Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Π. Ψωμιάδης: "Ιδρύω κόμμα εάν με καθαιρέσουν"

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011


«Αν αυτό δεν είναι πολιτική δίωξη και προσπάθεια φίμωσής μου τότε τι είναι πολιτική δίωξη;». Με αυτά τα λόγια αντιδρά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην καταδίκη του, σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Καταγγέλει του αντιπάλους του αποφεύγοντας να τους κατονομάσει, αλλά προειδοποιεί εκείνους που θα λάβουν την απόφαση να τεθεί σε αργία. «Ας το τολμήσουν… τους προκαλώ», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και απαντά στο ερώτημα σχετικά με τα σχέδια του σε περίπτωση... 

...που τεθεί σε αργία: «Εδώ στο γραφείο μου υπάρχει ένα χαρτί με όνομα και αρχές οι οποίες θα εξαγγελθούν. Να περιμένετε σίγουρα μία κίνηση από εμένα».

zougla.gr

«Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας» (8/4/2011 12:13)

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τη Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji στην Τρίπολη.
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου. Ο κ. Τατούλης πρότεινε ακόμα στον Πρόεδρο του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί, την δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών με αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του Πάρκου αυτού ως πύλης των Κινεζικών προϊόντων στις Ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου ομολόγου του.
«Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και της φιλικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο Περιφερειών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας το κοινό ενδιαφέρον των δύο Περιφερειών να συμβάλουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας χωρίς κρατικούς παρεμβατισμούς.
Στόχος μας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε τους κανόνες της επιχειρηματικότητας μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί, και με τους κανόνες αυτούς να προωθήσουμε την αναδιανομή του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς. «Η πρόσκληση αυτή για ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία των δύο περιφερειών, εντάσσεται στην πολιτική μας στρατηγική για εξωστρέφεια και αναζήτηση ευκαιριών, και υπερβαίνει κατά πολύ την πεπατημένη πανηγυρικών εκδηλώσεων χωρίς καμία συνέχεια που έπεφταν στο κενό της μνήμης αυτών που συμμετείχαν, χωρίς αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στην πρακτική του παρελθόντος.
 
Πηγή: agrotypos.gr

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ για το έλλειμμα: "Η Ελλάδα μπορεί να είναι ανίκανη"

 
 

 08.04.2011

Ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στους στόχους.

Σαφή προειδοποίηση απηύθυνε ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προς την Ελλάδα για το πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος των δαπανών, λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας το 2010 θα κλείσει σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στην αρχή είχε υπολογιστεί.

Οι παρατηρήσεις του κ. Γιούνκερ υπογραμμίζοιυν την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ανίκανη να σταματήσει τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ δαπανών και εσόδων.

Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρει πως "εμείς υπενθυμίσαμε στις ελληνικές αρχές πως είναι σημαντικό να παραμείνουν πιστοί στους στόχους για τα δημόσια ελλείμματα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, νωρίτερα μία εβδομάδα πηγή προσκείμενη στους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το 2010 το έλλειμμα της χώρας ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχε εκτιμηθεί και θα κλείσει πάνω από το 10%, προαναγγέλοντας στην ουσία περισσότερα μέτρα λιτότητας.

 



Το «κούρεμα» ομολόγων δεν αποτελεί λύση

Την αντίθεσή του στην επιβολή «κουρέματος» στα ελληνικά ομόλογα εξέφρασε ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Παπαδήμος σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της συλλογής των φόρων, στη δημοσιονομική πειθαρχεία μακροπρόθεσμα στην πραγματοποίηση ενός φιλόδοξου, αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» ομολόγων δεν θα αποτελούσε λύση για κανένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.



Πηγή: Newsbeast.gr

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΗ Η ΝΔ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

by Danis Tzamtzis  Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011
ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΒΡΙΣΚΕΙΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ''ΚΤΥΠΗΣΕΙ'', ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ-ΧΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ,ΧΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ.

Η απάντηση στα Σκόπια έρχεται από την Οξφόρδη…


Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
Με μια σεμνή τελετή εγκαινίων άνοιξε στο Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης η μεγάλη έκθεση για το βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων... του οίκου των Τεμενιδών, με τίτλο: «Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ένα ελληνικό βασίλειο στην εποχή της δημοκρατίας».

Θεωρείται ίσως η σημαντικότερη αρχαιολογική έκθεση για την Ελλάδα στη Βρετανία. Περιλαμβάνει πρόσφατα ευρήματα από τις συνεχιζόμενες ανασκαφές στις Αιγές, την πρωτεύουσα του βασιλείου του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα περισσότερα από τα εκθέματα, περίπου το 80%, προβάλλονται για πρώτη φορά στο κοινό, με την Οξφόρδη να επιλέγεται λόγω της στενής σχέσης με την ελληνική αρχαιολογία και ιδίως το Μανόλη Ανδρόνικο, που ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Παράλληλα, το Μουσείο Ασμόλιαν αποτελεί πόλο έλξης για ακαδημαϊκούς και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το 2010, μετά τη μεγάλη ανακαίνιση του μουσείου, 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του.

Τα εκθέματα παρουσιάζουν…

μία πιο καθημερινή και ολοκληρωμένη εικόνα της περιόδου της ακμής του βασιλείου των Μακεδόνων, αλλά και των περιόδων πριν από το Φίλιππο. Η έκθεση χωρίζεται σε τρία τμήματα: αντικείμενα που σχετίζονται με το βασιλιά και τις δραστηριότητές του, αντικείμενα που δείχνουν την ξεχωριστή θέση των γυναικών των Μακεδόνων και εκθέματα από την καθημερινή ζωή στο Παλάτι των Αιγών. Μεταξύ άλλων μπορεί να δει κανείς προσωπικά αντικείμενα του Φιλίππου, όπως το σπαθί του, λόγχες του και τις επικαλαμίδες του, την πρώτη ιστορικά προτομή του Αλέξανδρου, ένα εντυπωσιακό και σχεδόν ανέπαφο στεφάνι από σκαλιστά χρυσά φύλλα βελανιδιάς, μία τοιχογραφία ιδιαίτερης σημασίας που απεικονίζει τον Αλέξανδρο και τον πατέρα του σε σκηνή από κυνήγι, καθώς και δεκάδες εντυπωσιακά και ζηλευτά ακόμα και σήμερα γυναικεία κοσμήματα.

Οι υπεύθυνοι της έκθεσης χαρακτήρισαν το Παλάτι των Αιγών ως το πιο σημαντικό κτίριο της αρχαίας Ελλάδας μετά τον Παρθενώνα. Η ψυχή της έκθεσης, η διευθύντρια της 17ης Εφορίας Αρχαιοτήτων και μαθήτρια του Ανδρόνικου, Αγγελική Κοτταρίδη τόνισε ότι αποδεικνύεται από τα ευρήματα πως ό, τι ήταν ο Περικλής και η Αθήνα τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή κέντρο διανόησης και τεχνών, ήταν ο Φίλιππος και η αυλή του τον επόμενο αιώνα.

Ο διακεκριμένος ιστορικός της Οξφόρδης, Ρόμπιν Λέιν Φοξ, στη σύντομη εισαγωγική παρουσίαση της έκθεσης δάκρυσε ενώπιον συναδέλφων του και δημοσιογράφων, λέγοντας ότι πρόκειται για την κορυφαία αρχαιολογική έκθεση που έχει γνωρίσει. Κατά τον κ. Λέιν Φοξ, το ιστορικό μήνυμα της έκθεσης είναι ταυτόχρονα και πολιτικό: «Οι Μακεδόνες ήταν ένα ελληνόφωνο βασίλειο στη βόρεια Ελλάδα και όσοι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι εκεί βρίσκεται η Μακεδονία επιδεικνύουν άγνοια και η θέση τους είναι εξωφρενική. Είναι σαν να λένε ότι η Οξφόρδη βρίσκεται στη Λευκορωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ.

Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 29 Αυγούστου. Στη συνέχεια, κάποια από τα εκθέματα, ένας περιορισμένος αριθμός, θα ταξιδέψουν έως το Λούβρο για μια γενικότερη έκθεση για τους αρχαίους Μακεδόνες.
 
Πηγή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ

Παναγιώτης Ψωμιάδης και Παναγιώτης Καμμένος πριν λίγο... πολιτική δίωξη και πλήρη στήριξη

8 Απριλίου 2011

 


Η ενόχληση του Καραμανλή

08.04.2011REPORTER


Εκτός από τον… Αύγουστο, όπως είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο, λόγω της πολυήμερης απεργίας των δημοσιογράφων, την οποία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, ούτε τα τρέχοντα εικοσιτετράωρα έχουμε ειδήσεις. Τουλάχιστον, όχι ειδήσεις που να ανακοινώνονται επισήμως, να επιβεβαιώνονται αρμοδίως, και να φτάνουν στους τελικούς αποδέκτες τους, δηλαδή την κοινωνία, μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, και των εφημερίδων.
Υπό αυτή την έννοια, έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι ο Γιώργος Αλογοσκούφης επέλεξε την τρέχουσα ημέρα, λίγες μόλις ώρες αφότου κυκλοφόρησε το χθεσινό «Βήμα της Κυριακής», με τις δηλώσεις του που επέρριπταν ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για τη μη λήψη μέτρων στην οικονομία, για να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση-διάψευσης του… νοήματος των όσων είπε στη «ναυαρχίδα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη.
Την ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Γιώργου Αλογοσκούφη, και ξεκαθαρίζει ότι ο άλλοτε «τσάρος» της οικονομίας, ο οποίος απεπέμφθη στις αρχές του 2009, και αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Παπαθανασίου, «δεν αμφισβητεί την υπευθυνότητα του πρώην πρωθυπουργού να πει προεκλογικά όλη την αλήθεια για την οικονομία, με μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την πολιτική του… λεφτά υπάρχουν, του νυν Πρωθυπουργού».
Στο παρασκήνιο, είχε από χθες γίνει γνωστή η σφοδρή ενόχληση του Κώστα Καραμανλή για όσα δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης στο «Βήμα της Κυριακής», μια ενόχληση που προφανώς μεταφέρθηκε στον πρώην «τσάρο» της οικονομίας, και οδήγησε ασθμαίνοντας στη σημερινή ανακοίνωση, με την οποία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Πηγή:  Statesmen.gr

Ο Πρόεδρος έσπευσε να προλάβει… τα χειρότερα

 

08.04.2011OFF THE RECORD
Ο Κάρολος Παπούλιας ανήκει σε εκείνη την παλιά και εκλεκτή φουρνιά πολιτικών, που έχοντας ζήσει δύσκολες και πολωτικές καταστάσεις, γαλουχήθηκαν με προχωρημένη αντιληπτική ικανότητα των πραγμάτων, και διορατικότητα ως προς τις συνέπειες μικρών, καθημερινών περιστατικών.
Γνωρίζοντας τη δύναμη μιας φήμης, που λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντικρούσει κανείς, και να προλάβει… το κακό, από τη διασπορά της στην κοινωνία, στόμα με στόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, για να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία και σε πολιτικούς κύκλους, και τον εμφάνιζαν να έχει εκτός προγράμματος, κατεπείγουσα συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, άρτι αφιχθέντα από τη Βαρσοβία.
Με δεδομένο το ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό, λόγω και των όσων έλαβαν χώρα χθες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να υποχρεώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που προωθούσε για τα «φρουτάκια», ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα διάψευσης. Αποκατέστησε την… ψυχραιμία, και δεν άφησε περιθώρια στη φήμη να πάρει… τερατώδεις διαστάσεις, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που θα μεσολαβούσε, μέχρι τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων, τη Δευτέρα.

Πηγή: Statesmen.gr

Παναγιώτης Ψωμιάδης: "Έδρασα καθ όλα νόμιμα"

"Έδρασα καθ' όλα νόμιμα" δήλωσε στην απολογία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αρνούμενος κάθε κατηγορία.

Από τις 9 το πρωί στην αίθουσα του Πενταµελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν οι μάρτυρες και των δύο πλευρών, ενώ το μεσημέρι, λίγο πριν τις 4, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του εισαγγελέα που ζήτησε να κριθεί ένοχος.

Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα µε την ιδιότητα του νοµάρχη και κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος ενώ καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους ότι θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα ακόμα κι αν προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο από την πλευρά του Παναγιώτη Ψωμιάδη υποστηρίζουν ότι κάτι τέτειο δεν ισχύει καθώς όταν διέπραξε την παράβαση καθήκοντος ήταν νομάρχης. Ο ίδιος μάλιστα στην απολογία του αρνήθηκε κάθε κατηγορία δηλώνοντας αθώος.

Πηγή:  Newsit.gr

 


"Καρφώνει" ο Κ. Σημίτης την κυβερνητική πολιτική

 

07.04.2011

     

    Χαρακτηρίζει ως μη ρεαλιστικό το στόχο είσπραξης 50 δισ ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και την ακίνητη περιουσία έως το 2015.

    Την ανάγκη να υιοθετήσει η κυβέρνηση σαφή, πειστική και μακροπρόθεσμη πολιτική και ταυτόχρονα οι πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν μεγαλύτερη αίσθηση συνευθύνης προκείμενου «μέσα από μια συνεννόηση να προκύψει ένας σχεδιασμός ρεαλιστικής εξόδου από την κρίση», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    «Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική βλέποντας και κάνοντας» εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός και προειδοποιεί ότι «ασάφειες που παραμένουν και δεν διευκρινίζονται, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ακόμη αστάθεια».

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους σημειώνει πως στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε «ως μέσο για τον περιορισμό του υπερβολικού χρέους μιας χώρας» και προσθέτει ότι «μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση της χορήγησης βοήθειας από τον νέο Μηχανισμό και έτσι να επιβληθεί σε μία χώρα».

    Χαρακτηρίζει ως μη ρεαλιστικό το στόχο είσπραξης 50 δισ ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και την ακίνητη περιουσία έως το 2015, ενώ σε ότι αφορά την ρευστότητα των τραπεζών υποσημειώνει πως «όσο πάσχει η αξιοπιστία της χώρας, η διεθνής αγορά θα αρνείται να τις δανείζει».

    Πηγή:  Newsit.gr
     

    "Διώξε τον Παπακωνσταντίνου και πες την αλήθεια στον λαό", λέει στον πρωθυπουργό ο Γ.Παναγιωτακόπουλος

    Μέγεθος κειμένου
     
     08.04.2011

    Με ένα άρθρο - παρέμβαση με τίτλο "Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε", ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ μιλάει με σκληρά λόγια για πολλούς υπουργούς αποκαλώντας τους πολιτικούς του lifestyle.

    "Εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιήσαμε για το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Επισημάναμε επανειλημμένα τις αρνητικές προοπτικές για το μέλλον της χώρας, που διαμορφώνουν οι επιλογές του οικονομικού επιτελείου".

    'Ετσι ξεκινά το άρθρο και συνεχίζει:

    "Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται ανεξέλεγκτα στο ρυθμό της παρατεταμένης μνημονιακής ασφυξίας και η κυβέρνηση συζητά με τους κερδοσκόπους και τοκογλύφους της για την εξεύρεση λύσης των προβλημάτων της δηλαδή τι ανταλλάγματα-φιλέτα έχουμε να προσφέρουμε μήπως και καθησυχάσουμε την λαιμαργία τους.

    Η κυβέρνηση και το οικονομικό της ιερατείο των διακόνων, συνεπικουρούμενη από τα περισσότερα ΜΜΕ, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό για ακόμα περισσότερα μέτρα με πρόσχημα ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση.

    Η νέα αφαίμαξη γυρεύει 23,5 δις ευρώ και απαιτεί την αναδιάρθρωση-διάλυση των επικουρικών ταμείων, την οριζόντια περικοπή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των αποδοχών στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση των επενδύσεων στις ΔΕΚΟ, τη συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομείων, εφοριών και αστυνομικών τμημάτων, την αύξηση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κ.λ.π. Όλα αυτά οδηγούν την πατρίδα μας στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

    Το φως που διαφαίνεται στο τούνελ είναι εκείνο της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της παρακμής με κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ερασιτεχνισμό που την διακρίνει. Εικόνα θολούρας, αναβρασμού και ανεξέλεγκτου εκνευρισμού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση.

    Οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να μη νοιάζονται για το σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο ξεχνώντας ότι είναι οι υπουργοί του μνημονίου. Οι διαφωνίες προσωπικές αλλά αντιφατικές και κενές νοήματος των κυβερνητικών παραγόντων έχουν οδηγήσει τους βουλευτές μας σε νευρική κρίση και αισθάνονται πλέον αδύναμοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού μας κάνει να είμαστε ως κυβερνητική παράταξη όλοι ζαλισμένοι. Δεν μπορούμε πλέον να πείσουμε, ούτε καν να διασκεδάσουμε, τις ανησυχίες των πολιτών για τις φήμες των νέων μέτρων που έρχονται.

    Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τονίσει πολλές φορές ότι η πορεία που χάραξε η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίσει θύελλες. Καμιά οικονομία σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ανάπτυξη, ούτε μπορεί να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση με την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και την μείωση της κατανάλωσης.

    Η μακρόχρονη ύφεση δεν βοηθά ούτε την ανασυγκρότηση του κράτους ούτε την εξυγίανση του κρατικοδίαιτου τραπεζικού συστήματος. Με τα αντιπαραγωγικά μέτρα που συνεχώς επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η επανάκαμψη της Ελλάδας στις αγορές θα είναι προσδοκία και όνειρο μόνο των κυβερνητικών παραγόντων. Γι’ αυτό είναι η ώρα των μεγάλων και θαρραλέων αποφάσεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και του σεβασμού των πολιτών. Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε ψευδαισθήσεις και απάτες που σερβίρουν άκοπα και ανερυθρίαστα οι ερασιτέχνες κυβερνητικοί παράγοντες.

    Χρειαζόμαστε ικανούς πολιτικούς πατριώτες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Χρειαζόμαστε δεξιοτέχνες πολιτικούς που θα πείσουν τα γεράκια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου ότι μόνο με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους που θα συνοδευτεί με δραματική μείωση των επιτοκίων θα μπορέσουμε να ανασάνουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε σαφές στους εταίρους μας ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των G20 για την αναδιάρθρωση του χρέους. Χωρίς την συμβολή των εταίρων μας δύσκολα θα εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά.

    Πριν λοιπόν ξεσπάσουν οι θύελλες η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλογιστεί σοβαρά την κατάσταση της χώρας και να επεξεργαστούν οι αρμόδιοι πολιτικοί και όχι οι παρέες ένα Εθνικό Σχέδιο για την λύση του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της χώρας. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες της χώρας. Να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αντιστρέψει άμεσα την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο απέτυχε παταγωδώς στον πιο κρίσιμο τομέα και η χώρα κινδυνεύει να ζήσει πρωτοφανείς καταστάσεις. Είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές.

    Αυτές που έπρεπε να είχανε γίνει …χθες.

    Οι Έλληνες δεν φοβούνται ούτε τις αλήθειες, ούτε τις θυσίες, αλλά τα κενόδοξα φληναφήματα και τους ρηχούς πολιτικούς απεχθάνονται. Πρέπει επιτέλους να απομακρυνθούν οι ματαιόδοξοι κενολόγοι από την κυβέρνηση. Πρέπει να κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Η διαχείριση του γενικού συμφέροντος δεν είναι παιχνίδι για προσωπικές καριέρες ούτε για να παίζουν πεντόβολα στις κοσμικές παραλίες οι πολιτικοί του life style. Οι εποχές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ας κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι την τελική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος όπως ο Χ. Τρικούπης.

    Υ.Γ. Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ήθελε να αποδώσει τα εύσημα στον κ. Ραγκούση όχι τόσο για τον αυταρχισμό του αλλά γιατί άνοιξε το επάγγελμα των συμβασιούχων με μπλοκάκια μήπως και σωθεί η ελληνική οικονομία."



    Πηγή: Newsit.gr

    Ανεβαίνει αντί να πέφτει ο πληθωρισμός – Στο 4,5% έφτασε τον Μάρτιο

    Απλησίαστα φρούτα, καύσιμα, ρούχα και παπούτσια

    Μέγεθος κειμένου
    08.04.2011

      Σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Μαρτίου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2010, προκύπτει αύξηση 4,5%, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
       


      Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2011, παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
       
      Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 10 – Μαρτίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 09 – Μαρτίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 1,6%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
       
      Σύγκριση Μαρτίου 2011, με Φεβρουάριο 2011
       
      Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 3,3% το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:
      1. Από τις αυξήσεις των δεικτών :
      α) Κατά 0,3% της ομάδας ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’, λόγω αύξησης , κυρίως, των τιμών στα φρούτα νωπά, πατάτες νωπές. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση της τιμής του ελαιολάδου.
      β) Κατά 0,8% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.
      γ) Κατά 37,5% της ομάδας ‘’ Ένδυση και υπόδηση‘’, λόγω επαναφοράς των τιμών των ειδών ένδυσης και υπόδησης στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.
      δ) Κατά 1,7% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στο πετρέλαιο θέρμανσης.
      ε) Κατά 4,7% της ομάδας ‘’ Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ‘’, λόγω επαναφοράς των τιμών στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.
      στ) Κατά 1,2% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνης).
      ζ) Κατά 1,6% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω της επαναφοράς των τιμών των ειδών ταξιδίου και προσωπικών ειδών στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις, καθώς και λόγω αύξησης των τιμών των ασφαλίστρων μεταφορών.
      2. Από τη μείωση του δείκτη :
      Κατά 0,2% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών ξενοδοχείων.
       
      Σύγκριση Μαρτίου 2011, με Μάρτιο 2010
      Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 4,5% το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2010, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:
      1. Από τις αυξήσεις των δεικτών :
      α) Κατά 2,5% της ομάδας ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά.
      β) Κατά 19,9% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.
      γ) Κατά 1,5% της ομάδας ‘’ Ένδυση και υπόδηση’’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
      δ) Κατά 10,0% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης και του φυσικού αερίου.
      ε) Κατά 1,8% της ομάδας ‘’ Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη κλινοστρωμνής-λευκά είδη, στα υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.
      στ) Κατά 8,9% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και των τιμών των αυτοκινήτων.
      ζ) Κατά 2,3% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες ‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.
      η) Κατά 0,5% της ομάδας ‘’ Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά-γραφική ύλη-σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστές.
      θ) Κατά 0,2% της ομάδας ‘’ Εκπαίδευση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων .
      ι) Κατά 2,0% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.
      ια) Κατά 3,5% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.
      2. Από τη μείωση του δείκτη :
      Κατά 0,8% της ομάδας ‘’ Υγεία’’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραιατρικές υπηρεσίες και στις ιδιωτικές κλινικές.
       
      Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ) του μηνός Μαρτίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2010, παρουσίασε αύξηση 4,3%, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
      Ο Εν. ΔΤΚ κατά το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2011, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
      Ο μέσος Εν. ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Απριλίου 10 – Μαρτίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 09 – Μαρτίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,0%, έναντι αύξησης 1,7%, που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
       
      Πηγή:  Newsit.gr


       

       

       

      Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση – Σενάρια για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές

      08/04/2011

       
      «Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση τα νέα προειδοποιητικά πυρά που έριξαν βουλευτές του κόμματος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια στον ΚΤΕ Οικονομίας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
      Οι έντονες αντιδράσεις μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που απείλησαν ευθέως με καταψήφιση του νομοσχεδίου, ήταν τέτοια που ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει το νομοσχέδιο και να παραδέχεται ότι η κατάσταση τον υπερβαίνει, προαναγγέλλοντας ότι θα απευθυνθεί στον πρωθυπουργό.
      Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς στις 15 Απριλίου θα πρέπει να παρουσιάσει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, το οποίο αφού περάσει από το υπουργικό θα πάει για ψήφιση στην Βουλή. Το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο προβλέπει άλλωστε την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 22 δις. ευρώ για την τριετία 2012-2015 , με τον υπουργό Οικονομικών να τονίζει ξανά και ξανά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει οριζόντια μέτρα όσον αφορά μισθούς και συντάξεις όπως πέρυσι χωρίς να έχει πείσει απόλυτα πολλούς από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
      Η δυσκολία των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν, κατ’ επιταγήν της τρόικας, είναι τέτοια που εκφράζονται φόβοι για νέες διαρροές βουλευτών κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες, ενώ βάλλουν κατά μελών της κυβέρνησης, ιδιαίτερα δε κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τυχόν καταψήφιση των μέτρων αναμένεται ότι θα έχει δυσμενή αποτελέσματα που θα συνδέονται με την ομαλή δανειοδότηση της χώρας μας καθώς και την επιμήκυνση και τη μείωση των επιτοκίων του ελληνικού δανείου.
      Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να «ρίξει» τους εκρηκτικούς τόνους που επικρατούν στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης, δεν αποκλείεται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» του ανασχηματισμού, με κυριότερη αλλαγή αυτή του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός, μέσω συνεργατών του, έχει διαμηνύσει προς τους βουλευτές την απόφασή του να πάει σε εκλογές, εφόσον παρατηρηθούν νέες διαρροές κατά την ψήφιση νομοσχεδίων στη Βουλή.

      Σε ανταρσία οι βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών

      Ιδιαίτερα έντονοι ήταν οι διάλογοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα τη συζήτηση για τα τυχερά παιχνίδια. «Δεν το ψηφίζω» ξεκαθάρισε η Βάσω Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι το μέτρο έχει καθαρά στυγνό και εισπρακτικό χαρακτήρα. «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος» συμπλήρωσε.
      «Το νομοσχέδιο δεν είναι ηθικό» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Αμοιρίδης, ενώ ο Δημήτρης Λιτζέρης τόνισε στον κ. Παπακωνσταντίνου. «Μας κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;»
      «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;» ρώτησε ο Γιώργος Φλωρίδης.
      «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο» ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

      Πηγή: newscode.gr

      Οι πρώτες απώλειες της νέας σεισμικής δόνησης στην Ιαπωνία

      8-4-2011
       
      protes_apoleies_tis_neas_seismikis_donisis_iaponia_1335585_b Δύο ηλικιωμένοι, ένας 79χρονος άνδρας και μια 63χρονη γυναίκα, είναι τα πρώτα θύματα της σεισμικής δόμησης των 7,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 17:32 ώρα Ελλάδας, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νήσου Honsu στην Ιαπωνία, ανέφερε Ιάπωνας αξιωματούχος.
      Η γυναίκα πέθανε από έλλειψη οξυγόνου καθώς το αναπνευστικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος η οποία σημειώθηκε σε όλη την επαρχία Γιαμαγκάτα, ανέφερε ιατρική πηγή. Όσον αφορά στον 79χρονο άνδρα από την επαρχία Μιγιάκι, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, το πιο πιθανό λόγω του σοκ από τον ισχυρό σεισμό.
      Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση δόθηκε εντολή για μαζικές εκκενώσεις παραθαλάσσιων χωριών και πόλεων ενώ βγήκε και προειδοποίηση για τσουνάμι. Ωστόσο, ύστερα από μιάμισι ώρα βγήκε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι και οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
      «Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 100», τόνισε αξιωματούχος της Αστυνομίας.
      Προσωρινή εκκένωση του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiitsi
      Η ισχυρή σεισμική δόνηση οδήγησε την εταιρεία Tepco να δώσει εντολή εκκένωσης των εγκαταστάσεων από τα μέλη των ειδικών συνεργείων, ωστόσο ο συναγερμός ακυρώθηκε 90 λεπτά αργότερα. Κατά τη διάρκεια ελέγχων στους αντιδραστήρες δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω ζημιές.


      Πηγή: logospellas απο zougla.gr

      Η επόμενη ημέρα για τον Π. Ψωμιάδη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

       

       
      Μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείο (καταδικαστική εισήγηση από τον εισαγγελέα και ψήφους 5-0), με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν με ραγδαίους ρυθμούς.

      Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, μόλις λάβει την απόφαση του Εφετείου στο γραφείο του, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα θέσει τον Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια η καταδικαστική απόφαση θα διαβιβαστεί στον υπουργό Εσωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες.

      Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να τεθεί σε αργία από τον υπουργό Εσωτερικών ακόμη και στην περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Το θέμα της οριστικής παύσης δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, καθώς σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, προκαλείται μετά από αμετάκλητη απόφαση και ως τέτοια μπορεί να οριστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.

      Η πλευρά Ψωμιάδη υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του ως Περιφερειάρχης, διότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ακόμα κι αν επικυρωθεί με αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου, διεπράχθη με άλλη ιδιότητα, όταν δηλαδή ήταν νομάρχης.

      Στο διάστημα που ο Πανίκας θα είναι σε παύση, χρέη Περιφερειάρχη θα εκτελεί ο αδερφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε οριστεί ως αναπληρωτής.

      Αν ο Ψωμιάδης εκπέσει αμετάκλητα του αξιώματός του, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα προκύψει μετά από ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά όχι οι αντιπεριφερειάρχες.

      Όπως έχουμε ήδη αναφέρει τα ονόματα που ακούγονται είναι του Διονύση Ψωμιάδη, της Αθηνάς Αηδονά και του Γιώργου Τσαμασλή – μάρτυρα υπεράσπισης του Πανίκα στο Εφετείο, αλλά με ψυχρές αν όχι εχθρικές σχέσεις με το σύστημα Ψωμιάδη.

      Ο Πανίκας αναμένεται να «απαντήσει» στην απόφαση του Δικαστηρίου την Δευτέρα το πρωί από την αγαπημένη του θέση, αυτή του πανελίστα σε πρωινή εκπομπή. Ερωτηματικό παραμένει αν θα ισχυριστεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική κάτι το οποίο αρνήθηκε, πάλι σε πρωινή εκπομπή, μία ημέρα πριν τη δίκη του.

      Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται και η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας.


      Πηγή:    Antinews

      Εκλογές τώρα ή… μετά;

      08.04.2011REPORTER


      Επέστρεψε από τη Βαρσοβία ο Πρωθυπουργός και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, αφού χωρίς χρονοτριβή επικοινώνησε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ώστε να ενημερωθεί για τα όσα συνέβησαν στη ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έντονα ενοχλημένος με τη Βάσω Παπανδρέου, ενώ δείχνει προβληματισμένος με την έλλειψη συνοχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το Σαββατοκύριακο θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Κυβέρνησης, μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.
      Το επικρατέστερο είναι ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό προκειμένου να δώσει χαρακτήρα επανεκκίνησης, κατευνάζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών. Το πρόβλημα είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας, κάτι που δεν επιθυμεί το Μαξίμου αφού κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα αποτελούσε ομολογία αποτυχίας του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όπως έλεγε κορυφαίος υπουργός, ο ανασχηματισμός «αρχίζει και τελειώνει στον Παπακωνσταντίνου». Όπερ μεθερμηνευόμενο δεν αλλάζει το κλίμα αν δεν αλλάξει ο υπουργός.
      Το άλλο σενάριο είναι η προσφυγή στις κάλπες, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ήθελε να το χρεωθεί ο Πρωθυπουργός απευθείας. Θα ισοδυναμούσε- πάντα κατά τα λεγόμενα του συνομιλητή μας- με «ηρωική έξοδο» και αυτό δεν συνάδει με τη μέχρι τώρα πορεία του Γ. Παπανδρέου. Γι αυτό και θα επιχειρήσει τις επόμενες ώρες να συζητήσει με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο να θέσει «προ των ευθυνών τους» όσους δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία της Κυβέρνησης. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης.
      Σε κάθε περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν διαθέτει πολιτικό χρόνο για να διαχειρισθεί, βρίσκεται για πρώτη φορά να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, ενώ γνωρίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση που ξεπεράσει το πρόβλημα, θα το βρει μπροστά του με τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου. Εν ολίγοις, όποια κι αν είναι η απόφασή του, ξέρει ότι στην επόμενη στροφή θα βρει μπροστά του το αδιέξοδο. Συνεπώς και γνωρίζοντας ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, θα φροντίσει να επιλέξει το χρόνο ώστε το αποτέλεσμα να έχει τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα. Η σειρά κάθε άλλο παρά είναι τυχαία…

      Πηγή:  Statesmen.gr

      "Νταβατζιλίκι" 50.000 ευρώ στους εργολάβους!

      Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011 12:08

      Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

      Μόλις...50.000 ευρώ στοίχισαν στο ελληνικό Δημόσιο τα οδοιπορικά έξοδα των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
      Ποσό αδικαιολόγητο για αντίτιμο διοδίων αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν έξι σταθμοί διοδίων, που μάλιστα ανήκουν σε ιδιώτες. Εν καιρώ κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας της χώρας το Υπουργείο Υποδομών  διαθέτει υπέρογκα ποσά για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των περιφερειών στις.. ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται τα διόδια.
      Όπως προκύπτει απο έγγραφο που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα  "Διαύγεια" του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στις 5 Απριλίου 2011, ο κ. Δημήτρης Ρέππας ένέκρινε την παράκτω πίστωση:
      "Εγκρίνουμε τη διάθεση πίστωσης ποσού πενήντα χιλιάδων ευρώ από τους πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε. για την πληρωμή δαπανών στοιχειώδους συντήρησης της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Πελλοποννήσου και συγκεκριμένα για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας μετακινήσεων και οδοιπορικών εξόδων του προσωπικού για τη διαχείριση και εποπτεία μελετών και εργών συντήρησης βελτίωσης του οδικολυ δικτύου αρμοδιότητας της, έτους 2011.

      Πηγή:  NewPost

      ΕΓΙΝΕ "ΡΟΜΠΑ" Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

      ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
      Πλήρης εξευτελισμός για τον πρώην "τσάρο" της οικονομίας. Επειδή δεν μπορεί να διαψεύσει αυτά που είπε στο "Βήμα της Κυριακής" και τον δημοσιογράφο Νίκο Χασαπόπουλο, πριν από λίγο εξέδωσε ο ίδιος ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται...

      στις "ερμηνείες δίνονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής", ιδιαίτερα αναφορικά με τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή". Είναι προφανές ότι ο κ. Αλογοσκούφης δέχθηκε έντονες πιέσεις από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή για να μαζέψει όσα είπε στο "Βήμα".
      Κατά το κοινώς λεγόμενο εξευτελίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομίας...

      Ημέρα του Έθνους των Ρόμα



      Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, σε τουλάχιστον 150 πόλεις του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.

      Οι Τσιγγάνοι (Ρόμα, όπως αυτοαποκαλούνται) είναι ένα έθνος 15.000.000 ψυχών, χωρίς κρατική υπόσταση, με βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστική αντιμετώπιση στα μέρη όπου ζουν.
       
      Newsbeast.gr

      Αρχειοθήκη ιστολογίου