Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΑΝΤΗ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

 

της Κατερίνας Γκίκα

Τι την ήθελε την καλημέρα πρωί- πρωί χθες στην Βουλή ο Γιάννης Κοραντής; Είπε να το παίξει ευγενής και κόσμιος και τα άκουσε για τα καλά τα γαμ...μπινελίκια του από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. “Τολμάς και μου λες καλημέρα, ρε σκατόμ...“ , τον αιφνιδιάσε με το καλημέρα σας ο Βαγγέλας, που είχε και τα δίκια του. Δεν θέλει πάρε-δώσε με εκείνους που θέλουν να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο και λένε τάχα πως τα...πήρε . “Τα πήρε λοιπόν στο κρανίο” ο πρώην υπουργός και ξέχασε ότι βρισκόταν σε επιτροπή της Βουλής. Ηχητικά ντοκουμέντα δεν υπάρχουν.
Προς απογοήτευση του δημοσιογραφικού κόσμου τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, υπήρχαν όμως πολλά αυτιά γύρω τους που συγκράτησαν όλες τις λεπτομέρειες κι έσπευσαν να μας μεταφέρουν αυτολεξεί τον διάλογο του πρώην υπουργού με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ. Ποιον διάλογο, δηλαδή:

Μούγκα έμεινε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κι άρχισε να σταυροκοπιέται κοιτάζοντας γύρω του.” Θέε μου μεγαλοδύναμε....” “
- Βγες έξω ρε να σε γ...” τον προκάλεσε ο Μεϊμαράκης εξοργισμένος και τον είπε και άνθρωπο του περιθωρίου.
Ε! Αυτό δεν το άντεξε ο Γιάννης Κοραντής κι έσπευσε στον Πρόεδρο της Βουλής να διαμαρτυρηθεί για την απρεπή συμπεριφορά του συναδέλφου του. Τότε άρχισε η έρευνα μου, για το τι, το πως και το γιατί. Δύο γαλάζιοι βουλευτές μου μετέφεραν τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλισε ο Μειμαράκης τον συνάδελφο του και τους ευχαριστώ γιατί ήταν αναλυτικότατοι. Ο ίδιος ο Κοραντής δίσταζε να τα επαναλάβει περιορίστηκε να πει ότι τον εξύβρισε αλά Γαλλικά.
Ο πρώην υπουργός είχε την απάντηση . “ Όταν έχεις να κάνεις με Νονούς δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης...”

Το παρασκήνιο τώρα λέει πως ο Μεϊμαράκης θεωρεί υπεύθυνο τον Κοραντή για την διαρροή στοιχείων που είχε συλλέξει από την θητεία στην ΕΥΠ και δείχνουν δήθεν εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Κάποια από αυτά μάλιστα παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι από τον αδερφό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Οπότε τους λογαριασμούς του με τον Καρατζαφέρη δεν τους έχει κλείσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και για καλή του τύχη δεν τον συνάντησε χθες έτσι όπως ήταν φορτωμένος στην Βουλή. Του τα είπε όμως γραπτώς αμέσως μετά το επεισόδιο. “ Είναι ηθικά αδιανόητο για την δημοκρατία μας, αρχηγός κόμματος να διορίζει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Διοικητή των Μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του. Και το καλύτερο το άφησε για το τέλος: “ Είναι γνωστό ότι σε όλη μου την ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι' αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες , ούτε εισπράκτορες...” . Και ο νοών νοείτω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου