Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Άνεργοι με χρήματα στο εξωτερικό



Περίπου 1.000 Έλληνες έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ ώστε να διαπιστώσει εάν τα ποσά των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματα
Μία λίστα με περίπου χίλια ονόματα Ελλήνων, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν "φυγαδεύσει" μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού δισεκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009 - 2011, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.
Μάλιστα, πρώτος στον κατάλογο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίας από μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις, για έμβασμα αξίας 50.000.000 ευρώ, που φέρεται να έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Το περίεργο είναι πως ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα, με τα εμβάσματα των εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται και 18 άνεργοι.
Έτσι, το επόμενο βήμα του ΣΔΟΕ θα είναι η διενέργεια ελέγχου "πόθεν έσχες", προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των προσώπων που έβγαλαν αυτά τα χρήματα έξω.
Στην περίπτωση που δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν, θα κληθούν να καταβάλουν τους διαφυγόντες φόρους. Ίσως να βρεθούν αντιμέτωποι και με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Οι έλεγχοι των εμβασμάτων θα γίνουν με βάση τα μεγαλύτερα ποσά, θα ξεκινήσουν από τα πιο πολλά δηλαδή.
Την ίδια στιγμή όμως, το μείζον ζήτημα των καταθέσεων των πολιτικών στις ελβετικές τράπεζες, απλώς δεν προχωρά.
Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι έχει παγώσει από το 2005 φορολογική συμφωνία, που έχει προτείνει για τις τραπεζικές καταθέσεις η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική, καθώς υπάρχουν Eλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, για τις καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο σε ποιο καθεστώς θα υπαχθούν και συγκεκριμένα ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί για τη φορολόγησή τους.
Πηγή: Έθνος


News247.gr

Τί είναι οι "αγορές" και ποιός o ιδιαίτερος ρόλος της Goldman Sachs



Συχνά ακούμε τους δημοσιογράφους και άλλους οικονομικούς αναλυτές να αναφέρονται στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις χρησιμοποιώντας τη λέξη «οι Αγορές». 
Λέγοντας «αγορές» εννοούν τις διεθνείς τράπεζες, τις εταιρείες Αμοιβαίων Κεφαλαίων (MUTUAL FUNDS) & (HEDGE FUNDS), τις Ασφαλιστικές εταιρείες, τα Ασφαλιστικά ταμεία, τους Οίκους αξιολόγησης, τους οίκους χορήγησης στεγαστικών δανείων όπως οι Αμερικανικές Fannie Mae, & Freddie Mac, τα διεθνή χρηματιστήρια, το Δ.Ν.Τ. ,και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Για ενημέρωση των αναγνωστών μας αναφέρουμε μερικά ονόματα τέτοιων ιδρυμάτων τα οποία συναντούμε με τη συνοπτική λέξη «αγορές». 
Στις «αγορές» λοιπόν έχουμε...
1.- Τράπεζες: Ευρωπα’ι’κή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) , Credit Suisse, Bank of America, Federal Reserve Bank (FED), Bank of New York, HSBC, Bear Stearns, Deutsche Bank, FORTIS Βελγίου, Lloyds Bank, Royal Bank of Scotland, Banco Santander, ABN Amro Bank, Barclays, BNP Paribas, Societte Generale, Credit Agricole, Citigroup, CitiBank, Chase Manhattan Bank, UBS, Lehman Brothers (πτώχευσε), Dresdner Bank, Commerzbank, JP Morgan, Morgan Stanley, Mitsubishi Bank, Mitsui Bank, και άλλες τράπεζες διεθνώς. 

Αφήσαμε τελευταία τη GOLMAN SACHS την οποία θα αναλύσουμε πιο κάτω επειδή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας. Αναφέραμε μόνο τις πιο γνωστές που εμπλέκονται στις οικονομίες των κρατών. 

2.-Αμοιβαία Κεφάλαια: Ών ουκ έστιν αριθμός λέγειν κατά μέρος…… 

3.-Ασφαλιστικές Εταιρείες: Όπως oi ΑΙG, Interamerican, και άλλες. 

Η κάθε μεγάλη τράπεζα έχει και δική της ασφαλιστική εταιρεία. 

4.-Τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά ταμεία που μετέχουν στις «αγορές». 

5.- Οι οίκοι αξιολόγησης, όπως π.χ. Fitch, Standard & Poors, Moodys, Meryl lynch, και άλλοι. 

6.- Εταιρείες στεγαστικών δανείων , όπως οι Αμερικανικές Fannie Mae & Freddie Mac, οι οποίες χορήγησαν τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, γνωστά σαν Subprimes και με τη κρίση του 2008 χρεοκόπησαν. 

Επίσης η Γερμανική Hypo Real Estate, και άλλες διεθνώς. 

7.-Tα διεθνή χρηματιστήρια, και το Δ.Ν.Τ. 

Όλες αυτές συνιστούν τις λεγόμενες «αγορές» και είναι συμφερόντων των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας. 

Όλες αυτές οι «αγορές» εμάς τις χώρες του Ευρωπα’ι’κού νότου, μας αποκαλούν GIPSY & PIGS δηλαδή «Γύφτους» & «Γουρούνια», επειδή έχουμε κρίση χρέους, το οποίο αυτοί μας δημιούργησαν. 

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις «αγορές», αρχηγικό ρόλο παίζει η γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs, Σιωνιστικών συμφερόντων, την οποίαν εν συνεχεία θα αναλύσουμε δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει για την Ελλάδα, αφού έχει άμεσο ανάμειξη στο Ελληνικό οικονομικό δράμα. 

H Tράπεζα Goldman Sachs & Οι «Αγορές»: 

———————————————— 

Πρωτοεμφανίσθηκε στην Ελλάδα την εποχή Σημίτη, και έκανε όλα τα λογιστικά «μαγειρέματα» με γενναία αμοιβή, για την είσοδο της Ελλάδος στη ζώνη του Ευρώ. 

Η τράπεζα αυτή ιδρύθηκε το 1869 από την οικογένεια Rothschild γνωστή στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και κατεστημένο. 

Πρόεδρος σήμερα της Τράπεζας είναι ο διάσημος Λό’ι’ντ Μπλανκφέιν. 

Είναι η εταιρία που κυβερνά τον κόσμο. Είναι «Η τράπεζα» της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Έχει απίστευτη δίψα για παγκόσμια εξουσία. Κυβερνά τον κόσμο με απόλυτη μυστικότητα. 

Στις ΗΠΑ την αποκαλούν με τα αρχικά G.S. 

Οι μεγαλύτερες χρηματαγορές του κόσμου είναι η Wall Street στην Νέα Υόρκη, και το Citi του Λονδίνου, εκεί όπου η Goldman Sachs κάνει τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Πίσω από το νόμο της σιωπής, που κανείς δεν τόλμησε να σπάσει, κυβερνά το πλανήτη. Σε όλα τα κράτη έχει συμφέροντα. 

Η κρίση που ξέσπασε το 2008 στις ΗΠΑ, εκτόξευσε τη Goldman Sachs η οποία μέχρι τότε ήταν αφανής. Το 2008 ο κόσμος ανακάλυψε την ύπαρξη αυτού του ιδρύματος. Είναι εκείνη που κυριαρχεί στη παγκόσμια οικονομία. 

Όλες μαζί αυτές οι «αγορές», αλλά και η Ελληνική «άρχουσα τάξη», είναι εκείνες που «έφαγαν» όλα τα κοινοτικά κονδύλια, μαζί με τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα (ΜΟΠ) ,και τα διάφορα ΕΣΠΑ της Ελλάδος, με λογιστικά κόλπα και κομπίνες, και έτσι έφεραν τη χώρα μας στη χρεοκοπία, αφού ελάχιστα πήγαιναν στο κράτος. 

Η Ελλάς είναι η χώρα εκείνη με την ελάχιστη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, λόγω ανικανότητος των κυβερνώντων. 

Όλες μαζί οι «αγορές» των Κοσμοκρατόρων διεθνώς διακινούν ημερησίως δισεκατομμύρια Ευρώ, δολάρια, χρυσό, πετρέλαια, και άλλα εμπορεύματα, σε Δύση και Ανατολή, ως εκ τούτου έχουν τη δύναμη να παίζουν τη παγκόσμια οικονομία κατά τη θέλησή τους. 

Όλες αυτές οι «αγορές» είναι συμφερόντων της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης του πλανήτη, και τα οικονομικά φαινόμενα που ζούμε σήμερα είναι έργο δικό τους, αποβλέποντας στη παγκόσμια κυριαρχία των αφεντικών τους. Αφού πετύχουν τη οικονομική διακυβέρνηση ακολουθεί η πολιτική και στρατιωτική δικτατορία των Εξουσιαστών της Γης. Η τράπεζα-εταιρία Goldman Sachs βρίσκεται παντού, ο λαός λέει «όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα τη βρείς από κάτω», βρίσκεται κάτω και πίσω από τη χρεοκοπία της Leehman Brothers, που αν και συμφερόντων των ιδίων αφεντικών τη τορπίλισε, βρίσκεται πίσω από την Ελληνική κρίση, κάτω από την Ευρωπα’ι’κή οικονομική κρίση, πίσω από τη πτώση του Ευρώ, τη συναντάμε στη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων και χρεών των διαφόρων κρατών, διαχειρίζεται τη κρίση του χρέους, την βρίσκουμε στο ανεβοκατέβασμα το δολαρίου, Ευρώ, χρυσού, και μετοχών σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, είναι δε παρούσα σε όλους τους τοπικούς πολέμους, από τους οποίους θησαυρίζει χρηματοδοτώντας τους εξοπλισμούς, μαζί με όλες τις υπόλοιπες «αγορές». Ανεβάζει τα SPREADS & CDS κρατών με κρίση χρέους. Όπου κερδοσκοπία εκεί και η Goldman Sachs. 

Η τράπεζα αυτή κουνά τα πιόνια της στη παγκόσμια οικονομική και πολιτική σκακιέρα. Βασιλείς, πρόεδροι, και πρωθυπουργοί κρατών είναι μαριονέτες της. Ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις , είναι ικανή να διαλύσει την Ευρωζώνη, αλλά και όλη την Ε.Ε. αφού μαζί με τις άλλες «αγορές» ανεβάζει και κατεβάζει Αρχηγούς κρατών, τα Spreads & CDS 

για να τινάξει στον αέρα τα κράτη. Η εταιρία αυτή διοικεί μια αυτοκρατορία στην οποία ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Την ενδιαφέρει μόνο η δύναμή της. H Goldman Sachs μοιάζει με ένα κερδοσκοπικό καζίνο παγκόσμιας κλίμακας. Παρόλα αυτά επαίρεται ότι έχει αρχές και ηθικό κώδικα. Η ιστορία της Goldman Sachs είναι στη πραγματικότητα ένα γοητευτικό και άγριο οικονομικό θρίλερ. Αντικατοπτρίζει τη δίψα για χρήμα, δύναμη, και παγκόσμια εξουσία των ιδρυτών της. 

Σε ανεπιθύμητες ερωτήσεις δημοσιογράφων, η εταιρία κλείνει σαν στρείδι. Ιδιοκτήτες είναι η αξιοσέβαστη οικογένεια παγκόσμιων τραπεζικών επιχειρήσεων Ρότσιλντ του Λονδίνου και των Παρισίων, οι οποίοι είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου. 

Η Τράπεζα έχει τα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, και μεγάλα υποκαταστήματα στο Citi του Λονδίνου στο Παρίσι, Τόκυο, κ.λ.π. 

Στα διεθνή παραρτήματα ονομάζεται Goldman Sachs International. 

Μέχρι πρότινος η διεθνής κοινή γνώμη αγνοούσε ακόμη και το όνομά της. Η δύναμή της και οι παγκόσμιες εξουσίες της είναι ότι καλύτερο για τους συγγραφείς θεωριών συνωμοσίας. Εκείνος που θέλει να ερευνήσει τα παρασκήνια, τους κανόνες, τους κώδικες, και τα μυστικά του ιερατείου της παγκόσμιας οικονομίας παθαίνει ίλιγγο. 

Η Βίβλος της Goldman Sachs: 

———————————————— 

Aρχές και Κανόνες. 

1.- Το συμφέρον των πελατών μας είναι το πρώτιστο μέλημά μας. 

Η εμπειρία δείχνει ότι, αν οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι, τότε και η δική μας επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. 

2.-Tα πλεονεκτήματά μας είναι η πελατεία μας, το κεφάλαιό μας, και η φήμη μας. Στη περίπτωση που κάποιο από τα δύο πρώτα χαθεί, το τελευταίο είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδηθεί. 

3.-Είμαστε περήφανοι για τη ποιότητα της εργασίας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε άριστοι σε ότι αναλαμβάνουμε. 

Αν και μπορούμε να εμπλακούμε σε ένα ευρύ και σημαντικό φάσμα δραστηριοτήτων, εμείς προτιμάμε να είμαστε άριστοι, παρά μεγάλοι. 

4.-Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργικότητα και στη φαντασία σε ότι κάνουμε. 

5.-Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα των πελατών μας. 

6.-Καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να εντοπίσουμε και να προσλάβουμε το κατάλληλο προσωπικό για τη κάθε εργασία. 

Αν και οι δραστηριότητές μας υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, επιλέγουμε τα μέλη του προσωπικού μας ένα-ένα. 

Σε μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών γνωρίζουμε ότι χωρίς τα καλύτερα πρόσωπα δεν μπορούμε να είμαστε η καλύτερη εταιρία . 

7.-Προσφέρουμε στους υπαλλήλους μας τη δυνατότητα να εξελιχθούν γρηγορότερα από οπουδήποτε αλλού. Η εξέλιξη εξαρτάται μόνο από την ικανότητα, την απόδοση, και τη συμβολή στην επιτυχία της επιχείρησης, χωρίς διακρίσεις σχετικά με τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκευτική πεποίθηση, το φύλο, ή τη καταγωγή. 

(Σημείωση συντάξεως, τα στελέχη της προέρχονται όλα από την ίδια φυλή, και έχουν τις ίδιες θρησκευτικές καταβολές). 

8.-Δίνουμε βάρος στην ομαδική εργασία σε οτιδήποτε κάνουμε. 

Δεν υπάρχει σε εμάς θέση για εκείνους που βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από εκείνα της εταιρίας. Γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα που προέρχονται από μια ομάδα είναι συνήθως καλύτερα από τη προσωπική δημιουργικότητα, η οποία πάντως πάντα ενθαρρύνεται. 

9.-Τα κέρδη μας είναι από τα κλειδιά της επιτυχίας μας. Συγκρατούν τα κεφάλαιά μας και κρατούν τους καλύτερους υπαλλήλους μας. Είναι συνήθειά μας να μοιραζόμαστε γενναιόδωρα τα κέρδη με εκείνους που βοήθησαν στη δημιουργία τους. 

(Σημείωση συντάξεως, στα Golden Boys). 

10.-H συμμετοχή των εργαζομένων μας στην εταιρία και η ένταση των προσπαθειών τους είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που συνήθως συναντάμε σε άλλες εταιρίες. Πιστεύουμε πως είναι μια από τις βασικές συνιστώσες της επιτυχίας μας. 

11.-Πιστεύουμε ότι το μέγεθός μας είναι ένα πλεονέκτημα, το οποίο προσπαθούμε να διατηρήσουμε πάση θυσία. 

12.-Θέλουμε να διατηρούμε εντιμότητα, φιλική σχέση, αλληλεγγύη και αφοσίωση με τους πελάτες μας, στοιχεία στα οποία στεκόμαστε ιδιαίτερα και αποτελούν τους παράγοντες της επιτυχίας μας. 

13.-Προσπαθούμε συνεχώς να προβλέψουμε τις ευμετάβλητες ανάγκες των πελατών μας, και να αναπτύξουμε νέες υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος της οικονομίας είναι ανήσυχος, (σημείωση συντάξεως: μόνο ανήσυχος;;;), και ότι η αδράνεια οδηγεί στην εξαφάνιση. 

14.-Δεχόμαστε συστηματικά εμπιστευτικές πληροφορίες μέσα από τη σχέση μας με τους πελάτες. Το να παραβιάσουμε την εχεμύθεια ή να χρησιμοποιήσουμε τις εμπιστευτικές πληροφορίες με ανάρμοστο ή επιπόλαιο τρόπο, μας είναι αδιανόητο. 

15.-Ο κλάδος μας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, και προσπαθούμε να διευρύνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. Ωστόσο είμαστε έντιμοι ανταγωνιστές και δεν δυσφημούμε ποτέ άλλες εταιρίες. 

16.-Η ακεραιότητα και η τιμιότητα βρίσκονται στη καρδιά της επιχείρησής μας. Προσδοκούμε από τους υπαλλήλους μας να είναι άμεμπτοι από ηθικής απόψεως σε οτιδήποτε κάνουν, είτε πρόκειται για την επαγγελματική τους ζωή, είτε για τη προσωπική. ΤΕΛΟΣ.- 

Οι ίδιοι περίπου κανόνες ισχύουν και για τις άλλες εταιρίες των «αγορών». Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Η Goldman Sachs απασχολεί μερικούς έλληνες ανώτατους υπαλλήλους. 

Η τράπεζα είναι εκείνη που βοήθησε την Ελλάδα να «μαγειρέψει» το χρέος της. Η χώρα μας μπόρεσε να μπεί στη ζώνη του Ευρώ το 2002 με τη βοήθεια της Goldman Sachs, καθώς τυπικά δεν πληρούσε τα κριτήρια της συνθήκης του Maastricht αναφορικά με το χρέος. 

Έκτοτε το χρέος ξέφυγε πολύ προς τα πάνω από κακή διαχείριση και ανικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων. 

Το 1999 όταν αποφασίζεται η δημιουργία του ευρώ, η Ελλάδα δεν μπορεί να προσχωρήσει στο κοινό νόμισμα. Οι όροι της Συνθήκης του Μάαστριχτ είναι πολύ αυστηροί. Απαιτούν χρέος κάτω του 60% του ΑΕΠ (σήμερα είναι 180% του ΑΕΠ), και έλλειμμα προ’υ’πολογισμού κάτω από το 3%. Η Ελλάδα απέχει πολύ. Η κυβέρνηση Σημίτη ζητά από τη Goldman Sachs να τη βοηθήσει να βρεί τεχνάσματα για να μπεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Η εταιρία άδραξε την ευκαιρία, αφού η αμοιβή της ήταν δελεαστική, και έτσι όλοι μαζί έφτιαξαν ένα νομότυπο «φτιασίδωμα», με το οποίο οι ηγέτες της Ε.Ε. αποφάσισαν να μας εντάξουν στο Ευρώ. Για την Goldman Sachs η Ελλάδα γίνεται ξαφνικά το μάνα εξ’ ουρανού. Το 2001 η Goldman Sachs δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Η τράπεζα την εποχή εκείνη είναι απορροφημένη με άλλες αναδυόμενες αγορές, που άρχιζαν να προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν το 2002 ασχολήθηκε με την Ελλάδα, «μαγείρεψε» όλα τα οικονομικά μεγέθη και στοιχεία-όπως λένε όλα τα ΜΜΕ ντόπια και ξένα- και τελικά κατάφερε να μας βάλλει στην Ευρωζώνη έναντι παχυλού τιμήματος. 

Έτσι μπήκαμε στο Ευρώ με τη βοήθεια των «αγορών», αφού «αγορές» είναι η ίδια η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση της Γης. 

Ένα χαρακτηριστικό χιουμοριστικό στιγμιότυπο για τη Goldman Sachs είναι το εξής. 

Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γά’ι’δαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. 
Ο αγρότης συμφώνησε να τον παραδώσει την άλλη μέρα. 
Την επομένη ημέρα ο αγρότης του είπε: 
«Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γά’ι’δαρος ψόφησε». 
Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει, δώσε τα λεφτά μου πίσω». 
Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει» 
Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου το νεκρό γά’ι’δαρο». 
Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;;» και ο Billy απάντησε, 
«Θα τον βάλω σε λοταρία». Ο αγρότης του είπε με μια δόση ειρωνείας: 
«Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γά’ι’δαρο» και ο 
Billy απάντησε, «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι ο γά’ι’δαρος είναι ψόφιος». 
Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε, « Τι έγινε με τον ψόφιο γά’ι’δαρο;;» ο Billy απάντησε: 
«Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα, και έτσι κέρδισα 998 δολάρια. 
Ο αγρότης ρώτησε, «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;;» 
Και ο Billy απαντάει, «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει, του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια». 
Ο Billy τώρα προσελήφθη και συνεργάζεται με τη GOLDMAN SACHS….. 

Πως καταρρεύσαμε: 

—————————– 

Το γνωστό Αμερικανικό ινστιτούτο –δεξαμενή σκέψεως- STRATFOR, που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του STATE DEPT, της CIA, και του πενταγώνου, και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η Ε.Ε. ήταν μια επινόηση της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β! Π.Π. βρήκε ένα άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των υπολοίπων κρατών-μελών της Ε.Ε. εξάγοντας τα βιομηχανικά της προ’ι’όντα στα κράτη-μέλη, βρήκε έτσι προνομοιακούς πελάτες λόγω γειτνιάσεως. 

Η δεξαμενή σκέψης STRATFOR, με αφορμή το Ελληνικό οικονομικό δράμα, δίνει κόλαφο στη Γερμανία, στους άπληστους δανειστές της Ελλάδος, και στην Ελληνική «άρχουσα τάξη», αλλά και τεράστιες ευθύνες στο Ευρώ για τη καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας. Η Γερμανία πουλούσε φθηνά τα προ’ι’όντα της, λόγω μεγάλης εσωτερικής αγοράς, παραγωγής, αλλά και γειτνιάσεως με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Ειδικά στη περίπτωση της Ελλάδος, η οικονομική ολοκλήρωση μέσω του ευρώ, έδωσε την ευκαιρία εισόδου στην Ελληνική αγορά σε όποιον Ευρωπαίο και Ασιάτη επιθυμούσε, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας της χώρας να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση λόγω χαμηλού κόστους εισαγωγών, κάτι που οδήγησε σε μαρασμό και κλείσιμο επιχειρήσεων, και βιομηχανικών μονάδων, αλλά και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Σήμερα οι Κοσμοκράτορες χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν οικονομικό πειραματόζωο, για τα μελλοντικά σχέδιά τους, για όλη την ανθρωπότητα. 

Η ισοτιμία του Ευρώ με το δολάριο ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, αφού Ε 1 = $ 1.40 

Το ευρώ τόνωσε τη λαθρομετανάστευση, αφού όλοι οι κατατρεγμένοι της Γης, ήλθαν εδώ για το ευρώ, με αποτέλεσμα ακατάσχετο διαρροή συναλλάγματος προς τις χώρες προελεύσεως των λαθρομεταναστών. 

Η Γερμανία σύμφωνα με το STRATFOR, χειρίστηκε το Ευρώ με ένα τρόπο ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε τραγικό αδιέξοδο, και το 2010 την ανάγκασε να επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες, για να σώσει τους άπληστους δανειστές και την Ελληνική Άρχουσα Τάξη. Και τώρα το ερώτημα που τίθεται από τη πλευρά των πολιτών, είναι ποιος θα σηκώσει το βάρος της κρίσης;;; 

Η Άρχουσα Τάξη, ή ο απλός Ελληνικός Λαός;;; ασφαλώς ο απλός λαός. 

Οι πολιτικοί της «Άρχουσας Τάξης» ακολούθησαν τη παραβολή του Ασώτου Υιού του Ευαγγελίου, διότι εσκόρπισαν και κατέφαγον όλο το πλούτο του κράτους, και τις χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. δηλαδή τη περιουσία του κράτους, «ζώντες ασώτως» κατά την Ευαγγελική ρήση, με οικονομικά σκάνδαλα. (βλέπε SIEMENS, και άλλες πολλές κλεψιές ών ουκ έστιν αριθμός…..) αλλά και πολυτελή διαβίωση. 

Οδήγησαν τα κεφάλαια των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών ταμείων στα χρηματιστήρια, και από εκεί στις τράπεζες «αγορές» του Ρότσιλντ, για να έχουν την εύνοια των επικυρίαρχων της παγκόσμιας άρχουσας τάξης. Με όλα αυτά βύθισαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό στη δυστυχία και στη χρεοκοπία. Τα διάφορα μνημόνια από την Ε.Ε. που υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος, αφήνουν άθικτη την οικονομική ελίτ της χώρας, ενώ πληρώνουν τη νύφη οι απλοί πολίτες, τα κοινώς λεγόμενα «υποζύγια», οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς , συντάξεις, ανεργία, και καταστροφή επαγγελματικής καριέρας.

Δεν μας δίνουν την 6η δόση;; τότε η Ελλάδα να κάνει αθέτηση εξωτερικών και ΜΟΝΟ πληρωμών. 

Ο διάσημος οικονομολόγος Ρουμπινί είπε, «ήλθε το τέλος της Ευρωζώνης», ήδη κυκλοφορούν επικίνδυνα σενάρια διάλυσης της Ευρωζώνης, και όχι μόνο, λόγω χρεών και ελλειμμάτων των χωρών –μελών. 

Μια ανορθόδοξη λύση στη κρίση χρέους όλων των Ευρωπα’ι’κών κρατών, είναι να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χρηματοδοτήσουν το χρέος των κρατών, αλλά και τις οικονομίες αυτών, με εκτύπωση νέου πληθωρικού χρήματος, όπως κάνουν οι ΗΠΑ από τη κρίση του 1929 μέχρι σήμερα. 

Το υπό εκτύπωση νέο χαρτονόμισμα ευρώ, φυσικά δεν θα έχει αντίκρυσμα σε χρυσό, γιαυτό το λέμε πληθωρικό. 

Φοβάμαι όμως ότι η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία, έχει ήδη αποφασίσει τη διάλυση της ζώνης του Ευρώ, και όχι μόνο…. 

Τελειώνοντας θέλω να πώ στην «Άρχουσα Τάξη». 

Ύστερα από δύο χρόνια διακυβέρνησης αυτού του τόπου από το Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ, με θράσος κάποιοι εκ του πολιτικού συστήματος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη κατάντια της χώρας, και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο, θρασύτατα και να προκαλούν το λαό. Με την επί χρόνια ανεύθυνη και προδοτική συμπεριφορά τους, με γνώμονα τη προσωπική επιβίωση ως πολιτικών ανδρών, λειτούργησαν σαν ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. 

Ιδιοκτήτες μόνο στα έσοδα, γιατί στα έξοδα τα φορτώνουν όλα στον απλό Λαό, και ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν, ύστερα από το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, μεταθέτοντας τις ευθύνες τους στον Ελληνικό λαό, με θρασύτατες δηλώσεις τύπου, «Μαζί τα φάγαμε». Είναι οι «πλιατσικολόγοι» της Εξουσίας. Είναι οι άνθρωποι που ποτέ δεν ήρθαν σε αντίθεση με τους ισχυρούς της Γης, είναι οι άνθρωποι χωρίς αρχές και ήθος, είναι οι άνθρωποι του παρασκηνίου και των σκανδάλων, με τα οποία εκτέλεσαν την Ελληνική οικονομία. Είναι οι μέτριοι και ολίγοι πολιτικοί, που ποτέ δεν δούλεψαν, οι οποίοι μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Αντί να κρυφτούν και να μας απαλλάξουν από τη παρουσία τους, πρωτοστατούν στο «πάρτι» και στο φαγοπότι, εις βάρος του Ελληνικού λαού. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο λαός κάποτε θα ξυπνήσει, και θα καταλάβει πλέον το τι συνέβαινε και τι συμβαίνει τώρα. 

Οι «Αγορές» μας πάνε ολοταχώς για χρεοκοπία, με σκοπό να μας πάρουν όλο τον ορυκτό πλούτο, ιδίως πετρέλαια, χρυσό, και φυσικό αέριο. Όλα τα άλλα που ισχυρίζονται για υπογραφές του Αντώνη Σαμαρά, είναι προφάσεις εν αμαρτίες. 

Για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα , υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί της Άρχουσας Τάξης, και «οι Αγορές» . Σήμερα ζούμε τη Δικτατορία των «Αγορών». 

Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων. 





ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ, Διεθνολόγος 
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Πηγή: Το βιβλίο «Η ΤΡΑΠΕΖΑ» του Marc Roche
http://filologos10.wordpress.com

Συγκρατημένη αισιοδοξία στα Σκόπια για την απόφαση της Χάγης



Πηγή: DW



Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας
Σχετικά
 VIDEO

Στα Σκόπια επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς εκτιμάται ότι αυτή θα είναι καταδικαστική για την Ελλάδα και μπορεί να έχει αντίκτυπο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Επισήμως η ηγεσία των Σκοπίων κρατά χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να προκαταλάβει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης, ωστόσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και αρκετοί αναλυτές δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η πλάστιγγα της απόφασης θα γέρνει προς το μέρος της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα Σκόπια, το Δικαστήριο θα αποφανθεί ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Η απόφαση αυτή θα βασίζεται σε αναφορές και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή και της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, περί άσκησης βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008

Θα απορριφθεί το δεύτερο σκέλος;

Tο Δικαστήριο δεν θα υποχρεώνει την Ελλάδα να προβεί σε «διορθωτικές κινήσεις» στο μέλλονTο Δικαστήριο δεν θα υποχρεώνει την Ελλάδα να προβεί σε «διορθωτικές κινήσεις» στο μέλλον. Ωστόσο το Δικαστήριο δεν θα υποχρεώνει την Ελλάδα να προβεί σε «διορθωτικές κινήσεις» στο μέλλον, αναφορικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, καθώς αναμένεται να αποφανθεί ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον.

Μία τέτοια πιθανή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την ηγεσία των Σκοπίων ως «πολιτική και ηθική νίκη», παρά το γεγονός ότι πρακτικά δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας, αφού η Ελλάδα δεν θα υποχρεούται να συναινέσει για την ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Ωστόσο μία τέτοια απόφαση μπορεί, σύμφωνα με αναλυτές στα Σκόπια, να χρησιμοποιηθεί ως μέσο από την ηγεσία της χώρας για άσκηση πιέσεων με στόχο την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Xαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της πΓΔΜ Γκόργκι Ιβάνοφ ότι "εάν η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης είναι θετική για τη χώρα, τότε αναμένουμε αυτό να αντικατοπτριστεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο το 2012 ".

Πάντως κοινή είναι η εκτίμηση ότι η απόφαση του ΔΔΧ, όποια και αν είναι, δεν θα έχει καμία επίπτωση στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθώς πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαδικασίες οι οποίες δεν συνδέονται μεταξύ τους.

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: «Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση»


Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Παπανδρέου – «Δεν μπορεί να παραμείνει στην παράταξη», είπε

Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Παπανδρέου – «Δεν μπορεί να παραμείνει στην παράταξη», είπε. Ζητά να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Φωτιά στη δημόσια συζήτηση που γίνεται για την επόμενο μέρα στο ΠΑΣΟΚ, βάζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά το πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή Παπανδρέου πριν από την πραγματοποίηση των εκλογών ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάει σε αυτές με νέο αρχηγό. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος» και «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και τους Ευρωπαίους». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήταν ο πρώτος που δήλωσε ανοιχτά ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ όταν ανοίξει η σχετική διαδικασία.
Στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υποστήριξε ακόμη ότι «η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση».
Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ και του λαού. Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώθηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους».Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας: «Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την αλήθεια και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Η χώρα θα έχει σε τρεις μήνες εκλογές. Χρειάζεται ηγεσίες που να εμπνέουν προσδοκίες για το μέλλον και συζητάμε ποιος θα ανοίξει τις διαδικασίες και πότε θα τις ανοίξει. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση από ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια».
Στο σημείο αυτό, σημείωσε ότι «ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
«Είμαστε σε ηλικία που πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες. Όποιος δεν το κάνει θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας. Μαζί κι εγώ αν δεν το κάνω» πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι: «Σε διάσπαση οδεύουμε με βεβαιότητα τώρα που γίνονται διάφορες μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει, τότε ή δεν καταλαβαίνει πράγματα ή έχει κρυφή ατζέντα. Όποιος δεν νοιάζεται να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, προφανώς ή δεν κατανοεί ή έχει κρυφή ατζέντα. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα περί διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή άλλος να είναι πρόεδρος στο κόμμα και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαφώνησε, σημειώνοντας ότι «είναι μία από τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο».
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι διαδικασίες που προηγήθηκαν της κυβέρνησης Παπαδήμου «προήλθαν από λάθη του κ. Παπανδρέου, από λάθη δικά μας και από πιέσεις που ασκήθηκαν από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για να οδηγηθούμε στη συγκεκριμένη εξέλιξη».


Eklogika.gr

Στην αντεπίθεση οι τραπεζίτες - Ποντάρουν στο ναυάγιο του PSI+…..


Αν το haircut προχωρήσει, επόμενος στόχος οι προνομιούχες μετοχές και αν δεν επιτευχθεί, οι τράπεζες θα προσφύγουν με κοινές μετοχές ομαδικά στο ΤΧΣ

Ένα σταδιακά κλιμακούμενο σχέδιο με βάση το οποίο οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να διαχειριστούν την κρίση χρέους, τις απομειώσεις και τις ανακεφαλαιοιποιήσεις φαίνεται ότι υλοποιούν  οι τραπεζίτες εντός και εκτός Ελλάδος.
Το σχέδιο στηρίζεται σε μια λογική στόχων. Ο πρώτος στόχος είναι να ακυρώσουν το psi+, αν δεν το πετύχουν να θέσουν θέματα που σχετίζονται με τα επιτόκια που θα λάβουν για τα ομόλογα που θα πάρουν μετά το haircut, αν δεν το επιτύχουν να θέσουν θέμα προνομιούχων μετοχών και αν και αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί να προσφύγουν στο ΤΧΣ με κοινές μετοχές ομαδικά και οργανωμένα και συντεταγμένα.
Νέα τροπή φαίνεται ότι λαμβάνουν οι εξελίξεις περί την εμπλοκή των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους καθώς με βάση ορισμένες παρασκηνιακές συζητήσεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι επιχειρούν να οδηγήσουν στο ναυάγιο το σχέδιο για haircut στα ελληνικά ομόλογα.
Οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει μπορεί επίσημα να αναφέρεται από το IIF ότι σχετίζονται με τεχνικά ζητήματα αλλά γεγονός είναι ότι μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης προσπαθούν, να αποφύγουν το PSI+ δηλαδή να αποφύγουν το haircut 50% και τις τεράστιες απομειώσεις.
Το βασικό επιχείρημα είναι πέραν του προφανούς ότι δεν θέλουν να εγγράψουν ζημίες από τα ομόλογα επειδή δάνεισαν την Ελλάδα, ότι αν υπάρξει haircut τότε ο κίνδυνος επί χρόνια τα ευρωπαϊκά κράτη να μην μπορούν να δανεισθούν με λογικά επιτόκια θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Υπέρ αυτής της άποψης τάσσονται και πολιτικοί της Ευρώπης, ωστόσο όλη αυτή η επιχειρηματολογία προσκρούει σε ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην στάση της Γερμανίας που επέβαλλε την συμμετοχή των ιδιωτών και μάλιστα είναι ανυποχώρητη από αυτή την στρατηγική θέση.
Οι τραπεζίτες αν αποτύχει το σχέδιο να ναυαγήσει το plan a δηλαδή να ακυρωθεί το PSI+ θα καταφύγουν στο plan B που αφορά τα ομόλογα που θα εκδοθούν λόγω του PSI.
Με βάση την επιχειρηματολογία αυτή οι τράπεζες δεν θα αποδεχθούν το 4,5% που προτείνει η Ελλάδα αλλά θα ζητήσουν υψηλότερο επιτόκιο.
Αν και το plan b αποτύχει καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις είναι πολιτικές θα στραφούν στο plan c που περιλαμβάνει αυξήσεις κεφαλαίου με προνομιούχες ή κατά το ορθότερο και με προνομιούχες μετοχές.
Αν ειδικά στην Ελλάδα και αυτό το σχέδιο αποτύχει επόμενος στόχος είναι οι κοινές μετοχές αλλά να τεθεί ένα πλαίσιο ώστε να υπάρχουν options ώστε οι βασικοί μέτοχοι να ανακτήσουν τον έλεγχο σε βάθος 2ετίας.
Να σημειωθεί ότι αν υπάρξουν αυξήσεις κεφαλαίου 15-18  δις ευρώ π.χ. οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν το ΤΧΣ ως μέτοχο με ποσοστά από 20% έως 40%.
Με βάση όλες τις ενδείξεις  είναι πολύ πιθανό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να έχει οδηγηθεί στην λύση του ΤΧΣ έως τον Μάρτιο του 2012 δηλαδή τον Μάρτιο του 2012 να έχουν κρατικοποιηθεί οι ελληνικές τράπεζες.
Υπάρχουν τράπεζες στην Ελλάδα που δεν αποκλείουν την κρατικοποίηση αλλά επιζητούν συνολικά και καθολικά οι τράπεζες να προσφύγουν στο ΤΧΣ.
Αν δεν υπάρξει άλλη λύση την έσχατη στιγμή, με δεδομένες τις ζημίες από το haircut και την Blackrock οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 με 18 δις ευρώ νέα κεφάλαια και με ίδια μέσα είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρουν άρα θα καταλήξουν στο ΤΧΣ.

Δυνητικές τιμές αυξήσεων κεφαλαίου  τραπεζών
Τράπεζες
Δυνητικές τιμές αμκ
Εθνική
0,80 ευρώ (πιθανό reverse split 
Alpha
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split
Eurobank
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split
Πειραιώς
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split
Κύπρου
1 ευρώ (πιθανό reverse split
Marfin
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split
ATE
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split
TT
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split

Attica bank
0,30 ευρώ (πιθανό reverse split
Υποσημείωση: Οι τιμές των αμι είναι δυνητικές - Σε παρένθεση πιθανά reverse split που προφανώς θα αλλάξουν τα δεδομένα των τιμών των αμκ
----------------------------------------------------------------------------------------------
Τράπεζες: Ζημίες με haircut 50% για ομόλογα λήξης έως το 2035
Ποσά σε εκατ ευρώ
Τράπεζες
Haircut * 50%
Κεφάλαια
Νέα κεφάλαια με haircut 50%
Εθνική
-5.000 με -5.600
8.800
3.500 -4.500
Alpha
-1.400 με -1.600
4.700
1.000 -1.500
Eurobank
-2.400 με -2.700
4.400
1.700 -2.200
Πειραιώς
-2.500 με -2.800
3.500
1.900 -2.300
Κύπρου
-700   με -800
3.500
500 (1.477 ΕBA)
Μarfin
-700    με -800
3.940
600 (2.116 EBA)
ATE
-2.400  με -2.700
439
1.800 -2200
TT
-1.600 με -1.800
621
1.500 -1.800
Emporiki
-200  με -230
775
750**
Geniki
-230  με -240
221
575**
Attica
-160   με -180
490
140 -250
Proton
-310    με -330
250
30 -30
Σύνολο
-17.600 με -19.800
31.616
13.000 -19.700
*Στο haircut πρέπει να αφαιρεθεί το 21% του προηγούμενου psi;
Π.χ. στην ΕΤΕ 5 δις -1,6 δις =3,4 δις νέες ζημίες περίπου
**Έχουν ανακοινώσει αυξήσεις κεφαλαίου
Πηγή: Εκτιμήσεις αγοράς
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου