Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Κίνηση για την δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης στον ΠΑΟΚ...


Από τον Γιώργο Στάμο
 http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=35531
Όπως προκύπτει από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των τελευταίων ωρών, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα δρώμενα του «Δικεφάλου του Βορρά», μιας και επιφανείς επιχειρηματίες που είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ετοιμάζουν κίνηση για να βοηθήσουν την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. To balla.gr έχει πληροφορίες για το πώς θα είναι αυτή η εταιρεία λαϊκής βάσης.
Όπως ακούγεται, θέλουν να ιδρύσουν μία...
ΠΕΚ, όπου οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το καταστατικό και απομένει να το καταθέσουν. Βέβαια, η «ασπρόμαυρη ΠΕΚ» θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις ΠΕΚ της ΑΕΚ «ΑΕΚ 1924» και την ΠΕΚ του Ανδρέα Βγενόπουλου για τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά της έχει να κάνει με μία «πραγματική» πολυμετοχικότητα.
Εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση του ΠΑΟΚ δίνει μετοχές του συλλόγου και στον κόσμο της ομάδας, μιας και δεν υπάρχει κάποιος επιφανείς επιχειρηματίας να πάρει μόνος του το βάρος του ΠΑΟΚ, και οι μοναδικοί που μπορούν είναι ο Λαός του «Δικεφάλου του Βορρά», έτσι επιχειρηματίες, άνθρωποι της ελληνικής showbiz, γνωστοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και ο απλώς κόσμος θα είναι πλέον ο «μεγαλομέτοχος» του ΠΑΟΚ. 
Η εταιρία που θέλουν να ιδρύσουν είναι εταιρεία λαϊκής βάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το balla.gr, η εταιρία αυτή θα είναι στα πρότυπα το πώς λειτουργεί η Μπάγερν Μονάχου εδώ και πολλά χρόνια.
Η Μπάγερν είναι μία εταιρεία, σε στυλ λαϊκής βάσης, δηλαδή είναι μια εταιρεία Joint stock company (JSC), δηλαδή οι μέτοχοι της εταιρείας είναι υπόχρεοι στα χρέη της εταιρείας, δηλαδή για να ξεπληρωθούν τα χρέη της εταιρείας, αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν,  μπορούν να γίνουν μέχρι και κατασχέσεις της περιουσίας του κάθε μετόχου, μιας και θα είναι υπόλογοι, και όχι όπως ισχύει μέχρι τώρα που ο κάθε μέτοχος δημιουργεί στην εταιρεία, πχ τον ΠΑΟΚ, να τα αφήνει στην πλάτη του συλλόγου και να μην είναι υπόλογος σε αυτά...
 
  ΠΗΓΗ:  balla.gr  και  PRESS-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου