Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά...




Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά, ότι οι προτάσεις που κατέθετε για έξοδο από την κρίση ήταν ανεφάρμοστες και στόχευαν σε ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από το καλό της πατρίδας.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, κλήθηκε πολλάκις να ... δώσει «εξηγήσεις» στους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του για την πολιτική που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία. Λίγους μήνες αργότερα, η κρίση, που χτυπάει την πόρτα της Ιταλίας και απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη,έρχεται να επιβεβαιώσει τον Αντώνη Σαμαρά
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που είχε προτείνει ως μία λύση της κρίσης χρέους, την έκδοση ευρωομολόγου.


ΕΜ.ΠΡΟ.Σ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το μέλλον ξεκίνησε (;)



ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ



Η Ελλάδα υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα το «αντικείμενο του πόθου» των διεθνών ΜΜΕ, λόγω της δεινής θέσης στην οποία είχαν περιέλθει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, σε συνδυασμό με τις φήμες αλλά και τα… στοιχήματα των διεθνών κερδοσκόπων, για την προοπτική χρεοκοπίας. Μιας χρεοκοπίας που θα παρέσυρε την ευρωζώνη στο σύνολό της.
Την τελευταία εβδομάδα, η έμφαση και το ενδιαφέρον έχουν μετατοπιστεί στην Ιταλία και την Ισπανία, με τις φήμες να θέλουν τη Γαλλία και το Βέλγιο να ακολουθούν. Παρόλαυτά, έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι η βρετανική εφημερίδα «Guardian» κυκλοφορεί με δυο συνεντεύξεις κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών, και θεσμικών παραγόντων: Του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το αφιέρωμα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εκτενέστερο και πιο αναλυτικό. Αναμενόμενο, από τη στιγμή που στο δικομματικό σύστημα της Ελλάδας, από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί και στην κάλπη των επόμενων εκλογών η πρόθεση των Ελλήνων να τιμωρήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον σημερινό Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπροσθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς κρατάει μέχρι και σήμερα μια θέση «απέναντι» ακόμη και στους υπόλοιπους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η δική του πολιτική πρόταση είναι εκείνη η οποία μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση που διέρχεται.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη, είναι ο φυσικός διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι κάτι που το διαισθάνονται σχεδόν όλοι. Η δε θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, θα κρίνει το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να «μαζέψει» την κατάσταση, και να περιορίσει την πολιτική ζημιά στις προοπτικές του για μέλλον.
Επιλέγοντας να φιλοξενήσει στις σελίδες της συνεντεύξεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» παρουσιάζει ένα ιδιότυπο «man to man», που έρχεται από το μέλλον.




Statesmen

Αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές



Το σύστημα των Κεντρικών Τραπεζών αποφάσισε να παρέμβει αποφασιστικά στις αγορές για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης του χρέους. Διαβεβαίωση από Γαλλία και Γερμανία ότι δεσμεύονται από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου

Το σύστημα των Κεντρικών Τραπεζών στην ευρωζώνη θα επεμβαίνει "με τρόπο συνεκτικό και σημαντικό,από τούδε στις χρηματαγορές", ώστε να μην οξύνεται η κρίση χρέους, δήλωσε νομισματική πηγή της ευρωζώνης στο Ρόιτερς στο τέλος, γύρω στις 23.00 ώρας Ελλάδας, της τηλεδιάσκεψης των στελεχών της που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή.
Αυτό σημαίνει πως θα αγοράσει Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα για να βάλει φρένο στην "μετάγγιση" της κρίσης χρέους.
"Η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ιταλία, στην Ισπανία, εξετάστηκαν πολύ προσεκτικά απ τα στελέχη της ΕΚΤ, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, που έλαβαν παράλληλα υπόψη "την κοινή δήλωση των κυβερνήσεων Γαλλίας-Γερμανίας", που με έμφαση επανέλαβε ότι "υπάρχει δέσμευση για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη", τόνισε η ίδια πηγή.
Με τη δήλωση αυτήν, υπενθυμίζεται, με έμφαση δηλώθηκε από το Παρίσι και το Βερολίνο ότι, "υπάρχει η δέσμευση, για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη", τόνισε η ίδια πηγή στο Ρόιτερς.
"Θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα"
Ειδικότερα, νωρίτερα, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζουν συγχρόνως "σημαντικές" τις κινήσεις που κάνουν οι κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία, με τον σκοπό να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα, εκφράζοντας την επιθυμία "αυτές να υλοποιηθούν, ταχέως".
Εκφράζουν εξάλλου την ευχή τα εθνικά κοινοβούλια στην ευρωζώνη, "έως τα τέλη Σεπτεμβρίου" να εγκρίνουν τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε σε επίπεδο ηγετών της ευρωζώνης την 21η Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.


NEWS247
Στην κοινή ανακοίνωσή τους, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όσον αφορά την παράμετρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συμφωνούν ότι "επαφίενται στην ανάλυση της ΕΚΤ...η οποία θα αποτελέσει το κατάλληλο θεμέλιο για τις παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.
Η ΕΚΤ είναι εκείνη που, μόνη, θα προσδιορίσει την περίπτωση, που αντιπροσωπεύει οικονομικό κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη, συνολικώς".

News247

Eπίθεση της Κίνας εναντίον των ΗΠΑ για το χρέος



Share
Σαν να μη  της έφτανε της Αμερικής η κεραμίδα που της έριξε η Standard & Poor`s, ήρθε και μια κατραπακιά από τη Κίνα, για να τη βάλει στη θέση της.
Αν λοιπόν, οι Αμερικάνοι έπαθαν μια ψυχρολουσία με τη χθεσινή τους υποβάθμιση, σήμερα ξύπνησαν ακόμη πιο βρεγμένοι, με την Κίνα να τους κατηγορεί ότι πρέπει επιτέλους να συνέλθουν, και να ξεφύγουν από τον οικονομικό δρόμο που επέλεξαν.
Όπως λέει η New York Times, η «επίθεση» αυτή της Κίνας έρχεται να ολοκληρώσει τη γενικότερη κατάπτωση της διεθνούς παρουσίας των ΗΠΑ.
Το Πεκίνο λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, επέκρινε την Αμερική (με αυστηρή γλώσσα), επειδή τη θεωρεί εθισμένη στον δανεισμό, και επειδή «ζει πέρα από τις δυνατότητές της».
Και αν σκεφτούμε πως η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή της Ουάσιγκτον, με κάπου $1.1 τρισ. αμερικανικού χρέους στα χέρια της, τότε το «χτύπημα» της … πονάει διπλά.
Η Κίνα, που διαθέτει απεριόριστη ρευστότητα, δεν έχει άλλες επιλογές από το να συνεχίζει να αγοράζει το αμερικανικό χρέος, γράφει η εφημερίδα, και αν αποτραβηχτεί, απλά θα υποτιμηθούν τα ομόλογα που ήδη κρατάει στα χέρια της. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να επιπλήξει την Αμερική, δηλώνοντας: «Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να συμβιβαστεί με το οδυνηρό γεγονός ότι πέρασαν οριστικά οι παλιές καλές ημέρες, που μπορούσε να δανειστεί για να βγει από τους μπελάδες που η ίδια δημιουργούσε».
Το Πεκίνο δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τις υπερβολικές αμυντικές δαπάνες των Αμερικανών, όπως και με το «διογκωμένο» σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τους!

Antinews

Αρχειοθήκη ιστολογίου