Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γιατί ανακινήθηκε ξαφνικά το θέμα με τους συνταξιούχους βουλευτές;


Σαφέστατα η υπόθεση με τους συνταξιούχους βουλευτές και τις προκλητικές απαιτήσεις τους, είναι σοβαρό θέμα και λογικό είναι να απασχολεί την επικαιρότητα. Δύο ημέρες τώρα ο κόσμος που ζει τις ημέρες του Μνημονίου, σιχτιρίζει τους πολιτικούς γιατί τα “τρώνε μόνοι τους”. Δικαίως να αισθάνεται ο κόσμος απογοητευμένους από τους πολιτικούς ταγούς, έστω κι αν αυτοί είναι συνταξιούχοι. Δείχνουν άλλωστε το επίπεδό τους, σε μια στιγμή που η Ελλάδα χρεοκοπεί αυτοί να ζητούν 80 εκατ. ευρώ.
Λογικό λοιπόν και τα πολιτικά κόμματα να αποδοκιμάζουν αυτή τη στάση.
Πρόκειται για ένα παλιό θέμα για το οποίο αναμένεται μια δικαστική απόφαση και που δύσκολα θα βρεθούν χρήματα να πληρωθούν οι συνταξιούχοι, ακόμη κι αν δικαιωθούν, πράγμα πολύ πιθανό.
Τότε γιατί έτσι ξαφνικά ανακινήθηκε το θέμα; Την ίδια ημέρα μάλιστα που η Τρόικα πάτησε το πόδι της στην Αθήνα, άρχισε το ξεσκόνισμα της κυβέρνησης, ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για κούρεμα το οποίο, σύμφωνα με τους FT πρέπει να φτάσει το 55%.
Πολύ περίεργη είναι αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από πραγματικά προβλήματα, καίριας σημασίας ζητήματα και υποθέσεις που αν σκάσουν θα προκαλέσουν πάταγο.
Γιατί όλος ο κόσμος να ασχολείται με τους… “κλέφτες” πολιτικούς, όπως γράφουν σε διάφορα sites αγανακτισμένοι πολίτες; Μήπως δηλαδή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος που έχει φτάσει στο ζενίθ μετά και από την υπόθεση των συνταξιούχων, βολεύει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με απλά λόγια την ίδια την κυβέρνηση;
Οι απαιτήσεις των “κακών” συνταξιούχων είναι ωραίο θέαμα για τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τα πηγαδάκια στο καφενείο.
Την ίδια στιγμή η οικονομία βρίσκεται σε μαύρο χάλι, οι τροικάνοι μας έχουν βάλει άγριο χέρι και πιέζουν για μέτρα, ο Παμπούκης ψάχνει τους Καταριανούς για το Ελληνικό ενώ ο Στρος Καν επανέρχεται δριμύτερος για να μας θυμίσει ότι Γ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του από το Νοέμβριο του 2009 για ένταξη στο ΔΝΤ.
Τόσο σημαντικά θέματα, βόμβες για την κυβέρνηση κι εμείς ασχολούμαστε με τους συνταξιούχους και με το αν ο… Μεϊμαράκης έβρισε τον Κοραντή;
Μάλιστα, η επιχείρηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται μαζί με κάποιες πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί σανίδα σωτηρίας σε κάποια επιχειρηματική κίνηση ή κάποιο deal για να αλλάξει το κλίμα και να ξεχάσουμε την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ. Φημολογείται ότι σύντομα θα σκάσει είδηση από τον χώρο των τραπεζών ώστε να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και επανεκκίνησης της οικονομίας.
Αλλά με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν ξεχνιέται η πραγματική αλήθεια. Το κακό μας το χάλι και το γεγονός ότι η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο στη λάσπη.

ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου