Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εξοπλίζουν "μέχρι τα δόντια" την ΕΛΑΣ εν όψει λαϊκής εξέγερσης...

Εκτύπωση E-mail
01-05-2011 
Σε μια εικονική πραγματικότητα ενός κράτους που παράγει και διάγει εποχή ευμάρειας ζουν στην κυβέρνηση, αλλά ταυτοχρόνως εξοπλίζουν την ΕΛΑΣ "μέχρι τα δόντια" προκειμένου η Αστυνομία να λειτουργήσει ως "κυματοθραύστης" της λαϊκής έκρηξης που αναμένεται να ξεσπάσει. Η επιμονή της κυβέρνησης στην είσπραξη συνολικά 13 δισ. ευρώ, τη διετία 2011-2012 και άλλα 13 δισ. μέχρι και το 2015, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι και το 2013, όταν δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τα νυν προγραμματισμένα έσοδα και πέφτουν έξω 500-700 εκατ. το μήνα λόγω κατάρρευσης της εσωτερικής ζήτησης, καταντάει γραφική! Με τη λογική της κυβέρνησης, τα μισά από τα μέτρα του «πακέτου» -είτε αυτά αφορούν αύξηση φόρων είτε αφορούν περικοπές δαπανών- θα ληφθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους εφέτος και του χρόνου. Από που θα ... φύγουν όταν ξεσπάσει η λαϊκή οργή, δεν γνωρίζουμε αν το έχουν προβλέψει.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του defencenet.gr από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν προχωρήσει σε μαζικές παραγγελίες υλικών καταστολής ταραχών για αύξηση των νυν αποθεμάτων!
Βάσει της εμπειρίας από τα επεισόδια στην Κερατέα η ΕΛΑΣ υπολογίζει ότι θα απαιτηθούν τα διπλά αποθέματα από αυτά που υπάρχουν σήμερα για να μπορέσει να υπάρξει αντιμετώπιση της λαϊκής οργής. Δακρυγόνα, βομβίδες κρότου-λάμψης κλπ γεμίζουν τις αποθήκες της ΕΛΑΣ σε μία προσπάθεια της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες διαφύλαξης της δημόσιας τάξης από τις ταραχές που αναμένεται να ξεσπάσουν.
Το συνολικό ποσό των μέτρων για το 2011 και το 2012 θα αποτελεί περίπου το μισό της δημοσιονομικής εξοικονόμησης που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο, δηλαδή ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 12,7 με 13 δισ. ευρώ, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι επόμενοι έξι μήνες προβλέπονται "καυτοί".
Συνεπώς για τη διετία αυτή που θα περιλαμβάνει τη φετινή ύφεση του 3% και την αναμενόμενη ανάκαμψη κατά 1,1% του ΑΕΠ το 2012 η μείωση του ελλείμματος κατά 1% θα απαιτήσει μέτρα ύψους 2,6% του ΑΕΠ αφού θα πρέπει να καλυφθούν οι φετινές απώλειες της ύφεσης, αλλά και η πληρωμή μεγαλύτερου ποσού για τόκους τόσο φέτος όσο και του χρόνου λόγω της σταθερή αύξησης έως το 2013 του ύψους του δημοσίου χρέους.
Παρ' όλα αυτά ούτε και στο κείμενο του ΠΣΑ θα υπάρξουν χρονικά και κοστολογικά ταξινομημένα τα μέτρα που θα ληφθούν την περίοδο 2011 - 2015, αφού κάτι τέτοιο θα παραπέμπεται στην ανάλυση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου το οποίο θα είναι έτοιμο στα μέσα Μαΐου.
Στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα υπάρχουν και προβλέψεις για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών για την επόμενη περίοδο.
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, χωρίς όμως να αποκλείεται η μείωση να είναι μεγαλύτερη. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται και μπορεί να υπερβεί και το 15%. Ο μέσος ρυθμός πληθωρισμού θα υποχωρήσει σε σύγκριση με το 2010 αλλά δεν προβλέπεται να υποχωρήσει κάτω από το 3,25%.
Σοβαροί οικονομολόγοι δεν αποκλείουν το ΑΕΠ να μειωθεί μέχρι και 4% και η (επίσημη...) ανεργία να φτάσει το τέλος του χρόνου το 18-20%! Το χειρότερο είναι ότι για το 2012 υπό τις υπάρχουσες συνθήκες όχι απλώς δεν προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ 1% όπως προβλέπει η τρόϊκα, αλλά αντίθετα το σφόδρα πιθανό είναι μία περαιτέρω μείωση κατά 1,5-3%! Αυτό σημαίνει ότι όχι δεν θα μαζέψουν 25 δισ. ευρώ, αλλά θα εισπράξουν πολύ λιγότερα και από τα ήδη προβλεπόμενα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ιός του τραπεζικού πανικού εξαπλώνεται...

Εκτύπωση E-mail
01-05-2011
ImageΤραπεζικός πανικός φοβούνται οι τράπεζες ότι θα αρχίσει να εκδηλώνεται από αύριο. Οι τράπεζες με κάθε τρόπο προσπαθούν να σταματήσουν την «αιμορραγία» ρευστού που προκαλούν ήδη οι καταθέτες, οι οποίοι «σηκώνουν» τα χρήματά τους, φοβούμενοι ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Έτσι, αποφεύγουν ή δυσκολεύουν τις διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών στο εξωτερικό και με συγκεκριμένες οδηγίες και επιχειρηματολογία, που έχουν μοιράσει και εντύπως, κατευθύνουν και εκπαιδεύουν το προσωπικό τους να χειρίζεται δύσκολες περιπτώσεις πανικόβλητων πελατών που τρέχουν να «σηκώσουν» τα λεφτά τους.
Οι τράπεζες επιμένουν ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, εξακολουθούν να έχουν την εγγύηση του κράτους και δεν έχουν καμία σχέση με αναδιαρθρώσεις και επιμηκύνσεις του κρατικού χρέους.
Οι τράπεζες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πελάτες τους, ενώ τους αποτρέπουν τεχνηέντως από προσπάθειες μεταφοράς των χρημάτων τους στο εξωτερικό.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αντίδραση της Ν.Δ. σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση για τη ΔΕΗ

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας στην αναφορά του Γιάννη Ραγκούση στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του:
«Ο κ. Ραγκούσης, με σημερινές του δηλώσεις, προσπάθησε να εμφανιστεί σαν Πόντιος Πιλάτος απέναντι στους συντρόφους του, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι.

Ο κατά τα άλλα συντονιστής της κυβέρνησης, σε ρόλο ανεύθυνου παρατηρητή, παρακολουθεί το μισό ΠΑΣΟΚ να στρέφεται εναντίον του άλλου μισού, που απειλεί να κρατήσει όμηρο την κοινωνία.

Θα ήταν ενδιαφέρον να πει - αλλά το ξέχασε - για τη στάση που κρατούσε ο ίδιος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όταν υποστήριζε άκριτα, το Μάρτιο του ’08, τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, όπως και κάθε άλλη κινητοποίηση.

Όπως ξέχασε να πει το παραμικρό και για το γεγονός ότι είναι ο σημερινός υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου - που τότε ήταν «αδελφός» του κυρίου Φωτόπουλου και σήμερα φοβάται να σταθεί απέναντί του - που είχε εισβάλει, μαζί με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στο Δ.Σ. της εταιρίας για να ματαιώσουν, με το «έτσι θέλω», αποφάσεις, που σήμερα λένε ότι θέλουν να προωθήσουν.

Δυστυχώς, οι άνεμοι που έσπερναν τότε γίνονται θύελλα σε βάρος του λαού, σήμερα».

Enet.gr

Mέτρα κατά της φοροδιαφυγής ανακοινώνονται με στόχο είσπραξη 3,5 δις σε τρία χρόνια

01/05/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Αν και η φοροδιαφυγή υπολογίζεται ότι στοιχίζει ετησίως στο Δημόσιο πάνω από 15 δις ευρώ, το πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έχει στόχο να συγκεντρώσει έσοδα 3,5 δις σε μία τριετία, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ελπίζει σε μεγαλεπήβολα αποτελέσματα.

Τα μέτρα θα επιτρέπουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κυρίως για φορολογούμενους που έβγαλαν προσφάτως  χρήματα στο εξωτερικό χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ παράλληλα θα ισχύσει ο  έλεγχος του «πόθεν έσχες» για όλους τους φορολογούμενους. Για το τελευταίο μέτρο βέβαιο ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εξηγήσει πως θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν ο αρμόδιος για τον σχετικό έλεγχο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν διαθέτει στην υπηρεσία του το αναγκαίο προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή.
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον βασικό ρόλο στους ελέγχους θα έχει το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που βρίσκονται ήδη στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θεωρούνται «υψηλής επικινδυνότητας φοροδιαφυγής» (καλλιτέχνες, τραγουδιστές, παράγοντες του ποδοσφαίρου, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, γιατροί, τεχνικές εταιρείες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής)

Eklogika.gr

Αποδοκίμασαν (και) την Α. Νταλάρα...

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011



Σε εκδηλωση των Ποντιων σημερα, πριν απο λιγο στα Σουρμενα, η κα Αννα Νταλαρα αποδοκιμαστικε οικτρα απο τους παρευρισκομενους .
Ο ποντιακος κοσμος στην περιοχη του Ελληνικου εσουρε τα εξ'αμαξης στην κα Νταλαρα.

ΣΤΟ 1,716 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ

 
Η ανοδική κούρσα των καυσίμων συνεχίζεται στην αγορά με τη μέση πανελλαδική τιμή να σκαρφαλώνει σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, την ίδια ώρα που στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο των 31 τελευταίων μηνών, φτάνοντας σήμερα στο 1,716 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με το...
Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανήλθε την Κυριακή 1η Μαΐου στο 1,716 ευρώ το λίτρο. Η μέγιστη τιμή έχει σημειώσε μικρή πτώση, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, στο 1,893 ευρώ (το ρεκόρ είναι το 1,899 ευρώ).
Η αμόλυβδη διέσπασε ανοδικά το «φράγμα» του 1,70 ευρώ/λίτρο στις 13 Απριλίου. Στις αρχές του έτους ήταν κοντά στο 1,60 ευρώ, δηλαδή η τιμή έχει ενισχυθεί από τότε κατά 11 λεπτά.
Οι υψηλότερες τιμές παρατηρούνται σε Κυκλάδες, Μαγνησία, Λασίθι, Κεφαλλονιά, Ρέθυμνο, Σάμο και Πειραιά.
Στην Αθήνα η μέση τιμή ανήλθε σε 1,682 ευρώ/λίτρο και η υψηλότερη 1,779 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη 1,68 και 1,749 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα.
Οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αναμένεται να διατηρηθούν, εφόσον οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται. Την Παρασκευή το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε μέχρι τα 113,40 δολάρια και το Μπρεντ έως τα 125,50 δολάρια το βαρέλι.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
ΤΟ BLOG "ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ", ΣΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 2  ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 10000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΟΜΩΣ, ΛΑΤΡΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "Ο ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ", ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.
 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.... ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.


Ο ΓΑΤΟΣ

Αυγά στον Σκανδαλίδη

01/05/2011

Επίθεση με αυγά δέχτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης στην Κρήτη, όπου και πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.


Το Συνεταιριστικό Κίνημα βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών που έχει από το πρωί της Κυριακής (01/05) στην Κρήτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού και με αιχμή το νομοσχέδιο που αφορά την αναμόρφωση του συνεταιριστικού κινήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει την Κυριακή (01/05) συναντήσεις με αγροτικά στελέχη στο Ηράκλειο μετά την πρωινή επίσκεψή του στο Λασίθι ενώ τη Δευτέρα (02/05) θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θα έχει σύσκεψη με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα συγκαλέσει αντίστοιχη σύσκεψη στα Χανιά.

Ωστόσο, ο Υπουργός δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα με...αυγά.

Για καλή του τύχη όμως, τα...απέκρουσε ένας αστυνομικός!

ADESMEYTOS.GR

Η εργατική τάξη προτίμησε να συνεχίσει τις … διακοπές του Πάσχα


Η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που ‘χει κάτι απ’ τις φωτιές. Στις γωνίες και τους δρόμους από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές”.
Αυτό τραγουδούσαμε κάποτε, όταν οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ήταν τόσο ογκώδεις που οι εκάστοτε κυβερνήσεις έτρεμαν από τη λαϊκή οργή. Κι όχι μόνο την Πρωτομαγιά, αλλά και κάθε φορά που κάποιος τολμούσε να πάει κόντρα στην απαίτηση του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για δουλειές κι όχι ανεργία, για αξιοπρεπή ζωή.
Δεν ξέρω αν πετύχαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, όμως, σίγουρα οι λαϊκές κατακτήσεις ήταν πολλές και κυρίως η εξουσία δεν ήταν ποτέ ασύδοτη, πάντα φοβόταν τις ογκώδεις διαδηλώσεις.
Σήμερα, όπως τα τελευταία χρόνια, η εικόνα ήταν για ακόμη μια φορά θλιβερή. Η πλατεία ήταν άδεια, τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις περιχαρακωμένες και ο κόσμος και πάλι απείχε. Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από το ΠΑΜΕ και από τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό χαρακτηρίστηκε εορτασμός της Πρωτομαγιάς, της γιορτής της εργατιάς δηλαδή.
Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσουν οι περισπούδαστες ομιλίες και τα φοβερά μηνύματα των εργατοπατέρων και των άλλων “επαναστατών” πάνω από το… πτώμα της Πρωτομαγιάς. Ποιος φταίει γι’ αυτό θα αναρωτηθεί κανείς. Όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Τα πολιτικά κόμματα που έχουν ξεπουλήσει τους αγώνες των εργαζομένων, που ξεχνούν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην αντιπολίτευση όταν γίνονται κυβέρνηση. Όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ που υποσχόταν παραδείσους και Δανίες του Νότου και έχει φέρει τον χειρότερο εργασιακό εφιάλτη.
Τα ξεπουλημένα στους πολιτικούς συνδικαλιστικά όργανα, που έχουν φτάσει στο σημείο να μην πηγαίνουν οι επικεφαλής τους στις διαδηλώσεις φοβούμενοι το γιαούρτωμα. Που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να γίνουν μπροστάρηδες αγώνων αφού το μόνο που κάνουν τα τελευταία χρόνια είναι συμβιβασμούς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Άλλωστε, πολλές βουλευτικές θέσεις έχουν καλυφθεί από τους εργατοπατέρες απανταχού της χώρας και κάθε απόχρωσης.
Όλων των πολιτών που ενώ βλέπουν τα αδιέξοδα της ζωής τους, που το Μνημόνιο τους πνίγει, που δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον, προτιμούν να συνεχίσουν τις διακοπές του… Πάσχα. Ή που κάνουν κριτική και πόλεμο στην κυβέρνηση από τον καναπέ. Αλλά τι να κάνουν κι αυτοί; Μήπως έχουν ανθρώπους να τους συνεγείρουν, πραγματικούς ηγέτες να τους ξεσηκώσουν και πραγματικά οράματα να τους συνεπάρουν; Δυστυχώς η δύναμη της συνήθειας και της καθημερινότητας μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει όλους.
Έτσι αφήνουμε ασύδοτους τους δυνάστες μας να αποφασίζουν με τα φιλαράκια τους στην τρόικα, να ετοιμάζουν μέτρα – σοκ, να μην υπολογίζουν έναν αδύναμο λαό και να φοβούνται παρά μόνο όταν έρχεται η ώρα της κάλπης.
Για φανταστείτε να κατέβαινε κυριακάτικα ή και στη γενική απεργία της 11η Μαίου, ένα εκατομμύριο κόσμος; Για σκεφτείτε πώς η κυβέρνηση της τρόικας θα έβλεπε τη λαϊκή οργή. Και χωρίς επεισόδια ή εφόδους στα… χειμερινά ανάκτορα της Βουλής. Μόνο με τη δύναμη της φωνής ενός εκατομμυρίου κόσμου.
Γι’ αυτό και η σημερινή ημέρα, έτσι όπως γιορτάζεται καλό θα ήταν να ονομαστεί μνημόσυνο της εργατικής τάξης. Θα ταίριαζε καλύτερα…
Αριστερός Ψάλτης

ANTINEWS

Ο Βενιζέλος θέλει να βγάλει το "χακί" για να γίνει "τσάρος".

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σαν υπουργός Οικονομικών -ή ακόμη και σαν συντονιστής επί των οικονομικών-  μίλησε σε συνέντευξή του στο Βήμα,ο Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος φαίνεται ότι έχει “γοητευθεί” από τα σενάρια που θέλουν τη “προαγωγή” του από “στρατηγό” του Χολαργού, σε “τσάρο” της Οικονομίας! Κι είναι λογικό αφού ποτέ δεν ενθουσιάστηκε με τα “γαλόνια” και το “χακί”.

Βέβαια στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία ο κ.Βενιζέλος -και όποιος φιλοδοξεί να είναι ο “τσάρος” του υπουργείου Οικονομικών- μάλλον θα πρέπει να ρίξει μια ματιά και στο τέλος της δυναστείας των Ρομανόφ και του τσάρου ,το οποίο δεν ήταν και το καλύτερο. Η “πολιτική εκθρόνιση” όποιου τολμήσει να κρατήσει το τιμόνι της οικονομίας είναι ενδεχόμενο πολύ πιθανό κι αυτό τον απασχολεί όσο κι αν δηλώνει ότι "κανείς δεν δικαιούται να σχεδιάζει, υπό τις παρούσες συνθήκες, το προσωπικό πολιτικό του μέλλον".

Ο κ.Βενιζέλος από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασής του στο ΥΕΘΑ έδειξε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο αν και τεράστιο σε όγκο και σε πεδίο δράσης, δεν τον χωρούσε! Θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να “χτίσει” πολιτικά το μέλλον του,το οποίο όσο κι αν παραμένει “ήσυχος” και “υπάκουος” περιλαμβάνει πάντα πολύ υψηλούς ηγετικούς στόχους ,τους οποίους προφανώς από δικά του λάθη έχασε. Το τελευταίο βέβαια ποτέ δεν το παραδέχτηκε.

Έχοντας περίσσευμα αυτοπεποίθησης το οποίο πολλοί τον κατηγορούν ότι του προκαλεί συχνά έντονες κρίσεις αλαζονείας ο κ.Βενιζέλος ασχολήθηκε με το ΥΕΘΑ ,όσο έπρεπε για να μην εκτεθεί. Έχοντας το χάρισμα της γρήγορης κατανόησης και μάθησης ,ενημερώθηκε για τη λειτουργία των ΕΔ,αλλά ποτέ μα ποτέ δεν μπόρεσε να φτιάξει τη “χημεία” του με τους ένστολους,οι οποίοι επίσης δεν “τον πηγαίνουν”.

Παρά τις χλιαρές προσπάθειες που κατά καιρούς κατέβαλε δεν μπόρεσε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και στους στρατιωτικούς.  Eξαιρούνται οι Αρχηγοί, οι οποίοι ως γνωστόν κάνουν τα πάντα για να τα έχουν καλά με τον όποιο υπουργό Άμυνας.

Επιπλέον ο κ.Βενιζέλος διαπίστωσε από τη πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ,ότι το ΥΕΘΑ είναι ένα υπουργείο που μέσα σε μια στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε “ναρκοπέδιο”. Σκεπασμένο μ΄ αυτό το νέφος καχυποψίας στο οποίο πολλές φορές έχει αναφερθεί ο κ.Βενιζέλος ,στον τομέα των εξοπλισμών ,κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Πρακτικά αυτό ο ΥΕΘΑ το έζησε με την υπόθεση των Ναυπηγείων και των υποβρυχίων.

Κινούμενος από τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του που περιγράψαμε παραπάνω ο κ.Βενιζέλος βρέθηκε να πρέπει να “βγάλει από τη φωτιά κάστανα”. Και παρά το γεγονός ότι πέρασε τη συμφωνία που προέκυψε από τη Βουλή -κάτι που σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει- κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι με το κλίμα που υπάρχει για το θέμα των εξοπλισμών και ειδικά των ναυπηγείων, δεν θα δεχτεί στο μέλλον σφοδρή κριτική και επιθέσεις για τα όσα συμφωνήθηκαν.


Γι΄ αυτούς τους λόγους ο κ.Βενιζέλος φαίνεται ότι προτιμά να μετακινηθεί από το ΥΕΘΑ . Στη συνέντευξή του στο Βήμα δεν είπε λέξη για την Άμυνα. Την αφιέρωσε όλη στην οικονομία και στα μέτρα που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να ληφθούν για την έξοδο από τη κρίση. Ως καλός ρήτορας ξέρει πάντα να “στρογγυλεύει” αυτά που θέλει να πει και να τα κάνει να ακούγονται ελκυστικά. Παρακολουθώντας τον αυτό το 18μηνο στο ΥΕΘΑ,είναι βέβαιο ότι αν τελικά τα σενάρια περί μετακίνησής του στο υπουργείο Οικονομικών επαληθευτούν ,μας περιμένουν μάλλον δύσκολες μέρες. Ο κ.Βενιζέλος δεν είναι απ΄ αυτούς που θα δίσταζαν να -μας- “πάρουν μέτρα”.


ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.


“Ένα πιο "έξυπνο" και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους, που όσο περισσότερο τους προσεγγίζουμε τόσο πιο εύκολος θα γίνεται ο δρόμος των διευκολύνσεων για τους εταίρους και τους δανειστές μας. Ο υπουργός Άμυνας ζητεί να υπάρξει διεθνής θεσμική εγγύηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της το 2012 και ότι το τραπεζικό της σύστημα θα παραμείνει σταθερό, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές. Θεωρεί σφάλμα την αναπαραγωγή στο εσωτερικό της χώρας της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, ασκώντας εμμέσως κριτική στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη. Σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ ως το 2015 μέσα από άμεσες επενδύσεις, αλλά ότι είναι εφικτός με τη χρηματοοικονομική αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και με στόχο την επαναγορά χρέους. Επισημαίνει ακόμη ότι "κανείς δεν δικαιούται να σχεδιάζει, υπό τις παρούσες συνθήκες, το προσωπικό πολιτικό του μέλλον".
OnAlert.gr

Δεσμεύουν τις καταθέσεις των Ενοριών της Εκκλησίας με ενεργοποίηση αναγκαστικού νόμου του... 1950!

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011 

Σε αναβρασμό είναι η Εκκλησία μετά το τελεσίγραφο να μεταφερθούν όλοι οι λογαριασμοί που έχουν Ενορίες, Μοναστήρια και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα σε ιδιωτικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την ενεργοποίηση αναγκαστικού νόμου του... 1950!

Πρόκειται ουσιαστικά για δέσμευση, αφού πλέον θα τα διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι Μητροπολίτες έχουν ξεσηκωθεί και όλοι είναι μια γροθιά και θεωρούν casus belli την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, διότι ασφαλώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν κινήθηκε από μόνος του, θα του το ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, που ψάχνει αγωνιωδώς για κανένα ευρώ.

Έτσι, με έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από εξήντα χρόνια (!) ζητείται από την Εκκλησία να μεταφέρει μέχρι το τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ακόμη και το ευρώ που ρίχνει ο κόσμος στο παγκάρι για το κερί!

Για την «εξυπηρέτηση» που θα κάνουν οι Ενορίες, τα Μοναστήρια, οι Μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα θα παίρνουν... ομόλογα του Δημοσίου και έναν τόκο ψίχουλα, που δεν θα είναι ο τρέχων τόκος.

Τους δίνουν πάλι καλά το... δικαίωμα να κρατούν τα χρήματα που χρειάζονται για το ρεύμα, την αγορά των κεριών, τα τηλέφωνα και τους μισθούς των νεωκόρων.

Μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή, για να λένε πως τους επιτρέπουν να λειτουργούν. Ούτε φιλανθρωπίες ούτε κοινωνικά έργα.

Και βεβαίως κανένας λόγος για αναστηλώσεις ναών και καμπαναριών... Να βάλουν ένα κεραμίδι... Το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πιέσεις που ασκούνται τους τελευταίους έξι μήνες στην Ιεραρχία είναι ασφυκτικές.

Γι’ αυτό και η απαίτηση της δέσμευσης των καταθέσεων των ΝΠΔΔ είναι το μέγα, το καίριο θέμα που θα προταχθεί από την Εκκλησία στη συνάντηση που θα έχουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί Μητροπολίτες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το φθινόπωρο είχαν ξεκινήσει οι πιέσεις στην Εκκλησία για να μεταφέρουν Ενορίες, Μοναστήρια και Ιδρύματα τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, που ουσιαστικά αποτελεί δέσμευση.

Αυτός ήταν και o λόγος που αναγκάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου να ζητήσουν επιτακτικά το ραντεβού με τον Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να θέσουν τις αντιρρήσεις τους και να πάρει θέση ο πρωθυπουργός.

Θα καταρρεύσει το φιλανθρωπικό έργο

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έφτασε σε όλα τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), δηλαδή τις Ενορίες, τις Μητροπόλεις, τις Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, μια επιστολή της Marfin Egnatia Bank.

Στην επιστολή γινόταν γνωστό πως όλα τα διαθέσιμα χρήματα των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας θα μεταφέρονταν κάθε 15 και 30 κάθε μήνα σε συγκεκριμένο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, σε εφαρμογή του άρθρου 5 του αναγκαστικού νόμου 1611 1950.

Τι λέει αυτός ο νόμος; Πως n Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωμα να δεσμεύει τους λογαριασμούς των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (και της Εκκλησίας) και εκείνα να μπορούν να κρατούν μόνο όσα αποδεδειγμένα απαιτούνται για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Ψίχουλα, δηλαδή, και μόνο για τα άκρως απαραίτητα. Ούτε για συσσίτια ούτε για οικονομικά βοηθήματα του λαού, που κάθε μέρα οι ανάγκες του γιγαντώνονται και το ηθικό του κατακρημνίζεται και βλέπει ως τελευταίο αποκούμπι του την Εκκλησία.

Ακολούθησαν ανάλογες επιστολές της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που γνωστοποιούσαν την ίδια απαίτηση για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος απάντησε με επιστολή της στις 4 Φεβρουαρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τόνιζε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ ο συγκεκριμένος νόμος του 1950, καθώς δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν διαχειρίζονται κρατική περιουσία και είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αυτοχρηματοδοτούνται και πραγματοποιούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Στην επιστολή τους αναφέρουν πως ανάλογη ερμηνεία είχε δοθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παλαιότερες υποθέσεις που είχαν εκδικαστεί και αφορούσαν μοναστηριακές περιουσίες, τονίζοντας πως η Εκκλησία είναι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αυτοδιοικούμενη και ο Επίσκοπος μόνος αρμόδιος για τα οικονομικά της θέματα.

Στις 9 Μαρτίου ο Γ. Προβόπουλος απέρριψε τις αιτιάσεις της Εκκλησίας λέγοντας πως και τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ εμπίπτουν στο ρυθμιστικό πεδίο του αναγκαστικού νόμου.

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, η μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων κεφαλαίων της Εκκλησίας και των ΝΠΔΔ που την απαρτίζουν είναι υπό το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο υποχρεωτική ), όπως καταγράφεται στα πρακτικά συνεδριάσεως στις 16 και 21 2 2011.

Άφηνε μόνο ένα χρονικό περιθώριο στην Εκκλησία, να συμμορφωθεί στην εφαρμογή του νόμου μέχρι το τέλος του χρόνου!

Δηλαδή, μέσα στους επόμενους έξι επτά μήνες θα πρέπει κάθε Ενορία, Μοναστήρι, Μητρόπολη και Εκκλησιαστικό Ίδρυμα να παραδώσει μέχρι και το τελευταίο του ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, που θα κάνει τη χρηστή διαχείριση έναντι... πινακίου φακής και ενός τόκου που θα καθορίζεται μονόπλευρα και κατά το δοκούν!

Στο Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας Ελλάδος μετέχουν οι καθηγητές Ιωαν. Καράκωστας πρόεδρος και Ε. Περράκης, Ν. Αλιβιζάτος, Δ. Τζουγαννάτος και ο διευθυντής Π. Αδαμόπουλος μέλη. Γραμματέας ήταν ο δικηγόρος Θ. Κοντοβαζαινίτης και εισηγήτρια η δικηγόρος Δ. Δεληπέτρου.

Συγκαλείται η Ιεραρχία

Η εφαρμογή του νόμου 1611 αποτελεί κόκκινο πανί για την Ιεραρχία.

Οι Μητροπολίτες είναι αναστατωμένοι αλλά και έτοιμοι να συγκρουστούν μέχρι τέλους αν εφαρμοστεί η δέσμευση των διαθέσιμων κεφαλαίων που έχουν στα ταμεία τους οι Ενορίες, τα Μοναστήρια και οι Μητροπόλεις.

Και αυτό θα θέσουν ως προτεραιότητα στη συζήτηση που θα έχουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Ελάσσονος, Σάμου, Καισαριανής και Νέας Σμύρνης με τον Γ. Παπανδρέου.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την Εκκλησία που κατ' άλλους είναι και το πρώτο σημαντικό βήμα για τον χωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία όλοι οι Ιεράρχες είναι ενωμένοι.

Από κοινού μελετούν κάθε πιθανή λύση και τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσουν αν επιμείνει η κυβέρνηση στον νόμο θα τις αποφασίσουν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της (μεγάλης) Συνόδου της Ιεραρχίας που θα γίνει στα μέσα Μαΐου, όπου όμως θα κυριαρχήσει π τελεσιγραφική απαίτηση για την στην ουσία δέσμευση των καταθέσεών τους.

Θα τεθούν και οι δυσκολίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου, που θα δώσει τη χαριστική βολή στην Εκκλησία.

Γιατί δεν πρόκειται μόνο για τις καταθέσεις των μητροπόλεων και των κεντρικών ταμείων της Εκκλησίας (που δεν ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ) που θα μπουν υποχρεωτικά στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με αυτά άλλωστε δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, αφού το ποσόν είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα χρέη της χώρας.

Πρόκειται και για τα χρήματα που έχει η κάθε ενορία στην άκρη προκειμένου να κάνει το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό της έργο, να δίνει ένα βοήθημα ή να κάνει μια αναστήλωση.

Όλα αυτά ματαιώνονται και τα χρήματα θα τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν κάποια κέντρα εξουσίας. Όπως έγινε κάποτε και με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που «επενδύθηκαν» στο χρηματιστήριο και σε ομόλογα. Με τα γνωστά αποτελέσματα…!

romfaia.gr

Η ιστορία της Πρωτομαγιάς των λουλουδιών και το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Προστέθηκε από 24grammata


Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια) της οποίας το όνομα προήλθε με τη σειρά του από την ελληνική λέξη Μαία, τροφός και μητέρα. Η Μάγια ταυτίστηκε και με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, μητέρα του Ερμή στον οποίο και αφιερώθηκε ο μήνας. Σύμφωνα με τον τρόπο διαίρεσης του χρόνου των αρχαίων Ελλήνων, ο Μάιος αντιστοιχούσε σε μέρος του Μουνιχιώνα και του Θαργηλιώνα που σημαίνει το μήνα που ο ήλιος καίει, θερμαίνει τη γη. Ήδη από τους Ρωμαίους, η αρχή του μήνα σηματοδοτούνταν από τον εορτασμό της Αγαθής Θεάς ενώ σε όλη τη διάρκειά του τελούνταν γιορτές συνδεδεμένες με την ευφορία των αγρών.
Η φυσιογνωμία του Μαΐου στη λαϊκή αντίληψη είναι δίσημη: συνυπάρχει σ αυτήν το καλό και το κακό, η αναγέννηση και ο θάνατος. Όλες αυτές οι ιδιότητες συγκλίνουν και συγκεντρώνονται στην πρώτη του μέρα, την Πρωτομαγιά. Ο εθιμικός εορτασμός της ως της τελικής νίκης του καλοκαιριού κατά του χειμώνα και της κατίσχυσης της ζωής επί του θανάτου έχει μακρότατη παράδοση με ρίζες που ανάγονται σε προχριστιανικές αγροτικές λατρευτικές τελετές που αποσκοπούσαν στη γονιμότητα των αγρών και, κατ επέκταση, και των ζώων και των ανθρώπων.
Οι αρχαίοι Έλληνες, ως φλογεροί φυσιολάτρες, γιόρταζαν το άνοιγμα των λουλουδιών και το φτάσιμο της άνοιξης. Aπό τα αρχαιότερα χρόνια του πολιτισμού τους, που έφθασε στην Eλλάδα από τη Θράκη το ρόδο, μαζί με τις Oρφικές διδασκαλίες, το άνθος αυτό έγινε σύμβολο και υμνήθηκε ως η νύμφη των ανθέων. Ο Aνακρέων ύμνησε έτσι το άνθος αυτό του Mαγιού:
«Pόδον, άνθος των ερώτων
αναμίξωμεν τω Bάκχω
ρόδον, ω+ ωραίον άνθος
ενθέντες τοις κροτάφοις
ευθυμήσωμεν εν τούτοις».
Η γιορτή, όμως, της άνοιξης, η αρχαία Πρωτομαγιά, πήρε σιγά-σιγά κι επίσημη μορφή. Από τις παλαιότερες γιορτές, δημιουργήθηκαν τα Ανθεστήρια, η γιορτή των λουλουδιών. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων. Ιδρύθηκε πρώτα στην Αθήνα, όπου με μεγαλοπρέπεια βάδιζαν προς τα ιερά πομπές με κανηφόρες, που έφερναν άνθη. Έπειτα τα Ανθεστήρια διαδόθηκαν και σ άλλες πόλεις της Ελλάδος και πήραν πανελλήνια μορφή.
Στα Ανθεστήρια της Ελλάδας «ανασταινόταν» ο… σκοτωμένος Ευάνθης θεός, επίθετο του Διόνυσου, που από το χυμένο αίμα του φύτρωσε, σύμφωνα με το μύθο, η άμπελος. Δρώμενο της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα κατά τα νεότερα χρόνια ήταν η ανάσταση του Μαγιόπουλου. Ένας έφηβος εμιμείτο στα ξέφωτα του δάσους τον πεθαμένο, τάχατες, Διόνυσο. Κοπέλες τον στόλιζαν με άνθη και του τραγουδούσαν τον «κομμό, το θρήνο και τον οδυρμό, μέχρι που να «αναστηθεί» και μαζί με αυτόν όλη η φύση.
Όταν η ειδωλολατρία προσωποποίησε τις ιδιότητες της Φύσης και τις προσκύνησε σαν συγκεκριμένους θεούς, τότε τις αρχικές εκείνες γιορτές της Άνοιξης μοιράστηκαν μεταξύ τους η Ίσιδα, ο Διόνυσος, η Δήμητρα, ο Απόλλωνας, η Χλωρίδα (Flora) και αν κάποιος άλλος θεός θεωρήθηκε επόπτης της φυσικής παραγωγής ή αίτιος της βλάστησης των φυτών.
Και λοιπόν αντί για την αρχική και ενστικτώδη εκείνη χαρά των ανθρώπων από τη θέα της ζωής που ξαναγεννιέται στη φύση, γιόρταζαν οι δικοί μας πρόγονοι , από υποχρέωση πια, γιορτές, σαν τα Ανθεσφόρια περίπου, τα Ηροσάνθεια, τα Χλόεια, τα Θαλήσια και τέλος τα περίφημα Διονύσια για των οποίων την εξύμνηση συναγωνίζονται οι μεγαλύτεροι λυρικοί ποιητές της Ελλάδας που για την ανοιξιάτικη λαμπρότητά τους ψάλλει ο ουράνιος Πίνδαρος ότι:
Φοίνικος έρνος οπότ΄οιχθέντος Ωράν θαλάμου.
Εύοδμον επαιωσιν έαρ, φυτά νεκτάρεα.
Τότε βάλλεται , τότ΄επ΄αμβρόταν χέρσον εραταί
ίων φόβαι ρόδα τε κόμαισι μίγνυται,
αχεί τ΄ομφαί μελέων συν αυλοίς,
αχεί τε Σεμέλαν ελικάμπυκα χοροί.
(Το βλαστάρι του φοίνικα, των Ωρών σαν ανοίξει ο θάλαμος
και τα μυρωδάτα φυτά μυριστούν την εύοσμη άνοιξη,
τότε πετιέται, τότε στη γη των αθανάτων σωρός
χαριτωμένοι μενεξέδες και τριαντάφυλλα
με τα μαλλιά ανακατεύεται
και ηχεί γλυκιά φωνή με λυρικούς αυλούς
και σέρνουνε χορούς για την ανθοστεφάνωτη Σεμέλη).
Αργότερα, με το πέρασμα των αιώνων, η αρχική έννοια της Πρωτομαγιάς χάθηκε και τα έθιμα επιβίωσαν απλώς ως λαϊκές γιορτές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται περιφορά δέντρων, πράσινων κλαδιών ή στεφάνων με λουλούδια, ανακήρυξη του βασιλιά ή της βασίλισσας του Μάη, χορός γύρω από ένα δέντρο ή ένα στολισμένο κοντάρι-γαϊτανάκι. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες γιορτές χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο που έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας με εκδηλώσεις που απαντώνται στον λαϊκό πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών λαών.
Το στεφάνι
Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι, σχεδόν, το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, πλούσια σε εκδηλώσεις σε παλαιότερες εποχές. Στις μέρες μας η Πρωτομαγιά με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι έχουμε απομακρυνθεί, ζώντας στις πόλεις.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αικατερίνη Καμηλάκη, το στεφάνι κατασκευαζόταν με βέργα από ευλύγιστο και ανθεκτικό ξύλο κλήματος ή άλλο και στολιζόταν με λουλούδια και κλαδάκια καρποφόρων δέντρων, όπως η αμυγδαλιά, η συκιά και η ροδιά. Ακόμα, το διακοσμούσαν με στάχυα από σιτάρι και κριθάρι, με κρεμμύδι αλλά και σκόρδο για το μάτι. Η χρησιμοποίηση πρασινάδας και όχι τόσο λουλουδιών με σκοπό τη μετάδοση της γονιμότητάς τους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των μαγιάτικων συνηθειών. Στον αγροτικό χώρο, μάλιστα, δε θεωρείτο απαραίτητο το πλέξιμο στεφανιών. Αρκούσε η τοποθέτηση πάνω από την πόρτα του σπιτιού μιας δέσμης από χλωρά κλαδιά ελιάς, συκιάς, νερατζιάς, πορτοκαλιάς και άλλα μαζί με λουλούδια. Απαραίτητη ήταν, επίσης, η ύπαρξη μεταξύ τους φυτών αποτρεπτικών… του κακού, όπως είναι η τσουκνίδα, το σκόρδο και άλλα.
Σύμφωνα με κείμενο του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Μιχάλη Τιβέριου, το μαγιάτικο κλαδί ή το άνθινο στεφάνι, έχει κατά πάσα πιθανότητα τις ρίζες του στην αρχαιότητα: «Είναι γνωστό ότι στην αρχαία Ελλάδα τέτοια κλαδιά ή στεφάνια τα χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι δεν έλειπαν από καμία σημαντική εκδήλωση του δημόσιου, ιδιωτικού και θρησκευτικού βίου. Επιπλέον, είναι αξιοπρόσεκτο ότι μια σημαντική γιορτή ενός μήνα των αρχαίων, του Θαργηλίωνος, που αντιστοιχούσε, περίπου, με το δικό μας Μάιο, περιλάμβανε στα δρώμενά της την κατασκευή ενός κλαδιού ανάλογου με το μαγιάτικο. Το κλαδί αυτό δεν το έφτιαχναν με άνθη, αλλά με κλαδιά οπωροφόρων δέντρων, στα οποία αναρτούσαν κρεμμύδι και σκόρδο».
Στις μέρες μας που έχουμε καθιερώσει στεφάνια από λουλούδια του αγρού ή των κήπων, τα οποία τοποθετούμε για μερικές μέρες στην κύρια είσοδο των σπιτιών μας. Δύσκολα μπορεί, πια, να ανιχνευτεί συμβολισμός στο σύγχρονο πρωτομαγιάτικο στεφάνι, κατά το Μιχάλη Τιβέριο, αφού για τους περισσότερους δεν αποτελεί, ίσως, τίποτα περισσότερο από μια όμορφη και μυρωδάτη σύνθεση λουλουδιών, χωρίς να παραπέμπει σε συσχετισμούς σύμφωνα με τους οποίους «χαρίζει» στους ενοίκους ενός σπιτιού υγεία, καλή τύχη, ειρήνη, ευτυχία και ευφορία. Σίγουρα, όμως, η κατασκευή του χαρίζει ευφορία σε μεγάλους και μικρούς, που ξεφεύγοντας από τις πόλεις αναζητούν τη χαρά της άνοιξης στην ολάνθιστη φύση.
www.valentine.gr και 24grammata.com

Σηκώνουν τις μπάρες σήμερα Πρωτομαγιά στο Μώλο

 
Κυριακή, 1 Μάιος 2011
 
  
Σηκώνουν τις μπάρες σήμερα Πρωτομαγιά στο Μώλο
Σήμερα Κυριακή η Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Λαμίας κατά των Διοδίων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της εργατικής πρωτομαγιάς , θα ανοίξει τον σταθμό Διοδίων της Αγίας Τριάδας Μώλου στις 17.00μμ (προσυγκέντρωση 16.30 στην Έκθεση Λαμίας).

«Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους συνεχίζεται. Δεν υποχωρούμε», λένε τα μέλη της Επιτροπής και των Φορέων και καλούν όλους τους πολίτες της Φθιώτιδας να δώσουν το παρόν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ανοίγματος των σταθμών διοδίων.

πηγή: LamiaReport και  Newpost.gr

Μέχρι 13 Μαΐου η παράταση της απογραφής των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

30/4/2011

Μέχρι 13 Μαΐου η παράταση της απογραφής των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ
Επειδή μικρός αριθμός δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), δεν έχει προλάβει να απογραφεί (άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ.), και να ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμής με πίστωση λογαριασμού, η διαδικασία απογραφής που λήγει στις 29 Απριλίου παρατείνεται μέχρι και 13 Μαΐου 2011.
Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΓΑ. Ο οργανισμός «ενημερώνει τους δικαιούχους των πολυτεκνικών επιδομάτων που δεν έχουν απογραφεί ότι πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το "Απογραφικό Δελτίο" που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, διότι η καταβολή των επιδομάτων τους για το Γ΄ Δίμηνο 2011 (πληρωμή επιδομάτων το μήνα Ιούνιο 2011) θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ».

Κατά την κατάθεση του Απογραφικού Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του:

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.
β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής ο δικαιούχος μπορεί να απευθυνθεί:

  • στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους
  • στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκ/τα του ΟΓΑ
  • στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr).
AGROTYPOS.GR

Η αναδιάρθρωση χρεών ξεκίνησε από τα νοικοκυριά

DANEIA Καταβολή χαμηλότερων μηνιαίων δόσεων για όσους δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και τους πρώτους μήνες του 2011 οι ρυθμίσεις δανείων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια. Και αν η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους μόλις ξεκίνησε, η αντίστοιχη που αφορά τις χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από πέρυσι. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι τράπεζες, το 2010 ρυθμίστηκαν συνολικά 300.000 δάνεια, εκ των οποίων το 15% ήταν επιχειρηματικά. Υπολογίζεται ότι το ύψος των οφειλών που αναδιαρθρώθηκαν προσέγγισε τα 10 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις το 2011 οι παραπάνω αριθμοί θα ξεπεραστούν, καθώς η ύφεση συνεχίζεται, περιορίζοντας τα εισοδήματα νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών και τον τζίρο των επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις καθυστερήσεις σε νέα ιστορικά υψηλά. Η επίσημη πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει λόγο για αύξησή τους προς το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι τα προβληματικά δάνεια ενδεχομένως να ξεπεράσουν ακόμη και το 13% στο τέλος του 2011 από 10,4% έναν χρόνο νωρίτερα. Δηλαδή θα σταματήσουν να εξυπηρετούνται επιπλέον χορηγήσεις ύψους 6 δισ. ευρώ.
Οι τραπεζίτες ευελπιστούν ότι μέσα στην εφετινή χρονιά θα κορυφωθεί ο ρυθμός ανόδου των δανείων που δεν αποπληρώνονται στην ώρα τους. Ως σήμερα έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις επισφάλειες σε διαχειρίσιμα επίπεδα λόγω των σημαντικών διαγραφών που έφθασαν τα 5,8 δισ. ευρώ σε επίπεδο μητρικών τραπεζών κατά την περυσινή χρήση, αλλά και των ρυθμίσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει κυρίως μετά την ενεργοποίηση του μνημονίου τον περασμένο Μάιο.
Ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η υποχρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες λόγω του αποκλεισμού τους από τις διεθνείς αγορές έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση συνθηκών ύφεσης με άμεση επίπτωση στα ποσοστά ανεργίας. Το γεγονός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στα εισοδήματα των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, πολλοί εκ των οποίων δανειοδοτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την κάλυψη στεγαστικών και καταναλωτικών δαπανών και σήμερα δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Τα προβλήματα και οι ρυθμίσεις
Τα μεγαλύτερα ποσοστά καθυστερήσεων εντοπίζονται στην καταναλωτική πίστη και ακολουθούν τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά δάνεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία δεν εξυπηρετείται το 20,5% των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, δηλαδή χορηγήσεις της τάξεως των 7 δισ. ευρώ. Στη στεγαστική πίστη στο τέλος του 2010 προβληματικό κατέστη το 10% των δανείων, ήτοι 8 δισ. ευρώ, ενώ καθυστερήσεις εμφανίζει και το 8,7% των επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων, που αντιστοιχεί σε 10 δισ. ευρώ. Τα ποσοστά αυτά έχουν αυξηθεί τους πρώτους μήνες του 2011, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τράπεζες για τη συγκράτησή τους.
Οπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, οι ρυθμίσεις που γίνονται αφορούν την αλλαγή των όρων εξόφλησης των δανείων, η οποία εξασφαλίζει χαμηλότερες μηνιαίες καταβολές είτε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε σε μόνιμη βάση. Οι συγκεκριμένες διευκολύνσεις παρέχονται κυρίως μέσω των επίσημων προγραμμάτων ανακύκλωσης χρεών που λάνσαραν τα πιστωτικά ιδρύματα μετά την περικοπή μισθών και συντάξεων, με στόχο να ανακουφίσουν τις ομάδες του πληθυσμού που είδαν τις ετήσιες απολαβές τους να περιορίζονται εν μιά νυκτί. Η μείωση των μηνιαίων καταβολών γίνεται κυρίως μέσω της μετάθεσης πληρωμών στο μέλλον. Βασικό εργαλείο για την περικοπή των δόσεων αποτελεί η επιμήκυνση της εναπομένουσας διάρκειας μιας σύμβασης, ενώ εναλλακτικά μπορεί να δοθεί περίοδος χάριτος μόνο τόκων ή μηδενικών πληρωμών. Με τον τρόπο αυτόν μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα η εξόφληση μιας οφειλής. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δυνατότητα αυτή δεν παρέχεται δωρεάν αλλά κοστίζει σε τόκους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Ο κανόνας έγκειται στο ότι όσο μεγαλύτερη είναι η «εξυπηρέτηση» από την τράπεζα τόσο πιο υψηλό είναι το κόστος που επιβαρύνει τον δανειολήπτη.
ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
1. Μεταφορά υπολοίπου καρτών σε δάνειο τακτής λήξης
ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ για κάποιον που έχει δημιουργήσει χρέη από τη χρήση πιστωτικών καρτών είτε για την πραγματοποίηση αγορών είτε για την ανάληψη μετρητών είναι να τα μεταφέρει σε τοκοχρεολυτικό δάνειο με συγκεκριμένη διάρκεια εξόφλησης και χαμηλότερο επιτόκιο. Για παράδειγμα, αν κάποιος χρωστά στην κάρτα του 7.000 ευρώ και καταβάλλει κάθε μήνα 300 ευρώ, για την πλήρη εξόφληση του υπολοίπου του θα χρειαστεί 29 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχει καταβάλει τόκους της τάξεως των 1.700 ευρώ.
- Γυρίζοντας το χρέος σε ένα δάνειο διάρκειας 29 μηνών, η πλήρης εξόφλησή του θα γίνει με μηνιαία δόση 275 ευρώ έναντι 300 ευρώ αν συνεχιζόταν η αποπληρωμή του με την κάρτα. Το νοικοκυριό θα γλιτώσει τόκους ύψους 700 ευρώ.
- Αν το χρέος μεταφερθεί σε δάνειο τακτής λήξης με την ίδια δόση που πλήρωνε ο δανειολήπτης στην κάρτα, δηλαδή 300 ευρώ, τότε η αποπληρωμή του θα γίνει τέσσερις μήνες νωρίτερα και θα έχουν καταβληθεί 800 ευρώ λιγότεροι τόκοι.
2. Μεταφορά σε δάνειο με υποθήκη ακίνητο
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ μέσω της οποίας μπορεί να γίνει εξοικονόμηση αποτελεί η μεταφορά των χρεών σε προσωπικό δάνειο με εγγύηση ακίνητο. Αν τα χρέη βρίσκονται σε διαφορετικές τράπεζες, η συγκέντρωσή τους σε ένα πρόγραμμα προϋποθέτει ότι ο δανειολήπτης θα περάσει τα τεστ πιστοληπτικής ικανότητας στα οποία θα υποβληθεί.
Για παράδειγμα, νοικοκυριό χρωστά 8.000 ευρώ για καταναλωτικό δάνειο αυτοκινήτου, 3.000 ευρώ για προσωπικό δάνειο και 2.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες του. Συνολικά οι μηνιαίες καταβολές ανέρχονται σήμερα σε 450 ευρώ.
Αν τα χρέη μεταφερθούν σε πρόγραμμα με προσημείωση ακινήτου, το επιτόκιο μπορεί να πέσει ακόμη και στο 5% και η διάρκεια εξόφλησης να φθάσει τα 10 έτη. Οι δόσεις σε μια τέτοια περίπτωση θα πέσουν περίπου στα 140 ευρώ. Αν το νοικοκυριό επιθυμεί να εξοφλήσει την οφειλή του σε μικρότερο χρονικό διάστημα, η δόση του θα αυξηθεί. Για παράδειγμα, για εξόφληση σε 5 χρόνια η δόση θα φθάσει τα 250 ευρώ και σε 3 χρόνια τα 390 ευρώ.
3. Μεταφορά των χρεών σε «ώριμο» στεγαστικό δάνειο
ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ για την εξόφληση οφειλών από προγράμματα καταναλωτικής πίστης μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω ενός στεγαστικού δανείου που ελήφθη πριν από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δηλαδή πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Για παράδειγμα, κάποιος που έλαβε το 2004 στεγαστικό δάνειο 120.000 ευρώ, διάρκειας 15 ετών, έχει σήμερα αποπληρώσει τις 17.000 ευρώ. Αρα αν μεταφέρει το χρέος του από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες στο στεγαστικό του δάνειο, θα πληρώνει μία δόση για όλες τις οφειλές του και θα εξασφαλίσει χαμηλότερο επιτόκιο.
Ετσι, μεταφέροντας στο στεγαστικό δάνειο οφειλές ύψους 10.000 ευρώ η δόση του θα αυξηθεί από τα 600 ευρώ στα 660 ευρώ, αλλά θα γλιτώσει τις υπόλοιπες δόσεις, οι οποίες ανάλογα με τη σύνθεση του χρέους μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 400 ευρώ τον μήνα.
Ρεπορτάζ Α. ΜΑΡΚΟΥ

Πηγή:tovima.gr και logospellas.gr

«Μήλον της έριδος»και πάλι (;) ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ο Μ. Βορίδης

Σάββατο, 30 Απρίλιος 2011
 
  
Η έμμεση διαφοροποίηση του Μάκη Βορίδη από τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην επιλογή του να ανοίξει ζήτημα διερεύνησης όλων όσοι διετέλεσαν Υπουργοί Άμυνας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση των υποβρυχίων, ενεργοποίησε εκ νέου στο παρασκήνιο τη συζήτηση για ενδεχόμενη μετακίνηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στις τάξεις της ΝΔ.


Ήδη το θέμα άρχισε να κουβεντιάζεται στα «πηγαδάκια» της Βουλής, στο περιθώριο της προχθεσινής συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο κ. Βορίδης εμφανιζόταν προβληματισμένος για την πυροδότηση της κόντρας ανάμεσα σε Γιώργο Καρατζαφέρη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που δεν έκρυψε και σε δημόσιες δηλώσεις του (Ρ/Σ NET FM), όπου χαρακτήρισε αιτιολογημένη την αντίδραση του Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στις έμμεσες βολές του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν την πεποίθηση ότι, ανεξάρτητα από το καλό κλίμα που στην παρούσα φάση εμφανίζεται να υπάρχει μεταξύ Βορίδη- Καρατζαφέρη, η συζήτηση για επικείμενη μετακίνηση του Μ. Βορίδη στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να επιλεγεί πολύ προσεκτικά ο χρόνος αλλά και η αφορμή της μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλες οι πλευρές τηρούν στάση αναμονής, μέχρις ότου προσδιοριστεί η τελική μορφή της κόντρας Καρατζαφέρη- Μεϊμαράκη, η οποία ανοίξει πιθανώς ένα νέο κεφάλαιο και στις σχέσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
NEWPOST.GR

Απίστευτο: Δώσαμε συχνότητες του δορυφόρου μας HELLAS SAT στους Τούρκους!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ΗELLAS SAT προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Τούρκους. Αυτή η είδηση πριν απο λίγα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική κι όμως είναι 100% αληθινή!

Η εταιρεία TURKSAΤ που διαχειρίζεται τους τουρκικούς δορυφόρους TURKSAT 2A KAI 3A δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση συχνοντήτων γι'αυτο και αποφάσισε να νοικιάσει συχνότητας του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT!

O γενικός διευθυντής της TURKSAT Oζκάν Ντάλμπαϊ δηλώνει πως στους δυο δορυφόρους η χωριτικότητα έχει ξεπεράσει το 90%. " Η ζήτηση που έχουμε για τις συχνότητες και απο το εσωτερικό και απο το εσωτερικό είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Γι'αυτό και μέχρι το 2012 νοικιάσαμε συχνότητες απο τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT. Τις υπηρεσίες που μπρούμε να τις μεταφέρουμε τις δίνουμε στον δορυφόρο αυτό.

Για παράδειγμα τις συχνότητες των τηλεοπτικών δικτύων δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε. Νομίζω όμως πως δεν θα φτάσει και αυτό. Θεωρώ πως μέσα στο χρόνο θα παρουμε κι άλλες συχνότητες.

Ο Ντάλμπαϊ τόνισε οτι ο HELLAS SAT διέθεσε άνετα τη χωριτικότητα του καθώς "λόγω της οικονομικής τους κρίσης δεν υπάρχει ζήτηση στο εσωτερικό και δεν γεμίζουν τη χωριτικότητα τους, ήδη απο τον προηγούμενο μήνα χρησιμοποιούμε και τον ελληνικό δορυφόρο" δήλωσε.

Η Τουρκία πάντως ηδη ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δυο δορυφόρους. Ο ΤURKSAT 4A θα βρίσκεται στο διάστημα το Νοέμβριο του 2013 και ο ΤURKSAT 4B το Φεβρουάριο του 2014. Μέχρι τότε ....ας είναι καλα οι Έλληνες.

Ενα απλό ερώτημα σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητούσε τη χρήση του TURKSAT θα δίνονταν έγκριση απο την Τουρκία και κυρίως απο τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εδικές συχνότητες στους δορυφόρους αυτούς;
ΟnAlert.gr

Ποιός θα γκρεμίσει την σημαία του Μνημονίου;



Όταν εκείνος  ο τρελός ο Λάκης Σάντας μαζί με τον Μανόλη Γλέζο, κατέβαζαν τη ναζιστική σημαία και ύψωναν την ελληνική, στο σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού, τον Παρθενώνα, πιθανότατα δεν είχαν επίγνωση του μεγαλείου της κίνησης αυτής.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν μια ανάσα για την Ελλάδα, που έδωσε ελπίδα ότι υπάρχει φως στο τούνελ.
Εβδομήντα χρόνια μετά ο Λάκης Σάντας «έφυγε» από τη ζωή και ο Μ. Γλέζος αγωνίζεται από το δικό του μετερίζι για την πατρίδα. Ειδικά ο πρώτος έφυγε σεμνός, χωρίς να «κεφαλαιοποιήσει» τον ηρωϊσμό του, χωρίς να πάρει θέσεις και να διεκδικήσει μια ζωή… δημοσία δαπάνη, όπως κάνουν πολλοί από τους σημερινούς πολιτικούς μας που ούτε πως είναι η ελληνική σημαία δεν ξέρουν.
Τα λέμε όλα αυτά διότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τη σημαία της πατρίδας ή αλλιώς το συμφέρον της, και σηκώνουν κατά καιρούς σημαίες ευκαιρίας. Άλλος σηκώνει τη σημαία του κόμματός του, άλλος του συνδικαλισμού και άλλος των μικροκομματικών συμφερόντων. Άλλος την προσωπική του σημαία που μεταφράζεται σε διορισμούς στο δημόσιο, λαμογιές με προμήθειες και άλλα κόλπα, μίζες και ότι άλλο βάλει ο νους.
Έτσι φτάσαμε στο σημερινό χάλι της πατρίδας. Αφήσαμε την ελληνική σημαία στη γωνία, αφήσαμε το μέλλον της χώρας να διαχειριστούν τυχάρπαστοι πολιτικοί όλων των κομμάτων. Από την Μεταπολίτευση και μετά αυτό που κατάφεραν όλοι όσοι πήραν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους ήταν να μας κάνουν όλους να ντρεπόμαστε.
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα του Μνημονίου, της χρεοκοπίας, της αποτυχίας, της φτώχειας, της υποτέλειας, της αναξιοπιστίας της χώρας. Ξαφνικά γίναμε όλοι θεατές μιας δραματικής ταινίας που παίζεται καθημερινά με τίτλο «Το καφενείον η Ελλάς, περάστε κόσμε».
Κάποιοι εδώ και μήνες σήκωσαν τη σημαία της ευκαιρίας που λέγεται Μνημόνιο και τρόϊκα. Και παρουσιάζουν αυτή τη σημαία ως ευκαιρία για την Ελλάδα, ως η μόνη λύση για το μέλλον.
Όμως, όσο περνούν οι μήνες τόσο περισσότερο ισχυρή γίνεται η αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι η σημαία του Μνημονίου που κατά κύριο λόγο μας επέβαλε η Γερμανία, μοιάζει μ’ αυτή τη ναζιστική που είχε υψωθεί πριν 70 χρόνια στην Ακρόπολη.
Τραγική ειρωνεία, δυο σημαίες που μοιάζουν τόσο μεταξύ τους παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, προέρχονται από τη Γερμανία.
Το μεγάλο στοίχημα που μπαίνει πλέον είναι ποιος θα γίνει αυτή την εποχή ο Λάκης Σάντας και ποιος ο Μ. Γλέζος, να κατεβάσουν τη σημαία της κατοχής και να υψώσει την ελληνική σημαία. Κι αυτό δεν το λέμε με αυτή τη γιαλατζί πατριωτική διάθεση που κάποιοι διαλαλούν καθημερινά στα κανάλια. Δεν είμαστε πατριώτες σαν το ΛΑΟΣ που έχει πάρει… εργολαβία την αγάπη για την Ελλάδα.
Η ελληνική σημαία που πρέπει να υψωθεί από κάποιον που θα έχει όραμα θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Να δίνει ελπίδα στους πολίτες ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Ότι μπορεί να ξανακάνει θυσίες, αλλά αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο.
- Να ξαναφέρει την αξιοπιστία στην Ελλάδα. Να μπορούν δηλαδή να ταξιδεύουν οι Έλληνες στο εξωτερικό και να μην τους χαρακτηρίζουν λαμόγια και μπαταχτσήδες.
- Να ανήκει πραγματικά η Ελλάδα στους Έλληνες, χωρίς εξαρτήσεις οικονομικές και πολιτικές.
- Να επιστρέψει στην Ελλάδα το αίσθημα της φιλοξενίας, του φιλότιμου, της εργατικότητας. Όλες εκείνες οι αξίες που υπήρχαν αλλά χάθηκαν.
- Και τέλος, να πείσει τους Έλληνες ότι η οικοδόμηση μιας νέας χώρας μπορεί να γίνει από όλους μαζί. Είναι αυτό που έγραφε ο Σικελιανός στο Πνευματικό Εμβατήριο:
Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα, ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο!
Για να δούμε, θα υπάρξει κάποτε ένας νέος Λάκης Σάντας;
Αριστερός Ψάλτης

ANTINEWS

Υφυπουργός χρέωσε 29 ευρώ στο υπουργείο για...τον καφέ του!

Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2011
 
  
Καβούρια στις τσέπες φαίνεται ότι έχουν τελευταία οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι εκτός βουλής δουλειές που δεν πάνε καλά, ούτε ένα καφέ δεν πληρώνουν πια από την τσέπη τους... να'ναι καλά τα τα ταμεία των υπουργείων.


Ο λόγος για τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκεντρώσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος χρέωσε το ταμείο του Υπουργείου Εσωτερικών με 29 ευρώ για τον καφέ που ήπιε στην V.I.P αίθουσα του Ελ. Βενιζέλους λίγο πριν ταξιδέψει.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο πρόγραμμα Διαύγεια, το υπουργείο Εσωτερικών "εγκρίνει την έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα Olympic Catering Α.Ε. για πρόμηθεια χρήσης της αίθουσας VIP ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος στις 20/04/2011 από τον κ. Υφυπουργό Εσωτερικών". Μπορεί το όνομα του υφυπουργού να μην αναφέρεται, ωστόσο η αναφορά προδίδει τον κ. Ντόλιο, αφού η δεύτερη υφυπουργός είναι η κ. Τζάκρη.

Στους τζαμπατζήδες του "δεν πληρώνω" και ο κ. Ντόλιος;
NEWPOST.GR

Αρχειοθήκη ιστολογίου