Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αντίδραση του υπουργού Τ. Γκάιτνερ, στις εκτιμήσεις της Standard & Poor' s, για την αμερικανική οικονομία

Εκτύπωση E-mail
HΠΑ: Αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Τ. Γκάιτνερ, στις εκτιμήσεις της Standard & Poor' s, για την αμερικανική οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τίμοθι Γκάιτνερ, απέρριψε σήμερα την "αρνητική μακροπρόθεσμη προοπτική", όσον αφορά την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρθηκε χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's, τονίζοντας από την πλευρά του ότι "έχουν βελτιωθεί, πλέον, οι προσδοκίες γιά την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων" των ΗΠΑ.
    Πράγματι, ο οίκος Standard&Poor's διατύπωσε μία "αρνητική μακροπρόθεσμη προοπτική" γιά το αμερικανικό χρέος, εκφράζοντας την ανησυχία του γιά το ύψος του χρέους, αλλά και γιά την πραγματική δυνατότητα, που έχουν το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος, γιά να συμφωνήσουν γιά τους ερχόμενους ομοσπονδιακούς προϋπολογισμούς.
   Ο κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τόνισε ότι διαφωνεί με την εν λόγω κρίση του οίκου Standard&Poor's, ενώ επέμεινε ότι "Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφωνούν γιά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα επώδυνα προβλήματα, που συνδέονται με τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό".
    "Δεν ακολουθούμε μοιρολατρικά τα δημοσιονομικά προβλήματα, αντίθετα προχωρούμε μπροστά, ώστε να τα επιλύσουμε", τόνισε στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Γκάιτνερ.
    Ο Standard&Poor's ανέφερε ότι "υπάρχει μία στις τρείς πιθανότητες μέσα στα δύο ερχόμενα έτη" να υποβαθμίσει --από τη βαθμίδα ΑΑΑ, που είναι σήμερα-- την αξιολόγησή του για την αμερικανική μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.


Πηγή:  E-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου