Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Άμεση σύγκλιση Έκτακτης Γενική Συνέλευσης της ΚΕΕΕ

 

Προς
Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Θέμα : Άμεση σύγκλιση Έκτακτης Γενική Συνέλευσης της ΚΕΕΕ
Επανερχόμενοι στο αίτημά μας για την σύγκλιση της έκτακτης Γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων και τους άλλους φορείς επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα αδιέξοδο δημοσιονομικό το οποίο αποτυπώνεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο.
Η προσέγγιση του θέματος από αρχής ήταν λαθεμένη αφού δόθηκε έμφαση μόνο ως προς το λογιστικό της κομμάτι χωρίς να συνυπολογίζεται καμία άλλη παράμετρος με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σοβαρότατα η πραγματική οικονομία.
Η Αναπτυξιακή πολιτική έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή της. Παράλληλα η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης με διαρκείς μεταβολές δεν δίνει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς του επενδύτη – επιχειρηματία ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί σε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό – επενδυτικό σύστημα.
Πριν λίγους μήνες με τη διαδικασία της περαίωσης δόθηκε η αίσθηση ότι οριστικά οι επιχειρήσεις θα κλείσουν με το φορολογικό παρελθόν και θα αντιμετωπίζουν πλέον το παρόν και το μέλλον. Δυστυχώς όμως και αυτό έμεινε μια ακόμα υπόσχεση αφού εξακολουθεί να δίνει τη δυνατότητα στη φορολογική αρχή να ελέγξει και παρελθούσες χρήσεις.
Στο δύσκολο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες έρχεται να προστεθεί και το μέτρο των αυστηρότατων κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις τόσο σε οικονομικό επίπεδο με υψηλά πρόστιμα όσο και σε προσωπικό επίπεδο με ποινές εξοντωτικές.
Απόδειξη της αναποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι η σημαντική υστέρηση εσόδων που καταγράφεται το πρώτο δίμηνο του 2011.
Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, οι συνεχώς αυξανόμενοι συντελεστές ΦΠΑ και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε τέλμα.
Πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι οι επιχειρήσεις πλέον ζουν στο όριο. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα πειράματα. Επιβάλλεται άμεσα αλλαγή οικονομικής πολιτικής με προώθηση ρευστότητας προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με εφαρμογής της αναπτυξιακής πολιτικής ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών και το φορολογικό σύστημα πλέον να μπει σε νέα βάση με αξιοκρατία, δικαιοσύνη και σταθερότητα ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να βγούμε όλοι μαζί πιο δυνατοί επιχειρηματικά από την κρίση.
Ο Πρόεδρος
Ιορδάνης Τσώτσος

Πηγή: Pella News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου