Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

 
Δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια, ώστε να επιλεγεί ως λύση η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Κλάους Πέτερ Φλόσμπαχ. Ο ίδιος είπε ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν...
«η έσχατη λύση, αφού θα είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια». «Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει», πρόσθεσε.
Ο κ. Φλόσμπαχ προειδοποίησε ότι αναδιάρθρωση με απώλειες για τους πιστωτές, θα οδηγούσε στον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές αλλά θα είχε επιπτώσεις στο σύνολο της Ευρωζώνης- αυτό θα ήταν το πρώτο κομμάτι του ντόμινο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο δίκτυο Dow Jones Newswires.

Περί επιμήκυνσης του χρέους

Παράλληλα, ο Nουτ Βέλινγκ, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ, αναφέρθηκε στο ζήτημα νέας επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.
Ο Βέλινγκ δήλωσε σε ομιλία του ότι «ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φανεί κάποιος συνεπής στις υποχρεώσεις του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία αναδιάρθρωση αλλά όχι με την έννοια που ορισμένοι το εννοούν, με την έννοια ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη περίοδος ωρίμανσης του χρέους».

 
Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου