Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

35 χρόνια πίσω το Χρηματιστήριο!
 


ImageΤριανταπέντε χρόνια πίσω (με αποπληθωρισμένο Γενικό Δείκτη) επέστρεψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και 20 χρόνια πίσω με τον Γ.Δ. σε απ΄πολυτο αριθμό μονάδων: Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,75% στις 625,35 μονάδες με την ΔΕΗ να υποχωρεί 6,61%, καθώς η UBS συστήνει πώληση της μετοχής με τιμή στόχο τα 3,1 ευρώ, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις αυξήσεις τιμολογίων και μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της επιχείρησης για το διάστημα 2012-2013.
Σημαντικές απώλειες 2,26% σημείωσαν και οι τράπεζες εν αναμονή της οριστικοποίησης των όρων του προγράμματος περικοπής του ελληνικού χρέους, του PSI.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Πόλεμος" Οικουμενικού Πατριαρχείου με Ρωσική Εκκλησία για τον Εφραίμ!   Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει ως «επέμβαση» της ρωσικής εκκλησίας στις υποθέσεις του τις δηλώσεις και τα διαβήματα που έγιναν υπέρ του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

   

Ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο Φανάρι μετά τη σημερινή συνάντηση της Συνόδου, τονίζει ότι το Άγιο Όρος, είναι «κανονικόν έδαφος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. «Αποτελείται μεν από Ορθοδόξους μοναχούς διαφόρων εθνοτήτων, τούτο όμως ουδόλως προσδίδει εις αυτό πανορθόδοξον χαρακτήρα, επιτρέποντα την οιασδήποτε μορφής επέμβασιν εις αυτό άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από συζήτηση του «θέματος της προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ».

   


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η περί αυτόν Σύνοδος εκφράζουν «λύπην» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ηγούμενο Εφραίμ, και την όλη υπόθεση, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση που τονίζει ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά πάγια τακτική σεβόμενο την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποφεύγει πάντοτε πάσα εις δικαστικάς υποθέσεις, ανάμειξη, δοθέντος, άλλωστε, ότι αγνοεί το περιεχόμενον της σχετικής δικογραφίας».

   

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ζητήσει από τον ηγούμενο Εφραίμ να απομακρυνθεί από τη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία του ελέγχου των υποθέσεων της Μονής από την ελληνική δικαιοσύνη. Η προτροπή αυτή ενώ εισακουστεί για ένα διάστημα, στη συνέχεια αγνοήθηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ επέστρεψε στα καθήκοντά του, μετά από σχετική απόφαση συμβουλίου της Μονής.

OnAlert.gr

ΜΚΟ πήρε 8 εκατ. ευρώ και προσέλαβε Πακιστανούς να βγάλουν τις νάρκες


Thrakinea.gr
ΜΚΟ πήρε 8 εκατ. ευρώ και προσέλαβε Πακιστανούς να βγάλουν τις νάρκες!
Μια απίστευτη καταγγελία έκανε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο των  ΜΚΟ. Όπως  υποστήριξε «οργάνωση έλαβε 8 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση του Έβρου» αλλά οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ έβαλαν Πακιστανούς να κάνουν την δουλειά»!
«Περίεργες» ιστορίες  με τις αποναρκοθετήσεις κατήγγειλε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.  Η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι αρκετές από τις δράσεις ΜΚΟ αν και επιχορηγούνται με αρκετές χιλιάδες ευρώ δεν αποδίδουν κανένα όφελος στην Ελλάδα,  αναφέροντας ενδεικτικά τις αποστολές απόναρκοθέτησης  σε χώρες της Αφρικής.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης προανήγγειλε αυστηροποίηση του νόμου περί ΜΚΟ προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις επιχορηγήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Δόλλη,   το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα επανακαθορίζει τι είναι ΜΚΟ προκειμένου να καταρτιστεί νέο μητρώο και πρόσθεσε πως «όπως εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν καταπατήσει το νόμο και τα πρόσωπα που τις συνθέτουν, δεν θα μπουν στα μητρώα, το ίδιο θα γίνει και με τις οργανώσεις που αν και έπαιρναν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούσαν για να προβάλουν εσωτερικά θέματα».
Την ίδια ώρα –όπως ανέφερε ο υφυπουργός-  συνεχίζεται η έρευνα για τις «ύποπτες» χρηματοδοτήσεις 195 ΜΚΟ προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί τι πραγματικά έγινε με τις διπλές εγγραφές και σημείωσε ότι οι περιπτώσεις που θα κριθούν «περίεργες θα κατατεθούν στον εισαγγελέα».
seleo

Ελλάς-Ισραήλ… συνεργασίαΟ  Εχούντ Μπάρακ, Υπουργός Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Ισραήλ, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην χώρα μας.
Μετά την επίσημη υποδοχή και την κατ’ιδίαν συνάντηση τους, οι δυο άνδρες προχώρησαν σε δηλώσεις αναφορικά με τις σχέσεις των δυο χωρών και τις προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αφού πρώτα καλωσόρισε τον Εχούντ Μπάρακ στην Ελλάδα, μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία αυτής της επίσκεψης καθώς, όπως είπε, «επιστεγάζει ένα κλίμα συνεννόησης, συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, που επεκτείνεται και στον αμυντικό τομέα». Και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι επιλογή και δέσμευσή μας, και αυτό θα ήθελα να το τονίσω, να εμβαθύνουμε τη συμμαχία και τη συνεργασία μας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο όνομα της φιλίας, της ειρήνης, της σταθερότητας, για όλους».
Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών άργησαν να εγκαθιδρυθούν με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος τον οποίο τώρα οι δυο χώρες προσπαθούν να αναπληρώσουν.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στάθηκε επίσης σε αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς τα οποία, όπως είπε, είναι πολλά και πάνω από όλα είναι η Ιστορία.
Κλείνοντας την ομιλία του και θέλοντας να στείλει πολλαπλά μηνύματα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική. Επιδιώκουμε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους γείτονές μας αλλά και όλα τα έθνη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Θέλουμε την πατρίδα μας να συνεχίζει να παίζει τον ιστορικό, πολιτισμικό, σταθεροποιητικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μας. Και πιστεύω ότι και με αυτή τη συνεργασία επιτυγχάνουμε στην αποστολή μας».
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Εχουντ Μπάρακ θέλησε να κάνει μια αναφορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην συμβολή Αθήνας και Ιερουσαλήμ στον Δυτικό Πολιτισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ είναι τα ονόματα δύο πόλεων που έχουν αποτελέσει έμπνευση για γενιές καλλιτεχνών, ποιητών, φιλοσόφων, συγγραφέων, ακόμα και πολιτικών ηγετών. Και οι δύο βρεθήκαμε στο λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Και, ακόμα και σήμερα, μπορούμε να συνεισφέρουμε στο Δυτικό Πολιτισμό μέσω της συνεργασίας. Προσβλέπουμε το 2012, στη μέγιστη σύσφιξη των σχέσεων, στο καλύτερο επίπεδο που βρεθήκαν ποτέ οι δύο λαοί»
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άμεση ελληνική βοήθεια που απεστάλη στο Ισραήλ για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Όρος Καρμέλ και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για αυτή του την συμβολή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για τους Έλληνες, «στο Ισραήλ έχετε δημιουργήσει φίλους».
Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παρούσα φάση των διμερών σχέσεων λέγοντας ότι «αυτή η συνεργασία δεν ήταν ποτέ στενότερη και θα την συνεχίσουμε, καθώς και θα αναζητούμε ευκαιρίες για συνεισφορά στη δημιουργία μιας ειρηνικής και προοδεύουσας Μέσης Ανατολής. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολυεπίπεδη ανάπτυξη. Το ενδιαφέρον μας κυρίως εστιάζεται – και πρόκειται για κοινό ενδιαφέρον – στη σταθεροποίηση, την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση τυχόν διαφορών, μέσω της προσωπικής επαφής και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ηγετών, οι οποίοι κατανοούν την ευθύνη και τη σπουδαιότητα του να προηγούμαστε των γεγονότων και να συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τα πράγματα».
Την Τετάρτη, οι δυο Υπουργοί Άμυνας θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο όπου θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επίδειξη.


Statesmen.gr

Οι “μισές αλήθειες” για το ΠΑΣΟΚΗ παρεμβατικότητα του ΠΑΣΟΚ στο dna της ύστερης Ελλάδας είναι περίπου αυταπόδεικτη. Ένα κόμμα που «κρύφτηκε» πίσω από τον φετιχισμό του αυτοχαρακτηρισμού του ως Κίνημα, ταυτίστηκε με το κράτος, υποκατέστησε τα γραφειοκρατικά γρανάζια της λειτουργίας του δημοσίου, και κατάφερε να ασκεί την εξουσία μέσω των συνδικαλιστικών πυλώνων του, ακόμη και όταν δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ ως νοοτροπία, συμπεριφορά, πολιτικές προτεραιότητες και χαμένες εθνικές ευκαιρίες αποτελεί τον οπτικό αντικατοπτρισμό της Ελλάδας στην οποία μεγαλώσαμε, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Στα χρόνια όπου υποτίθεται ότι θα σεργιάνιζε στη χώρα η ευδαιμονία, και η Ελλάδα θα κέρδιζε διαρκώς θέσεις αξιολόγησης, στην καινούρια, μεγάλη πατρίδα μας, την Ευρώπη.
Στα χέρια αυτού του ΠΑΣΟΚ έσκασε η βόμβα της εθνικής χρεοκοπίας. Αν όχι σε οικονομικό, μετά βεβαιότητας σε πολιτικό, κοινωνικό και δυστυχώς ηθικό επίπεδο. Μόνο που τον λογαριασμό, βαρύ και ασήκωτο, δεν τον πληρώνει το ΠΑΣΟΚ. Τον πληρώνει ένας ολόκληρος λαός. Μια κοινωνία σε απόγνωση. Γενιές που δίνουν σήμερα τη μάχη με το πεπρωμένο τους, και άλλες που προσδοκούν να το αναζητήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί σήμερα την ύστατη πλάνη: Την πολιτική απενοχοποίησή του για το Μνημόνιο, που έφερε στην Ελλάδα συσσωρευμένα δεινά και φυσικά καμία λύση στις εθνικές στρεβλώσεις, υστερήσεις και παθογένειες.
Προσδοκά ότι θυσιάζοντας τον γιο του ιδρυτή του, τον πολιτικό που τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» στήριξαν με θέρμη και ενθουσιασμό, χωρίς να αμφισβητούν ούτε μισή επιλογή του, θα επικαλεστεί την εθνική λήθη. Και θα διεκδικήσει την πολιτική αναβάθμισή του, προφανώς για να ολοκληρώσει ό, τι έχει αφήσει ημιτελές στον εθνικό κατήφορο.
Φυσικά, πρόκειται για μια μεγάλη… μισή αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον λογαριασμό για το Μνημόνιο. Που συρρίκνωσε την εκλογική απήχησή του σε δημοσκοπικές γειτονιές κάτω από τα επίπεδα του 15%. Για την πολιτική του Μνημονίου όμως δεν ευθύνεται μονάχα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ευθύνεται το «όλον ΠΑΣΟΚ». Επομένως και όλοι οι εμφανιζόμενοι ως δελφίνοι της ηγεσίας του.
Κάποιοι εκ των οποίων προσπαθούν, με περίσσευμα πολιτικής ακροβασίας, να μας πείσουν πως… μόλις επέστρεψαν στη χώρα, από την οποία προφανώς απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια.

Statesmen.gr

Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν ονοματεπώνυμοΗ ΔΕΗ δεν είναι ο… ακέφαλος καβαλάρης του ελληνικού κράτος. Έχει πολιτικό προϊστάμενο, και… ουρά υπευθύνων για τις νέες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, που επιβεβαιώνουν πόσα μακριά από την πραγματικότητα συνεχίζουν να βρίσκονται οι κυβερνώντες.
Υπάρχει πρωθυπουργός, υπάρχει Υπουργός Οικονομικών, και φυσικά υπάρχει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος. Ο οποίος τυγχάνει να είναι ο προηγούμενος «τσάρος» της οικονομίας, εκείνος που μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο. Και μέχρι και σήμερα ακόμη, προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιτέλεσαν… εθνικό καθήκον.
Μπορεί ο Αρθούρος Ζερβός να φάνταζε ως το βολικό «θύμα» στο οποίο θα φόρτωναν οι κυβερνώντες τις ευθύνες, φυσικά ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο newsit.gr, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης, την τελική ευθύνη για την τιμολογιακή πολιτική την έχει φυσικά ο αρμόδιος υπουργός, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και μάλιστα, με σχετική νομοθετική διάταξη.
Χωρίς την έγκρισή του, καμία αύξηση δεν θα μπορούσε να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Με την άρνησή του, θα μπορούσε να μπλοκάρει την υλοποίηση ενός ακόμη παράλογου μέτρου, με θύμα την «όλη κοινωνία». Δεν το έκανε. Και δυστυχώς δεν σκέφτηκαν να τον επαναφέρουν στην τάξη ούτε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο Υπουργός Οικονομικών.

Statesmen.gr

ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣΈτοιμη να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στη λήψη μέτρων είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εάν τα φαρμακεία συνεχίσουν τη μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους. «Στόχος αυτών των κινητοποιήσεων ήταν ο ΕΟΠΠΥ. Δηλαδή να μη γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία ήδη εφαρμόζεται. Η δική μου προ εβδομάδος προειδοποίηση ήταν σαφής. Από δω και πέρα ο...
καθένας θα επανεξετάσει τη στάση του και σίγουρα από την επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να είναι ο ασφαλισμένος εντάξει σε αυτά που χρειάζεται, στα θέματα της υγείας, σε αυτά που πολλές φορές έχουν και επείγουσα προτεραιότητα για τον ίδιο και για την οικογένειά του» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων είναι σαφή και ότι έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι δεσμεύσεις απέναντι στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι, όπως είπε, καταταλαιπωρούν τα εκατομμύρια ασφαλισμένων σε ταμεία τα οποία πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους.


Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου