Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πως θα γίνεται ο υπολογισμός του αγροτικού εισοδήματος

4/5/2011

Πως θα γίνεται ο υπολογισμός του αγροτικού εισοδήματος
Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βάση της οποίας καθορίζετε το αγροτικό εισόδημα, σε σχέση με το συνολικό εισόδημα ενός επαγγελματία. Σύμφωνα με την ΚΥΑ για τον προσδιορισμό του ποσοστού εισοδήματος, συγκρίνεται το αγροτικό με το συνολικό εισόδημα. Η σύγκριση αγροτικού και συνολικού εισοδήματος γίνεται σε ατομικό επίπεδο και περιλαμβάνει τα ακόλουθα επιμέρους εισοδήματα, όπως αυτά δηλώνονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Ειδικότερα η Απόφαση αναφέρει ότι το αγροτικό εισόδημα αποτελείται από:

α) Εισοδήματα που αποκτώνται από τις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης, στις οποίες περιλαμβάνεται η παραγωγή, αποθήκευση, τυποποίηση, συσκευασία, η εν γένει τοποθέτηση μέχρι και το στάδιο της χονδρικής και λιανικής πώλησης αποκλειστικά των προϊόντων που παράγει η ίδια η αγροτική εκμετάλλευση καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίηση τους.
β) Εισοδήματα που αποκτώνται από την θαλάσσια αλιεία και την αλιεία εσωτερικών υδάτων (εξαιρείται ή υπερπόντια αλιεία), την σπογγαλιεία, την οστρακαλιεία, τη δασοπονία, την υδατοκαλλιέργεια και τη θηραματοπονία.
γ) Εισοδήματα που προέρχονται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος μέχρι 100 KW
δ) Εισοδήματα που προέρχονται από τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων δυναμικότητας έως 10 δωματίων
ε) Εισοδήματα που προέρχονται από την παροχή αγροτικής εργασίας σε δασαρχεία και από την αγροτική εργασία σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις τρίτων
στ) Οι αγροτικές ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις επί της παραγωγής
Τα εισοδήματα που δεν προσμετρούνται στο αγροτικό εισόδημα για τη εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, είναι αυτά που προέρχονται από: την απασχόληση σε εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, ελευθέρια επαγγέλματα, μισθωτές υπηρεσίες και κάθε μορφής εξαρτημένη εργασία, συντάξεις (κύριες, επικουρικές, αναπηρικές κ.α.).
Δείτε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες

Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου