Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όμως το ΠΑΣΟΚ οργανώνεται…





E-mailΕκτύπωσηPDF

Σχόλιο του Ιορδάνη Τζαμτζή
 
Ασχολούμαι με την πολιτική από το 1977 όταν πρωτοοργανώθηκα στην ΟΝΝΕΔ ΣκύδραςΈκτοτε είμαι πάρων σ’όλους τους αγώνες της παράταξης αρχικά μέσα από την ΟΝΝΕΔ , ακολούθως μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Σκύδρας και στην συνεχεία ως εκπρόσωπος του νομού μας στην Βουλή των Ελλήνων.
Η εμπειρία μου από τις εκλογικές διαδικασίες όλων αυτών των ετών σίγουρα είναι πολύ μεγάλη.
Το κλίμα όμως αυτών των εκλογών είναι διαφορετικό από κάθε προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
Οι συμπολίτες μας είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι διότι πέρα από πολλούς συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια και άλλες φορολογίες, υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν ψωμί να φάνε.
Τα λάθη των πολιτικών επιλογών, σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα ατιμωρησία πολιτικών οι οποίοι είτε δήλωσαν ότι πήραν μίζα όπως ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος , ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την χλιδή με την οποία ζουν καθώς και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι απολύτως δυσανάλογα με τα χρήματα που έπαιρναν ως Βουλευτές όπως ο Τσοχατζόπουλος, ή ως Δήμαρχοι ή ως κυβερνητικά στελέχη , έχουν εξοργίσει τους πολίτες.
Την Αριστερά την συμφέρει να λέει ‘’ την ευθύνη την έχουν τα δυο κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα’’.
Το καθένα από τα κόμματα της Αριστεράς δηλαδή ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,‘’χορεύουν έξω από τον χορό’’, χωρίς κανένα πρόγραμμα, και φυσικά χωρίς καμιά πίστη ότι υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσουν ποτέ, διότι στην ουσία δεν θέλουν να κυβερνήσουν, γιατί θέλουν να είναι κόμματα διαμαρτυρίας και να λένε ότι θέλουν.
Η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει τον Εθνικοσοσιαλισμό, επενδύει στον ρατσισμό, στην ανεργία , στον φόβο για το αύριο.
Δεν έχει καμιά πρόταση πέραν του να φύγουν οι μετανάστες.
Όμως δεν μπορούμε να προσπερνάμε το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ‘’με ελαφρά τη καρδία’’.
Από τα δυο όμως κόμματα εξουσίας , το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, που όντως έχουν ευθύνες για την πορεία του τόπου τα τελευταία 37 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε την Ελλάδα σχεδόν τα 22 χρόνια.
Το σημαντικό όμως δεν είναι τα χρόνια, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας που επήλθε στον Ελληνικό λαό αυτά τα χρόνια.
‘’ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έφερε τις Πράσινες κλαδικές όπου εάν ήσουν μέλος έκανες κουμάντο στην υπηρεσία σου, έφερε την Πράσινη κάρτα που αν την είχες διοριζόσουν όπου ήθελες, ασχέτως προσόντων, έφερε τα μπλε και τα πράσινα καφενεία όχι για να απομονωθούν οι κακοί δεξιοί αλλά για να εγκλωβίσει τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ώστε να μην φεύγουν, έφερε τα κομματικά ψηφοδέλτια στους συνεταιρισμούς και τους διέλυσε και καταργώντας την εποπτεία της ΑΤΕ έδωσε αέρα στα τρωκτικά που ρήμαξαν τους συνεταιρισμούς και το συνεταιριστικό κίνημα.
Έφερε ακόμη ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις.
Από 270.000υπαλλήλους το 1981, έφτασαν τις 700.000 το 1989.
Ο Παπαντρέου άλλαξε την νοοτροπία των Ελλήνων δίνοντας το σύνθημα για το μεγάλο φαγοπότι, λέγοντας για τον Διοικητή της ΔΕΗ Μαυράκη, όταν αυτός κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε 500εκατ. δραχμές: ‘’Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατ.’’
Δηλαδή αν ήταν100 η 200 εκατ. δραχμές δεν θα πείραζε…
Τότε, ο υπάλληλος,αλλά και ο κάθε πολίτης , πήρε το παράδειγμα από τον Πρωθυπουργό και θεωρούνταν ΜΑΓΚΑΣ αυτός που έκλεβε.
Σπατάλες και ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ στην πρώτη διάταξη. Και φυσικά κούτες ΠΑΜΠΕΡΣ με πολλά εκατομμύρια δολάρια, και ‘’κωλόσπιτο’’ εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Εκάλη που δεν δικαιολογούνταν από έναν μισθό, έστω και Πρωθυπουργού.
Να θυμίσω ακόμη το περίφημο ‘’Τσοβόλα δώστα όλα’’.
Ακολούθησε ο Μητσοτάκης για 3 χρόνια και κάτι μήνες και ήρθαν ξανά Παπανδρέου και Σημίτης για τα επόμενα 10 χρόνια όταν μας έβαλε ο Σημίτης στο ευρώ με αλχημείες.
Ήρθε ο Καραμανλής και το 2008 μετά το ‘’γκρέμισμα’’ των τραπεζών στις ΗΠΑ, φώναζε ότι έρχεται κρίση.
Η απαντήσει του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ‘’η κρίση είναι Ελληνικό φαινόμενο’’. Όταν έγινε Πρωθυπουργός,τότε κατάλαβε ότι η κρίση έρχονταν απ έξω.
Όταν το 2009ο Καραμανλής έλεγε ‘’θα παγώσω μισθούς και συντάξεις’’, ο Παπανδρέου για να γίνει Πρωθυπουργός έλεγε ψέματα ότι ’’λεφτά υπάρχουν’’και ταυτόχρονα προετοίμαζε την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.
Ο Παπανδρέου παραποιώντας τα στοιχεία στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες διεφθαρμένους και τεμπέληδες ,-ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι η Ελλάδα είναι σαν τον Τιτανικό που βουλιάζει-,έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ και υπέγραψε το Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ‘’κατέρρευσε’’ δίνοντας την θέση της αναγκαστικά στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σήμερα μετά την αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη καθηκόντων από τον Βενιζέλο, το’’ ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΙΖΕΙ’’, όπως έλεγε και το σύνθημα στις διαδικασίες εκλογής.
Αυτόματα το ΠΑΣΟΚ ‘’μηδενίζει’’ το κοντέρ και μέσα από μια εκλογική διαδικασία με έναν υποψήφιο,προσπαθεί να αναγεννηθεί, να ανασυγκροτηθεί και να διεκδικήσει ξανά την εξουσία.
Λες και η εκλογή άλλου αρχηγού είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και εξαγνίζεται το ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς βεβαίως να κάνει την αυτοκριτική του.
Αυτήν την κάνουν τα στελέχη του, παραδεχόμενοι ότι έκαναν μεγάλα λάθη, παραδεχόμενοι ότι είπαν ψέματα όταν έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν.
Λάθη έκαναν οι κυβερνήσεις στην χώρα μας διαχρονικά, όμως από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2011, έγιναν εγκλήματα,γι αυτό και ο πολίτης αντιδρά πολλές φορές άσχημα απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα.
Στις εκλογές όμως ο πολίτης καλείται να μιλήσει με την ψήφο του.
Σήμερα ξέρει καλά ποιος έχει τις μεγάλες ευθύνες για την πορεία της χώρας και την ένταξη της στο ΔΝΤ.
Σήμερα ξέρει και πρέπει να ψηφήσει την Νέα Δημοκρατία .
Μια Νέα Δημοκρατία που μίλησε για τα λάθη της, έκανε την αυτοκριτική της και ανέλαβε το βάρος της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία.
Η αποχή δεν είναι θέση, απλά αφήνουμε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για μας.
Και το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνεται και παρά τα όσα λένε ότι ‘’όλοι το ίδιο είναι’’ και ότι ‘’δεν θα πάνε να ψηφήσουν’’, θα πάνε να ψηφίσουν . Αυτό το λένε για να μην πάνε οι άλλοι.
Στην εκλογή Βενιζέλου πήγαν και ψήφισαν πρωί-πρωί, άνθρωποι που έβριζαν το ΠΑΣΟΚ και έλεγαν ότι δεν θα το ξαναψηφίσουν.
Γνωστό είναι το παραμύθι και πλέον δεν πιάνει.
Όμως όπως το ΠΑΣΟΚ οργανώνετε, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός από την Νέα Δημοκρατία.
Απαιτείτε να μιλήσουμε με τον πολίτη , να εξηγήσουμε τις θέσεις μας και να τον πείσουμε να μας ψηφίσει.
Είμαστε η παράταξη της αλήθειας και αυτή πρέπει να πούμε στους πολίτες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου