Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Πληρώνει" τον Παπανδρέου με το ίδιο νόμισμα

Τη «βίβλο αναξιοπιστίας του Γ. Παπανδρέου» συντάσσει ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας δείγμα γραφής της προεκλογικής εκστρατείας που θα ακολουθήσει η ΝΔ.

Στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ που ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε εκδώσει και μάλιστα τρεις φορές – 2005, 2006 και 2007 – τη «βίβλο αναξιοπιστίας» της κυβέρνησης της ΝΔ με δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και στελεχών του «γαλάζιου» οικονομικού επιτελείου, κινείται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ για πρώτη φορά έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να συγκεντρώσουν τις έως τώρα δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία – από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι το «δεν θα προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» προκειμένου να πλήξει τον πρωθυπουργό στο μέτωπο της αξιοπιστίας σε ένα κείμενο υπό τον τίτλο «Ο οδικός χάρτης με τα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου»...

Ταυτόχρονα, η ΝΔ έδωσε χθες στη δημοσιότητα πίνακες με τα στοιχεία για την οικονομία προκειμένου να καταδείξει το γεγονός ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω σε όλους τους στόχους που είχε θέσει: Για το έλλειμμα, το χρέος, την ανεργία, τον πληθωρισμό και την ύφεση.

Ειδικότερα για το χρέος, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία εν πολλοίς βασίζονται στην επιχειρηματολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2009.

Σύμφωνα με αυτά, από τα 120 και πλέον δισ. ευρώ για τα οποία το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι πρόσθεσε στο χρέος, μόλις τα 7 δισ. ευρώ, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, επιβάρυναν το χρέος. Τα υπόλοιπα δόθηκαν για αποπληρωμή τόκων και εξυπηρέτηση του χρέους που κληρονόμησε η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Σαμαράς έδωσε ένα πρώτο αλλά σαφές δείγμα γραφής για το πως θα κινηθεί η ΝΔ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου βάζοντας στο στόχαστρό της, κυρίως, τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να «χτυπήσει» την εικόνα του πρωθυπουργού με τον οποίο ο κ. Σαμαράς, ως φαίνεται, επιλέγει την κατά μέτωπο αντιπαράθεση, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ εντός και εκτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σε κοινή γραμμή, όμως, για την αναδιάρθρωση...

Την ίδια ώρα ωστόσο, Παπανδρέου και Σαμαράς κινούνται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξορκίζουν αμφότεροι τα σενάρια αυτά, προφανώς, σε μία προσπάθεια να μην χρεωθεί ο καθένας για τους δικούς τους λόγους μία τέτοια απόφαση.

Η κυβέρνηση αποδοκίμασε ανοιχτά τον Κώστα Σημίτη και συντασσόμενη στη γραμμή του ΔΝΤ και των Βρυξελλών, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ η ΝΔ διά του Γιάννη Μιχελάκη επανέλαβε ότι και μόνο η συζήτηση αυτή βλάπτει κάτι που αποτυπώθηκε και χθες στο ταμπλό των spreads και των ασφαλίστρων κινδύνου τα οποία πλέον βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά πάνω από τις 1000 μονάδες.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου