Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στο 16,3% η ανεργία το β' τρίμηνο






 
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, Κατά το Β΄ Τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.156.336 άτομα και των ανέργων σε 810.821. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 16,3%, έναντι 15,9% του προηγούμενου τριμήνου και 11,8% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.  Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,1% σε σχέση με το Β΄ Τρίμηνο του 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 36,5% σε σχέση με το Β΄ Τρίμηνο του 2010.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (20,0%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (13,7%).
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (32,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 38,3%

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,5%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (24,9%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (19,0%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,7%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (11,6%).
Από το σύνολο των ανέργων, το 90,1% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 50,2% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 42,1% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
Ένα ποσοστό ανέργων (6,7%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου του 2011, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή:
α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (27,9%),
β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (26,5%),
γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (16,4%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,6% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 50,9%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (18,0% έναντι 16,2%). Επίσης, το 73,0% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,8%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 23,1% και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 20,7%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Πελοπόννησο με 13,1% και στη Κρήτη με 13,4%
 
Greek Finance Forum

Αρχιεπίσκοπος: "Oυδέποτε ζητήσαμε την απαλλαγή από το έκτακτο τέλος"



Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά.
Από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται, όπως άλλωστε ισχύει και για όλες τις γνωστές θρησκείες και τα αναγνωρισμένα θρησκευτικά δόγματα στη χώρα μας, μόνον οι χώροι άσκησης δημόσιας λατρείας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση”.
Να αναφερθεί όπως πρώτη έγραψε χθες η Romfea.gr, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την εξαίρεση των Μονών και των Ναών από την καταβολή του ειδικού έκτακτου τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Συγκεκριμένα απαλλάστονται οι Ναοί, οι Ιερές Μονές, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του Όρους Σινά, το Άγιον Όρος, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα θρησκευτικά ιδρύματα και των ξένων δογμάτων, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας.


Romfea.gr

Έχουν τυπώσει η Γερμανία, η Αυστρία, η Φιλανδία και η Ολλανδία τα δικά τους νομίσματα;




Μια ομάδα Γερμανών διοργάνωσε μια διαμαρτυρία κατά του Ευρώ μπροστά στην ΕΚΤ. Δεν ήταν πολλοί, καμιά εκατοστή και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Raus aus dem Euro" (έξω από το ευρώ) και "Stoppt die Schulderunion" (σταματήστε την ένωση χρεών).

Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 77% των Γερμανών αντιτίθεται στην δημιουργία του EFSF (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) που θα διαδεχθεί το ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Όμως το πιο ανησυχητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι κυκλοφορούν φήμες ότι η Αυστρία, η Φιλανδία, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν ήδη τυπώσει τα τοπικά τους νομίσματα και θα μπορούσανε να εξέλθουν της Ευρωζώνης μέσα στον Σεπτέμβρη αφήνοντας πίσω τους το χάος.

Έτσι δεν θα υποχρεωθούμε να αφήσουμε το ευρώ, μάλλον το ευρώ θα μας αφήσει. Το πλήγμα για τον Σαρκοζί από την άλλη θα είναι τεράστιο και θα τον γονατίσει πολιτικά.

Τέλος ας μην γελιόμαστε περιμένοντας βοήθεια από τους Κινέζους με την τεράστια φούσκα ακινήτων που έχουν δημιουργήσει. Σκεφτείτε ότι στην χώρα αυτή με τα πολύ χαμηλά ημερομίσθια υπάρχουν περιοχές με αξίες 3,000-5,000 δολάρια ανά τμ.

Χωρίς λοιπόν την Γερμανία η βοήθεια πλέον δεν θα υφίσταται και με τα ετήσια ομόλογα στο 150% αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα, χρεοκοπία!

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙ,  Ανάλυσης IV και της Ανάλυσης V.



Read more: http://center24.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html#ixzz1Y3RoFgiq

Δάνεια σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με εγγύηση του δημοσίου




κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Τη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για κεφάλαιο κίνησης ή και για επενδυτικούς σκοπούς και μεγάλων επιχειρήσεων για επενδύσεις, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και μέγιστη διάρκεια τα δέκα χρόνια, περιλαμβάνει διευκρινιστική εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, στην οποία ορίζεται ότι το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί στη χώρα ως 18 Ιουλίου 2011.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα μπορούν να δανειοδοτούνται από τις τράπεζες έως και 31.12.2011 οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τον κλάδο και το μέγεθός τους. Η εγγύηση θα καλύπτει το 70% των δανείων που θα χορηγούνται από τις τράπεζες, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα πιστώσεων και ρευστότητάς τους.
Η εγγύηση θα έχει μέγιστη διάρκεια δέκα χρόνια και κατά τη διάρκειά της η εξόφληση του δανείου θα γίνεται σε εξαμηνιαία βάση (στις 30/6 και 31/12 κάθε έτους) σε ισόποσες χρεολυτικές δόσεις.
Το μέγιστο ύψος του δανείου θα προσδιορίζεται σε συνάρτηση των οικονομικών μεγεθών της δανειολήπτριας επιχείρησης και δεν θα υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό της κόστος για το 2010. Παράλληλα λόγω της παρεχόμενης εγγύησης καταβάλλεται προμήθεια ασφάλειας στο Ελληνικό Δημόσιο με την καταβολή κάθε δόσης. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπεται έκπτωση μέχρι 15% επί της προμήθειας ασφαλείας για μέγιστη περίοδο δύο ετών από την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη δανειοδοτηθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου (με αποφάσεις του 2009) να ζητήσουν την παράταση της εγγύησης από τέσσερα σε δέκα έτη κατ' ανώτατο όριο, υπό τον όρο ότι δεν είναι προβληματικές Η παράταση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου αφορά:

α) δάνεια κεφαλαίου κίνησης που χορηγήθηκαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και

β) δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς που χορηγήθηκαν σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων για την δανειοδότησή τους με βάση το καθεστώς αυτό ( είτε για παράταση της εγγύησης) θα πρέπει να υποβληθούν στις τράπεζες ως την 30.11.2011


Eklogika.gr

Η Τουρκία βγάζει ερευνητικό σκάφος σε ελληνική υφαλοκρηπίδα!






Η Άγυρα επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά! Ανακοίνωσε έρευνες με ερευνητικό νορβηγικό σκάφος όπως και το 2008,σε ελληνική υφαλικρηπίδα και συγκεκριμένα στο πιο νότιο κομμάτι της!

Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα,αλλά το “παιχνίδι” μόλις τώρα αρχίζει.

    Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο “Bergen Surveyor”:

    

  

«Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

    

  

Δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

    

   

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

    

    Τ

ο Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

 


OnAlert.gr

Πώς γεμίζει ο Έλληνας τις τσέπες εν μέσω κρίσης



Το 74% των Ελλήνων έχει επηρεαστεί προσωπικά από την κρίση, ενώ το 77% αγωνιά για το αύριο. Πόσο και πώς η κρίση άλλαξε τις καταναλωτικές και μη συνήθειες

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας "The Boston Consulting", με τίτλο "Πλοήγηση στα Νέα Δεδομένα των καταναλωτών", που θα παρουσιαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, 6 στους 10 Έλληνες μείωσαν τις δαπάνες τους από το 2010 ήδη, ενώ από τους άλλους 4, οι μισοί τις έχουν μειώσει και φέτος.
Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου του 2011 σε 21 χώρες, όπου ερωτήθηκαν σχεδόν 25.000 καταναλωτές και για πρώτη φορά συμπεριελήφθη και η Ελλάδα, με 800 συμμετέχοντες.
Αγωνία για το μέλλον
Το 74% των ερωτηθέντων στην χώρα μας δηλώνει πως επηρεάστηκε προσωπικά από την κρίση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 57% στις ΗΠΑ και στο 47% στις πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία).
Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα απάντησε πως αγωνιά για το μέλλον του ενώ στις πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ το συγκεκριμένο ποσοστό κυμαίνεται στο 53% και στις ΗΠΑ στο 52%.
Στο ερώτημα πόσο ασφαλής νιώθετε στη παρούσα εργασία σας, το 24% των ελλήνων δηλώνουν ανασφαλείς ενώ τα ποσοστά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι σαφώς μικρότερα αφού στην Ισπανία είναι στο 19%, στην Ιταλία 18%, στη Γαλλία 17%.
"Μαχαίρι" σε δαπάνες και τρόφιμα
Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει πως μείωσε τις δαπάνες του το προηγούμενο έτος ενώ ένα επιπλέον 53% ισχυρίζεται πως έχει μειώσει τις δαπάνες του περαιτέρω μέσα στο 2011 (έναντι 44% των ερωτηθέντων στις πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ).
Ως προς τους τομείς καταναλωτικών αγαθών που πλήττονται, το 58% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα μειώνει τις δαπάνες του στα τρόφιμα έναντι του 7% που δηλώνει ότι θα τις αυξήσει και ενός 35% που δηλώνει ότι ούτε θα τις μειώσει ούτε θα τις αυξήσει.
Αυτά που πλήττονται περισσότερο είναι τα οινοπνευματώδη και οι μπίρες, όπου το 71% και 70% των καταναλωτών αντίστοιχα δηλώνουν πως θα μειώσουν τις δαπάνες τους.
Ευνοούνται φρέσκα φαγητά, γαλακτοκομικά προϊόντα και οικιακή κατανάλωση
Οι κατηγορίες στις οποίες παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξήσεις δαπανών είναι τα φρέσκα φαγητά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπου το 17% δηλώνει πως θα αυξήσει τις δαπάνες του.
Το 65% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες του στα μη-τρόφιμα έναντι του 8% που δηλώνει ότι θα τις αυξήσει και του υπόλοιπου 27% που λέει ότι ούτε θα τις μειώσει ούτε θα τις αυξήσει.
Οι κατηγορίες που φαίνεται πως πλήττονται πιο πολύ  είναι τα κοσμήματα-αξεσουάρ και τα fast food όπου το 76% και 71% των καταναλωτών αντίστοιχα δηλώνουν πως θα μειώσουν τις δαπάνες τους. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις δαπανών εμφανίζονται στα παιδικά ρούχα όπου το 16% δηλώνει πως θα αυξήσει τις δαπάνες του.
Παπούτσι από τον τόπο σου...
Οι Έλληνες δηλώνουν ότι αναβάλλουν μεγάλα έξοδα τα οποία μπορούν να περιμένουν, μειώσουν κατά πολύ τα έξοδα τους στα μη-απαραίτητα και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για προσφορές, αγοράζοντας κυρίως τέτοια προϊόντα.
Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι οι Έλληνες όταν ψωνίζουν, δίνουν πλέον μικρότερη σημασία στη μάρκα και ψάχνουν να εντοπίσουν κυρίως προϊόντα που αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα, με τη διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες προϊόντων, να είναι στα ύψη.
Προτεραιότητα στις αξίες της ζωής
Μεταξύ μιας σειράς αξιών της ζωής, στις πρώτες θέσεις για τον έλληνα καταναλωτή βρίσκονται κατά σειρά η αποταμίευση, η υγεία, η σχέση αξίας-χρημάτων (value for money) και η ευθυμία σε αντίθεση με τη πολυτέλεια και το πλούτο που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας.
Παράλληλα, οι έλληνες καταναλωτές δήλωσαν πως για να εκτονώσουν το άγχος τους, προτιμούν να περνούν χρόνο με την οικογένεια τους και με τους φίλους τους.

News247.gr

Πάνω από 44 εκατ. οι άνεργοι στη ζώνη του ΟΟΣΑ



Φέτος τον Ιούλιο, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,2% του 'ενεργού' πληθυσμού στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ

Picture 0 for Πάνω από 44 εκατ. οι άνεργοι στη ζώνη του ΟΟΣΑ
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, ειδικά για τους νέους, όπως προκύπτει από έκθεση του οργανισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Η ανεργία κινδυνεύει να παραμείνει διαχρονικά υψηλή στη ζώνη των κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας κι Ανάπτυξης» ανέφερε ο διεθνής οικονομικός οργανισμός, προσκαλώντας συγχρόνως τις κυβερνήσεις των 34 κρατών μελών του να λάβουν μέτρα περιστολής της ανεργίας.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι στα τέλη του '09 το ποσοστό των ανέργων στη ζώνη του ΟΟΣΑ ανερχόταν στο 8,7% αφού είχε προηγηθεί η διεθνής οικονομική κρίση, από ποσοστό ανέργων 5,7% προτού ξεσπάσει η κρίση, δηλαδή τον Αύγουστο του '08. Φέτος τον Ιούλιο, αυτό το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,2% του 'ενεργού' πληθυσμού στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.
Αυτό το ποσοστό, ισοδυναμεί με περισσότερους από 44 εκατομμύρια ανέργους φέτος το θέρος στα 34 κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, την ώρα που προ κρίσης ο αριθμός των ανέργων ελαφρά ξεπερνούσε τα 13 εκατομμύρια.
Ο ΟΟΣΑ με την έκθεσή του αυτήν προϊδέασε, απερίφραστα, ότι όχι μόνον μπορεί διαχρονικά το ποσοστό των ανέργων να παραμείνει συγκριτικά τόσο υψηλά, αλλά κάλλιστα μπορεί το φαινόμενο να έχει και πολύ μεγάλη διάρκεια...
«Αυτή, λοιπόν, είναι η ανθρώπινη διάσταση της κρίσης», υπογράμμισε παρουσιάζοντας την έκθεση ο γγ του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, που επιπλέον ανέδειξε τη διάσταση ότι, ανάμεσα στους μακροχρόνιους ανέργους, είναι και πολλοί νέοι άνθρωποι, «κάτι που οφείλει να απασχολήσει τις κυβερνήσεις».
Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρατηρείται μια αύξηση-ρεκόρ στο ποσοστό 30% όσων ζητούν νέα απασχόληση για περισσότερο από ένα έτος. Στην ίδια κατηγορία, στην Ισπανία το ποσοστό ξεπέρασε το 40%.
Μόνον η Γερμανία εξαιρείται αυτής της τάσης. «Καλοί μαθητές» όσον αφορά τη συρρίκνωση της ανεργίας είναι σήμερα: η Αυστραλία, η Νότια Κορέα, η Ολλανδία, η Ιαπωνία. «Κακοί μαθητές» είναι την ίδια ώρα: η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία. Τα ποσοστά ανέργων 15-24 ετών στη ζώνη του ΟΟΣΑ φέτος το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σχεδόν στο 17,5%, έναντι 7% για τους ανέργους 25 ετών και άνω.


Voria.gr

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος κατά του ειδικού τέλους ακινήτων



''Η νέα ληστρική επιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον επιχειρήσεων και πολιτών, με την επιβολή του δυσβάσταχτου τέλους για τα ακίνητα, την καθιστά ηθική... αυτουργό της δημιουργίας ενός νέου ισχυρού κινήματος. Του..."δεν έχω να πληρώσω"».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με αφορμή τη χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος του νέου τέλους ακίνητης περιουσίας.

Ο πρόεδρος σημειώνει ότι το ΕΒΕΑ καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην προβεί στη θεσμοθέτηση του νέου αυτού τέλους στα ακίνητα και να επανεξετάσει συνολικότερα την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν λόγω της αδυναμίας της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα των φορολογουμένων, να αποδώσουν τους πολλαπλούς δυσβάσταχτους φόρους που τους έχουν επιβληθεί.

Υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα το ΕΒΕΑ έχει τονίσει ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών.

''Απαιτείται η υιοθέτηση και προώθηση ενός νέου μείγματος πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας οδηγούν σε ύφεση. Σε περιόδους ύφεσης, η επιβολή νέων φόρων επιτείνει την ύφεση και διευρύνει την ανεργία. Όταν η ανεργία ξεπεράσει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ο κίνδυνος ρήξης της κοινωνικής συνοχής είναι βέβαιος» καταλήγει ο πρόεδρος.

ΣΟΡΟΣ: ''ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ''


Έκθεση της Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της ΕΕ: Έρχεται νέα πιστωτική συστημική κρίση...


Έκθεση της Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της ΕΕ: Έρχεται νέα πιστωτική συστημική κρίση...
"Καταρρέει το ευρώ", επισημαίνει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. Έκτακτη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζιτών και στελέχη ιδιωτικών τραπεζών. 
Με νέα πιστωτική κρίση απειλείται η Ευρωζώνη, η οποία μάλιστα ενδέχεται να λάβει διαστάσεις μίας συστημικής κρίσης, καθώς αναμένεται ότι θα εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές και χώρες, με επίκεντρο τις τράπεζες και το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Αυτό αναφέρει έκθεση της Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της ΕΕ, την οποία αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η οποία, σημειωτέον ότι κάνει τον κύκλο της αγοράς εν αναμονή του Ecofin της Παρασκευής στο Βότσλαβ της Πολωνίας, επισημαίνει ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι εντάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν και αυξήθηκε ο κίνδυνος για την χρηματοδότηση των τραπεζών, κατά συνέπεια, ο κίνδυνος μετάδοσης διαχέεται σε άλλες αγορές και άλλες χώρες και η κρίση γίνεται πιο συστημική.

Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει κίνδυνο να εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο λόγω του δημόσιου χρέους, της τραπεζικής χρηματοδότησης και της αρνητικής ανάπτυξης. Συμβουλεύεται περαιτέρω αύξηση των κεφαλαίων των τραπεζών» αναφέρει η έκθεση.

Σόρος: Καταδικασμένη σε φαύλο κύκλο κρίσεων η Γηραιά Ήπειρος


"Καταδικασμένη" σε έναν φαύλο κύκλο αλλεπάλληλων κρίσεων είναι η Γηραιά ΄'Ηπειρος, σύμφωνα με το διάσημο μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά ότι η κρίση χρέους στην ευρωπεριφέρεια είναι χειρότερη από την αντίστοιχη της Lehman Brothers.

Αυτά αναφέρει στο άρθρο του με τίτλο "Το ευρώ καταρρέει" και το οποίο αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters ο Σόρος, ο οποίος δηλώνει ότι η "η κρίση της ευρωζώνης είναι άμεση συνέπεια της κατάρρευσης του 2008. Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα άρχισε να καταρρέει και χρειάστηκε να στηριχθεί από το κράτος. Σε μία αξιομνημόνευτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2008, διατυπώθηκε η δέσμευση ότι δεν θα επιτραπεί η κατάρρευση κανενός άλλου χρηματοοικονομικού οργανισμού που είναι σημαντικός για το χρηματοοικονομικό σύστημα, όπως έγινε και στις ΗΠΑ".

"Οι σπόροι για την επόμενη κρίση έχουν ήδη μπει από τον τρόπο που οι αρχές αντέδρασαν στην προηγούμενη. Δέχθηκαν επί της αρχής ότι οι χώρες που λαμβάνουν πακέτα στήριξης δε θα πρέπει να πληρώνουν επιτόκια τιμωρίας και έστησαν το EFSF για αυτό τον λόγο. Εάν αυτή η αρχή είχε υιοθετηθεί εξαρχής, τότε η ελληνική κρίση δεν θα είχε εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό", τονίζει ο ίδιος.

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο Σόρος επισημαίνει ότι το χρέος της χώρας δεν είναι διατηρήσιμο, αλλά, ωστόσο, τονίζει δεν υπάρχουν διακανονισμοί ούτε για πιθανή χρεοκοπία ούτε για έξοδο από το ευρώ.

Εκτακτη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζιτών και στελέχη ιδιωτικών τραπεζών

Στο μεταξύ, συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης με τους επικεφαλείς μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ασίας. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και στελέχη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΔΝΤ, την EBRD και το Αμερικανικό Χρηματιστήριο. Μάλιστα, οι κεντρικοί τραπεζίτες της ΕΕ θα είναι επίσης παρόντες και στο Εurogroup/Εcofin που ξεκινά αύριο. 


Reporter.gr

Ανοιχτές Σχολές: Συνεχίζουμε! Την επόμενη βδομάδα ανοίγουμε την Σχολή μας!



Χθες μαζί ανοίξαμε τη Νομική της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 17/9 συνάντηση των συντονιστικών των Σχολών της Αθήνας, την Κυριακή 18/9 πανελλαδική web συνάντηση όλων των συντονιστικών!

Συνεχίζουμε!! Την επόμενη βδομάδα ανοίγουμε τις Σχολές μας!!

235 Άτομα για 3 χρόνια... Θα είναι ΠΑΝΤΟΥ, από υπουργεία μέχρι περιφέρειες.




Για όσους δεν το έχετε εμπεδώσει η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι εδώ σε πλήρη δράση...
TASK FORCE:
235 Άτομα για 3 χρόνια...
Θα είναι ΠΑΝΤΟΥ...από 
υπουργεία μέχρι περιφέρειες..
και θα έχουν μεταφραστές.
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ.
Χατζημαράκης και πρόσθεσε ότι αναμένονται περί τα 200 άτομα τα οποία θα εγκατασταθούν σε υπουργεία αλλά και σε περιφέρειες, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. 

Ξεπέρασαν το 1,5 δισ. οι ακάλυπτες στο οκτάμηνο



Στα 1,53 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ακάλυπτες επιταγές το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ. Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 126.411, την ίδια χρονική περίοδο.

Τον Αύγουστο του 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών μειώθηκε κατά 60,90%, στα 153,6 εκατ.ευρώ (15.121 τεμάχια), σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 19,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν μείωση 24,18% σε σχέση με πέρυσι.

Τον ίδιο μήνα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές παρουσίασαν αύξηση 20,43% στα 22,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο (13.508 τεμάχια, αυξημένα κατά 18,76%). Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 παρουσίασαν μείωση 0,71% όσον αφορά τα τεμάχια και και αύξηση 4,35% όσον αφορά την αξία. 


Isotimia.gr

Καταγγελία Κύριλλου: Η κυβέρνηση διορίζει ασύστολα μουφτήδες, ενώ λιγοστεύουν οι ιερείς.




ImageΟ μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος καταγγέλλει με δήλωσή του την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τις ελλείψεις σε ιερείς που παρατηρούνται σε πολλές ενορίες της χώρας, την ώρα που -όπως υποστηρίζει- το αρμόδιο υπουργείο διορίζει χωρίς καμία φειδώ μουσουλμάνους μουφτήδες στη Θράκη!
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Κύριλλος στη δήλωσή του αναφέρει: «Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίστηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις μητροπόλεις όλης της Ελλάδας. Εμείς ως μητρόπολη είχαμε ζητήσει να καλυφθούν τρεις οργανικές θέσεις, αφού έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μόλις ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του υπουργείου, εκπλαγήκαμε».
«Για παράδειγμα, στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, τα μισά χωριά της Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά, όπου ο "παπάς" αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.
«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν "μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα", την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της Εκκλησίας.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου