Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελέας: Αποδεδειγμένη πλήρως η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου

Εισαγγελέας: Αποδεδειγμένη πλήρως η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου
Τα καταιγιστικά πυρά της εισαγγελέως στη δική για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων δέχεται από το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
«H δωροδοκία του πρώην υπουργού για τα υποβρύχια,τα TOR M-1 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είναι πλήρως αποδεδειγμένη και όχι απλώς επαρκώς προσδιορισμένη» τόνισε στην αγόρευση της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κ. Γεωργία Αδειλίνη, κατηγορώντας τον μάλιστα πως γνώριζε ότι τα βάρη από τις παράνομες ενέργειές του θα μετακυλίονταν στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό που τον είχε εμπιστευθεί.
Επικαλούμενη δε το άνοιγμα των λογαριασμών, τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού και τις απολογίες συνεργατών και συγκατηγορουμένων του η κ Αδειλίνη υπογράμμισε ότι«οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών του Άκη Τσοχατζόπουλου». Υιοθετώντας πλήρως όσα έχει αποκαλύψει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, «για την αλήθεια των λόγων του οποίου δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει» όπως χαρακτηριστικά είπε η κυρία Αδειλίνη απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος άλλοτε με εμβάσματα και άλλοτε με βαλίτσες ή μετρητά. «Δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά» ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε η εισαγγελέας και αναφερόμενη στη ζημία του δημοσίου είπε ότι τόσο από τη γερμανική δικογραφία όσο και το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι οι μίζες ζημίωσαν το δημόσιο. Και πρόσθεσε ότι οι παράνομες πληρωμές ενσωματώθηκαν στις συμβάσεις κυρίως με την πλασματική επαύξηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Ποιοι μετέφεραν τις.. βαλίτσες
Κατά την εισαγγελέα μεγάλα χρηματικά ποσά μετέφεραν ο Kύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης ποσά όπως και ο πρώην γ.γ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος. Η κ. Αδειλίνη υπολόγισε σε 25εκατομμύρια το ύψος της μίζας που έφυγε μόνο για την υπόθεση των ΤΟΡ - Μ 1 που αντιστοιχούσε στο 10% της υψηλής προκαταβολής των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας μίλησε για τη διαφθορά των πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην υπάρχει δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων για πρώην υπουργούς και απλούς πολίτες.
«Η δίκη αυτή φαίνεται ότι διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και αυτό γιατί έχει ως αντικείμενο ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ένας πολιτικός και δη πρώην υπουργός» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η διαφθορά έχει δύο παραμέτρους, η μια αφορά τη δωροδοκία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και τον ανταγωνισμό εταιριών όπλων κολοσσών στην συγκεκριμένη περίπτωση ανά τον κόσμο που επιταχύνουν τον εκμαυλισμό πολιτικών για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Είναι άδικο η Ελλάδα να είναι δακτυλοδεικτούμενη ενώ αυτό φαινόμενο στην παγκόσμια σφαίρα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα «η διαφθορά είναι παγκόσμια πληγή όχι μικρότερη από την τρομοκρατία και τα ναρκωτικά». Άλλωστε το προβληματικό περιβάλλον και το νομικό καθεστώς που διέπει τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων προσφερόταν για τη διακίνηση της μίζας που ανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ήταν δίπλα του δεν χρειαζόταν να τους ψάξει. Και πήρε πολλά χρήματα, ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες αυτές θα μετακυλίονταν στους ώμους του ελληνικού λαού που ήταν κατάχρεος και τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/344864/eisaggeleas-apodedeigmeni-pliros-i-dorodokia-tsohatzopoyloy#ixzz2ebx0Wgr6

Αρχειοθήκη ιστολογίου