Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση»

Χρυσαυγίτες με... φορεσιές το βράδυ της Πανσελήνου στους Δελφούς (vid)
Οκτώ άτομα με ομοιόμορφες ενδυμασίες που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν χωρίς άδεια εκδήλωση «ιστορικό-εκπαιδευτικού» χαρακτήρα στον αρχαιολογικό χώρο προσήγαγε η αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης στους Δελφούς.
Τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους πολίτες που απολάμβαναν την καθιερωμένη βραδινή λειτουργία του χώρου κατά την πανσέληνο του Αυγούστου, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μία εκδήλωση «με καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου "θέματα ελληνική ιστορίας" στον αρχαιολογικό χώρο που παραμένει ανοιχτός μια νύχτα το χρόνο κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου», όπως αναφέρει ιστοσελίδα της ΧΑ.
Η βεβήλωση του χώρου από πολιτικό φορέα και μάλιστα χωρίς καμία προσπάθεια να τηρηθεί η νομιμότητα, δηλαδή να ζητηθεί η απαραίτητη άδεια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.
Τι δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης
«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος».


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/338303/hrysaygites-me-foresies-to-vrady-tis-panselinoy-stoys-delfoys-vid#ixzz2cjSREohG

ΣΑΜΑΡΑΣ : ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ



ΠΛΗΡΗΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευθεί απολύτως. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Τελεία...
και παύλα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το θέμα των πλειστηριασμών και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει την στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
Νωρίτερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, εκείνων, που έχουν βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης είναι και θα παραμείνει απολύτως προστατευμένη».



http://fimotro.blogspot.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου