Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σοκ και δέος με τα νέα βίντεο από το φονικό τσουνάμι

Δημοσίευση 09/04/2011

 
 
Στην δημοσιότητα τέθηκαν από την εταιρεία TEPCO, η οποία είναι υπεύθυνη διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, βίντεο την ώρα που το τσουνάμι πλήττει τον πυρηνικό σταθμό.
Οι εικόνες είναι σοκαριστικές καθώς το τσουνάμι «επιτίθεται» κατά του εργοστασίου με 150 χλμ την ώρα, ενώ το κύμα του αγγίζει τα 15 μέτρα.







Αύξηση της μίζας ζητούσε ο ταμίας του Άκη

9-4-2011


Μεγαλύτερη προμήθεια επειδή «έπεισε την ελληνική κυβέρνηση» να αγοράσει γερμανικά υποβρύχια ζήτησε και έλαβε ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Real news, τον Ιούνιο του 2002, ο Γιάννης Μπέλτσιος συναντιόταν στην Αθήνα με στελέχη της HDW / Ferrostaal, ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά από τις προμήθειες που διακινήθηκαν στο παρασκήνιο της σκανδαλώδους συμφωνίας.
Όπως προκύπτει από εξωδικαστική αγωγή της υπεράκτιας Dolmarton την οποία εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο Γιάννης Μπέλτσιος εναντίον της Ferrostaal για διεκδίκηση προσυμφωνηθέντων αμοιβών, «ζήτησε η αμοιβή για λογαριασμό της ενάγουσας να αυξηθεί από 2,65% σε 3,5% της αντίστοιχης σύμβασης αναβάθμισης».
Οι επαφές του συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου με ανώτατα στελέχη της γερμανικής κοινοπραξίας, ήταν για αρκετά χρόνια παραπάνω από τακτικές, κάτι που δεν δικαιολογείτο από το θεσμικό ρόλο του κ. Μπέλτσιου, καθώς την επίμαχη περίοδο ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας "Αττικό Μετρό".
Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης παραστατικά καταθέσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για συγκάλυψη μιζών. Πρόκειται για τις «ωφέλιμες» πληρωμές» που είχε δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel στις αρχές Φεβρουαρίου.
 
Πηγή: Newsbomb.gr

"Λουκέτο" λόγω χρέους στο ΤΕΙ Πειραιά ! !

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

«

Κλειστό θα παραμείνει το ΤΕΙ Πειραιά τη Δευτέρα (11.04) και Τρίτη (12.04) αφού η κρατική χρηματοδότηση για το 2011 δεν φτάνει να καλύψει απαραίτητες ανάγκες όπως αυτές της ηλεκτροδότησης και του νερού.

Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου, υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, αλλά και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων είναι αδύνατο να καλυφθούν με το ποσό της χρηματοδότησης του έτους, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Πτώση καταγράφει ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2011 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού αφού ανέρχεται στις 7.400.000 ευρώ ενώ το 2010 ήταν 13.040.000 και το 2009 15.450.000, όπως καταγράφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση. Αναμένονται νεότερα την Τετάρτη (13.04), μετά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.


ΠΗΓΗ: star.gr  και

Ο Γιώργος ζήτησε από τους υπουργούς απολογισμό!

09.04.2011OFF THE RECORD


Στο… παρά κάτι του ανασχηματισμού φαίνεται ότι βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την εσπευσμένη επιστροφή του από τη Βαρσοβία χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τους υπουργούς, από τους οποίους ζήτησε να του ετοιμάσουν δισέλιδο report με όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα στον τομέα ευθύνης τους, και με τις εκκρεμότητες κυβερνητικού έργου που υπάρχουν, μέχρι αύριο Κυριακή!
Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι τη μετέφρασαν ως πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να έχει πλήρη και χαρτογραφημένη εικόνα της Κυβέρνησής του, προτού πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για τις αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ, και αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Κορυφαία στελέχη του Κινήματος εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να διατηρηθεί στη θέση του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά το απρόσμενο πολιτικό «τσαλάκωμα» που υπέστη για το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.
Και εύλογα γίνεται αντιληπτό ότι ενδεχόμενη αλλαγή του Υπουργού Οικονομικών, θα πρέπει να συνοδεύεται από συνολικότερη αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου να δώσει την αίσθηση του νέου ξεκινήματος, και να επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Δεν είναι άλλωστε λίγοι που εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί το αναγκαίο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός, για να κερδίσει η Κυβέρνησή του πολιτικό χρόνο, να ανακατέψει την τράπουλα, και να διαμορφώσει τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες, ώστε να οδηγηθεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πηγή:  Statesmen.gr

"Ντνέβνικ" (Σκοπιανή εφημερίδα): Τα κρυφά ονόματα των αγγελιοφόρων Σκοπίων-Αθήνας

9 Απριλίου 2011

 


Οι αδελφοί Μιγιάλκοφ και ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας και πρώην διευθυντής του διυλιστηρίου, «Окта», Εμμανουήλ Μαλέλης- Μανώλης, είναι από τα ονόματα που έχουν ανεπίσημα αναφερθεί, ως βασικοί παράγοντες, για μυστικές συνομιλίες για το όνομα των Σκοπίων.

Η ελληνική εφημερίδα «Μακεδονία» αναφέροντας εμπιστευτικές πηγές, αποκαλύπτει ότι η μυστική διπλωματία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και οι πρωταγωνιστές αυτής της διπλωματίας δεν έχουν καμία σχέση με το Υπουργείο Εξωτερικών των δύο χωρών.

Όπως και παλιά έτσι και τώρα διαπραγματευτής για το όνομα αναφέρεται Έλληνας διπλωμάτης, άτομο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο Άλεξ Ρόντος και σύμφωνα με την ‘Μακεδονία’ διευθύνων των μυστικών διαπραγματεύσεων είναι ο διπλωμάτης των ΗΠΑ και στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών Τόμας Κάντριμεν.

Τα ονόματα που ρίχτηκαν στο μυστικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι Βόρεια Μακεδονία του Βαρδάρη και Άνω Μακεδονία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Σκόπια και η Αθήνα απέρριψαν τις πληροφορίες του ελληνικού Τύπου, δίδοντας την εξήγηση ότι δεν υπάρχει μυστική διπλωματία.

Ωστόσο, πρέπει να υπομνησθεί ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις που καθοδηγούνταν από την ελληνίδα ευρωβουλευτή Μαρία Ελένη Κόπα με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Νίκολα Γκρούεφσκι, Μάρτινν Προτόγκερ, αντιμετωπίστηκαν, παλαιότερα, ως ‘εικασίες’, μέχρι, τελικά, να επιβεβαιωθούν από τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Wikileaks.

Τα μυστικά…γνωστά ονόματα

Παράλληλα, η διαπραγματευτική διαδικασία είχε αναπτυχθεί πλήρως μυστικά, σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα «Μακεδονία», από την ελληνική πλευρά είναι ο Α.Ρ. –σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος δίνει οδηγίες προς τον Έλληνα Μ.Μ. που ζει και εργάζεται στα Σκόπια.

Από την πλευρά των Σκοπίων, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τι προαναφερόμενες πηγές, «ήταν δύο αδέλφια, ένα μισθωτός στο τελωνείο και ένας άλλος επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας».

Δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι οι αναφερόμενοι αδελφοί είναι ο Σάσο και ο Βλαντιμίρ Μιγιάλκοφ ( των μυστικών υπηρεσιών) και ο Άλεξ Ρόντος, ο διπλωμάτης από τους Έλληνες διαπραγματευτές.

Ο Ρόντος έχει μια σημαντική διπλωματική θέση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (αν και δεν ανήκει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών) και αναφέρθηκε πιο πάνω ως σημαντικός παράγοντας στη μυστική διπλωματία που πραγματοποιείται για το όνομα.

Σύμφωνα με τους διπλωματικούς κύκλους, αυτό θεωρείται ασυνήθιστο και οι τελευταίες πληροφορίες περί μυστικών διαπραγματεύσεων απευθύνονται στον Μιγιάλκοφ, ως παράγων της μυστικής διπλωματίας, με τον μεσολαβητή που χαρακτηρίζεται με τα αρχικά γράμμα ΜΜ, τα οποία προφανώς είναι από το Μαλέλης Μανώλης.

Κάποιοι που έχουν στενές σχέσεις με τον Μανώλη, λένε ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, που ζει στην Θεσσαλονίκη, έρχεται συχνά στα Σκόπια με τη σύζυγό του, η οποία είναι Σλάβα.

Η εικασία αυτή μπορεί να είναι αληθινή, γιατί ο Μανώλης έχει έναν ρόλο στο να μεταφέρει τις απόψεις για την ονομασία από τα Σκόπια- Αθήνα, λόγω της εξοικείωσής του με τους ανθρώπους της εξουσίας.

Ο Μανώλης είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ παρά στην Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν αναφορές ότι είχε μία ή δύο συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και ότι η επικοινωνία του με τη δεξιά, έχει αλλάξει, υποστηρίζει ένας από τους ανθρώπους που έχουν φιλικές σχέσεις με τον Μανώλη στα Σκόπια, ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι πόση εμπιστοσύνη έχει ο Παπανδρέου στον επιχειρηματία αυτόν τον Εμμανουήλ Μανέλη, ο οποίος το 2000 ήταν υπάλληλος στην ελληνική διπλωματική αποστολή των Σκοπίων και απολύθηκε από εκεί, πριν αναλάβει διευθυντική θέση στα, ελληνικής ιδιοκτησίας, διυλιστήρια ‘ΟΚΤΑΝΑ’;

Με ή χωρίς μυστική διπλωματία, δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η μυστική διπλωματία δύσκολα μπορεί να αποσπάσει μια συμφωνία, με εξαίρεση της περίπτωση όπως αυτή, όπως αναφέρθηκε από το Wikileaks, για τη συνεργασία της Κόπα με τον Προτόγκερ, που ακολούθησε η έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Οι Έλληνες διπλωμάτες, το δημοσίευμα της «Μακεδονίας», το ερμηνεύουν ως κερδοσκοπικό τέχνασμα για να προκληθεί εντυπωσιασμός και αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα της ονομασίας.

«Η μεγάλη απόδειξη είναι ότι δεν υπάρχει παράλληλη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το όνομα και δεν υπάρχει, φυσικά, πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Εκτός από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον Παπανδρέου, για το όνομα, δεν συμβαίνει τίποτε άλλο, εξηγεί Έλληνας διπλωμάτης.

Παρόμοια ήταν και η απάντηση από τον Έλληνα εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει ό, τι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία», ούτε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν από το Wikileaks, για παράλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας.

«Υπάρχει μόνο μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για το όνομα, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό σύντομα, αλλά αυτό εξαρτάται κυρίως από τις αρχές των Σκοπίων. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη πριν από τις εκλογές στην πΓΔΜ.

Η ελληνική εφημερίδα «Μακεδονία» ανέφερε ότι μια πιθανή επίλυση της μακροχρόνιας αυτής διαμάχης, ίσως, δούμε μετά τις εκλογές και πρίν από την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.

Ivana Kostovsk/ Ивана КОСТОВСКА 8.4.2011
 
Πηγή: Δεξί X-Trem

Η PRAVDA ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΑΞΗ

 

Τις «ημέρες του 1939» λίγο πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος θυμίζουν οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις και η γεωστρατηγική του πλανήτη, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην ρωσική εφημερίδα Pravda.
Το άρθρο αφού αναλύει την στρατηγική και την πολιτική του ΝΑΤΟ στην Ασία και την Ευρώπη και τον ρόλο της Ρωσίας, κλείνει με το ρητορικό ερώτημα «Μήπως όντως ζούμε ξανά «ημέρες 1939»...
και πρέπει οι δύο υπερδυνάμεις να υπογράψουν Σύμφωνο μη επίθεσης»;
Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι:
«Το ΝΑΤΟ αυξάνει σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία του στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ η Συμμαχία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Σταυρίδη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, την ίδια στιγμή κατέχει τη θέση του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή (ΑΕΜ) του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η αύξηση του αριθμού των Αμερικανών πεζοναυτών οφείλεται στην ανάγκη εκπαίδευσης των συμμαχικών δυνάμεων για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τον Σταυρίδη, το 2011 οι ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί διάφορες μορφές στρατιωτικής συνεργασίας με περισσότερες από 14 χώρες του Ευξείνου Πόντου. Η συνεργασία περιλαμβάνει την προετοιμασία των στρατών των συγκεκριμένων κρατών για ανάπτυξη στο Αφγανιστάν.
Ωστόσο, δεν διευκρινίζει ποιες χώρες είχε κατά νου. Ακόμη και αν επρόκειτο να συμπεριλάβει τη Μολδαβία στον κατάλογο των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, δεν θα υπήρχαν περισσότερα από 14 κράτη. Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Γεωργία είναι οι χώρες που έχουν πλήρη πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.
Η συνεργασία με τη ρωσική πλευρά είναι προφανές ότι δεν προβλέπεται. Ίσως ο Σταυρίδης είχε κατά νου τις χώρες της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που περιλαμβάνουν την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ελλάδα, τη Σερβία και την Αλβανία; Στην περίπτωση αυτή έχουμε μόνο 11 δυνητικούς εταίρους της Αμερικής στην περιοχή. Επιπλέον, η Αρμενία και η Σερβία είναι απρόθυμοι να στείλουν τα στρατεύματά τους στο Αφγανιστάν.
Ο Σταυρίδης μπορεί να συμπεριλαμβάνει ακόμη και την... Πολωνία στον κατάλογο των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Σύμφωνα με όσα έχει πει, εκτός από δύο Γεωργιανά τάγματα υπολογίζει και δύο πολωνικές ταξιαρχίες. Λαμβάνοντας υπόψη το παλαιό «όνειρο» της πολωνικής ελίτ για μια χώρα που θα εκτείνεται «από τη μία θάλασσα έως την άλλη», είναι σαφές ότι η Βαρσοβία δεν θα είχε αντίρρηση να συμπεριληφθεί μεταξύ των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Ωστόσο, αυτό δεν δίνει μια ολοκληρωμένη απάντηση σχετικά με τα σχέδια της Ουάσινγκτον στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Σταυρίδη, οι κοινές ασκήσεις μ΄ αυτές τις χώρες, έχουν ήδη αρχίσει, με τη συμμετοχή και του Βρετανικού Ναυτικού. Οι ασκήσεις γίνονται στην Κριμαία, στη βάση που φιλοξενεί το Κέντρο Κατάρτισης του Ουκρανικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «συνεκπαιδευομένων», αντιπροσωπεύουν απλώς «την ανταλλαγή εμπειριών κατά την εκτέλεση αποστολών διατήρησης της ειρήνης.»
Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί στόχοι που επιδιώκονται από το ΝΑΤΟ;
Μία πηγή από την Αντιπροεδρία της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Υποθέσεων υποστηρίζει μιλώντας στη Pravda: «Οι Αμερικανοί, εκτός από το να προετοιμάζουν «το κρέας για τα κανόνια» στις επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν, προετοιμάζονται για μάχη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτή τη φορά δεν θα είναι πλέον μια τοπική διένεξη, όπως ο πόλεμος του 2008, αλλά ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος. Επιπλέον, αυτό το ίδιο συμπέρασμα μπορεί να συναχθεί από τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την οικοδόμηση των ομάδων του ΝΑΤΟ στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας και στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν νέες στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και αναβαθμίζουν υφιστάμενες».
Η στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας δείχνει σαφώς ότι η προετοιμασία για την επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το γεγονός ότι οι Βρετανοί, με την έγκριση των ουκρανών αδελφών, εκπαιδεύονται στη βελτίωση των στρατιωτικών δεξιοτήτων τους στην Κριμαία -κοντά στη Σεβαστούπολη- επίσης λέει πολλά.
Στην πραγματικότητα ο κόσμος είναι σε μια κατάσταση που ανακαλεί στη μνήμη το 1939, δηλαδή την εποχή πριν από την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου, του οποίου πρόδρομος είναι η επιθετικότητα των ΗΠΑ και των δορυφόρων της κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν και πλέον και κατά της Λιβύης. Το μόνο ερώτημα είναι πότε θα γίνει στη Μαύρη Θάλασσα κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη.
Δεν είναι ότι οι Αμερικανοί και οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι τους είναι οι «κακοί». Όμως η ευημερία των οικονομιών τους εξαρτάται άμεσα από τον έλεγχο των πηγών πρώτων υλών στον κόσμο. Σε περίπτωση κρίσης, δεν έχουν άλλη επιλογή. Όσον αφορά το ξέσπασμα της σύγκρουσης με τη Ρωσία, υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο.»
Για παράδειγμα, το γεωργιανό σενάριο μπορεί να παιχτεί και πάλι ή αντ' αυτού να επιχειρηθεί αυτό της Λιβύης. Η Δύση είναι πολύ «ευαίσθητη» στις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο Βόρειο Καύκασο. Μια ματιά στο Δυτικό Τύπο, αρκεί να γίνει κατανοητό πώς καλύπτονται αυτά τα γεγονότα. Μετά από μία ακόμη επιτυχημένη ρωσική επιδρομή εναντίον των τρομοκρατών, το ΝΑΤΟ μπορεί να υψώσει φωνή για την υπεράσπιση των «επαναστατών και των ανταρτών», συνεχίζοντας να λειτουργεί στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου σενάριου.
Σίγουρα η συγκεκριμένη ανάλυση έχει κάποιες, έστω υποτυπώδεις, βάσεις. Χάριν αντιλόγου θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η πλειονότητα των χωρών που αναφέρονται βρίσκονται σε καθεστώς εξέτασης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, γεγονός που δικαιολογεί -εν μέρει- τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων. Βέβαια αυτή καθ' εαυτή η ένταξη των συγκεκριμένων χωρών στο ΝΑΤΟ, πιθανόν ν' αποτελεί ένδειξη αμερικανικής επιβουλής εναντίον της Ρωσίας. Μήπως όντως ζούμε ξανά «ημέρες 1939» και πρέπει οι δύο υπερδυνάμεις να υπογράψουν «Σύμφωνο μη επίθεσης»;
 
Πηγή: fimotro

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

ΓΑΤΟΣ: ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;

Τριμερής αεροναυτική άσκηση βρίσκεται εν εξελίξει νοτίως του Καστελόριζου, στα ΝΑ όρια του FIR Aθηνών και με κατεύθυνση από τη Σούδα προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Χάιφα, με τη συμμετοχή οκτώ πλοίων επιφανείας, δύο υποβρυχίων, καθώς και αεροσκαφών και ελικοπτέρων από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ...

Πρόκειται για την άσκηση «Noble Dina 11» η οποία μέχρι πέρυσι διεξαγόταν με συμμετοχή του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αυτή -που ξεκίνησε από τη Σούδα στις 3 Απριλίου και αναπτύσσεται ανατολικά με κλιμακωτές συμμετοχές- έπειτα από πρόσκληση του Τελ Αβίβ.
Στο σενάριο της άσκησης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συνεργασία στην Έρευνα και Διάσωση ναυαγών, στις αντιαεροπορικές επιχειρήσεις και στην προστασία ναυτικών δυνάμεων.
Η άσκηση, σύμφωνα με διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, έχει αυτονόητη γεωστρατηγική σημασία λόγω των εξελίξεων ευρύτερα στη Μεσόγειο, της ενεργειακής αναβάθμισης της περιοχής και των τουρκικών αμφισβητήσεων όσον αφορά το εύρος των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών. Η «Noble Dina 11» ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου.
Στο μεταξύ αναβαθμισμένο αναμένεται να είναι φέτος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το επίπεδο των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων στον αμυντικό τομέα _ ασκήσεις, μετασταθμεύσεις αεροπορικών μέσων, συνεκπαιδεύσεις, ανταλλαγές επισκέψεων κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Στρατού πραγματοποίησε ο επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ.
 
Πηγή:  fimotro

Να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση αυστηρότερα όρια για τη ραδιενέργεια στα τρόφιμα ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

 9/4/2011 Να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση αυστηρότερα όρια για τη ραδιενέργεια στα τρόφιμα ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Με επιστολή τους προς τους Υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να υιοθετήσει άμεσα και η ελληνική κυβέρνηση, τα αυστηρότερα όρια που ισχύουν στην Ιαπωνία για τη ραδιενέργεια στα τρόφιμα και τα οποία αρνήθηκε να επεκτείνει η Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως υποστηρίζουν «δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, η αποκάλυψη ότι τα όρια ασφαλείας που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη μετά τη Φουκοσίμα για τα αποδεκτά επίπεδα ραδιενέργειας στα εισαγόμενα ιαπωνικά τρόφιμα, είναι μέχρι και 20 φορές χαλαρότερα από αυτά που έχουν θεσπιστεί στην ίδια την Ιαπωνία».
Στην επιστολή περιλαμβάνεται και αναλυτικός πίνακας, που δείχνει ότι τα ευρωπαϊκά όρια είναι από 2,5 φορές (καίσιο 134-137 στα τρόφιμα γενικώς) μέχρι και 20 φορές (πλουτώνιο στα γαλακτοκομικά και στο πόσιμο νερό) χαλαρότερα.
«Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν νόμιμα στην Ευρώπη, τρόφιμα που στην Ιαπωνία δεν επιτρέπεται να καταναλωθούν λόγω της ραδιενέργειάς τους», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου. «Είναι σαν να τους καλούμε να τα εξάγουν στις χώρες μας. Πέρα λοιπόν από τις μεγάλες ευθύνες της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει μέτρα για να προστατευθεί αποτελεσματικά τουλάχιστον η δημόσια υγεία στη χώρα μας. Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, απαιτώντας άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση».

Πηγή: agrotypos

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τρίτη φορά μέσα στο 2011 από τον FAO για τις τιμές στα τρόφιμα

 9/4/2011 Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τρίτη φορά μέσα στο 2011 από τον FAO για τις τιμές στα τρόφιμα
Μετά την προειδοποίηση του Οργανισμού Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) στις αρχές Μαρτίου, ότι«υπάρχουν φόβοι πως ενδέχεται να αυξάνεται η μεταβλητότητα των τιμών», ήρθε μια ακόμα στις 31 Μαρτίου. Ειδικότερα, σε έκθεση που παρέδωσε ο FAO στη Σύμβαση-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι ο αναπτυσσόμενος κόσμος θα πλήττεται στο μέλλον όλο και περισσότερο από «δυνητικά καταστροφικές» επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων λόγω των κλιματικών αλλαγών που εξελίσσονται με αργό ρυθμό.
Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη προειδοποίηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Λέστερ Ράσελ Μπράουν, ο ιδρυτής του Worldwatch Institute και του Earth Policy Institute, εξέδωσε το βιβλίο του «Ο κόσμος στην κόψη: πώς να αποτρέψουμε την περιβαλλοντική και οικονομική κατάρρευση». Στις σελίδες του, υποστηρίζει ότι «μας χωρίζει από το χάος μόνον μια κακή σοδειά» και ότι «τα τρόφιμα έχουν γίνει ο αδύναμος κρίκος του πολιτισμού μας».
Ο FAO έχει ήδη προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, που πλέον είναι συνήθης πρακτική, καθώς οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων έχουν ήδη υπερβεί τα υψηλά επίπεδα που πυροδότησαν τις πολύνεκρες εξεγέρσεις του 2007 και 2008. Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι τιμές των τροφίμων άγγιξαν ιστορικά ρεκόρ και οι κυβερνήσεις κατέφυγαν σε άντληση από τα εθνικά αποθέματα των βασικών δημητριακών, όπως σιτάρι και καλαμπόκι.
«Ανησυχούμε γι' αυτό», δήλωσε ο Κώστας Σταμούλης, διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης στο τμήμα οικονομικών εμπειρογνωμόνων του FAO.
«Καθώς αυξάνονται οι τιμές, κυβερνήσεις και άλλοι προσπαθούν να μειώσουν τα αποθέματά τους για να απαλύνουν τις επιπτώσεις από την περιορισμένη προσφορά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που προκαλούν την άνοδο των τιμών. Αν υπάρξει, πολύ σύντομα, άλλο ένα σοκ προσφοράς, στην Κίνα παραδείγματος χάρη, το σοκ θα συμβεί σε μια συγκυρία χαμηλών αποθεμάτων», τόνισε.
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα πρέπει να εξετάσουν οι κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος σκιαγράφησε ο FAO στην έκθεση που παρέδωσε στη UNFFCC λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση των εθνικών διαπραγματευτών για το κλίμα στη Μπανγκόκ. Η συνάντηση αυτή έχει στόχο την περαιτέρω επεξεργασία αποφάσεων που λήφθηκαν στην παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Μεξικό, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο FAO συνιστά να συμπεριληφθεί η ασφάλεια επισιτισμού ως δείκτης ευπάθειας στην αλλαγή του κλίματος.
 
Πηγή:    agrotypos

Γιαγιά 75 χρονών... προκάλεσε διαδικτυακό χάος, σε 2 χώρες!

.
 
GIAGIAxqd Μια γιαγιά 75 χρονών συνελήφθη την Τετάρτη (6/4) στη Γεωργία, επειδή με έναν μαγικό τρόπο "έριξε" το Internet στη χώρα της, αλλά και στη γειτονική Αρμενία.
Και όχι δεν ήταν γιαγια - hacker...
Απλώς η συνταξιούχος ένα μεσημέρι αποφάσισε... να μαζέψει κάτι παλιοσίδερα κοντά στο σπίτι της.
Εκεί βρήκε ένα καλώδιο οπτικών ινών και αποφάσισε να το κόψει για να το πάρει μαζί της. Μόνο, που αυτό το καλώδιο συνέδεε τις 2 χώρες κι έτσι για μερικές ώρες, οι χρήστες σε Γεωργία και Αρμενία έμειναν χωρίς Internet!
Η γυναίκα συνελήφθη παρ' όλα αυτά και θα οδηγηθεί σε δίκη για φθορά δημόσιας περιουσίας, όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 3 χρόνων...!

Πηγή: logospellas απο connection.gr

Θα επιτρέψει η τρόικα να τον αντικαταστήσουν;

09.04.2011ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ
Αν κάποιος πολίτης μπει σε μια εφορία, θα παρατηρήσει ότι το 90% των υπαλλήλων που απασχολούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ασχολείται με την πασιέντζα του υπολογιστή. Δεν μπορείς κανείς να τους κατηγορήσει, μιας και είναι απόλυτα λογικό, από τη στιγμή που… στερούνται αντικειμένου.
Τα έσοδα έχουν εξανεμιστεί, και αυτό δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν. Τα έσοδα έχουν εξανεμιστεί, λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, που έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους, δηλαδή τη βάση του φορολογικού συστήματος, στο να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ή, να καταγράφουν συνεχείς ζημιές.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που τα… αφεντικά της τρόικας, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι ο «διευθυντής» που επιβάλλουν στον Πρωθυπουργό, δεν είναι ικανός να φέρει εις πέρας το έργο που του έχει ανατεθεί.
Και, ίσως έφτασε η ώρα να… επιτρέψουν στον Γιώργο Παπανδρέου να αλλάξει τον Υπουργό Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον με κάποιον που να καταλαβαίνει τις ανάγκες της αγοράς, και να μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα τα συμφέροντά της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Statesmen.gr

Ανακοίνωση Π. Ψωμιάδη μετά την καταδικαστική απόφαση

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011 


«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Όμως δεν φοβόμαστε... 
Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες. Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση... 

...επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν. Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση. Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω.  

Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης. Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα. 

Και σ’ αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα. Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας. 

Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας. Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”. 

Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη. Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται».
Πηγή: Karatzova.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου