Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δεύτερη παρτίδα εξισωτικής για 9.118 παραγωγούς

PDF
 04.05.2011
ImageΠιστώθηκαν οι λογαριασμοί άλλων 9.118 παραγωγών με την προκαταβολή 70% της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2010. Από την Τετάρτη 3 Μαΐου είναι πλέον διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνολικά 10.291.504,35 ευρώ.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα πληρωμών μετά το Πάσχα για όσους είχαν «εντάξει» δικαιολογητικά, αφού τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν πληρωθεί με το 70% 57.660 παραγωγοί. Όσοι δεν είχαν όλα τα χαρτιά υπάγονται στις παρακάτω περιπτώσεις και αντίστοιχα πρέπει να προχωρήσουν στις κινήσεις που συστήνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν με την επόμενη «παρτίδα»:
- Έχει υποβληθεί αίτηση και από την / τον σύζυγο: Πρέπει να γίνει παραίτηση ενός εκ των δύο.
- Δεν είναι μόνιμος κάτοικος ορεινής, μειονεκτικής ή με ειδικά προβλήματα περιοχής και δεν είναι μετακινούμενος κτηνοτρόφος σε ορεινή, μειονεκτική ή με ειδικά προβλήματα περιοχή ή με μετακίνηση ζωικού κεφαλαίου μεγέθους τουλάχιστον 5ΜΜΖ για διάστημα τουλάχιστον 5 συνεχόμενων μηνών: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα δεχτεί συμπληρωματικά δικαιολογητικά με λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ που θα αποδεικνύουν τον τόπο διαμονής.
- Ο Αιτών / η αιτούσα κατέχει έκταση μικρότερη των δύο εκταρίων (Ηα) εντός των ορίων των περιοχών παρέμβασης: Με διοικητική πράξη μπορεί να ενταχθεί νέα έκταση ώστε να έχει τουλάχιστον 20 στρέμματα.
- Η ηλικία είναι εκτός των ορίων (ημερομηνία γέννησης προγενέστερη της 01.01.1944 ή μεταγενέστερη της 01.01.1991): Ένσταση μόνο εάν έχει γίνει λάθος.
- Το γεωργικό εισόδημα (συμπεριλαμβανομένου του γεωργικού εισοδήματος του / της συζύγου) είναι μικρότερο του 25% του συνολικού ατομικού εισοδήματος: Με τροποποιητική δήλωση στην ΔΟΥ να δηλωθούν τα τυχόν συμπληρωματικά αγροτικά εισοδήματα κόστους 40-50 ευρώ.
- Δεν έχει υποβληθεί ούτε αντίγραφο της ετήσιας φορολογίας εισοδήματος (Ε1) ούτε Υπεύθυνη Δήλωση (προς την οικεία Δ.Ο.Υ.) ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος: Εάν έχει εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση και την φορολογική δήλωση εισοδήματος.
- Δεν έχει υποβληθεί βεβαίωση μονίμου κατοικίας: Μπορεί να υποβληθεί με συμπληρωματικά δικαιολογητικά ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ.
- Δεν έχει υποβληθεί αντίγραφο ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος.
- Ο αιτών / η αιτούσα έχει εισόδημα από Μισθωτές Υπηρεσίες αλλά δεν προσκόμισε παραστατικά απόδειξης της πηγής προέλευσης των Μισθωτών Υπηρεσιών: Οι δικαιούχοι της εξισωτικής μπορούν να έχουν μέχρι 140 ημερομίσθια από μισθωτές υπηρεσίες


Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου