Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;"Την ώρα που καίγεται η Αχαϊα ο κόσμος χορεύει σε πανηγύρι!"



Η φωτογραφία και το βίντεο προκαλούν ΣΟΚ και καθώς τραβήχτηκαν στις 4 τα ξημερώματα την ώρα που η μεγάλη φωτιά κατακαίει τα περίχωρα της Πάτρας. Mόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα οι κάτοικοι χορεύουν και γλεντούν στο πανηγύρι...
της Αγίας Μαρίνας στα Σελλά αδιαφορώντας για το τι γίνετε κοντά τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν αποκλείεται σήμερα να βγήκαν στα κανάλια για να καταδικάσουν το κράτος, την πυροσβεστική και τον Θεό τον ίδιο αλλά και να ζητήσουν αποζημίωση για τις καμένες περιουσίες τους.

Δυστύχως δεν πρέπει πλέον να απορούμε γιατί έφτασε σε αυτή την κατάντια η χώρα μας. Έχουμε πιάσει πάτο σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, περιβαλλοντικό, μορφωτικό, πολιτικό και κοινωνικό . Η τόσο ξεδιάντροπη αδιαφορία μας, οι "Ελληνάρες" και η νοοτροπία μας, είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά που ζούμε.

Λαός για τα πανηγύρια... καληνύχτα Ελλάδα!






Έρχεται παγόσμια οικονομική καταιγίδα.



Μία «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» προβλέπει για το 2013 ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, καθώς οι οικονομίες του κόσμου...


 επιβραδύνονται ή «τρέμουν» την πιθανότητα μίας ολοκληρωτικής παύσης, με τον γεωπολιτικό κίνδυνο να αυξάνεται και την κρίση στην ευρωζώνη να επιταχύνεται.
Ο Ρουμπινί, καθηγητής στο πανεπιιστήμιο της Νέας Υόρκης γνωστός με το προσωνύμιο «Δρ. Καταστροφή» λόγω της πρόβλεψής του για την κρίση του 2008. επεσήμανε πέντε παράγοντες που μπορούν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.
Οι παράγοντες αυτοί είναι μία επιδεινούμενη κρίση χρέους στην Ευρωπη, αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ που μπορεί να ωθήσουν την μεγαλύτερη ύφεση, μία «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.
«Το επόμενο έτος είναι το χρονικό σημείο που το τενεκεδάκι θα γίνει τόσο μεγάλο για να το κλωτσήσεις... τότε θα έχουμε μία τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», δήλωσε ο Ρουμπινί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.
Η ζοφερή πρόβλεψη του Ρουμπινί για το 2013 δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη ισχύ καθώς οι επιβραδυνόμενες οικονομίες και η κρίση στην Ευρώπη οδηγεί σε αναταραχή της οικονομικές αγορές.





Haute: H Ικαρία επιθυμεί την «προσάρτησή» της στην Αυστρία! ...




Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Haute», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.

Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την... ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να...

εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία
«Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί.
Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος.
Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».


Στο δημοσίευμα της «Haute», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο
«Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».

Φιλοξενούνται, τέλος, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.


greece-salonika.blogspot.com







http://nonews-news.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου