσειςʼʼ έδωσε και τώρα ο κ. Χοίδης, λέγοντας ότι του είπε ο κ. Χρυσοχοίδης ότι ʽʼδεν υπάρχει λίστα στρατοπέδων, άρα δεν υπαρχή θέμαʼʼ.
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Χοίδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τζαμτζή και άλλων Δημοτικών Συμβούλων.
Ο κ. Τζαμτζής είπε ότι ʽʼείναι αν μη τι άλλο αφελή αυτά που είπε ο Δήμαρχος, διότι αν δεν υπήρχε λίστα γιατί κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις οι Περιφέρειες που έχουν στην περιοχή τους στρατόπεδα που προορίζονται να γίνουν στρατόπεδα λαθρομεταναστών;ʼʼ
Τέλος ο κ. Τζαμτζής τόνισε, ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει για την περιοχή με το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών, αλλά με την πραγματική αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ;
Ακόμη ο κ. Τζαμτζής μιλώντας προ ημερησίας διατάξεως αναφέρθηκε στις διάφορες πληροφορίες και διαρροές  ʽʼπου μιλούνʼʼ για επικείμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σκύδρας αλλά και του Κέντρου Υγείας Σκύδρας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Σκύδρα και ζήτησε ο Δήμος να αντιδράσει.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενη στο Ειρηνοδικείο  είπε ότι οι Δικηγόροι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενώ ο Δήμαρχος δεν απάντησε ξεκάθαρα για τις ενέργειες του σχετικά με το Κέντρο Υγείας.

ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ 515.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Τέλος,  ο κ. Τζαμτζής ζήτησε, να πληροφορήσει ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν πληρώνει ο Δήμος τις οφειλές του, ύψους  πεντακοσίων δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (515.000 ευρώ) προς τον Σύνδεσμο Διαδημοτικής Συνεργασίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Ενότητας,  που παραλάμβανε και διαχειρίζεται τα σκουπίδι του Δήμου Σκύδρας τονίζοντας ότι αν σταματήσουν να παίρνουν τα σκορπίδια λόγω του χρέους , αυτό θα δημιουργήσει τεράστιε προβλήτα στους πολίτες του Δήμου Σκύδρας.
Ο κ. Τζαμτζής κατ επανάληψη έχει καταγγείλει το κ. Χοίδη ότι έκρυβε προεκλογικά την αλήθεια από τους πολίτες της Σκύδρας  για τα πραγματικά χρέη του Δήμου Σκύδρας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου