Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΜΕ!




Η πληροφορία είναι απόλυτα διασταυρωμένη. Πριν από λίγο υπεγράφη ένταλμα σύλληψης εναντίον γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται με ΜΜΕ και εκδόσεις! Πρόκειται για πρόσωπο που έχει καταφεσώσει την αγορά και χρωστάει ακόμα και σε υπαλλήλους του. Εάν...
θα προχωρήσει η διαδικασία σύλληψης δεν το ξέρουμε. Ωστόσο, το ένταλμα υπεγράφη πριν από λίγο...


Fimotro

Κρήτη - Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις πετρελαίου νότια του νησιού!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις πετρελαίου στη ν.Κρήτη!
"Βόμβα" έπεσε στην Βουλή πριν λίγα λεπτά! Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ.Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης,
όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη  ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή".  Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες".
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 6΄Νοεμβρίου είχε τεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρωθυπουργό το θέμα των πετρελαίων και ακριβώς για αυτό ήθελε να μην πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο Α.Σαμαράς, αλλά να αναβληθού γιατί "Έχουμε το θέμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου να διαχειριστούμε".

cretalive.gr   Te-ra-stio

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ



Το ενδεχόμενο καθιέρωσης λίστας για την εκλογή βουλευτών στις επερχόμενες εκλογές απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε πρόταση για κατάτμηση εκλογικών περιφερειών. «Εγώ δεν...
θέλω λίστα και δεν συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλλεις πρόσωπα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ τάχθηκε υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, όπως είναι η Β΄ Αθηνών.
Στο θέμα του εκλογικού νόμου και τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μια διαδικασία, η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας μια αποστολή, να υλοποιήσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές. Το καλύτερο, λοιπόν, που θα μπορούσε να γίνει είναι να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία», παρατήρησε.


Fimotro

Τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι τριπλάσια από αυτά της Αλάσκας



του κ.Νίκου Μάρτη-πρώην υπουργού

"H ΛΕΚΑΝΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑΣ"

Το ανωτέρω γεγονός ανέφερε...

 στο ΤΕΙ Καβάλας (Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβερνήσεως κ. Αντώνιος Φώσκολος σε διάλεξη την 14.3.2011, με θέμα «Οικονομία και Γεωπολιτική Σημασία των βεβαιωμένων αποθεμάτων Υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου» (Εφημερίδα της Καβάλας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», 15.3.2011 και Εφημερίδα της Καβάλας «ΞΥΡΑΦΙ», 17.3.2011).

Ο κ. Φώσκολος είπε: «Κάθε έρευνα για υδρογονάνθρακες στην ελληνική Επικράτεια σταμάτησε το 1989». Οι διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί, τόνισε ο Φώσκολος, έστειλαν εκπροσώπους στο Λονδίνο σε ειδική σύσκεψη της οποίας θέμα ήταν η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Σε πολλά σημεία του Ελληνικού χώρου, δήλωσε ο κ. Φώσκολος, υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως στην Ήπειρο, στο Δελφινάκι, Ιόνιο, πιστοποιημένο κοίτασμα το οποίο είναι συνέχεια του κοιτάσματος που υπάρχει στην Αλβανία στο κοίτασμα «Αχιλλέας» και στο κοίτασμα «Πύρρου» στα δυτικά της Κέρκυρας, στην Αδριατική, στα Γρεβενά και στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου που είναι σύμφωνα με τον ομιλητή πολύ μικρότερα της Λεκάνης του Ηροδότου.

Ο κ. Φώσκολος επισήμανε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να κατοχυρώσει έξι «γραμμές» στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες έχουν ερευνηθεί και προκύπτει σχεδόν βέβαιη η εκεί ύπαρξη υδρογονανθράκων. Σημείωσε ότι έρευνες έχουν γίνει και από Νορβηγικά επιστημονικά σκάφη, ενώ η Νορβηγία συστηματικά αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας επίσης ότι η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας.

Υπενθυμίζω ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη σε ραδόνιο, ρουτίλιο, κόκκινο υδράργυρο, λουτέσιο, μεθάνιο και ουράνιο. Έχουν βεβαιωθεί 7000 τόνοι ουρανίου. Η Ελλάδα, επειδή είναι σεισμογενής περιοχή, μετά από το ατύχημα της Ιαπωνίας, αποκλείεται να χρησιμοποιήσει το ουράνιο γιά την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, αλλά μπορεί να το πουλήσει. Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη! Επίσης η Ελλάδα διαθέτει λιγνίτη, βωξίτη, μαγγάνιο, χρυσό, νικέλιο, μαγνήσιο, χρωμίτη, και το περίφημο όσμιο.


Planet-Greece

Διαγραφή Καμμένου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας



Εκτός της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα του

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον βουλευτή Β' Αθηνών Πάνο Καμμένο.
Αιτία της διαγραφής, η επιμονή του κ. Καμμένου να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία είχε χαρακτηρίσει "χούντα".
Όπως είχε προαναγγείλει, ο Πάνος Καμμένος καταψήφισε και τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ωστόσο δεν αναμένεται διαγραφή του και από το κόμμα.
Ο κ. Καμμένος είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος δεν κατάφερε να του αλλάξει άποψη.
Ο Πάνος Καμμένος είπε στον κ. Σαμαρά ότι προσωπικά τον ίδιο τον στηρίζει αλλά διαφωνεί με τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση.
"Είπα στον Πρόεδρο ότι τον στηρίζω αλλά δεν μπορώ να έρθω απέναντι στη συνείδηση μου. Θα ψηφίσω όχι. Στηρίζω τη ΝΔ και δεν θα δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην παράταξη", είπε χαρακτηριστικά.


News247.gr

Σαμαράς: Όχι διακοπή ρεύματος στους μη έχοντες



"Προϊόν ανάγκης" χαρακτήρισε ο Αντ. Σαμαράς τη νέα κυβέρνηση. Παραμένει αμετακίνητος για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. "Η ΝΔ θα υπογράψει όσα νομοσχέδια τη βρίσκουν σύμφωνη", ξεκαθάρισε (Vid)

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο έργο αυτής, λέγοντας ξανά, πως "δεν είναι συγκυβέρνηση. Είναι προϊόν ανάγκης για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της από την Ευρωζώνη", επεσήμανε.
"Αν κάποιοι επιχειρήσουν να παρατείνουν το βίο αυτής της κυβέρνησης, θα υποκινήσουν την κοινωνική έκρηξη. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή", πρόσθεσε.
Όπως είπε, οι αποφάσεις του κοινοβουλίου και όχι οι προσωπικές δηλώσεις δεσμεύουν τη χώρα, ενώ το κόμμα του θα ψηφίσει όσα νομοσχέδια συμφωνεί και θα καταψηφίσει, αυτά με τα οποία διαφωνεί.
Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των ταξί, είπε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ψηφίσει απελευθέρωση με πληθυσμιακά κριτήρια, θέση με την οποία συμφωνούν και άλλα κόμματα και είχε προωθήσει αρχική η προηγούμενη κυβέρνηση, μέχρι την αλλαγή του αρμόδιου υπουργού.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Αλλά όχι, όπως είπε, από εκείνους που δεν θέλουν να πληρώσουν.
Ακόμη, εκτίμησε ότι η ύφεση είναι ακόμη μεγαλύτερη από το 5,5%, και εμποδίζει τη χώρα να πετύχει εκεί που στοχεύει.
"Θέλουμε περισσότερο απ’ όλους να εξαλειφθεί το έλλειμμα, αλλά για να επιτευχθεί αυτό η οικονομία πρέπει να ανακάμψει", ανέφερε.
Έκανε λόγο για διαδοχικές φορολογικές επιδρομές που κλείνουν τις επιχειρήσεις ή τις στέλνουν στο εξωτερικό. "Θέλουμε περισσότερο από όλους να πετύχουμε οι αποκρατικοποιήσεις αλλά πώς θα γίνει αυτό με τις τιμές σε τέτοιο χάλι; Πώς θα επενδύσει κάποιος με τέτοια ύφεση και σε καθεστώς υπερφορολόγησης;", διερωτήθηκε.

News247.gr
"Συμφωνούμε με τους στόχους της διαρθρωτικής προσαρμογής, με την ανάγκη πρωτογενών πλεονασμάτων στο ταχύτερο δυνατό αλλά όσο η πολιτική της σύγκλισης περιορίζεται σε οριζόντιες περικοπές και φορολογικές επιβαρύνσεις τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα", πρόσθεσε.

Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος




Τό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. Ακολούθησε η καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου. Σκοπός της ενεργείας αυτής, τι άλλο; Η αποβλάκωση τών Ελλήνων.

Όπως είπε ένας ερευνητής στην Αγγλία τα μεταλλαγμένα προκαλούν συρίκνωση τού εγκεφάλου, σε ....
πειραματόζωα. Οι Έλληνες από πότε υφίσταντε βιολογικό πόλεμο;

Υπάρχουν ζυμαρικά ζέας, νοστιμότατα Ιταλικά, καί αλεύρι ντίνκελ, απο ζέα, είμαι ύπέρ των Ελληνικών.... προϊόντων, όμως δεν είμαι βλάκας τελείως. Επιπλέον τό αλεύρι πού τρώμε περιέχει γλουτένη πού φράσει τις αρτηρίες. Υποπτεύομαι ότι η αλματώδης αύξηση τού διαβήτη καί η παχυσαρκία, έχουν άμεση σχέση μέ το μεταλλαγμένο πουστρσίταρο. Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας από αλεύρι ντίνκελ. Νά τούς αναγκάσουμε νά βάλλουν τα μεταλλαγμένα....εκεί που ξέρουν

Αυτό πού κρατά η Θεά Δήμητρα στά αγάλματα καί γλυπτά, δεν είναι σίτος είναι Ζέα.

Κατηγορώ το υπουργείο υγείας, Τον ιατρικό σύλλογο, την μονσάντο, τούς πολιτικούς, τούς γεωπόνους, τούς παπάδες καί τούς φιλολόγους, πού απέκρυψαν από τούς Έλληνες αυτές τίς πληροφορίες. Δίκη καί εκτέλεση γιά γενοκτονία

Πηγές Πληροφοριών:
Ιων μάγγος,
Στρατηγός Αϋφαντής,
κατάστημα ΓήΟινος.


ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )
Δείγματα του, βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα « πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .» ΄

Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών . Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών , όπως το σιτάρι και το ρύζι . Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί.... Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του . Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν τροφή εκστρατείας .

Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά μετά από έρευνες σαν δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Η ζέα είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής. Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους (δημητριακά ζέας)

xemandrios1.blogspot
.................................
Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα από την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους. Ο γιατρός Γαληνός (2ος αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός).
........................................

http://anti-ntp.blogspot.com 
Ζέα: Γνωστό λιμάνι του Πειραιά. Η μαρίνα Ζέας δεν είναι πασίγνωστη μόνο για τις αναχωρήσεις των γνωστών “Δελφινιών” και catamaran αλλά και για τις καφετέριες του, το ναυτικό μουσείο, τις περατζάδες δίπλα στα σκάφη και την θαλασσινή αύρα, που το καλοκαίρι ειδικά είναι βάλσαμο. Αυτό το λιμάνι λοιπόν είναι γνωστό από την αρχαιότητα και με αυτό το όνομα μάλιστα. Πιθανολογείται ότι ονομάστηκε έτσι λόγο της διακίνησης Ζέας μέσω του λιμανιού, ή λόγο της ύπαρξης Ζέας στην περιοχή. Τι είναι η Ζέα; Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Αναφέρεται και ως Ζειά, βρίζα, όλυρα, Emmer και ορισμένες φορές συγχέεται με το ασπροσίτι (γερμαν. Dinkel), ή την Σίκαλη, ή ακόμα και με το καλαμπόκι, μια και η λέξη Zea (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβοσίτου. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο ασπρόσιτος (ασπροσίτι) είναι το δημητριακό ζέα. Με το δημητριακό Dinkel αντί για το κριθάρι, φτιάχνεται η ομώνυμη μπύρα, όμως το δημητριακό αυτό δεν είναι η ζέα (όπως αναφέρεται σε ορισμένες πηγές), διότι η Λατινική του ονομασία είναι Triticum spelta. [www.germanbeerinstitute.com/Dinkelbier.html]. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.χ. Ήταν ένα από τα πρώτα δημητριακά που “εξημέρωσε” ο άνθρωπος και βασικό καλλιεργήσιμο είδος της πρώιμης γεωργίας της Εύφορης Ημισελήνου (Fertile Crescent), δηλαδή της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Ευφράτη και του Τίγρη ως τον Περσικό κόλπο. Δείγματα της εκμετάλλευσης του που χρονολογούνται 10.000 χρόνια πριν, έχουν βρεθεί και στην Βόρεια Αφρική. Για χιλιάδες χρόνια παρέμενε το κυριότερο δημητριακό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Μετέπειτα αντικαταστάθηκε από το Triticum turgidum (Durum) το οποίο πιθανά να δημιουργήθηκε από το Triticum dicoccum με μετάλλαξη. Οι αγρότες προτίμησαν το νέο αυτό δημητριακό λόγο του ότι ο σπόρος αποχωριζόταν από το φλοιό με μεγαλύτερη ευκολία. Το δημητριακό Triticum dicoccum ή αλλιώς Emmer ή aja όπως ονομάζεται στην Αφρική, έφτασε στην Αιθιοπία πριν από 5.000 ή και περισσότερα χρόνια και έχει επιζήσει μέχρι τις μέρες μας. (Έχει επιζήσει επίσεις σε μικρής κλίμακας παραγωγή και στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, Ινδία, Τουρκία, Γερμανία (Βαυαρία), Γαλλία και αλλού (σύμφωνα με τον J. Harlan)). Αναφορά στην καλλιέργεια αυτού του δημητριακού στην Λακωνική πεδιάδα κάνει και ο Όμηρος λέγοντας: “πυροί τε ζειαί τ’ ήδ’ εύρυφανές κρί λευκόν”. Αλλά και στην Παλαιά Διαθήκη γίνεται αναφορά “31 Εκτυπήθησαν δέ το λινάριον και η κρίθη διότι η κρίθη ήτο σταχυωμένη, και το λινάριον καλαμωμένον 32 ο σίτος όμως και η ζέα δεν εκτυπήθησαν, διότι ήσαν όψιμα”. [Έξοδος 9: 31, 32]. Από βρίζα (όλυρα στο αρχαίο κείμενο) παρασκευαζόταν ψωμί, σε μέρες πείνας, καθώς ήταν είδος σιτηρού δεύτερης σειράς. Αυτό συνέβη κατά την έβδομη πληγή της Αιγύπτου. [Ησαΐας 28:25] Χρησίμευε και ως τροφή των αλόγων, όταν ακόμα δεν είχε ωριμάσει. Μπορεί την ζέα να την χρησιμοποιούσαν ως τροφή για τα άλογα, αλλά για τους Ρωμαίους ήταν τροφή εκστρατείας. Κατά την Ομηρική εποχή πιθανολογείται ότι η Ζέα χρησιμοποιείτο ως ζωοτροφή. Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα από την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους. Ο γιατρός Γαληνός (2ος αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός). Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η ετυμολογία της λέξης “ζείδωρος” (αυτός που δωρίζει ζωή) προέρχεται από αυτό το δημητριακό. Ζει (ζειαί (πληθυντικός του ζειά)) + δώρος (δώρον) [Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας/ Γεώργιος Δ. Μπαμπινιώτης, Αθήνα, Κέντρο Λεξικολογίας, 1998]. (Ζειά + δωρέομαι) δωρούμενος (δίδων, παράγων) ζειάς [Λεξικόν Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης/ Ιωάννου Δρ. Σταματάκου, Αθήνα, Βιβλιοπρομηθευτική, 1994]. Μετά από μακρόχρονη λησμονιά, οι νεότεροι επιστήμονες το “ανακάλυψαν” ξανά και κυρίως μετά τις έρευνες του Άγγλου Allen. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά από πολύωρη ποδηλασία. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα. Αυτό άλλωστε είναι και το κύριο ζητούμενο της “βελτίωσης” των σιτηρών. Τα ζυμαρικά αυτά μπορεί να τα αναζητήσει κανείς στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. 





«Υπερκαλύπτουν την Κύπρο τα αποθέματα φυσικού αερίου»



 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου, Κώστας Ιωάννου.

Υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της Κύπρου σε φυσικό αέριο ακόμη και τα μίνιμουμ αποθέματα που ανακοίνωσε η Noble Energy, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου. Κώστας Ιωάννου. Είπε ότι οι ανάγκες της Κύπρου είναι ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα ετησίως.
Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων για τον τρόπο έλευσης του φυσικού αερίου, έχοντας η ίδια καθορίσει την πρώτη φάση των δικτύων προμήθειας του αερίου, που θα καλύπτουν τους 3 ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς. Η ΔΕΦΑ, προσέθεσε, αποφάσισε από πού θα περάσουν οι αγωγοί, ενώ παράλληλα εξασφάλισε σχετική χορηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ τόνισε ότι η Κύπρος έχει λάβει απόφαση για χρήση φυσικού αερίου, που δεν μπορεί να αλλάξει, λόγω και υποσχέσεων προς της Ευρωπαϊκή Ένωση και περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκύπτουν χωρίς τη χρήση του. Συνεπώς, είπε, με τον ένα ή άλλο τρόπο πρέπει να έρθει φυσικό αέριο στην Κύπρο και, εάν αυτό δεν μπορεί να είναι από δικά της αποθέματα, τότε πρέπει να επανέλθει το σενάριο εισαγωγής αερίου από άλλους.
Ωστόσο, φόβους και ανησυχίες εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου αναφορικά με την ακολουθούμενη επίσημη πολιτική για το ενεργειακό ζήτημα και επανέφερε την πρόταση της ΕΔΕΚ για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής πολιτικής. Από την άλλη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Noble, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης «βιάστηκαν να προκαταλάβουν έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη». Για τις εκτιμήσεις ότι τα κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 ανέρχονται στα 3 με 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με 60% πιθανότητες γεωλογικής επιτυχίας, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι δεν υπάρχουν ούτε τελικά αποτελέσματα ούτε οτιδήποτε επί του εδάφους, για να μπορεί οποιοσδήποτε να καταλήγει σε συμπεράσματα για τις ποσότητες υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι με την αναβλητικότητα από πλευράς κυβέρνησης, «δημιουργούνται κίνδυνοι και καθημερινή ζημιά για την οικονομία και το περιβάλλον».




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρίλερ με τις γραπτές εγγυήσεις των αρχηγών



Τις επιστολές ζήτησε ο Λ. Παπαδήμος, «δεν αρκεί η δέσμευση της κυβέρνησης»

«Δεν αρκεί η δέσμευση της κυβέρνησης», δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως τόνισε, «ζητείται και η ρητή δέσμευση των αρχηγών που στηρίζουν αυτή τη κυβέρνηση».

Μάλιστα εξήγησε ότι «η δέσμευση αυτή ζητείται γιατί η ΕΕ δεσμεύεται σε μια πολυετή χρηματοδότηση» στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε ότι «αρκεί η προφορική του δέσμευση».

Newsbeast.gr

H πρώτη δημοσκόπηση στην μετά Παπανδρέου εποχή.



Σημαντική δημοσκόπηση μετά τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου της VPRC για τα "Επίκαιρα", αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου αλλά και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό. Η ΝΔ προηγείται με ...


32% έναντι 18,5% του ΠΑΣΟΚ και με μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η διαφορά Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις 13,5 μονάδες




 Παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει μια μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο αλλά και η αποδοχή εκ μέρους του της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου της ΕΕ δεν επηρέασαν τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται χαμηλότερα από τα ποσοστά μέτρησης του περασμένου Οκτωβρίου. Κάμψη εμφανίζει και το ΚΚΕ, που φαίνεται ότι «τρομάζει» με τις ακραίες θέσεις που ενίοτε λαμβάνουν μερικά από τα στελέχη του, ενώ ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και στον ΛΑΟΣ, που μάλλον αιτία έχουν την ενεργό συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Αντίθετα, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτοξεύονται ως αποτέλεσμα της εκλογικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι από εδώ και πέρα η πολιτική ατζέντα κατά κύριο βρίσκεται στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα καθορίσει και την περαιτέρω συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Η διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου εκτόνωσε εν μέρει το εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα που υπήρχε στη χώρα από το Σεπτέμβριο. Εξασφαλίζει έτσι, πιθανότατα, τον αναγκαίο πολιτικό χρόνο για μια προσπάθεια ανασύνθεσης του «συστημικού» πολιτικού χώρου, ο οποίος, με τη μη αναστρέψιμη συρρίκνωση του δικομματισμού, εμφανίζει τεράστιο κενό στο επίπεδο της πολιτικής διαχείρισης.

TaXalia      ONLINE-PRESS)

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΦΜΑΠ ΜΕΣΩ...ΚΕΔΕ



Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων περίπου 356.000 οικονομικά αδύναμοι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ*. Παράλληλα λόγω ακριβώς του Ειδικού Τέλους το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ, προσανατολίζεται να μην εισπράξει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) για το 2010, που αφορά ιδιοκτήτες με ακίνητα αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ.
Τις δεσμεύσεις αυτές έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με τους προέδρους της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνηκαι ΠΕΔΑ Νίκο Σαράντη.
Εκτός τέλους όσοι κάνουν χρήση Κοινωνικού Τιμολογίου
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι εξετάζει θετικά το αίτημα για την απαλλαγή από το Τέλος όλων των προσώπων που κάνουν ήδη χρήση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ αλλά και την πρόταση της ΚΕΔΕ να παρασχεθεί η δυνατότητα διακανονισμού των σχετικών οφειλών σε αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πως σκοπεύει να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, τα οποία έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του Νόμου».
Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός συμφώνησε ότι η διαδικασία καταβολής του Τέλους παρουσιάζει αδυναμίες, δυσλειτουργίες και ατέλειες, οι οποίες επιτείνουν την αναστάτωση μεταξύ των πολιτών ιδίως στις σημερινές συνθήκες της έντονης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τα αδύναμα οικονομικά στρώματα.
Επιπλέον,  οι κύριοι Ασκούνης και Σαράντης «διετύπωσαν επίσης το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην εισπραχθεί ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας τους έτους 2010, καθώς λόγω της έκτακτης εισφοράς δεν είναι δυνατή η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Ο κ. Οικονόμου επιφυλάχθηκε να εξετάσει και αυτή την πρόταση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Ωστόσο, πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.



aftodioikisi.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου