Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σχόλια για τον Γιώργο Παπανδρέου και αιχμές για τις μπίζνες Αντρίκου



Δημοσίευμα της ελβετικής “La Liberte” αποκαλύπτει τις δραστηριότητες της ΜΚΟ που ανήκει στον Αντρίκο Παπανδρέου.

Σχόλια για τον Γιώργο Παπανδρέου και αιχμές για τις μπίζνες Αντρίκου
Το κουβάρι της ελληνικής -συντεταγμένης ή μη- χρεωκοπίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν πλέον το παιγνίδι είχε κριθεί για τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Όλα έδειχναν ότι σύρθηκε σε ταπεινωτικές εκλογές με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένη ρητορική από τον άμεσο αντίπαλό του, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι συνθήκες πόλωσης και η δυσοσμία σκανδάλων που κατασκευάσθηκαν για να κατηγορήσουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ίσως σκόπιμα, λένε πολιτικοί παρατηρητές σήμερα.
Στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2009, όταν η χώρα οδηγείτο για εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόταν στη δίνη προβλημάτων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριοενεπλάκη σε μία αγοραπωλησία CDS (ασφαλίστρων κινδύνου) από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40 εκατ. δολάρια μεν, αλλά θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου, ο τέως πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενήργησε ως έμμισθος μεσίτης ξένων συμφερόντων σε υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω μιας μυστηριώδους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα στην Ελβετία.

Ο «σύμβουλος» κ. Θ. Μαργέλος

Αποστολή αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην οποία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Παπανδρέου υποτίθεται ότι είναι οι δράσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» και την κλιματική αλλαγή! «Καθόλου τυχαίο για τον ΓΑΠ» θα σκεφτόταν κάποιος. Το πράγμα αρχίζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στην υπόθεση υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Αντρίκο Παπανδρέου, το στέλεχος του Δ.Ν.Τ. κ. Μιράντα Ξαφά και τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι κ. Θ. Μαργέλο. Μια ωραία ατμόσφαιρα!
Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Μάιο έχουν δημοσιοποιηθεί αιτιάσεις εις βάρος του πρωθυπουργού από πολιτικά πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας που τού αποδίδουν το ρόλο του «έμμεσου διαπραγματευτή» (ή αλλοιώς του «έμμεσου broker»).
Όσον αφορά στον κ. Θεόδωρο Μαργέλο, είναι ο άνθρωπος που προεδρεύει μιας εταιρείας «συμβούλων» (στην οποία συμμετέχουν επίσης το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά και ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αντρίκος Α. Παπανδρέου).
Τις επόμενες ημέρες θα σκιαγραφήσουμε το προφίλ του καθηγητού κ. Αντρίκου Α. Παπανδρέου, του αγαπημένου «βενιαμίν» της κ. Μαργαρίτας Τσαντ – Παπανδρέου.
Ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου ακολουθεί πιο αθόρυβο δρόμο από τον μεγαλύτερό του, τον διανοούμενο κ. Νίκο Παπανδρέου, αλλά και από τον πρεσβύτερο όλων, τον πρωθυπουργό. Οι δραστηριότητές του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές διότι δεν έχουν απασχολήσει τον Τύπο και ποτέ άλλωστε δεν ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ ώστε να προβάλλουν τα ταλέντα και τις απόψεις του νεώτερου γιου του Ανδρέα.
Προς το παρόν, ας δούμε ένα δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας που δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα. Η κεντροαριστερή εφημερίδα “La Liberte” αποκάλυψε στα μέσα Αυγούστου τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο: «Ελληνική σαλάτα δίπλα στη λίμνη Λεμάν» πάνω από μια τεράστια φωτογραφία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Το δημοσίευμα

Η εφημερίδα γράφει τα ακόλουθα:
«Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «Ενεργειακή Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία». Εγκαταστήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης, της γαλάζιας Λεμάν. Διορίστε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια ιδέα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο “I4cense”, που έχει έδρα στη Μόρζ, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και τον κυβερνοχώρο.
Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιώτης Καμμένος (σ.σ. ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν είχε ανεξαρτητοποιηθεί), ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση: «Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και της Siemens (σ.σ.: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων)». Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.

Δομή αδιαφανής

Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Βώντ, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες». Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Μορζ. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας “H&B Law” χρησιμεύει ως έδρα της “I4cense”.
Ο δικηγόρος κ. Μαρκ Χασλέρ συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. «Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο Δ.Σ. της αδιαφανούς δομής: Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του κ. Μαριάνθη Αλεξίου.
Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Ανδρέα Παπανδρέου. 
Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου;
Το I4cense είναι μια “δεξαμενή σκέψης” γνωστή στην Ελλάδα και μερικοί από τους εμπειρογνώμονές μας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε συνέδρια τους», βεβαιώνει η κ. Σαμπίνα Παρίς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας Τύπου της BEI. Η οποία διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει την ακριβή νομική φύση αυτής της δομής. Είπε ακόμη ότι εκπλήσσεται μαθαίνοντας για την ύπαρξη της έδρας του σωματείου στην Ελβετία, καθώς και τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων.

Ένας ειλικρινής ακαδημαϊκός

«Η BEI δεν έχει συμβάλει οικονομικά στην οργάνωση του φόρουμ το 2010» επιμένει η κ. Παρίς. «Η μόνη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των εκπροσώπων του “I4cense” ήταν η συμμετοχή σε συναντήσεις όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν παρόντες κατά τη δημιουργία του φόρουμ». Με άλλα λόγια, το “I4cense” δεν έχει χρησιμοποιήσει διαφημιστικό γραφείο για τη διοργάνωση.
Είναι η εταιρεία “C&C International”, η οποία ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Στο γραφείο για τον Συντονισμό των γεγονότων της ΒΕΙ, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του σωματείου εκπλήσσουν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα φημισμένος ακαδημαϊκός τίμιος και σοβαρός.” Τη γνώμη συμμερίζονται ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Γενεύη, «ο κ. Παπανδρέου είναι ένας σεβαστός περιβαλλοντικός οικονομολόγος».
Ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος πιστοποιεί τη σοβαρότητα της “I4cense:”. Οι δεσμοί μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Και στην ιστοσελίδα τους βρίσκεται μια λίστα του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο κ. Τζέφρυ Ζακς (Jeffrey Sachs) του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μεταξύ των χορηγών περιλαμβάνεται η «Financial Times». Ο κ. Παπαρσένος, επιβεβαιώνει ότι το σωματείο δεν έχει λάβει ούτε μια δεκάρα από την ελληνική κυβέρνηση. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι το τελευταίο σκοπεύει να αποδείξει την διαφάνεια. Έκανε την καταπολέμηση της διαφθοράς, γάγγραινα της εθνικής οικονομίας και παράγοντα της κρίσης, την κινητήρια δύναμη της.
Η Διεθνής Διαφάνεια σημείωσε το περασμένο Μάρτιο ότι οι υποθέσεις διαφθοράς πέρασαν από 13,4% το 2009 σε 10,4% το 2010.

Αποσιωπημένη υπόθεση

Ακόμα, η νέα αυτή υπόθεση δεν εκπλήσσει τους Έλληνες. Ακόμη και αν αποσιωπηθεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των ομάδων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για να ανησυχήσουν την κυβέρνηση», σημείωσε ένας δημοσιογράφος. «Μόνο τα μικρά ραδιόφωνα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μιλάνε γι’ αυτό». Εν τω μεταξύ, ένας διδακτορικός φοιτητής έκανε την παρατήρηση ότι «όλοι οι πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία».
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ακόμη σε πολλά εκκρεμή ζητήματα. Ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ σημειώνει ότι ο (τότε) πρωθυπουργός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα), θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το πλαίσιο: «Τι ποσά το I4cense έλαβε από το Ελληνικό κράτος; Πώς είναι δυνατόν να επιδοτεί μια μη-Ελληνική και με έδρα την Ελβετία ΜΚΟ;».
Αυτά για να αρχίσουμε τη βασική προσέγγιση της πιο σκοτεινής συνωμοσίας εις βάρος του ελληνικού λαού…

 Newsbomb.gr.

Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ειδικές αποστολές του στην Αθήνα



Τζον Κυριακού.Ο πρώην αρχιπράκτορας της CIA, που αποκάλυψε τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο, μιλάει για τις ειδικές αποστολές του στην Αθήνα, που είχαν σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη τρομοκρατών
Συνέντευξη στον Μιχάλη Ιγνατίου...
Η οργάνωση «17 Ν» δεν έχει εξαρθρωθεί, ενώ και τα μέλη του «ΕΛΑ» είναι ακόμα ελεύθερα. Ο ισχυρισμός ανήκει στον πρώην πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος είχε σταλεί από την ηγεσία της υπηρεσίας στην Αθήνα μαζί με άλλους συναδέλφους του, έχοντας ως αποκλειστική αποστολή το κυνηγητό και τη σύλληψη των Ελλήνων τρομοκρατών.

Ο Κυριάκου έγινε γνωστός στην Αμερική όταν κατήγγειλε μέσω του δικτύου ABC News τα βασανιστήρια -ειδικά τον εικονικό πνιγμό- που εφαρμόστηκαν εναντίον κρατουμένων στις απάνθρωπες φυλακές του Γκουντάναμο. Ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σύλληψης του Αμπου Ζουμπάιντα, στελέχους της «Αλ Κάιντα» στο Πακιστάν και γνώριζε τους τρόπους με τους οποίους η CIA και οι άλλες υπηρεσίες εξανάγκαζαν τους συλληφθέντες να ομολογήσουν. Στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο Κυριάκου, που έλκει την καταγωγή του από τη Ρόδο, δηλώνει ότι το 2002 η ΕΛ.ΑΣ δεν συνέλαβε όλα τα μέλη της «17 Ν», ενώ αναφορικά με τον «ΕΛΑ» υποστηρίζει ότι «η ηγεσία είναι γνωστή και δικάστηκε, αλλά τα χαμηλότερης βαθμίδας μέλη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».

Στο 4ο κεφάλαιο του βιβλίου σας μιλάτε για την ανάγνωση των ελληνικών φακέλων και κάνετε λόγο για ένα «ιδιαίτερα σοκαριστικό επεισόδιο». Επίσης αναφέρετε το σχόλιο ενός συναδέλφου σας ότι όλοι μένουν άφωνοι όταν διαβάζουν τους ελληνικούς φακέλους. Τι είναι αυτό που σας προκάλεσε σοκ; Ποιος σας έδωσε αυτές τις πληροφορίες, η πρεσβεία ή η CIA; 

Αυτό που μου προκάλεσε σοκ διαβάζοντας τους φακέλους για την Ελλάδα ήταν το βάθος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη φάση της καριέρας μου είχα ακούσει μόνο για τη «17 Νοέμβρη» και τον «ΕΛΑ». Δεν είχα ακούσει ποτέ για το Κίνημα της «20ής Οκτώβρη», της «1ης Μάη», την «Αντικρατική Πάλη» ή κάποια από τις άλλες, μικρότερες ομάδες. Και δεν είχα ακούσει ποτέ τις φήμες και τις κατηγορίες ότι όλοι, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι την Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν αναμεμιγμένοι. Αυτό ήταν κάτι πολύ διαφορετικό απ' ό,τι συνέβαινε σε άλλες χώρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα κομμουνιστικής τρομοκρατίας, επειδή ο πληθυσμός αυτών των χωρών ήταν στην πλειοψηφία του εναντίον της τρομοκρατίας. Δεν ίσχυε το ίδιο στην περίπτωση του ελληνικού κοινού, τουλάχιστον μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Πολλοί Ελληνες πίστευαν τότε ότι η «17 Νοέμβρη» μαχόταν για τον «απλό άνθρωπο» και έκανε επιθέσεις εναντίον των εχθρών της Ελλάδας - τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την Τουρκία και τους υποστηρικτές της χούντας. Η αλήθεια ήταν ότι η «17 Νοέμβρη» ήταν απλώς μια δολοφονική εγκληματική οργάνωση και τα εγκλήματά της ήταν εναντίον του ελληνικού λαού. Επιπροσθέτως, άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν σημειώσει επιτυχίες εναντίον των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες», η «Action Directe» (Αμεση Δράση), η «Μπάαντερ Μάινχοφ» και άλλες. Οι πληροφορίες που περιείχαν οι ελληνικοί φάκελοι ήταν αυτό που αποκαλούμε «all source information» (ενημέρωση από κάθε πηγή). Οι πληροφορίες έρχονταν από παντού.

Μπορείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει ότι ήταν αναμεμειγμένοι το ΠΑΣΟΚ και η Ορθόδοξη Εκκλησία;

Δεν εννοούσα ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν αναμεμειγμένοι. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι έγραφαν ή έπαιρναν τηλέφωνο αναπαράγοντας φήμες, και ότι ΟΛΟΙ είχαν κατηγορηθεί κάποια στιγμή. Κάποτε είχα έναν πληροφοριοδότη που μου είπε ότι η «17 Νοέμβρη» ήταν μια τρόικα υπό τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Ζακ Κουστό και τον Κώστα Σημίτη...

Κατά τη γνώμη σας, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε όλα τα μέλη της «17Ν», του «ΕΛΑ» και των άλλων οργανώσεων;

Πιστεύω ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν συνέλαβε όλα τα μέλη της «17 Νοέμβρη» το 2002. Ακόμη δεν έχουμε ιδέα για το ποιος δολοφόνησε τον Αμερικανό πλοίαρχο Τζορτζ Τσάντες και τον οδηγό του Νικ Βελούτσο. Ηταν ένα φρικτό έγκλημα, εν ψυχρώ, που διεπράχθη κάτω από το φως του ήλιου και κανείς δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Επίσης δεν ξέρουμε την ταυτότητα της «Αννας», της γυναίκας που κρατούσε τσίλιες στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς και που ήταν επίσης παρούσα στη δολοφονία του Ευάγγελου Μάλλιου. Ακόμη κι αν αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την οργάνωση τα πρώτα χρόνια ύπαρξής της, και πάλι πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Ο «ΕΛΑ», είχε, πιστεύω, δεκάδες μέλη. Ερχονταν και έφευγαν κατά τη διάρκεια των ετών, συμμετείχαν σε άλλες οργανώσεις, τις εγκατέλειπαν, επέστρεφαν αργότερα. Κάποιοι ίσως ήταν ξένοι. Πιστεύω ότι έχουμε γδάρει μόνο λίγο την επιφάνεια του «ΕΛΑ». Και είναι κρίμα που ακόμη και τα μέλη του «ΕΛΑ» που έχουν ταυτοποιηθεί, όπως ο Χρήστος Τσιγαρίδας, δεν πλήρωσαν το τίμημα των εγκλημάτων τους.

Οπότε λέτε ότι τα μέλη του «ΕΛΑ» είναι ακόμη ελεύθερα, σωστά;

Πιστεύω ότι μέλη του «ΕΛΑ» είναι ακόμη ελεύθερα. Πιστεύω ότι η ηγεσία είναι γνωστή και δικάστηκε, αλλά τα χαμηλότερης βαθμίδας μέλη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Συνεργάζονταν η «17Ν» κι οι άλλες οργανώσεις με ξένες οργανώσεις; 

Πάντα πίστευα ότι η «17Ν» και ο «ΕΛΑ» συνεργάζονταν με ξένες ομάδες Συγκεκριμένα, ο Τσιγαρίδας συνεργαζόταν με τον Κάρλος το Τσακάλι. Υπάρχουν κι άλλες αποδείξεις ότι ο ΕΛΑ συνεργαζόταν με αραβικές οργανώσεις κατά καιρούς. Οι αποδείξεις, από την άλλη, για δεσμούς της «17Ν» με ξένες ομάδες δεν είναι τόσο ξεκάθαρες. Μάρτυρες είχαν πει ότι Αραβες ήταν αυτοί που είχαν τοποθετήσει τη βόμβα που σκότωσε τον Αμερικανό λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ το 1991, αλλά ποτέ δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία. Τίποτα σχετικό δεν ειπώθηκε στη δίκη, κι έτσι δεν είμαι ακόμα βέβαιος ότι η «17Ν» συνεργαζόταν με ξένες ομάδες.

Γιατί έθαψαν τα έγγραφα-Η τρομοκρατία και τα στοιχεία... για την Αποστασία 

Την τριετία 1998-2000 ομάδες ερευνητών στην Ουάσιγκτον κατάφεραν για πρώτη φορά να φτάσουν κοντά στον αποχαρακτηρισμό εγγράφων που είχαν αποσταλεί από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον από τον Ιανουάριο του 1965 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Στόχευαν ειδικά στα έγγραφα του Σεπτεμβρίου του 1965, επειδή είχαν βάσιμες πληροφορίες ότι «αναφέρονταν ονόματα και ποσά» όπως τους είχε διαβεβαιώσει μία πηγή τους. Οι ερευνητές αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες.

Η «μάχη» αυτή έληξε ως εξής: Υστερα από απόρρητο σημείωμα του διπλωμάτη Τόμας Μίλερ, ο οποίος προειδοποιούσε ότι μερικοί πολιτικοί είναι ακόμα ζωντανοί, ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η CIA απέρριψαν τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, εσείς και ο Κόφερ Μπλακ, διευθυντής της αντιτρομοκρατικής της CIA, σχεδιάζατε να συναντηθείτε με την τότε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Κοντολίζα Ράις, για μια κουβέντα σχετικά με την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Τι είχατε σχεδιάσει με τον Κόφερ να συζητήσετε με τη μετέπειτα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ;

Ο Κόφερ Μπλακ, διευθυντής του Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας της CIA και εγώ θα συναντούσαμε τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Το Εθνικό Τυπογραφείο θα έδινε στη δημοσιότητα έναν τόμο με τηλεγραφήματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα και του υπουργείου Εξωτερικών την περίοδο 1947 ως το 1969. Δεν είχαμε αντιρρήσεις για τη δημοσίευση του μεγαλύτερου μέρους των τηλεγραφημάτων, πιστεύαμε όμως ότι μερικά παρέμειναν ευαίσθητα και πως η αποκάλυψή τους ίσως έθετε σε κίνδυνο τη ζωή ορισμένων ανθρώπων. Θυμηθείτε πως η 17Ν συνέχιζε τις δολοφονίες εκείνη την εποχή και δεν θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο κάποιους από τους ανθρώπους (contacts) της πρεσβείας.

Ποια ήταν η θέση των μελών της ελληνικής κυβέρνησης για την επιμονή και τις προσπάθειες των Αμερικανών για να αποκαλυφθεί ποιοι αποτελούσαν τη «17Ν»; 

Από προσωπική εμπειρία θα πω ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν πολύ συνεργάσιμη στην έρευνα για τη «17 Νοέμβρη». Οταν εργαζόμουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη λάμβανε το ζήτημα της τρομοκρατίας πολύ σοβαρά. Το είδαμε αυτό ειδικά στην προσήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ανακάλυψη και τη διάλυση της «17Ν». Ολοι οι Ελληνες με τους οποίους συνεργαζόμουν ήταν προσηλωμένοι στην ομαδική εργασία και στο να κάνουν το σωστό. Πολλοί ένιωθαν ότι μια αποτυχία να συλληφθεί η «17 Νοέμβρη» θα αντιμετωπιζόταν ως αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας, και ήταν αποφασισμένοι να εξαρθρώσουν αυτήν την εγκληματική οργάνωση. Τώρα, ορισμένες φορές είχαμε διαφωνίες με τους Ελληνες φίλους μας, αλλά αυτές οι διαφωνίες σχετίζονταν πάντοτε με τη διαδικασία και ποτέ με την ουσία. Ολοι θέλαμε το ίδιο πράγμα στο τέλος.

Για τη «νέα γενιά»-Εγκληματική και όχι πολιτική η φύση τους

Ποια είναι η γνώμη σας για τις πιο πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα; Πρόκειται για «νέα γενιά» τρομοκρατών ή είναι μέρος της παλιάς; 

Είμαι πολύ στενοχωρημένος με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει επτά δεκαετίες βίας και ξέρει πως η βία ποτέ δεν οδηγεί σε θετική αλλαγή. Σε μία δημοκρατία υπάρχουν νόμιμοι τρόποι για να αλλάξουν οι πολίτες μία κυβέρνηση και την εθνική τους πολιτική. Η διάπραξη φόνων στους δρόμους δεν είναι ένας από αυτούς τους τρόπους. Πιστεύω πως πρόκειται για μια νέα γενιά τρομοκρατών που προέρχονται από το κίνημα των αναρχικών. Ομως, όπως και η παλιά γενιά, η φύση τους είναι εγκληματική κι όχι πολιτική. Λένε πως οι πράξεις τους είναι πολιτικές, όμως θα στοιχημάτιζα πως κανένας τους δεν έχει διαβάσει ποτέ Μαρξ ή Ενγκελς ή Τρότσκι. Και κανένας τους δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις σχολές αναρχικών. Δεν έχουν γνώσεις πολιτικής θεωρίας. Πιστεύουν πως αν σπάσουν τα παράθυρα μιας επιχείρησης, αν ρίξουν μια βόμβα Μολότοφ και γράψουν το γράμμα «Α» μέσα σ’ έναν κύκλο, έχουν γίνουν αυτομάτως αναρχικοί. Για να επιστρέψουμε στις πρόσφατες δολοφονίες, πιστεύω πως πρόκειται για εγκληματικές πράξεις κι όχι πολιτικές. Πρόκειται για άσκοπες δολοφονίες και οι Ελληνες δεν θα το ανεχθούν.

Ορισμένοι Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός της CIA Τζιμ Γούλσεϊ, επέμεναν ότι Ελληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή πολιτικοί ήταν αναμεμιγμένοι στη «17Ν». 

Πίστευα ότι ο Τζιμ Γούλσεϊ διέπραττε μεγάλο λάθος όταν έκανε εκείνη τη δήλωση. Δεν υπήρχε ποτέ απτή απόδειξη ότι οποιοσδήποτε από την ελληνική κυβέρνηση είχε σχέσεις με τη «17 Ν». Κάποιες περιστασιακές ενδείξεις μάς είχαν κάνει να πιστεύουμε ότι ορισμένοι Ελληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν ίσως «λιγότερο εναντίον της 17 Νοέμβρη» απ' ό,τι άλλοι. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ μια σοβαρή πληροφορία που να υπεδείκνυε ότι υπήρχε συνωμοσία μεταξύ κυβέρνησης και «17 Νοέμβρη». Πιστεύω ότι ο Γούλσεϊ είχε κακή πληροφόρηση όταν έκανε τη δήλωσή του.

Οι έρευνες-Ξέραμε για Γιωτόπουλο, όχι για Οικονόμου

Κάνετε αναφορά στο βιβλίο σας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε τη συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αργότερα αποφάσισαν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ, τι άλλαξε;

Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι εκείνη την εποχή, στα τέλη του 1999, η ελληνική κυβέρνηση είχε αντιρρήσεις σχετικά με αρκετά σημεία της αντιτρομοκρατικής συμφωνίας, επειδή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης πίστευε πως αυτά τα σημεία θα έπλητταν την ελληνική κυριαρχία. Θυμάμαι πως η υπουργός Εξωτερικών, Ολμπράιτ, ήταν πολύ αναστατωμένη με αυτήν την εξέλιξη, όπως ήταν και ο πρεσβευτής Νίκολας Μπερνς. Ομως ο Λευκός Οίκος έδειξε υπομονή και προσπάθησε να καθησυχάσει τους ελληνικούς φόβους. Ημασταν αισιόδοξοι ότι η καθυστέρηση θα ήταν μικρή και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπέγραφε τη συμφωνία, όπως κι έκανε λίγο αργότερα.

Ξέρατε τα μέλη της «17Ν»;

Ξέραμε τα μισά από τα μέλη της. Ξέραμε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, δεν ξέραμε όμως το όνομα που χρησιμοποιούσε στην οργάνωση, το «Μιχάλης Οικονόμου». Ξέραμε επίσης αρκετούς από τους υπόλοιπους, τα παλαιότερα μέλη. Μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζαμε ήταν ότι είχαμε τόσες πληροφορίες, που ήταν δύσκολο τελικά να ξεχωρίσουμε ποιοι ανήκαν στη «17Ν» και ποιοι στον «ΕΛΑ». Πολλές από τις πληροφορίες ήταν αντιφατικές. Δεν ξέραμε επίσης και πολλά από τα νεότερα μέλη της «17Ν».

Είναι κάποια από αυτά τα νεότερα μέλη ακόμα ελευθέρα; ΄Η έχουν αφομοιωθεί σε άλλες οργανώσεις; 

Πιστεύω πως τα νεότερα μέλη είναι ακόμα ελεύθερα. Τώρα είναι μάλλον 30 με 40 χρόνων. Οι νεότερες οργανώσεις ακολουθούν διαφορετικές τακτικές και πιστεύω πως τα νεότερα μέλη έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ηταν οι συλλήψεις έκπληξη για τη CIA;

Οι συλλήψεις ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τη CIA. Οι πρώτες αναφορές που λάβαμε ήταν από τον ελληνικό Τύπο. Οταν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε βρει τη γιάφκα της «17Ν» και είχε αρχίσει τις συλλήψεις, άνθρωποι έξω από τη CIA χοροπηδούσαν πάνω - κάτω από τη χαρά τους, φώναζαν και επευφημούσαν. Αμέσως στάλθηκαν συγχαρητήρια μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση. Ηταν μια ευτυχισμένη μέρα για όλους μας.

Γιατί ήταν τόσο καταλυτική η δολοφονία Μπακογιάννη στην αλλαγή της ελληνικής κοινής γνώμης;

Ο Μπακογιάννης ήταν ένας πολύ κακός στόχος για τη «17 Νοέμβρη». Ηταν δημοφιλής ως άτομο σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα από τις κομματικές γραμμές. Ηταν εναντίον της χούντας. Η δολοφονία του σηματοδότησε την αλλαγή της ελληνικής κοινής γνώμης για τη «17 Νοέμβρη». Ο ελληνικός λαός ήταν οργισμένος με τον φόνο και το έλεγε στα μέσα ενημέρωσης.


Planet-Greece

Η “άβολη” αλήθεια για τη χρεοκοπία



Το παρασκήνιο του χθεσινού Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες, ήταν αρκούντως διδακτικό, στα όρια του αποκαλυπτικού για το τι πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.
Μερικές μόλις ώρες μετά την παραδοχή του Πολ Τόμσεν ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας έχουν διολισθήσει σε απρόσμενα αρνητικές ατραπούς μετά τη Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, δηλαδή επί ημερών της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία οι ίδιες οι Βρυξέλλες απαίτησαν, επέβαλαν και στηρίζουν, η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έδωσε νέα παράταση, περίπου 20 ημερών, στην οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI.
Μιας διαδικασίας που συνδέεται ευθέως με τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ. Δηλαδή για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Δηλαδή, για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Αθήνας, που μετά βεβαιότητας θα συμπαρασύρει συνολικά την ευρωζώνη, με διαστάσεις μιας νέας «Lehman Brothers».
Η… μη βιασύνη της Ευρώπης, κυρίως της Γερμανίας που ουσιαστικά επηρεάζει καταλυτικά τις εξελίξεις, αποδεικνύει ότι η διαχείριση του ελληνικού προβλήματος δεν είναι δημοσιονομική. Είναι βαθιά πολιτική. Εφόσον  η Ευρώπη εναγκαλιστεί την πολιτική απόφαση να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όσα hedge funds και αν αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις για το PSI, όσοι κερδοσκόποι κι αν προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν τα CDS, «αίμα» δεν πρόκειται να χυθεί.
Η Ευρώπη φαίνεται να έχει καταλήξει σε αυτή την πολιτική απόφαση. Να διατηρήσει την Ελλάδα στους κόλπους της ευρωζώνης. Όχι στη βάση κάποιας… φιλανθρωπικής προσέγγισης, αλλά επειδή, σε πείσμα των περισπούδαστων αναλύσεων ότι η Ευρώπη «είναι έτοιμη» να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας κατάρρευσης της Αθήνας, στην πραγματικότητα… δεν είναι. Ούτε πρόκειται να προετοιμαστεί ποτέ καταλλήλως.
Για τον πολύ απλό λόγο, ότι όπως έδειξε και η υπόθεση της «Lehman Brothers», κανείς δεν είναι… too big to fall. Και μετά την πτώση, ειδικά αν είναι εκκωφαντική, κανείς επίσης δεν μπορεί να προσμετρήσει τις ειδικές παραμέτρους και τις προεκτάσεις. Επειδή, όπως είχε ορθώς διαπιστώσει και ο Κάσοβιτς στο «Μίσος», σημασία δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση.

Statesmen.gr

Γεωργαντά:έτσι έκαναν το έλλειμα 15,4% και ο Παπακωνσταντίνου τα ήξερε όλα



Ο κ Παπακωνσταντίνου είναι, απόλυτα, υπεύθυνος, ο πιο υπεύθυνος από όλους. Γνώριζε την κατάσταση στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία από την αρχή της θητείας του Συμβουλίου.
Είχε ενημερωθεί ,πλήρως, και προφορικά και γραπτά , όχι μόνο από μένα αλλά κι από άλλα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία...


μας είχε αυτός επιλέξει και διορίσει, πιστεύοντας ότι θα κρατήσουμε- φαίνεται-το στόμα μας κλειστό, αν και μας παραπλάνησε, γιατί μας είπε ότι θα μπορούσαμε εμείς να διορθώσουμε τα στατιστικά στοιχεία με τις συμβουλές μας, τις απόψεις μας.
Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στο κ Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ Πλασκοβίτη τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία. Όλο το έργο το οποίο επιτελούνταν συνεχίζει να επιτελείται, κατά τον ίδιο τρόπο, τελείως, δηλαδή, πλημμελώς κι ενάντια σε κάθε ελληνικό νόμο κι έξω από κάθε ευρωπαϊκή στατιστική μεθοδολογία.
Στο Μνημόνιο μας βάλανε τον Απρίλιο του 2010, ενώ η Στατιστική Υπηρεσία με την καινούργια της μορφή άρχισε να λειτουργεί από τον Αύγουστο 2010. Μας βάλανε εκεί διότι το έλλειμμα είχε εξαγγελθεί, πάρα πολλές φορές, ότι συνέχεια ανεβαίνει. Δηλαδή, από το 8% το πήγανε στο 12%, μετά το πήγαν στο 12,7% και το έχει υπογράψει αυτό ο κ Παπακωνσταντίνου και ο κ Πλασκοβίτης. Μετά το ανέβασαν στο 13,6%, μέχρι που προσπάθησαν εμάς να μας κλείσουν, τελείως, το στόμα και το βγάλανε στο 15,4% και, σήμερα, το έλλειμμα είναι 15,8% – 15,9% Δηλαδή έγινε αναθεώρηση πάλι προς τα πάνω. Κι αυτό το 15% ήταν το ουσιαστικό ξεκίνημα για να βρεθούμε σήμερα σ αυτή την απαίσια κατάσταση τη φοβερή κατάσταση. Με τους δικούς μου υπολογισμούς, προσεγγιστικά, μαζί και με άλλα στελέχη, το έλλειμμα έβγαινε, περίπου, στο 12% το 2009 που σημαίνει ότι ήμασταν μέσα στα όρια στο πλαίσιο, εκεί που ήταν όλες οι χώρες.

πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Planet-Greece

Θα πάρουν τα κοιτάσματα πετρελαίου με ένα απλό άρθρο στην δανειακή σύμβαση



Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Για την ακρίβεια αυτή την στιγμή ...


η διαπραγμάτευση δεν είναι για τον αν τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια, αλλά αν θα συμβεί αυτό (το οποίο οι κυβερνώντες θεωρούν «θετική λύση» ή αν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων απ’ευθείας οι δανειστές!

Αυτό σημαίνει ότι θα κοστολογούν με ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία θα το πωλούν αυτοί όπου και όσο θέλουν!

Τα παραπάνω, τα οποία βασίζονται σε απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που το defencenet.gr έχει ήδη αποκαλύψει για την τύχη των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων και την άρνηση για άμεση εκμετάλλευσή τους.

Τα παραπάνω θα αποτυπωθούν σε άρθρο ανάλογο με το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, το οποίο επι λέξει αναφέρει ότι: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».

Το συγκεκριμένο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από ενέργεια (είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υδρογονάνθρακες) και αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό (αν κρίνουμε και από το αποτραπέν, έστω προσωρινά, σκάνδαλο των Airbus) ότι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα και κατά 100% όλων των φιλέτων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, λιμάνια κλπ) είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα έσοδα θα αφορούν περί το 20% της πραγματικής αξίας των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών-φιλέτων. Άρα μένουν μόνο τα κοιτάσματα και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο όπως θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να αποδώσει.

Ήδη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι "η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί να καλύπτει μέχρι και 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από την εγχώρια παραγωγή και αυτό το ποσοστό δεν αφορά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά μόνο αυτά της δυτικής Ελλάδας".

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας μιλάμε για το 30% και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες»!

Μιλάει δηλαδή μόνο για τις περιοχές, σε Ιόνιο (Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) και Ιωάννινα.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αρπαγής του εθνικού πλούτου με την κατ’αρχήν υποδούλωση της χώρας. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων: Το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δηλώνει σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, ότι «Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό».

Από το 2007 οι Αμερικανοί έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην δυτική Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2010 ο (ακόμα!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειρωνεύεται στην Βουλή συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής (μεταξύ των οποίων και συνεργάτη του defencenet.gr), οι οποίοι με αποκαλύπτουν μέρος των συγκλονιστικών στοιχείων για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και στο Ιόνιο και δηλώνει και αυτός ότι «Φυσικά πετρέλαιο δεν υπάρχει».

Τον Μάϊο η χώρα βιώνει την άλωσή της με την υπογραφή του Μνημονίου (μια εξέλιξη που ακόμα και ο Κώστας Σημίτης, τώρα –κάπως αργά βέβαια – καταγγέλλει ως «καταστροφή για την Ελλάδα»).

Ξαφνικά, αμέσως μετά εξαγγέλλεται η δημιουργία κρατικού φορέα αδειοδότησης ερευνών για υδρογονάνθρακες (αλήθεια, αφού «Δεν υπήρχε πετρέλαιο» γιατί ίδρυσαν τέτοιο φορέα;) και ακολουθεί ένα χρόνο μετά η διαβεβαίωση του υφυπουργού του ότι «Το 30% των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καλύπτονται από ελληνικά κοιτάσματα, μόνο από τα γνωστά κοιτάσματα»!

Πως από το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» φτάσαμε στην κάλυψη του 30% (τουλάχιστον) της κάλυψης των αναγκών μας σε πετρέλιο και φυσικό αέριο; Μεσολάβησαν έρευνες και νεότερα στοιχεία; Όχι! Το ήξεραν και τότε και το έκρυβαν.

Και φυσικά δεν μιλάμε για το «30%», αλλά για τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια βαρέλια μόνο στις περιοχές που ήδη έχουν δεσμευθεί νότια της Κρήτης. Αλλά γιατί να το πουν τότε; Μόνο αυτά που έχουν βρεθεί εντός των περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί υπολογίζεται η αξία τους σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που θα δημιουργούσε η ανακοίνωση για ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων λίγο πριν αρχίσουν οι προδοσίες περί «Τιτανικού» κλπ και πριν «φουσκώσουν» το χρέος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου. Υπήρχε περίπτωση κανείς να δεχόταν Μνημόνια κλπ; Ποτέ; εκτός του ότι οι διεθνείς αγορές θα έβλεπαν πολύ πιο "ήπια" την ελληνική περίπτωση, όπως έπραξαν και με την Κύπρο.

Όλα αυτά έχουν μόνο ένα στόχο: Την εκποίηση της ίδιας της χώρας και ειδικότερα των στρατηγικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε τιμές … δώρου, του εθνικού πλούτου της χώρας.
πηγή:defencenet.gr

Planet-Greece
P

Εκλογές πριν το Πάσχα ζητά ο Σαμαράς




 Έως τις 5 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το PSI εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο Reuters ότι αμέσως μετά πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.
 Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι επιθυμία του είναι οι κάλπες να στηθούν το αργότερο μέχρι τις 8 Απριλίου, με δεδομένο ότι μέχρι 
τότε θα έχει κλείσει η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση.
«Αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση και κριθεί και πάλι βιώσιμο το σύνολο του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».


City Press Newsroom

Αρχειοθήκη ιστολογίου