Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ;

ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ ΝΔ,  Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΘΕ ΤΟ 1981.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΤΑΣΟΥΛΑΣ,  ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 1974 Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ   ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ.

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;

Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,  ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

ΟΡΘΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΚΑΤΗΓΓΗΛΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ  ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ  ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΚΑΙ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.

ΠΟΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΗΓΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΑΦΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ Η ΛΑΘΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΣΥΝΤΑΓΗ" ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. 

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ  ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΟΛΕΎΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ;
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία, έγκυρη εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου Suddeutsche Zeitung «SZ» (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 21.6.11). «Εκμεταλλευτής της κατάρρευσης», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου, στο...
«Θέμα της ημέρας». Το υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας για την Ελλάδα Κάι Στριτμάτερ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά «ανεύθυνο και εγωμανή». «Ο συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα», τονίζει στον υπότιτλο του άρθρου. «Ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό αρνείται τώρα τη διάσωση», σημειώνει ο ανταποκριτής. Το άρθρο διαπιστώνει ότι σήμερα, καλοκαίρι του 2011, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έχουν αποτύχει στη διαχείριση της κρίσης. «Ουδείς αμφισβητεί βεβαίως την καλή θέληση του πρωθυπουργού, αλλά το σθένος και τη δύναμη επιβολής. Ο κ. Παπανδρέου δίστασε, καθησύχασε και ποντάρισε στο χρόνο, τη στιγμή που ο κόσμος και οι αγορές ήθελαν καθαρές και πράξεις ισχύος. Και ο Αντώνης Σαμαράς; Αρνήθηκε σε μια στιγμή ύψιστης ανάγκης για τη χώρα του. Μπλοκάρει και σαμποτάρει, όταν το έθνος και η Ευρώπη θέλουν να δουν κοινή δράση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», λέει το άρθρο. Προσθέτει ότι ο κ. Σαμαράς «κατάφερε τον περασμένο χρόνο να καθιερωθεί ως πρότυπο εκείνου του ανεύθυνου και εγωπαθούς τύπου πολιτικού, που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση. Η άρνησή του να συμπράξει στην πολιτική λιτότητας αφήνει άναυδους τους συντηρητικούς σε όλη την Ευρώπη». Σε άλλο σημείο και αφού αναφέρεται στα πεπραγμένα και τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία ήταν υπουργός Πολιτισμού ο κ. Σαμαράς, για την κρίση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, σημειώνει ότι «ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την περασμένη Κυριακή τον πρωθυπουργό για «όργιο λαϊκισμού», μόνο και μόνο επειδή εκείνος, όπως επίσης η ΕΕ και το ΔΝΤ, εδώ και εβδομάδες ζητά εθνική συναίνεση». Ο ανταποκριτής της «SZ» στιγματίζει και τη θητεία του κ. Σαμαρά ως υπ. Εξωτερικών και τις «υπερεθνικιστικές» θέσεις του στη διένεξη με τη FYROM. Σημειώνει δε ότι «όταν ο Παπανδρέου του πρότεινε την περασμένη εβδομάδα το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αυτός τον άφησε εκτεθειμένο. Προηγουμένως, είπε ο Σαμαράς, πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, γνωρίζοντας μάλλον ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο ποτέ να εγκρίνουν ΕΕ και ΔΝΤ». Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του ΕΛΚ την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες σημειώνει ότι στα «αδελφά» κόμματα «αναρωτιούνται πολλοί, γιατί οι Έλληνες δεν καταφέρνουν αυτό που κατάφεραν Πορτογάλοι και Ιρλανδοί, δηλαδή κοινό μέτωπο απέναντι στην κρίση;" Το άρθρο διαπιστώνει ότι «μέχρι στιγμής ο Σαμαράς δεν έχει δώσει δείγματα υποχώρησης» και χαρακτηρίζει «έωλο θρίαμβο» την άνοδο που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ, καθώς «τέσσερις στους πέντε Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα. Καταλήγει ότι «η οριστική απαξίωση της πολιτικής τάξης θα είναι επίσης ένα επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ



Πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων, γι' αυτό πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί ένα νέο φορολογικό σύστημα, που θα βάλει τέλος στην αδικία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής...
 κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Επανέλαβε πως πρέπει το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να έχουν ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες από τους δανειστές μας για εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τώρα είμαστε στη φάση της σταθεροποίησης, τονίζοντας πως προηγείται η σταθεροποίηση και έπεται η βελτίωση: "Σταθεροποίηση, βελτίωση, έξοδος από το τούνελ" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, υπογράμμισε για άλλη μία φορά την αναγκή εθνικής συστράτευσης.
Αρχίζοντας την ομιλία του σημείωσε πως ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στάση του:
"Η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποβλέπει απλώς στην επιβεβαίωση της στήριξης της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, αλλά στρέφεται προς τον ελληνικο λαό και τον ευχαριστεί ειλικρινά γιατί στις θυσίες του και τη συμμετοχή του οφειλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μεχρι τώρα: το γεγονος ότι παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση δημοσιονομικής εξάρτησης έχει διασσφαλίσει την υπόστασή της και είναι ενταγμένη σε ένα σχέδιο που πρέπει να το θεωρούμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης" σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε και πάλι πως η κυβέρνηση "έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης": "Οι πολίτες είναι πικραμένοι, η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες ... ξέρουμε πώς νιώθει τι περνά ο κάθε άνεργος ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε επιχειρηματίας ... Όλους αυτούς τους έχουμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας και στο όνομά τους βρισκόμαστε εδώ".
Αναφερόμενος στις έντονας αντιδράσεις που υπάρχουν για το μνημόνιο, επισήμανε πως το Μνημόνιο είναι μια μέθοδος λύσης και όχι το πρόβλημα. Πρόσθεσε πως αυτό που λέγεται Μνημόνιο περιλαμβάνει βασικές επιλογές που είναι κοινός τόπος και που θα τις κάναμε ούτως ή άλλως.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις επισήμανε πως σημαίνουν συγκεκριμένη και πρακτική μείωση του δημόσιου τομέα, μείωση του χρέους, καθώς και πολύ σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη συστράτευσης σημειώνοντας: "Πρέπει να ανακτήσουμε τη πολιτική μας αξιοπιστία, πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει εθνική ενότητα".

FIMOTRO

Παραιτήσεις και δημοψήφισμα η νέα μόδα στο κυβερνών κόμμα



Φουρτουνιασμένο καράβι θυμίζει η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Παραιτήθηκε από εισηγητής ο Μακρυπίδης, υπέρ του δημοψηφίσματος οι Θαν. Οικονόμου και Οδ. Βουδούρης
21 Ιουν 2011
Picture 0 for Παραιτήσεις και δημοψήφισμα η νέα μόδα στο κυβερνών κόμμα
του Σπύρου Νάννου

Ανεμοδαρμένο καράβι θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, οι πικραμένοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τις παραιτήσεις να έχουν την τιμητική τους (Ανδρέας Μακρυπίδης από τη θέση του εισηγητή του Μεσοπρόθεσμου) και το δημοψήφισμα να είναι στη μόδα, με τους βουλευτές να συμφωνούν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και την ίδια ώρα να σχηματίζεται... στρατόπεδο απέναντι από τον πρωθυπουργό ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Σχέδιο της τρόικα.
Ειδικότερα, αργά το απόγευμα, έκανε πράξη την απειλή του ο Ανδρέας Μακρυπίδης στέλνοντας επιστολή προς το προεδρείο της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως παραιτείται από τη θέση του εισηγητή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος που δεν «μπήκε» στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αν και ο ίδιος έβαλε πολλές φορές «πλάτη» στα όσα συνέβησαν στη κυβέρνηση και μάλιστα, ήταν ο πρώτος που μίλησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό.
Και την ίδια στιγμή, δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  ο Θανάσης Οικονόμου και ο Οδυσσέας Βουδούρης σε κοινή τους δήλωση να εκφράζουν την υποστήριξή τους στην ιδέα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Η κοινή δήλωσή τους έχει τον τίτλο «Δημοψήφισμα: να μιλήσει η κοινωνία» και μέσω αυτής επισημαίνουν πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα θέματα που θα κριθούν δεν θα χαράξουν υποχρεωτικά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων αλλά ότι οι απόψεις που θα συζητηθούν υπερβαίνουν τις συνήθεις διακομματικές ξιφομαχίες».
Τονίζουν ακόμη πως «τα θέματα του δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Αντιθέτως, η ζύμωσή τους στην κοινωνία θα ευνοήσει τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, ανακόπτοντας τις λαϊκιστικές εξάρσεις».

Voria.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Όταν δεν πίπτει ο Λόγος, πίπτουν... ράβδος και «γαλλικά»


21/06/2011 

ΑΞΙΟΙ!!!

Τελικά, πολλά δημοτικά συμβούλια της χώρας είναι ένα πεδίον δόξης λαμπρό για όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν καριέρα στο... ρινγκ, όπως, για παράδειγμα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και οι... απείρου κάλλους σκηνές που διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα, μετά γαλλικής γλώσσας.
Η δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, η «TV100», που κάλυπτε ζωντανά τη συνεδρίαση του δ.σ., μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την ένταση, τις ύβρεις και τις απειλές μεταξύ δημοτικών συμβούλων. 
Η αρχή
Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη της συζήτησης του 31ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην υπογραφή μνημονίου με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήταν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα (η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα) όταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), κατήγγειλε τη διοίκηση για αντεργατικές πρακτικές και ζήτησε από το Σώμα να καταψηφίσει το θέμα. Η πρότασή του δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές, με αποτέλεσμα το θέμα να οδεύει προς έγκριση.
Τα νεύρα χτυπούν... κόκκινο!
Στο σημείο αυτό, ανάβουν τα αίματα, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επιχειρώντας να φρενάρει τη διαδικασία, εκφράζει ενστάσεις για τη νομιμότητα της ψήφισης του θέματος. Ο πρόεδρος του δ.σ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος του ζητά να ηρεμήσει και τον ενημερώνει ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της ψήφισης.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σηκώνεται από το έδρανό του και αποχωρεί, ενώ νωρίτερα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του συμβουλίου λέει: «Παραπλανείς το συμβούλιο». Εκείνος παραμένει ψύχραιμος, την ώρα που ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος διαπληκτίζεται με δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» και διαφωνούν για θέματα συνδικαλισμού. 
Η άπταιστη... γαλλική
Πίσω από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, στέκεται ο έτερος σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος πλησιάζει τον σύμβουλο της «Πρωτοβουλίας» Λευτέρη Κιοσέογλου και του λέει: «Είσαι μα@#*%κας». Την ίδια ώρα χτυπάει το χέρι του στο έδρανο για εκφοβισμό.
Ο Λευτέρης Κιοσέογλου απαντά: «Μη με βρίζεις, μη με απειλείς».
«Έλα να τα πούμε έξω»
Ο νεαρός σύμβουλος Μιχάλης Κωνσταντινίδης απομακρύνεται δύο μέτρα και λέει στον δημοτικό σύμβουλο της «Παράταξης»: «Έλα έξω να τα πούμε».
Ο Λευτέρης Κιοσέογλου το σκέφτεται λίγο, και στη συνέχεια ορμάει προς το μέρος του απαντώντας: «Πάμε έξω»!
Εκείνοι την ώρα επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι και μπαίνουν ανάμεσα στους δύο άντρες. Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποχωρεί από την αίθουσα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολουθούν «παγωμένοι». 
«Αγνοείστε τους»
Ο πρόεδρος του δ.σ. ζητεί από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Ο Λευτέρης Κιοσέογλου γυρίζει προς τις κάμερες και φωνάζει: «Με έβρισε, με απείλησε»!
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επιτίθεται φραστικά κατά του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τον κατηγορεί για τη σχέση του με το κυβερνόν κόμμα. Εκείνος αρνείται να απαντήσει και προτρέπει τους δημοτικούς συμβούλους να αγνοήσουν τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η μετάδοση της «TV100» διεκόπη. 
Διαγραφή των... γαλλικών από τα πρακτικά
Ακολούθησε η ψηφοφορία του θέματος από την οποία απουσίαζαν οι Ζαριανόπουλος και Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του συμβουλίου ζήτησε από τους γραμματείς να διαγραφούν από τα πρακτικά οι στιχομυθίες της έντασης. «Εάν είχα άλλη νοοτροπία θα του έκανα δέκα μηνύσεις», δήλωσε σε συνεργάτες του αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Υπάρχουν και όρια…



Το φιλότιμο είναι μια αμιγώς ελληνική λέξη, αμετάφραστη στις περισσότερες άλλες γλώσσες της σύγχρονης ανθρωπότητας. Γλώσσες και ιδιώματα που μιμήθηκαν την ελληνική, πήραν έννοιες, προσπάθησαν να αντιγράψουν περιεχόμενο. Λίγα πράγματα κατάφεραν, μιας και η ελληνική είναι μια από τις ζωντανές και ομιλούσες γλώσσες, που άντεξε στο βάθος των αιώνων. Αν δεν υπήρχαμε μάλιστα εμείς οι ίδιοι, με τις ανά περιόδους γλωσσολογικές αναζητήσεις μας, πιθανότατα η ελληνική δεν θα είχε περιοριστεί σε αντικείμενο θαυμασμού και «απόκρυφης» διδασκαλίας στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
Το φιλότιμο λοιπόν, αμετάφραστο όπως είπαμε, έχει να κάνει με το δικαίωμα ενός λαού στην εθνική αυτοδιάθεση. Και ακόμη, στην επιδίωξη ενός στοιχειώδους σεβασμού της αξιοπρέπειάς του.
Χαρακτηριστικά γνωρίσματα και συμπεριφορικές διαθέσεις που φαίνεται να απουσιάζουν από το λεξιλόγιο εκείνων που θεωρούν ότι η σημερινή Ελλάδα, με τη βαριά κρίση χρέους, ταυτότητας και προσανατολισμού, προσφέρεται για πλιάτσικο.
Πάρτε για παράδειγμα τους «Sunday Times». Που κυκλοφόρησαν με την ανωτέρω ασεβή φωτογραφία, όπου δίπλα στον Παρθενώνα, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έχει αναρτηθεί πωλητήριο, το οποίο γράφει: «Πωλείται. Μνημείο σε άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Επικοινωνήσετε με τον Γιώργο Παπανδρέου».
Το ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσης των «Times» αφορά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεωνγια το οποίο έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ως μια υποχρεωτική παράμετρο για να συναινέσουν οι δανειστές μας στην επιμήκυνση της βοήθειας μέχρι και το 2014, με την προσδοκία να μπορούμε στη συνέχεια να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, και να επιστρέψουμε στις διεθνείς αγορές χωρίς… παραμορφωτικά δεκανίκια.
Το εξίσου εξοργιστικό όμως έχει να κάνει με τη μνημειώδη παρομοίωση στην οποία προχωρούν οι συντάκτες του ρεπορτάζ. «Μια τέτοια κρατική δημοπρασία έχει να γίνει από τις βουτηγμένες στη βότκα μέρες του Μπορίς Γιέλτσιν στη Ρωσία».
Το ρεπορτάζ φυσικά, φλερτάρει με την απώλεια της ψυχραιμίας κάθε Έλληνα ο οποίος το διαβάζει. Και για εκείνους που το συνέταξαν, αλλά και για τη μακαριότητα της Κυβέρνησης που υπέγραψε πριν από ένα χρόνο με την τρόικα το Μνημόνιο της εθνικής μελαγχολίας. Η καταγεγραμμένη πλέον στην Ιστορία ως «Κυβέρνηση της Κρίσης».
Αν το δούμε πάντως με μια σχετικά χαλαρή διάθεση, το ρεπορτάζ έχει και μια αισιόδοξη πτυχή. Τη Ρωσία του Γέλτσιν, διαδέχτηκε ο Πούτιν. Και έκτοτε… η υφήλιος  χορεύει στους ρυθμούς του τελευταίου πραγματικά μεγάλου ηγέτη του πλανήτη.

STATESMEN

Έκτακτα μέτρα στήριξης για λαχανικά λόγω της κρίσης από το βακτήριο E. coli. Δηλώσεις μέχρι αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ


ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ . ΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;

ΠΟΣΟ ΣΥΝΝΟΜΗ ΕΙΑΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ;ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...


 

20/6/2011 20:02

Έκτακτα μέτρα στήριξης για λαχανικά λόγω της κρίσης από το βακτήριο E. coli. Δηλώσεις μέχρι αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου.
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, το Υπουργείο ανακοινώνει ότι θα δοθούν ενισχύσεις για τις ζημιές από το βακτήριο σε Οργανώσεις Παραγωγών και μεμονωμένους παραγωγούς που εφαρμόζουν: 1)·Απόσυρση από την αγορά, με προορισμό την καταστροφή, τη δωρεάν διανομή ή τη χρήση στη διατροφή των ζώων, ·2) Πρώιμη συγκομιδή ή 3) ·Μη συγκομιδή.  Οι Οργανώσεις Παραγωγών υλοποιούν τα μέτρα είτε μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα είτε εκτός των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Οι μεμονωμένοι παραγωγοί εξυπηρετούνται μέσω των Ο.Π. ή μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η ενίσχυση καλύπτει μέτρα που εφαρμόζονται για το διάστημα από 26/05/2011 έως και 30/06/2011. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι αύριο, 21 Ιουνίου, να υποβάλουν αιτήματα για  τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην περίοδο από 26/05/2011 έως και 21/06/2011.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
"Έκτακτα μέτρα, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκ. €, θα εφαρμοσθούν για ορισμένα λαχανικά (αγγούρια, τομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, μαρούλια και αντίδια), με βάση κανονισμό που δημοσιεύτηκε σήμερα. Σκοπός των μέτρων είναι η αντιστάθμιση των παραγωγών για ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από το βακτήριο Escherichia coli.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε άμεσα σχετική εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Ενότητες που θα αναλάβουν την εφαρμογή των μέτρων.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός, «τα μέτρα όπως διαμορφώθηκαν μετά από αιτήματα της Ελλάδας και άλλων κρατών μελών, αντισταθμίζουν απώλειες των παραγωγών, που αντιμετωπίζουν μια κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι. Οφείλει μάλιστα η Επιτροπή να προχωρήσει και σε συμπληρωματικές δράσεις για την αποκατάσταση της φήμης των οπωροκηπευτικών αλλά και την πρόληψη τέτοιων κρίσεων, που απειλούν τη δημόσια υγεία, τη βιωσιμότητα των παραγωγικών κλάδων και τις οικονομίες των κρατών μελών».
Ειδικότερα, θα δοθούν ενισχύσεις σε Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) και μεμονωμένους παραγωγούς που εφαρμόζουν:
  • Απόσυρση από την αγορά, με προορισμό την καταστροφή, τη δωρεάν διανομή ή τη χρήση στη διατροφή των ζώων
  • Πρώιμη συγκομιδή
  • Μη συγκομιδή.
Οι Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) υλοποιούν τα μέτρα είτε μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα είτε εκτός των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Οι μεμονωμένοι παραγωγοί εξυπηρετούνται μέσω των Ο.Π. ή μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η ενίσχυση καλύπτει μέτρα που εφαρμόζονται για το διάστημα από 26/05/2011 έως και 30/06/2011.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέχρι αύριο, 21 Ιουνίου να υποβάλουν αιτήματα για τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην περίοδο από 26/05/2011 έως και 21/06/2011.

Agrotypos

Νέα προειδοποίηση από S&P για εθελοντική αναδιάρθρωση


Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 Bookmark and Share     


Μια εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως σχεδιάζεται σήμερα από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, πιθανόν να εκληφθεί ως χρεοστάσιο επαναλαμβάνει η Standard & Poor΄s.

"Οι εμπειρίες των προηγούμενων ετών δείχνουν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους ενός κράτους, του οποίου η πιστοληπτική αξιολόγηση βρίσκεται στο CCC όπως της Ελλάδας σήμερα, τείνει να μην είναι εθελοντική και οι επενδυτές πρέπει να υποστούν ζημιές", δηλώνει ο επικεφαλής του οίκου για τις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις, Moritz Kraemer στη γερμανική εφημερίδα Die Welt σε άρθρο που θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι μικρότερης σημασίας το αν η παράταση της ωρίμανσης των ομολόγων είναι εθελοντική ή όχι. "Αυτό που είναι καθοριστικής σημασίας είναι πώς συγκρίνεται με αυτό που είχε προσφερθεί στους επενδυτές όταν πρωτοεπένδυσαν τα χρήματα τους", αναφέρει.

Την ίδια ώρα καμπανάκι κινδύνου κρούει ο οίκος Fitch τονίζοντας ότι η ανεξέλεγκτη αντίδραση της αγοράς στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απειλεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες περισσότερο από τις όποιες ζημιές θα υποστούν από τα κρατικά ομόλογα.

Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και Γάλλοι Σοσιαλιστές ζητούν την θέσπιση ευρω-ομολόγων και την ενίσχυση των οικονομιών των αδύναμων χωρών της ΕΕ

 20 Ιουνίου 2011
Γερμανία: Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και Γάλλοι Σοσιαλιστές ζητούν την θέσπιση ευρω-ομολόγων και την ενίσχυση των οικονομιών των αδύναμων χωρών της ΕΕ
  1. Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες και οι Γάλλοι σοσιαλιστές ζητούν βαθειά μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του "SPD" Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και η πρόεδρος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος "PS" Μαρτίν Ομπρί σε κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία της ΕΕ.
  2.    
  3. Σύμφωνα με προδημοσίευση της εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ), οι δύο πολιτικοί υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για "μία ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση".
  4.    
  5. Γκάμπριελ και Ομπρί υπογραμμίζουν ότι πρέπει να διορθωθεί το "εκ γενετής λάθος" της Νομισματικής Ένωσης, δηλαδή να πλαισιωθεί υποστηρικτικά το κοινό νόμισμα με μία κοινά συντονισμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική. Πυρήνας της περαιτέρω σύγκλισης στο πεδίο της ευρωπαϊκής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι η θέσπιση φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τονίζουν οι δύο πολιτικοί. Επιπρόσθετα προτείνουν ένα ευρύ αναπτυξιακό ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ενίσχυση των οικονομιών των αδύναμων χωρών της ΕΕ.
  6.    
  7. Στην κοινή δήλωσή τους Γκάμπριελ και Ομπρί τάσσονται υπέρ της θέσπισης ευρωομολόγων και αξιώνουν από τους ιδιώτες πιστωτές "να αναλάβουν τις ευθύνες τους" για την εξυγίανση υπερχρεωμένων χωρών. Ασκούν δε κριτική στους συντηρητικούς και φιλελεύθερους ηγέτες, πρωτίστως σε Σαρκοζί και Μέρκελ, γιατί εστιάζουν στα συμπτώματα και δεν αντιμετωπίζουν τα αίτια της κρίσης χρέους.


E-typos

Οι ελληνικές τράπεζες θα διασώσουν για μια ακόμη φορά το δημόσιο


 Θα συμμετάσχουν σε διαδικασία rollover του χρέους εθελοντικά με όρο...

 Τα 11 μέλη της ISDA είναι και primary dealers στα ομόλογα

21/06/11 
  Οι ελληνικές τράπεζες θα διασώσουν για μια ακόμη φορά το  δημόσιο – Θα συμμετάσχουν σε διαδικασία rollover του χρέους εθελοντικά με όρο...– Τα 11 μέλη της ISDA είναι και primary dealers στα ομόλογα
Οι ελληνικές τράπεζες θα σταθούν για πολλοστή φορά στο ύψος των περιστάσεων και θα διασώσουν από την χρεοκοπία την Ελλάδα.
Με βάση ένα ευρύτερο σχέδιο που συζητείται σε ορισμένους κύκλους στην Ελλάδα φαίνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της διάσωσης της χώρας.
Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών σε συνεννόηση με το ελληνικό δημόσιο είτε θα υποβάλλουν αίτημα να υπάρξει rollover σε μέρος του παλαιού χρέους, είτε από την στιγμή που θα επισημοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο θα σπεύσουν να ανακοινώσουν ότι συμμετέχουν εθελοντικά σε μια τέτοια διαδικασία.
Με βάση αποχρώσες ενδείξεις αν η αναδιάρθρωση αφορά τα έτη 2012 με 2014 ή 2015 και θα επανεκδοθούν ομόλογα 7ετούς ή 8ετούς διάρκειας οι ελληνικές τράπεζες όπως τουλάχιστον αναφέρουν ορισμένες πηγές αναμένεται να ζητήσουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με το ελληνικό δημόσιο να υπάρξει βελτιωμένο κουπόνι έχει αναφερθεί 0,50% αύξηση και ρήτρα που θα αναφέρει ότι όσα ομόλογα ενταχθούν στο rollover δεν θα υποστούν μελλοντικά haircut.
Οι ελληνικές τράπεζες λοιπόν θα στηρίξουν ενεργά το ελληνικό χρέος και αναμένεται να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός.
Είναι προφανές ότι για να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός τα νέα ομόλογα που θα μπουν σε διαδικασία επιμήκυνσης να φέρουν τουλάχιστον ίδιους ή κατά το λογικότερο καλύτερους όρους π.χ. στο κουπόνι και ταυτόχρονα η διαδικασία να μην θεωρηθεί εξαναγκαστική αλλά διευκόλυνση προς το κράτος.
Ουσιαστικά το rollover να είναι μια αυστηρά εθελοντική διαδικασία.
Στο σκηνικό συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση μέσω rollover του ελληνικού χρέους θα πρέπει να προστεθεί και μια άλλη παράμετρος εξίσου ενδιαφέρουσα.
Οι 11 από τις 22 ξένες και ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν ως μέλη της ISDA δηλαδή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων η οποία καθορίζει πότε υπάρχει πιστωτικό γεγονός και πότε διακανονίζονται τα CDS είναι και βασικοί διαπραγματευτές αγοράς στο ελληνικό χρέος primary dealers.
Η παράμετρος αυτή αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερης σημασίας στο εγγύς μέλλον για τον αν και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα.
Μεγάλη η πιθανότητα να επιδιώξουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος το οποίο σχεδιάζεται από ορισμένους κύκλους.

Οι ελληνικές τράπεζες θα βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά για καλό και για κακό μειώνουν τα ομόλογα τους 

Η μη ανανέωση των ομολόγων από τις τράπεζες συμβάλλει στην σταδιακή μείωση των χαρτοφυλακίων ομολόγων στα χαρτοφυλάκια τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικά το 2011 αναμένεται να λήξουν 7 δις ευρώ και το 2012 περίπου 10 δις ευρώ δηλαδή σε δύο χρονιές 17 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το 2012 τα ομόλογα θα ανέρχονται στα 40 δισ ευρώ.
Μια άλλη παράμετρος εξίσου σημαντική είναι ότι η μείωση των ομολόγων δεν είναι αναλογική σε όλες τις τράπεζες.
Π.χ. η Εθνική κατέγραψε την μεγαλύτερη μείωση ακολούθησε η Eurobank ενώ σταθεροποιητικά κινούνται η Πειραιώς και η Alpha bank.
Στο α΄ τρίμηνο τα ομόλογα των τραπεζών μειώθηκαν κατά 3 δις ευρώ περίπου σε σχέση με τα 7 δις ευρώ που θα είναι ο στόχος μείωσης υπό φυσιολογικές συνθήκες λόγω της ωρίμανσης των ομολόγων.
Με βάση τα τέλη Μαρτίου του 2011  το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατείχε  53,09 δις ευρώ ελληνικό χρέος από 56 δις στο τέλος του 2010 εκ των οποίων τα 21  δις ευρώ περίπου βρίσκονται στις κατηγορίες HTM και Lar, δηλαδή αποτιμώνται σε τιμές κτήσης.
Τα χαρτοφυλάκια AFS δηλαδή το διαθέσιμο προς πώληση επιδρά στο κεφάλαιο και το trading στα αποτελέσματα και τα οποία έχουν ελαχιστοποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν. To εμπορικό χαρτοφυλάκιο trading που επηρεάζει μόνο τα αποτελέσματα διαμορφώνεται μόλις στο 1,5 δις ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό ναι μεν διασφαλίζονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις όπως συνέβη πρόσφατα μετά το άλμα του spread αλλά και κατακόρυφη πτώση να καταγραφεί δεν θα αποτυπωθεί  λογιστικά στα χαρτοφυλάκια. Απλά οι τραπεζίτες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος δεν θα αγωνιούν τόσο όσο στο παρελθόν για την τύχη των χαρτοφυλακίων ομολόγων τους.
Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων ομολόγων συντελέσθηκε οι τράπεζες πέρασαν μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων τους από το trading και AFS στο HTM και LaR.
Δηλαδή από τα χαρτοφυλάκια που αποτιμώνται σε χαρτοφυλάκια που δεν αποτιμώνται ή κατά το ορθότερο αποτιμώνται μόνο στην τιμή κτήσης.
Πάντως είναι ενδεικτικό ότι οι 8 ελληνικές και κυπριακές τράπεζες διαθέτουν συνολικά 55 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα εκ των οποίων τα 1,5 δις ευρώ αποτελούν το εμπορικό χαρτοφυλάκιο.
Δηλαδή μόνο το 2,7% του χαρτοφυλακίου ομολόγων των τραπεζών αποτελεί το εμπορικό χαρτοφυλάκιο.
Η Εθνική με 18,6 δις ευρώ εμφανίζει όπως είναι ήδη γνωστό το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ομολόγων.
Από τα 18,6 δις ευρώ τα 5,4 δις ευρώ είναι το τίτλος το πρώην swaps της Goldman Sachs.
Τα 800 εκατ έντοκα, το 1,1 δις βρίσκεται στο AFS, τα 7,8 δις ευρώ στο LaR και τα 3,5 δις ευρώ στο HTM.
H μέση τιμή του χαρτοφυλακίου ομολόγων βρίσκεται στις 87,7 μονάδες βάσης και το AFS στις 69 μονάδες βάσης.
Πέραν από ελληνικά ομόλογα η Εθνική κατέχει 93 εκατ Βουλγαρίας, 110 εκατ Γερμανίας, 301 εκατ Ρουμανίας και πάνω από 3,5 δις ευρώ Τουρκίας μέσω της Finansbank.
Η Alpha bank κατέχει ελληνικά ομόλογα 4,6  δις ευρώ εκ των οποίων 4,6 δις ευρώ στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και 50 εκατ στο εμπορικό.
Πέραν αυτών κατέχει 30 εκατ κυπριακά ομόλογα, 15 εκατ Αυστρίας, 486 εκατ ευρώ Ρουμανίας.
Η Eurobank κατέχει 6,6  δις ευρώ ελληνικά ομόλογα εκ των οποίων 6,5  δις ευρώ στο επενδυτικό και 96 εκατ στο εμπορικό.
Επίσης κατέχει 359 εκατ ομόλογα Βουλγαρίας, 97 εκατ Κύπρου, 162 εκατ Γαλλίας, 294 εκατ Γερμανίας, 100 εκατ Ιταλίας και 27 εκατ Λιθουανίας, 905 εκατ Πολωνίας και 682 εκατ Ρουμανίας.
Η Πειραιώς κατέχει συνολικά 8,7 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα εκ των οποίων 8,5 δις ευρώ στο επενδυτικό και 200  ευρώ στο εμπορικό. Τα 8,7 παδις ευρώ κατανέμονται 5 δις στο HTM, 2,6 δις στο LaR, 1 δις στο AFS και 200 εκατ στο trading. Τα έντοκα επίσης είναι 500 εκατ ευρώ.
Παράλληλα κατέχει 542 εκατ ευρώ ομόλογα Ρουμανίας, εκ των οποίων 390 εκατ στο επενδυτικό και 152 εκατ ευρώ στο εμπορικό.
Η ΑΤΕ κατέχει 4,6 δις ευρώ έκθεση στο δημόσιο εκ των οποίων τα 4,4 δις ευρώ είναι στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και 111 εκατ ευρώ στο εμπορικό.
Επίσης κατέχει ομόλογα Ρουμανίας 96 εκατ ευρώ.
Η τράπεζα Κύπρου κατέχει ομόλογα 871 εκατ της Κύπρου, 1,894 δις ευρώ Ελλάδος 356 εκατ Ιρλανδίας, 32 εκατ Ουγγαρίας, 59 εκατ Πολωνίας και 17 εκατ Σλοβενίας.
Η Marfin Popular Bank κατέχει 2,8 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα τα οποία βρίσκονται στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.
Αυστρίας 307 εκατ ευρώ, Κύπρου 314 εκατ ευρώ, 84 εκατ Ιρλανδίας.
Το ΤΤ διαθέτει 5,371 εκατ ευρώ ελληνικά ομόλογα εκ των οποίων τα 5,218 δις ευρώ στο επενδυτικό και 146 εκατ ευρώ στο εμπορικό.

Ομόλογα  ελληνικών και Κυπριακών τραπεζών 

Ποσά σε δις ευρώ – ομόλογα Ελλάδος 

Τράπεζα        Σύνολο    Επενδυτικό     Εμπορικό 

Εθνική             18,6            17,8                0,8 

Alpha                4,6             4,6                0,050 

Eurobank          6,6            6,5                0,096 

Πειραιώς            8,7            8,5                0,2 

Κύπρου             1,894          1,8                 - 

Marfin                 2,8            2,8             - 

ATE                    4,6             4,5               0,100 

TT                       5,3           5,218             0,146 

Σύνολο               53,09        51,7               1,5
 

Primary Dealers στην Ελλάδα και μέλη της ISDA
ALPHA BANK S.A
BANCA IMI S.p.A
BARCLAYS BANK PLC 
ISDA 
BNP PARIBAS S.A. ISDA
CITIGROUP GLOBAL MARKETS LTD
CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LTD ISDA
DEUTSCHE BANK AG  ISDA
EFG EUROBANK ERGASIAS AE 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ
EMPORIKI BANK
GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL ISDA
HSBC BANK PLC
ING BANK NV
JP MORGAN SECURITIES LTD ISDA
MERRILL LYNCH INTERNATIONAL ISDA
MORGAN STANLEY & Co. INTERNATIONAL LTD ISDA
NOMURA INTERNATIONAL PLC
ROYAL BANK OF SCOTLAND PLC ISDA
SOCIETE GENERALE ISDA 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
UBS LTD ISDA
UNICREDIT BANK AG
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Αμερικανοί γερουσιαστές θέλουν να ψηφίσουν νόμο για να μη χρηματοδοτείται η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. από το ΔΝΤ



ΕκτύπωσηE-mail
21-06-2011


ImageΟμάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τη διάθεση χρηματοδότησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε δάνεια προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.


Εκπρόσωπος του γερουσιαστή Jim DeMint ο οποίος ηγείται της προσπάθειας, δήλωσε ότι οι γερουσιαστές σχεδιάζουν να καταθέσουν σύντομα πρόταση που θα κατευθύνει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να καταψηφίζει βοήθεια του ΔΝΤ προς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άμεσο μέλλον.
Αν η πρόταση ψηφιστεί σε νόμο, θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε κάθε μελλοντική προσπάθεια του ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της κρίσης στην Ευρώπη.
Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της διάσωσης κρατών στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το Dow Jones.
Την πρόταση στηρίζουν οι γερουσιαστές Orrin Hatch (Γιούτα), David Vitter (Λουιζιάνα) και John Cornyn (Τέξας) των Ρεπουμπλικανών.
Οι γερουσιαστές είχαν παρουσιάσει ανάλογη πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα σε τροπολογία που δεν οδηγήθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην αμερικανική Γερουσία.
Η Γερουσιαστής Cathy McMorris Rodgers (Ουάσινγκτον) προετοιμάζει παρόμοια πρόταση στη Βουλή έπειτα από ένα ψήφισμα που εκφράζει την αποδοκιμασία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα προγράμματα διάσωσης του ΔΝΤ στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το πρακτορείο.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου