Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...


ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ... ΟΜΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!!

ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΤΣΣΚΑ!!!
ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ
Αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτό το κύπελλο, με τέτοια ρέντα μπορεί να πάρει και το πρωτάθλημα στο... ΝΒΑ! Σήκωσε το Κύπελλο Ευρώπης μέσα στηνΚωνσταντινούπολη ενώ έχανε με 19 πόντους 12 λεπτά πριν...
τελειώσει το ματς. Όποιος έπαιξε στοίχημα θα πρέπει να έβγαλε εκατομμύρια ευρώ...


http://fimotro.blogspot.com

"Όχι" στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Γράφει ο αρχισυντάκτης του karatzova.com
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε χθες στην Ολυμπία. Το φως του πολιτισμού θα μεταφερθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης· στην χώρα στα εκθέματα της οποίας συμπεριλαμβάνονται με τις γνωστές αρχαιοκαπηλευτικές διαδικασίες τα ελγίνεια γλυπτά· στη χώρα της οποίας το δίκαιο αποτελεί την δαμόκλεια σπάθη της ελληνικής κοινωνίας· ίσως στην χώρα όπου συντάχθηκε προ μηνών ή και ετών ακόμη το πολυσέλιδο μνημόνιο, στην χώρα του «Πολιτισμού» γενικότερα.
Και όμως, η αντίσταση της μικρής, αλλά πλούσιας σε πολιτισμό Ελλάδας είναι μέχρι σήμερα πενιχρή – της  χώρας που πάντοτε βρισκόταν στο επίκεντρο των γεγονότων είτε προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την Δημοκρατία, από τα σπλάχνα της οποίας προέρχεται, είτε αντιστεκόμενη σε φασιστικούς ναζιστικούς άξονες, οι οποίοι ανέκαθεν την επιβουλεύονταν. Δεν χρειάζονταν οικονομικές αναλύσεις για να επιβεβαιωθεί η οικονομική ή πολεμική υπεροχή τους. Το «ΟΧΙ» του ’40 βγήκε μέσα από τα σπλάχνα ολοκλήρου του λαού. Δεν προηγήθηκαν τηλεοπτικές αναλύσεις, δημοσκοπήσεις, προσχέδια νόμου και ιδιαίτερα μνημόνια. Ήταν απόφαση ολόκληρου του λαού χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειές του. Ήταν η απόφαση ενός βαθιά θρησκευόμενου Ορθόδοξου λαού στις ορδές των «βαρβάρων».
Και όμως, σήμερα που η καταπίεση από έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη, αυτή μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό σε μια «πολιτισμένη» χώρα. Ίσως η αντίσταση είναι καιρός να εκφραστεί έμπρακτα. Άλλωστε δεν χρειάζονται τα φώτα μια πτωχής, ασήμαντης και περιθωριοποιημένης χώρας. Ας μείνει η φλόγα εδώ στον χώρο όπου γεννήθηκε το Ολυμπιακό ιδεώδες. Άλλωστε η συναλληλία, η συναδέλφωση των λαών προκύπτει από την αγάπη που έμπρακτα και ποικιλότροπα το ιδεώδες αυτό εκφράζει. Πνεύμα που δεν συνάδει ούτε με την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα, ούτε με την σύνταξη μνημονίων, ούτε τέλος με την πλήρη δικονομική εφαρμογή τους στο έδαφός της.
«ΟΧΙ» λοιπόν στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους πολιτισμένους συμμάχους μας. Δεν την χρειάζονται άλλωστε. Έχουν λαμπτήρες οι οποίοι μπορούν να αντικαταστήσουν και τον ήλιο ακόμη. Είναι οι «φωστήρες» της Οικουμένης μαζί με τους «πολιτισμένους» ευρωπαίους εταίρους τους. Δεν είναι δυνατόν από την πτωχή «ψωροκώσταινα» να περιμένουν την Ολυμπιακή φλόγα και το παγκόσμιο ολυμπιακό ιδεώδες που εκφράζει. Να αρχίσει επιτέλους η αντίσταση τώρα. Να αφυπνισθούν οι εταίροι μας, αλλά και εμείς να απαιτήσουμε το αυτονόητο, να δουν με καθαρό μάτι την χώρα στην οποία χρωστούν ακόμη και ο όνομά τους (Ευρώπη). Είναι ευρωπαίοι γιατί προ εκατονταετιών και χιλιετηρίδων ακόμη άλλοι για λογαριασμό τους διαφύλαξαν το πανανθρώπινο οικουμενικό Ολυμπιακό θεσμό. Αντίσταση λοιπόν! ΟΧΙ στην παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας στους λαούς που δεν τους εκφράζει η ιδέα της.
Ας ξεκινήσει επιτέλους η αντίσταση από τους νέους, το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, οι οποίοι πάντοτε σε κρίσιμα θέματα παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Μαζί στον αγώνα τους να αφυπνίσουν όλους τους υγειώς σκεπτόμενους νέους της Ευρώπης υπενθυμίζοντας σ’ αυτούς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που εκφράζει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ.


Αρχειοθήκη ιστολογίου