Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δάνεια 550 εκατ. ευρώ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Το Ταμείο Δανειοδοτήσεων «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη δράση του στην παροχή δανείων κεφαλαίου κινήσεως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της επικράτειας, σε συνέχεια της σχετικής εγκρίσεως της επενδυτικής επιτροπής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ).
Εντός των προσεχών ημερών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ΕΤΕΑΝ ΑΕ, αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης - συνεπένδυσης με τις 14 προεπιλεγείσες τράπεζες, μέσω των οποίων θα παρασχεθούν τα δάνεια. Σύμφωνα με τους όρους της συνεπένδυσης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, θα καλύψουν- ισόποσα με το νέο Ταμείο- το 50% των δανείων που θα χορηγηθούν, το συνολικό ύψος των οποίων θα ανέλθει σε 550 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το επιτόκιο των δανείων που θα χορηγηθούν με τους όρους του Ταμείου, θα ανέρχεται στο ήμισυ του επιτοκίου που θα επιβαρυνόταν η επιχείρηση εάν το δάνειο χορηγείτο αποκλειστικά από τα διαθέσιμα της συνεργαζόμενης τράπεζας. Το ευνοϊκό αυτό κόστος οφείλεται στην σχέση συνεπένδυσης (1:1 μεταξύ ΕΤΕΑΝ και τραπεζών) και στην άτοκη φύση των κεφαλαίων που εισφέρονται από την ΕΤΕΑΝ στο Ταμείο, μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που επισπεύδεται από όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία του Ταμείου, τα δίκτυα των τριών μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζικών ομίλων που συμμετέχουν στην ενεργοποίησή του έχουν ήδη ενημερωθεί προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες και να υποδέχονται τα σχετικά αιτήματα της πελατείας.


Αρχειοθήκη ιστολογίου