Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καζάνι που βράζει το «όλον ΠΑΣΟΚ»

 




Η αρχή έγινε με το ξέσπασμα της Κοινοβουλευτικής ομάδας κατά του Υπουργού Οικονομικών και την οπισθοχώρηση του στο νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια». Στο Μαξίμου την προηγούμενη Παρασκευή ήταν έντονη η κριτική προς Υπουργούς που δεν στηρίζουν το πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Χαρακτηρίστηκαν “μειωμένης απόδοσης” και “λευκοί απεργοί”.
Οι εκσυγχρονιστές δια του πρώην Πρωθυπουργού εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική. Ο Βενιζέλος πολύ προσεκτικά και μεθοδικά, ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα. Έχει θορυβηθεί από την επανεμφάνιση Σημίτη και αν αυτή θα σημάνει την επιστροφή του «Κινέζου» στην ενεργό πολιτική.
Το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» είναι με το όπλο «παρά πόδα». Είναι βέβαιο πως δεν θα διστάσουν να συγκρουσθούν με την Κυβέρνηση, ιδίως στις περιπτώσεις πώλησης «παγίων στοιχείων» επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα (πχ ΔΕΗ), αλλά και στην περαιτέρω μισθολογική συμπίεση μισθωτών και συνταξιούχων. Επίσης το κομμάτι του λεγόμενου «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ»,  είναι έξαλλο με τις επιλογές τις κυβέρνησης.
Νέο χθεσινό επεισόδιο στην Κυβέρνηση η πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας και τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να ανοίξει η λεωφόρος Αθηνών-Λαυρίου για το Πάσχα. Πάγκαλος και Μπιρμπίλη, ιδιαίτερα ενοχλημένοι έφτασαν το θέμα μέχρι τον Πρωθυπουργό λένε οι πληροφορίες, θεωρώντας ότι οι κινήσεις του Χρήστου Παπουτσή να διαπραγματευθεί χωρίς να ενημερώσει κανέναν συναρμόδιο υπουργό είναι μια κίνηση που ενθαρρύνει την ανομία,  την ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία και δημιουργεί τετελεσμένα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  η Κερατέα ως μέρος της εκλογικής περιφέρειας του υπολοίπου Αττικής, θεωρείται χώρος στον οποίο η όποια πρωτοβουλία ή εξέλιξη πρέπει να τυγχάνει της επιδοκιμασίας ή έστω της σιωπηρής συναίνεσης του Αντιπροέδρου.
Την προσωρινή λύση στο κομφούζιο που δημιουργείται θα δώσουν οι …διακοπές του Πάσχα και η νέα απεργία στα ΜΜΕ. Πάντως, οι Υπουργοί και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν ανοικτά την αγωνία τους για το τι θα συναντήσουν και κυρίως τι θα ακούσουν στις περιφέρειες τους.
Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για μη αναστρέψιμη κατάσταση, καθώς θεωρούν ότι έστω κι αν γίνει ανασχηματισμός, τα επικοινωνιακά του οφέλη θα είναι βραχείας διάρκειας, ενώ στην πράξη περισσότερο πρόβλημα θα δημιουργήσουν. Σημειώνουν δε με νόημα, ότι έστω κι αν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να αλλάξει όλη την Κυβέρνηση, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να βρει πρόθυμα στελέχη να υλοποιήσουν την υπάρχουσα «μνημονιακή» πολιτική.
Μ.Ο.

Πηγή:  ANTIEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου