Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μεϊμαράκης – ΛΑΟΣ: Σύγκρουση εκτός ορίων

 

Πηνελόπη Γκάλιου   03/05/2011 
Σε σίριαλ ακατάλληλο για ανηλίκους, λόγω της φρασεολογίας που χρησιμοποιήθηκε, εξελίσσεται η αντιπαράθεση Μεϊμαράκη – ΛΑΟΣ, η οποία ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων. Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, έγιναν μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου σύγκρουσης μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιάννη Κοραντή.

Ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε την «καλημέρα» που του απηύθυνε ο βουλευτή του ΛΑΟΣ στην επιτροπή και για ανταπόδοση, εκτόξευσε βαρύτατες κουβέντες προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν λεει καλημέρα σε όσους θέλουν να τον παραπέμψουν στην προανακριτική επιτροπή και λένε ότι «τα πήρε».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εμβρόντητος παρακολουθούσε τον κ. Μεϊμαράκη να τον καθυβρίζει και η μόνη του αντίδραση ήταν να κάνει το σταυρό του. Λίγο αργότερα ωστόσο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, όπου περιγράφει το περιστατικό και κάνει λόγο για πρωτοφανή και απαράδεκτη συμπεριφορά για τα κοινοβουλευτικά ήθη και μεταξύ άλλων εξιστορεί στον πρόεδρο της Βουλής: «Κάθισε δύο σειρές μπροστά από εμένα και όταν γύρισε και με κοίταξε τον χαιρέτησα με τη λέξη "καλημέρα". Ευθύς αντέδρασε βίαια, λέγοντάς μου "Αλήτη, με στέλνεις στο δικαστήριο και τολμάς και μου λες καλημέρα, σκ…μα…κα, περιθωριακέ" κι άλλες ακατανόμαστες εκφράσεις.»

Αργότερα ο Βαγγέλης Μεïμαράκης – με αφορμή δήλωση του κ. Κοραντή ότι ο βουλευτής της ΝΔ τον «στόλισε με γαλλικά» - εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση στην οποία αφήνει αιχμές για το ρόλο του βουλευτή σε συνδυασμό με την προηγούμενη θέση του ως επικεφαλής της ΕΥΠ αλλά και κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Καρατζαφέρης κάτι γνωρίζει από..."Γαλλικά"! Μήπως πρέπει να τον ρωτήσει ο εν λόγω βουλευτής; Είναι γνωστό ότι σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες, ούτε εισπράκτορες...».

SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου